Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 паризьких палаців і замків

  1. Венсен
  2. Консьержери
  3. Во-ле-Вікомт
  4. Пьерфон
  5. Шантийи або палац Конде
  6. Рюель-Мальмезоне
  7. Сен-Женмен ан Ле

У Парижі є чимало палаців, замків і навіть середньовічні фортеці. Про них вам і розповімо.

Про них вам і розповімо

Знаменитий палац королів Франції! Версаль , Між іншим, це не тільки сам палац, але ще і сади, Ферма Королеви, Великий Тріанон і стайні. Особливо варто подивитися: апартаменти Короля і Королеви, Дзеркальний галерею і палацовий театр. Влітку в садах Версаля проходить світлове та музичне шоу фонтанів .
Щоб приїхати в Версаль, потрібно сісти на RER C в напрямку Versailles Rive Gauche. Квитки в Версаль бажано купувати заздалегідь.

Венсен

Венсен

Справжній середньовічний замок, один з найстаріших замків у всій Франції! Служив в числі іншого, резиденцією короля в 14 столітті, а після - в'язницею. В Венсене сидів Маркіз де Сад, а також Генріх IV, поки він ще не був королем, і філософ Дідро. Венсен - чудове місце для всіх любителів пригод: середньовічний замок з бійницями і підвісним мостом, та ще й справжні камери зі збереженими написами укладених ... Для любителів особливих пригод: камера маркіза де Сада теж збереглася.
В Венсенский замок легко потрапити: досить сісти на 1ую гілку метро і доїхати до станції Chateau de Vincenne. Після замку можна погуляти в Венсенському лісі .

Після замку можна погуляти в   Венсенському лісі

Власне кажучи, сам Лувр - це палац французьких королів! Основна будівля будувалося протягом 200 років. Але для того, щоб побудувати Квадратний двір, довелося знести середньовічний замок і донжон. Їх залишки були виявлені в ході будівництва піраміди, їх відновили і вони увійшли до складу експозиції музею. Так що тепер уявити собі середньовічний Лувр досить просто! Варто звернути увагу також на королівський зал часів Людовика одинадцятий.

Станція метро: Palais Royal - Musée du Louvre. Квитки в Лувр краще купувати заздалегідь .

Консьержери

Консьержери

Най-най старий і знаменитий замок і палац французьких королів. Розташований на острові Сіте, звідки бере свій початок Париж. Насправді, Консьержери - це залишки Палацу Сіте, королівської резиденції з 10 до 14 століть. Органи влади ніколи не покидали Сіте - зараз там розташований міністерство юстиції і префектура. Консьержери служив в'язницею за часів Французької Революції, тут були розташовані камери для засуджених до гільйотини ... Серед знаменитих в'язнів: королева Марія-Антуанетта, жирондисти і Максимиллиан Робесп'єр. Що подивитися: великий зал, щоб уявити собі грандіозність Палацу Сіте та відновлені камери в'язнів, щоб зрозуміти жахи Французького Терору.
Консьержери знаходиться в самому серці Парижа, так що до нього легко дістатися. Станція метро Сіте (4 гілка), або пішки від Нотр-Дама або від мерії Парижа

Станція метро Сіте (4 гілка), або пішки від   Нотр-Дама   або від мерії Парижа

Черговий королівський замок. Цікавий тим, що був, крім іншого, резиденцією Наполеона I. Та й взагалі, Фонтенбло до сих пір є резиденцією французького президента і тому зберігається в пристойному стані. Варто подивитися: закрченную сходи, трон Наполеона, його спальню і ванну, а також чудові сади. Як дістатися до Фонтенбло, читайте в цій статті .

Во-ле-Вікомт

Во-ле-Вікомт

Цей палац був побудований в 17 столітті суперінтендантом Фуко. Кажуть, неймовірна краса Во-ле-Вікомта так потрясла молодого Людовика XIV, що він заарештував Фуко і відправив його в Бастилію , А все його майно разом з палацом забрав собі.

Пьерфон

Пьерфон

Середньовічний замок з донжоном і всієї оборонної архітектурою Середньовіччя. Пьерфон також відомий як Замок Кота в Чоботях. Змушені засмутити, Кота в Чоботях там ніколи не було ... Зате тут проходять зйомки Камелота з серіалу Мерлін.

Шантийи або палац Конде

Шантийи або палац Конде

Являє собою реконструкцію 19 століття за кресленнями архітекторів 16 століття.

Рюель-Мальмезоне

Рюель-Мальмезоне

Або палац Джозефіни Богарне, дружини Наполеона. Сам палац побудований в 17 столітті, зараз в ньому відтворено обстановку епохи Консульства і Першої Імперії, тобто періоду, коли Наполеон правив Францією.

Сен-Женмен ан Ле

Сен-Женмен ан Ле

Черговий замок французьких королів, служив їм резиденцією з доби середньовіччя. Зараз тут розташований національний археологічний музей.

Новости