Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вартість квартири в Японії: покупка житла в 2019 році

  1. Як знайти житло
  2. Інтернет-ресурси для пошуку житла
  3. Як знайти житло самостійно
  4. Пошук через агентство нерухомості
  5. Особливості ринку нерухомості
  6. Первинний ринок
  7. Вторинний ринок
  8. Приватні будинки
  9. торгова нерухомість
  10. Нерухомість в мегаполісах
  11. Нерухомість в Токіо
  12. Нерухомість в Кіото
  13. Нерухомість в Осаці
  14. Нерухомість в Йокогама
  15. Нерухомість в Нагоя
  16. Пройдіть соціологічне опитування!
  17. Супровідні документи
  18. вартість нерухомості
  19. Іпотечний кредит
  20. Як вибрати банк для кредиту
  21. Необхідні документи для кредиту
  22. Оподаткування японської нерухомості
  23. Преимущества придбання житла в Японії
  24. Чи можна іммігрувати до Японії через покупку житла

Японська нерухомість - одна з найдорожчих в світі. Висока вартість квадратних метрів обумовлена ​​тим, що країна сильно перенаселена, вільних земель для будівництва катастрофічно не вистачає, а високий рівень сейсмічності змушує будувати будівлі із застосуванням високовартісних антисейсмічних технологій. Тому купити нерухомість в Японії може дозволити собі далеко не кожен. Проте ця країна займає передові позиції на міжнародному ринку нерухомості завдяки високому рівню життя. Японська нерухомість - одна з найдорожчих в світі

  • Необхідні документи для кредиту
  • Оподаткування японської нерухомості
  • Переваги придбання житла в Японії
  • Чи можна іммігрувати до Японії через покупку житла
  • Скільки коштує житло в Японії. Місто Мацумото: Відео

Як знайти житло

Для того щоб придбати нерухомість в Країні висхідного сонця, необхідно звернутися в одне з агентств нерухомості. Існує безліч інтернет-ресурсів, створених саме з метою продажу будинків і квартир в Японії, на яких представлений широкий вибір як самих об'єктів, так і агентств нерухомості.

Інтернет-ресурси для пошуку житла

В інтернеті є сайти, скориставшись якими можна з'ясувати, як виглядає той чи інший зацікавив вас будинок в Японії. На жаль, подібних російськомовних інтернет-ресурсів небагато. Існує кілька сайтів російською мовою, що пропонують нерухомість по всьому світу, включаючи і Японію:

  • - на цьому сайті розміщено близько 350 000 пропозицій про продаж об'єктів нерухомості по всьому світу. Ресурс орієнтований виключно на елітні помешкання. При запиті російською мовою, ціни автоматично надаються в рублях, проте сайт дає можливість відвідувачам вибрати один з 16 мов (включаючи англійська і японський).
  • . Інтернаціональне агентство Sotheby's - ще один ресурс для вибору розкішної нерухомості в Японії. На цьому сайті розміщені пропозиції з продажу будинків і апартаментів в залежності від характеристики, стилю архітектури і способу життя.
  • - сайт надає вибір приміщень в декількох зарубіжних країнах для російськомовних користувачів. Тут можна купити будь-який вид нерухомості - від гаража до елітних апартаментів.
  • - на сайті даного міжнародного агентства виставлені на продаж корпоративні квартири і приватні односімейні будинки по всьому світу. Причому тут представлені як об'єкти, так і агентства нерухомості.

Якщо ви знаєте англійську мову, то можете скористатися пошуком нерухомості на наступних ресурсах:

  • - база даного порталу включає в себе квартири і будинки по всій Японії. Тут можна знайти житлову нерухомість на продаж і для здачі в оренду. Також сайт пропонує комерційну нерухомість.
  • - сайт пропонує продаж та оренду квартир виключно в столиці Японії Токіо. Тут можна знайти відповідний для вас варіант в залежності від ціни і району, а також пропозиції про оренду комерційної нерухомості.

Як знайти житло самостійно

Як знайти житло самостійно

Якщо вас цікавлять японські міні-квартири, незвичайні футуристичні будиночки або приміщення під офіс, можна самостійно почати їх попередній пошук в інтернеті. Для цього спеціально розроблено безліч сайтів, що пропонують продаж та оренду нерухомості по всьому світу, включаючи Японію.

Однак при самостійному пошуку житла в Країні висхідного сонця є один нюанс: знайти пропозицію про продаж апартаментів безпосередньо від господаря практично неможливо.

Зазвичай японці вважають за краще мати справу з потенційними покупцями через агентства нерухомості, щоб уникнути проблем при складанні договору, особливо якщо потенційний покупець - іноземець . Тому, підібравши зацікавило вас пропозицію на одному з сайтів, ви можете зв'язатися з представниками агентства, щоб попередньо обговорити деталі майбутньої угоди.

