Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Масандрівський палац в Криму: фото, як дістатися, історія, екскурсії, час роботи

  1. Історія палацу
  2. Що подивитися всередині
  3. Екскурсії та ціни
  4. Час роботи
  5. Масандрівський палац на карті і як дістатися

Зародився ще в античні часи палац вражає своєю красою Зародився ще в античні часи палац вражає своєю красою. Вражає і його прекрасний стан! Він добре зберігся і доглянутий.

У прилеглому до палацу парку можна побачити квітучі троянди на алеях і фонтани з кам'яних левів уздовж доріжок. А з відкритої тераси видно море. Палац дійсно величний, красивий і ошатний. Хоча він має досить непросту історію.

Історія палацу

Один із спадкоємців православної династії, граф Семен Воронцов, побажав побудувати палац в Криму. Цей Палац повинен був служити місцем для роздумів і самоти. Щоб все в будові відповідало вимогам графа, запросили архітектора з Франції.

Так в 1881 році один з найбільш успішних архітекторів того часу, М. Бушар, приїхав до Криму, щоб створити унікальний проект палацу. Було велено, щоб палац створювався в стилі французьких замків епохи Відродження.

Рекомендуємо прочитати: чи є кліщі в Криму ?

Бушар, слідуючи доручення графа, зробив планування палацу з загостреними дахами і круглими вежами. Так незабаром першим власником аристократичного палацу повинен був стати граф Воронцов. Однак в 1882 році він помер. Спадкоємців у нього не було, і будівництво палацу припинили. Через кілька місяців помер і архітектор.

Через сім років російський імператор Олександр III купив маєток Массандра і наказав іншому відомому архітектору Месмахеру добудувати палац. Месмахер трохи відійшов від лицарських контурі замку і надав йому більш романтичний вигляд. Таким чином, з'явилися балкони, тераси і галереї. У 1892 році будівництво Масандрівського палацу було завершено. Але, на жаль, на той час імператор тяжко захворів, і палацу довелося пустувати без господаря.

У 1994 році помер Олександр III, і палац як спадок дістався його синові Миколі. Але у Миколи вже був Лівадійський палац, де він дуже любив перебувати з сім'єю і Масандрівський знову був порожній. Після розстрілу царської сім'ї в 1918 року палац націоналізували. До війни в ньому був санаторій для людей хворих на туберкульоз.

Починаючи з 1947 року, палац належав чиновникам, і називався державною дачею. Багато хто вважав її Сталінської дачею. Пізніше в Масандрі з'являлися і Хрущов, і Брежнєв, і інші представники політичної еліти.

Пізніше в Масандрі з'являлися і Хрущов, і Брежнєв, і інші представники політичної еліти

У 1992 році, коли Україна отримала незалежність, в палаці відкрили музей. А після приєднання Криму до Росії, палацом розпоряджається федеральний орган - Управління Справами Президента РФ.

Що подивитися всередині

Месмахер був одним з найуспішніших діячів свого часу, але навіть для нього цей палац став однією з найбільших робіт. І це простежується буквально у всьому. З вишуканою архітектурою палацу збалансовано поєднується відмінний парк, площею в 40 гектар, кожен куточок якого створював сам Месмахер.

З вишуканою архітектурою палацу збалансовано поєднується відмінний парк, площею в 40 гектар, кожен куточок якого створював сам Месмахер

Парк Масандрівського палацу

Прогулюючись по парку можна повністю зануритися в епоху того часу, адже все навколо створює потрібну атмосферу. Химери, сфінкси, сатири, все стоїть на своїх місцях, створюючи з архітектурою цільну картину таємничого середньовіччя.

По величезному парку можна гуляти годинами. Більша кількість скульптур, фонтанів і алейок знаходиться, звичайно ж, поблизу самого палацу. Намагаючись запобігти будь-які проблеми, Месмахер придумав вельми креативне рішення від зсувів.

У східній частині палацу можна побачити чудовий декор - напівкругле спорудження. Кам'яна стіна прикрашена різними статуями, колонами, фонтанами і виглядає вона, як одне з найкрасивіших частин палацу, а не як захист комплексу від сторонніх.

Підпірна стіна від зсувів

Левову частку уваги приковує до себе сам палац. Екскурсія по якому коштує всього 300 руб.

