Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Воронцовський палац

  1. Воронцовський палац. Алупка. Говорячи про архітектурні пам'ятники Криму, напевно, перше що спадає...

Воронцовський палац. Алупка.

Говорячи про архітектурні пам'ятники Криму, напевно, перше що спадає на думку - це Воронцовський палац. Він знаходиться в місті Алупка , В мальовничому місці між скелями і морем. Адреса Воронцовського палацу р Алупка вул. Дворцовое шосе 18, телефон для довідок +7 3654 722 281.

Географічні координати Воронцовського палацу на мапі Криму - N 44.419861, E 34.055972.

Воронцовський палац одне з найрозкішніших споруд на півострові, його величність і пишність просто захоплюють дух. А працював над цим грандіозним проектом англійський архітектор Едвард Блор. Йому знадобилося близько року, щоб представити його графу Воронцову - власнику цих земель. У 1828 році почалося будівництво Воронцовського палацу, а свій остаточний вид він знайшов тільки через два десятки років. Довгий час це маєток належав графу Воронцову, пізніше у нього були і інші власники, а в 1921 році воно перейшло в державну власність і в стінах палацу був створений музей.

Довгий час це маєток належав графу Воронцову, пізніше у нього були і інші власники, а в 1921 році воно перейшло в державну власність і в стінах палацу був створений музей

Матеріалом для будівництва Воронцовського палацу став діабаз, який добували тут же в Алупці . Палац незвичайний тим, що його фасади виконані в різних архітектурних стилях. Наприклад, північний фасад відповідає архітектурному віянню Тюдорів. Фасад, що виходить до моря, виконаний в мавретанском стилі. А в цілому вся споруда можна назвати неоготичному. До речі, на території Воронцовського палацу знімалися багато кінострічок, в тому числі за мотивами книг Шекспіра. Це було пов'язано зі схожістю архітектурних композицій палацу з англійським стилем того часу.

Це було пов'язано зі схожістю архітектурних композицій палацу з англійським стилем того часу

Весь Воронцовський палац складається з п'яти будівель, всередині яких розташована каплиця, бібліотека, більярдна, їдальня, а також зимовий сад. В цілому, в палаці розташовано 150 кімнат. Напевно, у кожного відвідувача Воронцовського палацу є фотографія з одним з білих мармурових левів, які «охороняють» маєток з південного боку. Разом вони утворюють «Левову терасу». У залах сучасного музею представлені колекції картин, меблів, порцеляни. Всі вони мають чималу історичну цінність.

Всі вони мають чималу історичну цінність

Воронцовський палац, безумовно прекрасний, проте його пишнота доповнює парк, що розкинувся на 40 гектарів навколо нього. Цей парк гідний окремої уваги. Спочатку над створенням парку працював німецький садівник Карл Кебах. Він оформив парк у вигляді амфітеатру, і дуже логічно розмістив все його атрибути. Тут росте понад 200 видів представників флори з різних куточків земної кулі.

прогулявшись по Воронцовському парку можна побачити дуже незвичайну споруду під назвою «Хаос». Таку назву цілком виправдано, тому що споруда складається з величезних шматків діабазу, а висота його більше 10 метрів. «Хаос» знаходиться в рамках, так званого, Верхнього парку, якому властива суворість і кам'янисті. А Нижній парк включає в себе ніжні магнолії, стрункі кипариси, фонтани, павільйони та озера. Поєднання непоєднуваного робить Воронцовський парк вражаючим і незабутнім, тому відвідати його і Воронцовський палац буде цікаво кожному.

Воронцовський палац на карті Криму

Новости