Пошук через агентство нерухомості

Для того щоб придбати нерухомість в Японії, бажано звернутися в одне з відповідних агентств. Справа в тому, що процес покупки нерухомості в Японії має безліч нюансів, розібратися в яких іноземцю без допомоги фахівців буде нелегко. До того ж складання договору про покупку житла на японській мові вимагає особливої ​​скрупульозності. Тому процедура придбання нерухомості в Японії неможлива без участі ріелтора, юриста, нотаріуса та перекладача. Агент познайомить покупця з поточними пропозиціями ринку з урахуванням побажань клієнта. Вибравши найбільш підходящий варіант, слід сплатити аванс, підписати договір, а потім доплатити решту суми, після чого необхідно зареєструвати придбане житло на ім'я покупця. Для того щоб придбати нерухомість в Японії, бажано звернутися в одне з відповідних агентств

Особливості ринку нерухомості

Японський ринок нерухомості є одним з найдорожчих в світі. Високі ціни обумовлені, перш за все, нестачею земель для нових будівель. Тому японські будинки важко назвати просторими. Невеликі за площею апартаменти можуть здатися потенційним покупцям недостатньо комфортними, проте це не так - навіть найменші квартири в Японії мають всі необхідні зручності.

Первинний ринок

Продаж квартир в нових будинках, ще не введених в експлуатацію, починається з шоу-румів. В офісі компанії-забудовника потенційному покупцеві показують невеликий фільм про житловому комплексі, після чого ведуть в приміщення, повністю повторює планування квартири. Цікаво, що в подібних показових апартаментах розробники повторюють все до найдрібніших деталей, за винятком меблів, яка зазвичай не входить у вартість квартири. В офісі також можна дізнатися про те, як будують будинки в Японії, щоб захистити їх від пошкоджень в разі землетрусу. Для цього використовуються міні-моделі будівель з водою, які наочно показують, як працює система амортизації будинку.

Вторинний ринок

Вторинне житло в Японії може коштувати значно дешевше апартаментів в новобудові. Наприклад, японці ніколи не куплять квартиру, якщо раніше в ній було скоєно самогубство. Японські закони забороняють агентам приховувати подібну інформацію, тому, дізнавшись про такий факт, будь-який японець відмовиться навіть від самого вигідного пропозиції, а у іноземця з'явиться шанс придбати вторинне житло в два рази дешевше від його первісної вартості.

Приватні будинки

Традиційні будинки в Японії зазвичай будуються з дерева. Однак сучасні вілли спроектовані далеко не по усталеним традиціям. Японія відома своїми нестандартними архітектурними рішеннями - в Країні висхідного сонця досить багато будинків химерної форми. Проектування хитромудрих конструкцій обумовлено в першу чергу високою вартістю квадратних метрів, тому японські архітектори змушені вигадувати всілякі незвичайні способи, щоб використовувати вільний простір по максимуму. Так, перший поверх деяких будинків в Японії може мати площу всього 16 квадратних метрів, при цьому в них чотири поверхи, а висота споруди - 9 метрів.

торгова нерухомість

Японія входить в ТОП-10 провідних міжнародних ринків нерухомості. Це одна з п'яти передових країн світу за кількістю інвестицій в комерційну нерухомість за рік, що є найбільш перспективною для вкладень, і перша, поряд з КНР, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Сума річного обороту в комерційному секторі становить в середньому близько 35 млрд доларів США. Найбільшою популярністю користуються інвестиції в офісні приміщення з високою ставкою прибутковості.

Нерухомість в мегаполісах

До складу Японії входить безліч великих і малих островів, кожен з яких має свої особливості. Головним адміністративним центром країни є острів Хонсю, на якому розташовані найбільші, економічно розвинені міста. Токіо, Осака, Кіото, Йокогама і Нагоя є важливими промисловими і бізнес-центрами, тому саме тут прагне отримати роботу більшість іммігрантів.

Нерухомість в Токіо

Токіо - столиця Японії. Це величезний мегаполіс, розташований на сході острова Хонсю. Кожен район столиці відрізняється особливою обстановкою, тому створюється враження, ніби кожна зона - це окремий населений пункт. Місто вражає нічним неоновим освітленням і великою кількістю різноманітності в архітектурі. Тут збереглися старі будівлі, які уособлюють традиційну японську культуру, але не відрізняються особливим шиком. Проте житлові будівлі, побудовані після війни, приваблюють своєю практичністю і компактністю. Поруч з ними, ближче до центру міста, височать величезні хмарочоси, в яких розмістилися численні офіси і готелі . Через брак вільного простору в місті ведеться активне будівництво під землею.

