Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новини Руспрес - З Гавріковского родовища прогнали Ігоря Сечіна заради дружини Віктора Медведчука

Російські активи кума Володимира Путіна записані на українську телеведучу Оксану Марченко

Дружина представника України в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Віктора Медведчука , Телеведуча Оксана Марченко володіє бізнесом в Росії, причому заснованим вже після початку збройного протистояння в 2014 році. Про це йдеться в розслідування київської телепрограми «Схеми» . За даними українських ЗМІ, російський президент Володимир Путін є хресним батьком дочки Медведчука Дар'ї, яку він хрестив в 2004 році.
Як повідомляється в розслідуванні, у самого Віктора Медведчука офіційного бізнесу майже немає. «Єдина комерційна компанія, засновником якої є політик - ТОВ« Форпостінвест », яке займається бізнес-консультуванням. Решта засновані Медведчуком фірми пов'язані з громадською діяльністю: він співзасновник ГО «Спілка адвокатів України» та керівник ГО «Український вибір - право народу» , - розповідають журналісти.

Однак його дружина - Оксана Марченко згідно з інформацією в реєстрі Міністерства юстиції України є засновницею, кінцевим бенефіціаром або власником істотної участі в менш десяти компаніях, які займаються нерухомістю та будівництвом, фінансами, які працюють в сільському господарстві, що заготовлюють ліс, які проводять інженерні вишукування, що працюють в медіа
Однак його дружина - Оксана Марченко згідно з інформацією в реєстрі Міністерства юстиції України є засновницею, кінцевим бенефіціаром або власником істотної участі в менш десяти компаніях, які займаються нерухомістю та будівництвом, фінансами, які працюють в сільському господарстві, що заготовлюють ліс, які проводять інженерні вишукування, що працюють в медіа . При цьому компанії телеведучої ведуть бізнес в Росії в тому числі і в Криму.

«Відразу три українські компанії, кінцевим бенефіціарним власником яких є учасниця« Танців із зірками », з 2015 по 2016 роки зайшли в співзасновники фірми ТОВ« ТАВРІЯ-ІНВЕСТ », зареєстрованої згідно з російським законодавством в березні 2015 року в Ялті», - виявили журналісти в російському реєстрі юридичних осіб.

Вони припускають, що фірму «ТАВРІЯ-ІНВЕСТ» створили, щоб управляти майном в Криму після його переходу в Росію. За даними агентства «Руспрес» , У сім'ї Медведчука в Криму є особняк на березі моря і приватний пляж в Сімеїзі. У той же час журналісти помітили, що ялтинська ТОВ «ТАВРІЯ-ІНВЕСТ» має спільного директора з фірмою з Москви зі схожою назвою ТОВ «ІК« ТАВРІЯ ПІВНІЧ »- Інну Палій. За словами журналістів, власники цієї фірми ховаються за кіпрськими компаніями : Спочатку VENTOLOR INVESTMENTS LTD, потім - за VENTOLOR HOLDING LTD.

Крім того, журналісти виявили, що Марченко - єдина власниця кіпрської компанії TUMILLON INVESTMENTS LTD, яка через інші кіпрські компанії володіє часткою в 51,1% в російській компанії, яка і виграла конкурс на право видобувати нафту на Гавріковском родовищі. Воно - одне з трьох найбільших в Ханти-Мансійському автономному окрузі . Його запаси оцінювали більш ніж 40 мільйонів тонн.
У конкурсі на видобуток нафти на цьому родовищі компанія-переможниця «НЗНП Трейд» обійшла «Роснефть» через його умов. Згідно з ними, брати участь в конкурсі могли тільки компанії з Ростовської області. А в цій області була тільки одна фірма «НЗНП Трейд». Тоді компанія Ігоря Сечіна ще скаржилася на дискримінаційні умови конкурсу на нафтове родовище.
Російські ЗМІ приписують фірму «НЗНП Трейд» групі компаній «Південь Русі» , Які мають нафтопереробним заводом в Ростовській області. Журналісти відзначають, що незважаючи на те, що конкурс відбувся три роки тому, тільки в цьому році фірма «НЗНП Трейд» почала облаштовувати родовище і закуповувати обладнання для нього. Це сталося після зміни структури власності компанії.
«32% компанії належить ТОВ« Діл », яку контролює Василь Кислов - батько бізнесмена аграрія Сергія Кислова . Частка в 14,9% і 3% належить Наталії Лавренюк і фірмі «Розвиток». А ось найбільша частка - 50,1% належить кіпрській фірмі Ventolor Holding LTD, в якій, за даними кіпрського реєстру 13 грудня 2017 року змінилося власник », - повідомляють журналісти.

Далі журналісти виявили, що інша кіпрська компанія - TUMILLON INVESTMENTS LTD є засновником кіпрської фірми Ventolor Holding LTD, якій належить 50,1% російської фірми «НЗНП Трейд», яка і виграла конкурс на видобуток нафти в РФ.
Єдиний власник TUMILLON INVESTMENTS LTD - Оксана Марченко.

«Таким чином, Оксана Марченко є одноосібним власником кіпрської фірми TUMILLON INVESTMENTS LTD. Ця фірма повністю володіє кіпрською VENTOLOR HOLDING LTD, яка на 50,1% володіє «НЗНП Трейд», яка буде видобувати нафту в Росії », - роблять висновок журналісти.

Крім цього, кіпрські фірми Марченко володіють і часткою в «Торговому Домі НЗНП» - компанії, яка спеціалізується на продажу нафтопродуктів.
Причому потенційний ринок збуту нафтопродуктів, які будуть видобувати з Гавріковского родовища і переробляти в Ростовській області - це частина Донбасу, непідконтрольна українській владі, - заявляють журналісти з посиланням на українських і російських експертів.

«Там не митниці, податкової, там не можна відстежити обсяги і ціни. Це відкрило ящик Пандори для ділків або бізнесменів », - зазначає український фахівець і аналітик UPECO Олександр Сіренко.


Результати розслідування були опубліковані на тлі масованої компанії бойкоту Марченко, як «російського агента», розв'язаної низкою українських громадських рухів

Результати розслідування були опубліковані на тлі масованої компанії бойкоту Марченко, як «російського агента», розв'язаної низкою українських громадських рухів.

Новости