Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим небезпечний запах нового автомобіля

  1. Орфографічна помилка в тексті:

10 липня 2015 року, 4:39 Переглядів: 10 липня 2015 року, 4:39 Переглядів:   Чим небезпечний запах нового автомобіля

Чим небезпечний запах нового автомобіля. Фото: & nbsp; avtoanons.com.

Багато автомобілістів люблять запах нової машини. Але чи знаєте ви, що цей аромат може привести навіть до гормональних змін в організмі людини?

Основу обробки салону складають деталі, які зроблені з пластику з додаванням адгезивних і герметизуючих речовин. Вони можуть вміщати органічні сполуки на зразок ксилолу або фенолу, які використовуються як розчинники для лаків і фарб, а також при створенні епоксидних смол, передає Автопортал .

Високі концентрації фенолу токсичні і негативно впливають на слизові оболонки і нервову систему людини. Також в інтер'єрі машин присутні бром і хлор. Бром використовуються для обробки вогнестійких добавок, а хлор входить до складу пластифікатора, який робить пластик еластичнішою.

Під впливом прямих сонячних променів бром потрапляє в організм людини, що може стати причиною гормональних порушень або навіть погіршення слуху. У свою чергу хлор є шкідливим для нирок і печінки.

А ще не забувайте про свинець, яким нескудни нові машини. Його пари дуже небезпечні і можуть навіть призвести до порушень репродуктивної системи.

Його пари дуже небезпечні і можуть навіть призвести до порушень репродуктивної системи

Думаєте, запах натуральної шкіри нешкідливий? Не тут то було! При її виробленні активно задіюють альдегіди. У великих дозах. А вони небезпечні для дихальних шляхів, дратують слизову і погіршують зір.

А вони небезпечні для дихальних шляхів, дратують слизову і погіршують зір

З прикладів негативного впливу запаху нового авто на людину варто згадати випадок, що стався в 2013 році в США . Покупець нового електромобіля Tesla Model S заснув прямо за кермом, в результаті чого на смерть збив велосипедиста. Звичайно, в нашій країні це списали б на вік (63 роки), поганий стан здоров'я і т.п. Але в Америці все трохи інакше, тому почалися судові розгляди, в ході яких була проведена експертиза і хімічний аналіз салону.

Але в Америці все трохи інакше, тому почалися судові розгляди, в ході яких була проведена експертиза і хімічний аналіз салону

Говорячи про токсичність салонів нових авто, необхідно згадати дослідження порталу HealthyStuff.org, який в 2012-му році провів хіманаліз 800 машин і склав список найбільш "чистих" і "отруйних" моделей. Виявилося, що далеко не завжди "екологічна чистота" інтер'єру залежить від вартості машини. Доказом тому є той факт, що аж ніяк недешевий MINI став першим за токсичністю салону! Тоді як більш поширена і доступна Honda Civic, навпаки, була названа найбільш нешкідливою для водія і пасажирів.

Тоді як більш поширена і доступна   Honda   Civic, навпаки, була названа найбільш нешкідливою для водія і пасажирів

Резюмуючи все вище сказане, залишається визнати, що, дійсно, ніж старше автомобіль, тим менш токсичний його салон. На цікавить багатьох про китайських авто, треба сказати наступне: з року в рік інтер'єр автомобілів з Піднебесної стає все менш і менш отруйним, але на даний момент багато хто з нових китайських машин все ж залишаються досить небезпечним для здоров'я людини.

На цікавить багатьох про китайських авто, треба сказати наступне: з року в рік інтер'єр автомобілів з Піднебесної стає все менш і менш отруйним, але на даний момент багато хто з нових китайських машин все ж залишаються досить небезпечним для здоров'я людини

Щоб мінімізувати негативний вплив запаху нової машини, рекомендовано в перший місяць експлуатації перебувати в машині не більше 1,5 ч в добу. В іншому випадку можна заробити нежить, проблеми з легенями або підвищити ризик захворювання на рак! І це не жарти ...

І це не жарти

Наостанок кілька слів про освіжувачі повітря "Запах нового автомобіля". Навряд чи ви знайдете хоча б один подібний освіжувач, де написано склад кошти. Так, може бути, щось ви і знайдете, але ці терміни нічого вам не скажуть. Краще не балуватися з подібними "освіжувачі", а розмістити в салоні авто мішечок з кавою або якусь ємність, куди можна залити ефірні масла. Це буде куди краще синтетичних ароматів ...

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Чим небезпечний запах нового автомобіля". інші Авто новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Але чи знаєте ви, що цей аромат може привести навіть до гормональних змін в організмі людини?
Думаєте, запах натуральної шкіри нешкідливий?

Новости