Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Королівський Палац в Бангкоку і храм Смарагдового Будди

  1. Де знаходиться Королівський Палац
  2. Скільки коштує вхід. Час роботи
  3. Історія Королівського палацу Grand Palace
  4. Храм Смарагдового Будди
  5. Охорона Королівського Палацу

І ось настав наш другий день перебування в Бангкоку. Так як з аеропорту ми вийшли без багажу і в зимовому одязі , То ранкові збори були недовгими. Багаж рано чи пізно приїде, а ось час на екскурсію по Бангкоку тане з кожною хвилиною.

Оселилися ми на відомій вулиці Каосан Роуд (Khao San Road). Вона є популярним місцем зупинки мандрівників і бюджетних туристів. Каосан Роуд і кілька близлежайших вуличок - це лабіринт з гестхаусов, готелів, кав'ярень, ресторанів, магазинчиків, барів, клубів, масажних салонів, туристичних агентств і вуличних торговців. На Каосан Роуд ви знайдете все і зовсім за недорого. Навіть смажених тарганів і сарани можна скуштувати за копійки. Ціни на житло вас можуть взагалі дуже приємно здивувати. За 500 бат ви знайдете чистий затишний номер з туалетом і душем.

Зміст статті

Великий Королівський Палац (Grand Palace) - являє собою комплекс задній, що складається з буддійський храмів (один з них популярний Храм Смарагдового Будди), пагод, королівської бібліотеки, тронного залу. Королівська родина тут не живе, але палац використовується для офіційних заходів. Загалом, це місце, яке повинен відвідати кожен турист, що побував в Бангкоку.

Загалом, це місце, яке повинен відвідати кожен турист, що побував в Бангкоку

Королівський палац у Бангкоку

Де знаходиться Королівський Палац

Отже, офіціантка в кафешці на своїх 5 тональностях допомогла нам прокласти маршрут до Королівського Палацу (Grand Palace) і ми в нових сланцях рушили в путь. Ми любимо гуляти пішки, тому рикшу або таксі не взяли, тим більше по карті було зрозуміло що йти хвилин 15, не більше. Нове взуття початку про себе нагадувати на другій годині прогулянки, до вечора другого дня я дуже сильно натерла ноги. Ледве дочекалася своїх рідних сандалією! Як уникнути натертих ніг в новому взутті ми розповімо в іншій статті.

Скільки коштує вхід. Час роботи

Йти дійсно довелося недовго. Ми легко знайшли головний вхід і просочилися разом з іншими туристами всередину. Плата за вхід стягується не відразу. Треба пройти ще метрів 200, і тоді по ліву руку буде каса. Ціна за вхід на січень 2012 року була 400 бат. Королівський палац відкритий для відвідування щодня з 8.30 до 15.30.

Для тайців вхід вільний.

Історія Королівського палацу Grand Palace

До початку 20 століття Королівський Палац був офіційною резиденцією королів Таїланду. Будівництво палацу почалося в 1782 році. У той час правил король Рама I. До цього столицею Таїланду був місто Тхонбурі.

Спочатку палац складався з декількох дерев'яних будівель, оточених з усіх боків високим муром. Незабаром король наказав побудувати Храм Смарагдового Будди, призначений для особистого поклоніння Будді. Після того як будівництво палацу було закінчено (1785), в ньому пройшла коронація Рами I.

У 1946 році король Рама 8 був знайдений застреленим в Королівському Палаці в своїй спальні. Обставини його загибелі досі не розкриті. Його молодший брат і приймач король Рама 9 з тих пір живе в іншому палаці Чітралада. Але всі важливі і урочисті церемонії проводяться як і раніше на території Grand Palace.

Але всі важливі і урочисті церемонії проводяться як і раніше на території Grand Palace

Храм Смарагдового Будди

Храм Смарагдового Будди - одне з головних споруд Королівського Палацу. Фотографії всередині Храму у нас немає. За правилами там не можна фотографувати. Взагалі-то багато порушували це правило і клацання затвора було чутно постійно. Але ми не стали порушувати спокій Будди.

Усередині храму на п'єдесталі сидить найзнаменитіша скульптура Будди, висотою 66 см, вирізана з цілісного жадеита (15 століття). Десь пишуть, що з нефриту. Це зображення Будди обросло легендами. Достовірно відомо, що статуя була знайдена в 1431 році в одному з храмів Чіанграя і через деякий час потрапила в руки короля Рами I.

Протягом року статуя неодноразово змінює свої шати, а сама церемонія має глибокий символічний зміст і проходить при безпосередній присутності правлячого монарха або принца. Насправді Будд три: кожен з них виставляється в храмі в залежності від пори року - літо, зима і сезон дощів. Одягнені всі три Будди по погоді. Одяг зроблена з чистого золота.

Увага! При відвідуванні Храму Смарагдового Будди і в цілому Королівського палацу одяг повинен бути підібрана відповідно до правил: не допускаються шорти, міні-спідниці, декольте. Перед входом в храми взуття треба знімати.

Перед входом в храми взуття треба знімати

В галереях палацу ви можете побачити багато картин із зображеннями життя в палацах і битв людей з демонами.

А також любовні сцени. Куди ж без них.

Дивні істоти тримають будівлі палацу

Тайці люблять свого Будду і на вулицях Таїланду можна побачити багато маленьких і не дуже храмів і храмиков, в які із задоволенням ходять тайці. Моляться і приносять дари Будді і тваринам. Ось і в палаці ми з Аллою вирішили сховатися в затінку і перепочити, і як раз перед нами стояла статуя божества, якому місцевий працівник приніс дари.

Охорона Королівського Палацу

Зверніть увагу на охорону палацу. Ці гвардійці стоять в формі російської армії 19 століття. Єдина відмінність від російської форми того часу - символіка імператорської армії замінена на символіку тайського королівського палацу. Як же так вийшло що тайські гвардійці виявилися в російській формі?

Король Рама 5 кілька разів відвідував Російську Імперію. При від'їзді з Росії Рама 5 отримав в подарунок від Миколи II 200 гвардійців-гренадерів російської армії. У цих військах служили хлопці двометрового зросту. У Бангкоку вони несли службу в Королівському Палаці в Бангкоку. У підсумку вони отримали дозвіл залишитися в Таїланді і тепер на північному сході країни є село, де живуть тайці чималого зростання з блідою шкірою.

Ми з Аллою бачили різні караули в різних країнах. В Афінах Евзони забавно трясуть своїм бумбончікамі на взуття. У Сан-Марино караул варто так, що можна йому кулак за ремінь засунути. У Римі, на площі Венеції, стоять браві хлопці, здається що це замасковані морські котики, приємно радують своєю статурою очей. У Бангкоку, в Королівському палаці зміна варти проходить не дуже урочисто і досить швидко. Шкода хлопців, які паряться в черевиках. Хоча, напевно, вони вже звикли до спеки.

Територію Палацу ми обійшли за 2 години. Краще його оглядати в першій половині дня. І не жарко буде, і на інші пам'ятки доби вистачить. Та до того ж квитки в Grand Palace закінчують продавати за півгодини до закриття, о 15.00. Тому краще спокійно по ньому прогулятися вранці. Що ми і зробили і були дуже раді.

Далі ви дізнаєтеся: Алла міряється зростанням з лежачим Буддою, прогулянка по річці Чао Прайя, захід і Храм Світанку Wat Arun .

З повагою, Галина Суботіна

Як же так вийшло що тайські гвардійці виявилися в російській формі?

Новости