Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Королівський палац у Бангкоку

  1. Історія Королівський палац був заснований навесні 1782 року, коли король Таїланду і засновник...
  2. Що подивитися
  3. Пхрабароммахарадчаванг на відео
  4. Королівський палац на карті
  5. Віртуальна екскурсія

Історія

Королівський палац був заснований навесні 1782 року, коли король Таїланду і засновник цілої династії Рама I вирішив, що столицею держави повинен бути не Тхонбурі, а швидко розвивається Бангкок (Він же Крунг Тхеп). Історія перенесення столиці досить сумна: першу з них - Аюттхая, зруйнувала бірманська армія. І тоді в Тхонбурі була утворена тимчасова резиденція монарха, але вона мало відповідала своєму високому призначенню.

У 1785 році було завершено палацовий комплекс в Бангкоку - король Рама I зміг урочисто зійти на престол у відповідній обстановці. Тут послідовно селилися кілька поколінь таїландських монархів, аж до Рами VIII, який був знайдений зі смертельним вогнепальним пораненням у власній спальні. Після цього випадку, про який в Таїланді і сьогодні не прийнято говорити, резиденція королів була перенесена в Чітралада.

Однак Великий палац в Бангкоку і раніше використовується для урочистих церемоній, масштабних заходів, весіль і т.д. В інший же час він приймає туристів в якості величезного музею.

Схема палацового комплексу

Схема Королівського Палацу в Бангкоку

Що подивитися

Вся територія Королівського палацу умовно ділиться на зону Храму Смарагдового Будди і зону Phra Maha Montien з житловими та урядовими будівлями. Далеко не всі з них відкриті до відвідування, але і тих, що доступні для туристів, вистачить на багатогодинну екскурсію.

Храм Смарагдового Будди - згідно відгуками, саме ця частина може призвести найбільше враження на туристів. Крім безпосередньо храму, рясно прикрашеного позолотою і візерунками з квітами лотоса, тут знаходиться Золота ступа, а також бібліотека і кладовище королів. Головною визначною пам'яткою є, звичайно ж, нефритова статуя Будди висотою 66 сантиметрів. Але не менш цікавою буде розпис стін - вони прикрашені фресками, що зображають сценки з життя Рами I.

Чакри-Маха-Прасарат - палац Чакрі, де колись жили король і королева, в західному і східному крилі відповідно. Сьогодні туристи можуть відвідати лише перший поверх, а точніше - розташований тут музей зброї. Але ця будівля цікаво оглядати і зовні, воно являє собою оригінальну суміш європейського бароко і тайської архітектури. На вході стоїть варта, з яким люблять фотографуватися туристи.

На вході стоїть варта, з яким люблять фотографуватися туристи

палац Чакрі

Дусит-Маха-Прасат - розкішний палац з трону залом, створеним ще в 18-м столітті при родоначальнику династії Рамі I. Його можна оглянути в будні дні, з цікавих об'єктів є старовинний дерев'яний трон і ліжко монарха.

Храм Дусит Маха Прасат

Святиня небесних предків - королівський некрополь, де покоїться кілька поколінь династії Чакри. Вхід сюди дозволено лише один раз на рік - 6 квітня.

Музей текстилю королеви Сірікіт - збори національних костюмів, зразків шовку та інших тканин, старовинних ткацьких верстатів. У розташованому тут же магазинчику є оригінальні речі і сувеніри хенд-мейд.

Павільйон регалій - музей, де можна побачити експозицію тайських монет різних періодів, а також поспостерігати за процесом їх карбування.

павільйон регалій

Модель храму Ангкор-Ват - кам'яний макет камбоджійського святилища, в точності відображає оригінал. Біля нього знаходяться статуї слонів - згідно з повір'ям, їх потрібно потерти, щоб повернутися сюди знову.

Звичайно, це далеко не все, що можна побачити на території Королівського палацу, всього тут налічується 34 будівлі. На вході при покупці квитка туристам безкоштовно видається карта комплексу, де можна подивитися розташування всіх цікавих об'єктів.

