Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Великий палац Бангкока

  1. Що в ньому можна побачити?
  2. Поради по відвідуванню
  3. Дрес-код
  4. Як дістатися до Великого Палацу?
  5. вартість

Однією з головних цікавих місць столиці Таїланду вважається Великий Королівський Палац. Будете в Бангкоку - обов'язково загляньте туди. Це не просто знакове місце. Це квінтесенція тайської культури, архітектури та релігії. Ми розповімо про нього, про те, як туди потрапити і скільки це коштує.

До XVIII століття - стара столиця Таїланду - Аюттайя постійно зазнавала набігів сусідських племен. Вони настільки сильно докучали, що в 1782 році тайський король Рама I вирішив перенести столицю королівства Сіам в Бангкок. Тоді це була лише невелике село ( «банг») в тіні оливкових гаїв ( «кок») на березі річки Чаупхрайя.

Тоді це була лише невелике село ( «банг») в тіні оливкових гаїв ( «кок») на березі річки Чаупхрайя

Бангкок сьогодні

Саме після цієї події він і став носити найдовша назва в світі:

Місто ангелів, велике місто безсмертя, величний, усіяний коштовностями бога Індри, земля, яку не можна завоювати, столиця дев'яти дорогоцінних каменів, резиденція короля, місце королівських та інших палаців, храмів, житло вишні, інших богів і перевтілюватися духів.

Самі тайці звуть його простіше - «місто ангелів» - Крунг Тхеп.

Як видно з величезного назви, саме в Бангкоку розташувалася королівська резиденція. Але в 1782 році її будівництво тільки почалося. Спочатку були створені канали-зміцнення, які перетворили містечко в неприступний острів. Потім були зведені високі дерев'яні стіни завдовжки близько 2 кілометрів. На той момент всередині було лише кілька дерев'яних будівель.

На той момент всередині було лише кілька дерев'яних будівель

Храм Смарагдового Будди

У 1785 році було закінчено будівництво «Храму Смарагдового Будди». Він повинен був служити для королівського поклоніння божеству. Сам Смарагдовий Будда був знайдений в XV столітті, в містечку Чіанг-Рай на півночі Таїланду. Насправді він не смарагдовий, а виконаний з напівдорогоцінного каменю - жадеита. Таку назву він отримав через насичений зеленого кольору.

Поступово простір усередині кріпосних стін стало заповнюватися палацами, пагодами, ступами, храмами і підсобними будівлями. Всі вони виконані в традиційному тайському стилі. Дерев'яні стіни також були замінені на більш довговічні - кам'яні.

Рама I був засновником династії, і тільки в 1946 році прийшов до влади і недавно померлий (в 2016 р) його нащадок - король Рама IX переніс королівську резиденцію до палацу Чітралада, тут же в Бангкоку.

королівський палац Чітралада

Зараз Великий Палац використовується тільки під час урочистих заходів, пов'язаних з королівською родиною - коронація, смерть, весілля, прийоми. Це одне з священних місць для кожного жителя Таїланду. Тому, ведіть себе належно, а як - ми розповімо далі.

Що в ньому можна побачити?

Територія Палацу ділиться на ту, куди можуть заходити туристи та ту, куди їм доступ закритий. У числі останніх кілька храмів, палаців, підсобні приміщення, офіси.

Вся територія площею майже 22 гектари обнесена білосніжною стіною з кольоровим декором, виконаним в національному стилі. Зайшовши всередину через головний вхід, ви потрапляєте в казку.

королівський палац Чітралада

Спочатку потрібно купити квиток. Ви можете гуляти безкоштовно, але не скрізь. Всередину будівель вас не пустять. Пройдіть уздовж галерей, які перебувають поруч з Храмом Смарагдового Будди. На них промальована історія Бангкока і Великого Палацу. Помилуйтеся на самого Будду з вікна або зайдіть в храм. Захопитися розкішшю золотого і кольорового декору ступ і пагод.

Подивіться на міфологічних істот, зберігачів - вони всюди. Тут можна побувати в музеях зброї, монет, текстилю, в бібліотеці. Якщо втомилися від спеки - в палаці королеви Сірікіт працюють кондиціонери.

Якщо втомилися від спеки - в палаці королеви Сірікіт працюють кондиціонери

великий палац в Банкоке

Розповісти словами про Великий Палаці дуже складно - це треба побачити. Навіть фотографії не передають того пишноти, яке ви зустрінете тут. Всього на екскурсію піде не більше 4-5 годин.

Читайте більше про Бангкоку:

Поради по відвідуванню

Як можна оглянути комплекс:

  • з групою - в цьому випадку все вхідні квитки будуть входити у вартість екскурсії;
  • з вашим особистим гідом;
  • самостійно;
  • з місцевим гідом, які щосили пропонують свої послуги на підходах до Палацу. Якість екскурсії буде на їх совісті. Та й по-російськи говорять далеко не всі.