В гостях у гетьмана дає повне уявлення про життя царських сімей кінця 19, початку 20 століття. На першому поверсі розташувалися кімнати для відпочинку з усією родиною. Причому відпочинок, в той час, був розмови і оздоблення кімнат відповідає. Все зроблено для того, щоб зручно розташуватися на комфортних меблів.

Все зроблено для того, щоб зручно розташуватися на комфортних меблів

Кімната відпочинку

Варто віддати належне архітектору, тому що всі матеріали підпорядковані під один елемент. Наприклад, в більярдній - головний елемент декору це камін, з красивою різьбленням по дереву. Таким чином, всі інші елементи декору підпорядковуються центральному предмету простору, завдяки чому в кімнатах є своя атмосфера.

Велику увагу приділено картинної галереї. У цьому палаці можна побачити картини таких художників як: Л. А. Мещерського, П. А. Максимова, В. В. Верещагіна, Ярцева і т. Д.

Одна з найбільших кімнат палацу - це парадна їдальня. Архітектура кімнати схожа на лицарський зал, в якому знаходиться величезний стіл з великою кількістю стільців. Навіть в цій кімнаті можна відчути той романтичний стиль, який Месмахер хотів надати палацу.

їдальня

Стиль підкреслюють імітують конструкції дерев'яні балки і дубові панелі з витонченою різьбою. А місця, які залишилися вільними (після оформлення стін), були розписані відомим малювальником Салтиковим. Можна нескінченно розглядати кожен куточок палацу, тим більше ціни на екскурсії не високі.

Екскурсії та ціни

Екскурсій до палацу проводиться не так багато. Так як всі бажають подивитися одні і ті ж пам'ятки, екскурсії діляться на три варіанти:

  • музей Масандрівського палацу. Це більш пріоритетна програма. На екскурсії розповідають історію російських царів, показують їх особисті речі і самі кімнати на першому і другому поверсі комплексу. Ціна на дорослий квиток 300 руб. і 150 руб. за дитячий
  • тимчасові експозиції. Вони розташовані на третьому поверсі в палаці. Ось уже кілька років саме тут проводиться виставка під назвою «Як ми жили.», Де показують які були ідеали у людей минулої епохи. Ціна на дорослий квиток 50 руб. дорослий, 25 руб. дитячий
  • екскурсія по парку. Оглядова екскурсія по парку. Можна помилуватися: скульптурами, фонтанами і архітектурою парку. Ціна на квиток 60 руб. дорослий, 30 руб. дитячий.

Кращим варіантом є квиток за 380 рублів (180 руб. Для дітей), з яким можна буде відвідати всю територію Масандрівського палацу і прилеглого до нього парку.

Час роботи

Будь-який бажаючий може відвідати Масандрівський палац з 9:00 до 18:00. Але квитки варто купувати заздалегідь, тому що каса закривається о 17:15. Палац приймає гостей без вихідних!

Дача Кічкіне в Криму   , Казковий крихітка в Лівадії Дача Кічкіне в Криму , Казковий крихітка в Лівадії.

Найбільші солоні озера Криму, як використовуються і як дістатися читайте в цьому огляді .

Де знаходиться Мис Тарханкут на мапі Криму: http://poravkrym.ru/resorts/west/mys-tarhankut.html

Масандрівський палац на карті і як дістатися

До знаменитого палацу можна дістатися двома способами: самостійно на машині, або на громадському транспорті.

Якщо вибрати другий варіант, то потрібно відвідати автовокзал в Ялті, сісти на тролейбус № 2, або на маршрутку № 29 і доїхати до кінцевої зупинки. Зупинка називається «Масандрівський палац». Після чого пройтися по асфальтованій дорозі хвилин 25. І все, можна купувати квиток і насолоджуватися шедевром архітектури.

Тепер варіант для власників авто. Якщо їхати з Сімферополя, потрібно проїхати Ялту, потім селище Массандра і зупинку «Верхня Массандра». Відразу за зупинкою слід підйом шосе до мосту. Виїзд із автостради знаходиться правіше, ніж шосе Туристів. Орієнтуватися за вказівником. З'їхавши з траси можна побачити розвилку, потрібно повернути ліворуч, під міст. Трохи шляху і буде видно Масандрівський палац!

Як дістатися в Масандрівський палац з Ялти по карті:

Милуватися красою цього заміського маєтку можна досить довго. Рекомендується відводити не менше трьох годин для відвідування цього прекрасного об'єкта архітектури.

Відео-прогулянка по Массандрівському палацу:

Корисні статті:


Новости