Цікавий факт: ніхто не знає, де і коли був виготовлений Смарагдовий Будда, відомо лише що статую виявили на сході країни в 1431 році - в одному з храмів міста Чіанграй. Можливо, вона колись була поміщена в глиняна статуя, як в оболонку.

Пхрабароммахарадчаванг на відео

Як дістатися до Королівського палацу

Колишня резиденція королів Таїланду розташована на півострові Ратаннакосін. До неї найпростіше доїхати на автобусі, таксі або на тук-туку.

Точна адреса: 1 Maha Rat Rd, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200.

Як дістатися з аеропорту:

  • Варіант 1

    Поїзд: по ж / д лінії BTS Skytrain доїхати до станції метро Phaya Thai (час в дорозі близько 30 хвилин).

    Пішки: після дійти пішки до станції метро National Stadium.

    Метро: по лінії Silom Line доїхати до Saphan Taksin.

    Річковий трамвай: від станції метро Saphan Taksin потрібно пройти до річки до пристані, і потім на експрес-катері - до зупинки Tha Chang.

    Пішки: від зупинки потрібно йти в напрямку ринку і, минаючи його, ви побачите палацові стіни.

Також можна скористатися автобусами № 1, 6, 15, 30, 33, 44, 53, 65, 82 (повний список дивіться на сайті ).

Якщо ж ви хочете відправитися в Королівський палац пішки, варто вибрати один з готелів в районах Каосан, Ріверсайд або в Чину-тауні. З цих трьох районів дорога до палацового комплексу займе не більше півгодини.

Майте на увазі: оптимальний період для поїздки в Бангкок - друга половина січня і лютий. В цей час в Таїланді відмінна погода, а ціни на квитки після новорічних свят стають нижче.

Королівський палац на карті

Графік роботи та вартість квитка

Великий палац працює щодня, але в дні державних свят або важливих заходів відвідування може бути заборонено. Хоча окремі музеї на цій території можуть приймати туристів відповідно до свого графіка.

Години роботи:

Варто врахувати, що продаж квитків припиняється за 1 годину до закриття. Відповідно, нові відвідувачі вже з 15:30 не допускаються в палацовий комплекс.

Ціна квитків:

  • Вхід - 500 бат (~ 1 040 руб.);
  • Аудіогід російською мовою - 200 бат (~ 416 руб.).

Уточнити режим роботи можна на офіційному сайті туризму Таїланду - tourismthailand.org .

Важливо: правила відвідування палацу на увазі певну форму одягу. Для чоловіків обов'язкові довгі штани, для жінок - відсутність глибоких вирізів і декольте, а також спідниця або вільні брюки, що закривають ноги. Не беріть з собою великі сумки і рюкзаки.

Якщо ваша одяг не відповідає дрес-коду, можна взяти напрокат довгу спідницю і штани - це входить у вартість квитка, але доведеться залишити в якості застави 200 бат (~ 416 руб.). Не піддавайтеся на вмовляння шахраїв, які можуть запропонувати одягнути вас за гроші. І не купуйте квитки з рук, навіть якщо їх пропонують зі знижкою (зазвичай вони просто фальшиві).

Віртуальна екскурсія

Королівський палац у Бангкоку на багатьох справляє враження скриньки з скарбами - так він яскравий, ефектний і різноманітний. Це одне з місць, куди часто пропонують екскурсії готелі і туристичні бюро, причому є і тури, призначені для російських мандрівників. Але навіть якщо ви вирішите відвідати палацовий комплекс самостійно, прогулянка буде цікавою і подарує багато нових знань про країну, адже опис головних визначних пам'яток можна отримати, взявши аудіогід. Також зверніть увагу на розташовані поруч музей Сіаму, Національний музей Бангкока і ряд буддійських храмів - всі вони знаходяться на відстані близько 1-1,5 кілометра від палацового комплексу.

Візитна картка

Новости