Найкраще оглядати Великий Палац з професійним російськомовним гідом або самостійно. Відразу скажемо - з групою це робити дуже незручно. У кожного об'єкта вам доведеться чекати інших. А через те, що перед заходом в кожен храм вам доведеться знімати взуття - екскурсія затягнеться на кілька годин. До того ж, групою вас проведуть не по всіх цікавих місць.

Якщо ви гуляєте самостійно, то візьміть на касі безкоштовний путівник, а ще краще аудіогід. Там є екскурсія і російською мовою. Цей варіант прекрасно підійде тим, хто не любить чекати інших. Ви побачите набагато більше.

великий палац Бангкока

Палац навіть в «низький сезон» кишить людьми. Щоб побачити Великий Палац у більш-менш спокійній атмосфері, приїжджайте до самого відкриття. Основна маса туристів з'являється після 10-11, а значить у вас є пару годин в запасі.

Фотографувати на вулиці можна повсюдно. У приміщеннях теж, але не скрізь. Однозначно заборонено робити фото всередині Храму Смарагдового Будди.

Поруч з Палацом дуже багато цікавих місць, наприклад:

  • Храм Ранкової зорі (Ват Арун),
  • Храм Лежачого Будди (Ват ПХО)
  • зоопарк,
  • музеї,
  • парк,
  • китайський квартал - їх теж варто відвідати.

Храм Ранкової зорі (Ват Арун),   Храм Лежачого Будди (Ват ПХО)   зоопарк,   музеї,   парк,   китайський квартал - їх теж варто відвідати

Не забудьте сфотографувати поруч з палацом вражаючу скульптурну композицію з слонів.

Дрес-код

Так Так саме так. Вас можуть не пустити на територію через багатьох речей:

  • шорт;
  • майок і топіків з відкритими плечима;
  • коротких спідниць, спідниць з високими розрізами;
  • обтягує одягу;
  • напівпрозорої одягу, яка відкриває тіло - груди, живіт, плечі. Наприклад, майка-сітка, настільки популярна у російських чоловіків тут під забороною;
  • рваних джинсів;
  • плаття з декольте, сарафанів;
  • пляжних тапочок.

Перед входом стоїть стенд із зазначенням, в чому заходити не можна. Вас можуть попередити про це і місцеві жителі, але майте на увазі, це також можуть бути шахраї, які хочуть заробити. Краще переконайтеся самі.

Якщо ви одягнені неналежним чином - нічого страшного. Тут можна взяти одяг напрокат. У заставу потрібно залишити 200 бат за кожну взяту річ.

Зверніть увагу! При вході в кожен Храм від вас зажадають зняти взуття. У храмах чисто, але для особливо делікатних порадимо ходити в шкарпетках або не ходити взагалі.

Також вас можуть не пустити з великими сумками або рюкзаками, з напоями або їжею в руках. Не варто й говорити, що вас не пустять в нетверезому вигляді, а якщо ви почнете хуліганити на території, то легко можете потрапити на тривалу екскурсію в тайську в'язницю.

Як дістатися до Великого Палацу?

Палац знаходиться в самому центрі Бангкока. На будь-якій карті ви можете його легко знайти. На англомовній його можуть називати: Big Palace, Royal Palace, King Palace, Grand Palace. Ці ж слова можна і сказати водієві тук-лою або таксі. Поїздка обійдеться мінімум в 200 бат. Але будьте обережні, в Бангкоку дуже популярні шахрайства водіїв з туристами.

Безпечніше і дешево діставатися самостійно. Але тут доведеться трохи попрацювати з картою.

Можна дістатися:

  • від найближчої станції метро Hua Lamphong по Charoen Krung Road пішки за 20-30 хвилин або на таксі;
  • на автобусах №№1, 25, 32, 44, 47, 53, 82, 91, 123, 201, 503, 508;
  • від зупинки річкового трамвайчика Tha Chang (вибирайте пороми без прапора, а також з помаранчевим або зеленим прапорцем).

Режим роботи

  • З 8:30 ранку до 16:30 вечора.

Храм відкритий ЩОДНЯ. Ми спеціально робимо на цьому акцент, тому-що при підході до палацу вам не один раз можуть сказати, що він закритий. Це можуть бути шахраї-таксисти, які хочуть вас відвезти, щоб показати не менш красивий палац. І навіть безкоштовно. Але в підсумку, вас просто повозять за різними крамницях, а потім вимагатимуть гроші.

Нікого не слухайте! Зайдіть на територію і переконайтеся самі. Там також стоїть вивіска англійською: OPEN EVERY DAY.

вартість

  • Вхідний квиток для всіх коштує 500 бат. Але вартість періодично змінюється в більшу сторону.
  • Якщо вам потрібен аудіогід, він обійдеться в 200 бат.
  • Прокат накидок - 200 бат депозиту, який повертається, після того, як ви віддасте одяг.

Сподіваємося, що екскурсія в Великий Королівський Палац вам сподобається.

Що в ньому можна побачити?
Що в ньому можна побачити?
Як дістатися до Великого Палацу?

Новости