Вартість одного «квадрата» житлової нерухомості в центральній частині міста в середньому становить 10 000-20 000 $, в спальних районах - 8 000-14 000 $. Найбільш поширений метраж столичної квартири 60-65 м² за ціною від 480 000 $.

Сума не маленька, тому іноземці, що працюють в цьому місті, купують будинки площею 100-120 м² з невеликим присадибною ділянкою, віддалені від центру столиці. Їх вартість становить від 600 000 $. Сума не маленька, тому іноземці, що працюють в цьому місті, купують будинки площею 100-120 м² з невеликим присадибною ділянкою, віддалені від центру столиці

Нерухомість в Кіото

Місто Кіото по праву можна назвати одним з найкрасивіших в Японії. Колись він був столицею держави. Кіото розташований в центральній частині острова Хонсю. Це культурний центр країни, в якому японська влада намагаються максимально зберегти історичну атмосферу. Тому тут можна знайти і старовинні вулиці, що збереглися ще з часів середньовіччя, і традиційні дерев'яні японські будинки. І хоча безліч туристів направляється сюди в першу чергу за екзотикою, слід зазначити, що сучасні житлові будинки в Японії в місті Кіото теж є, і в чималій кількості.

Нерухомість в Осаці

Місто Осака розташований на півдні острова Хонсю і омивається Японським морем. Осака вважається торгівельною столицею Японії. Тут знаходиться безліч різних ділових центрів , Тому більша частина нерухомості комерційного призначення. Крім зарубіжних інвесторів, які мають намір вкладати свої гроші в комерційну нерухомість, в це місто спрямовується і безліч іммігрантів. Невипадково Осака є найпопулярнішим містом для імміграції після Токіо. Середня вартість за квадратний метр житла тут становить 6 000-7 000 $. Нерухомість на вторинному ринку є більш доступною - там вартість «квадрата» знаходиться на рівні 3 000 $.

Нерухомість в Йокогама

Місто Йокогама розташований на західному березі Токійської затоки, в 40 кілометрах від Токіо. Тут знаходиться найбільший порт Японії, тому основою економіки Йокогами є морська транспортування. Крім морських перевезень, в місті розвинена біотехнологічна промисловість, а також виробництво напівпровідників. У цьому місті велика кількість висотних будівель і розважальних комплексів. Квартиру площею близько 70 кв. м можна придбати за ціною від 300 000 $. Середня вартість квадратного метра житла тут становить 6 000- 7 000 $.

Нерухомість в Нагоя

Місто Нагоя розташований між старою і новою столицями Японії - Кіото і Токіо. Місто є досить привабливим для іммігрантів насамперед завдяки безлічі університетів, розташованих тут, в які щорічно надходить велика кількість студентів з-за кордону. Квартира в Нагоя більшості іноземних студентів не по кишені, тому практично всі університети пропонують їм студентські гуртожитки. Вартість річного проживання в гуртожитку складає приблизно від 1000 до 2000 доларів США в залежності від його місця розташування і умов.

Пройдіть соціологічне опитування!

процес покупки

Незалежно від того, чи хочете ви придбати дорогу ультрасучасну квартиру в місті або купити будинок в селі в Японії недорого, процес придбання житла всюди однаковий і проходить в кілька етапів:

  • звернення в агентство нерухомості;
  • вибір відповідного об'єкта;
  • оплата авансу;
  • підписання договору , При якому неодмінно повинні бути присутніми продавець, покупець, представники агентства нерухомості від обох сторін і нотаріус;
  • виплата решти суми;
  • перереєстрація нерухомості на нового власника.

Супровідні документи

Якщо ви маєте повну суму для придбання житла в Японії, то для оформлення угоди досить мати тільки паспорт.

Японське законодавство не пред'являє особливих вимог для придбання житла за наявності достатньої суми для оплати. Вид на проживання або поручительство громадянина Японії необхідно мати лише в тому випадку, якщо покупець на момент придбання не має потрібної суми і має намір оформити іпотечний кредит.

При цьому слід врахувати, що при оформленні документів на квартиру або будинок доведеться понести додаткові витрати на наступні послуги:

вартість нерухомості

Найбільш популярний метраж японської квартири - 65 кв. м. Такі апартаменти обійдуться покупцеві приблизно в 52 000 000 ¥ (480 000 $). Тому не варто дивуватися і тому, скільки коштує приватний будинок в Японії в рублях: якщо врахувати, що заміський будинок площею 120 кв. м обходиться близько 65 505 000 ¥ (600 000 $), то в російській валюті вартість будинку становить 34 000 000 рублей.

Купувати будинку подалі від центру міста набагато вигідніше. До того ж, купуючи особняк в Японії, зовсім не обов'язково купувати землю, на якій він стоїть - можна просто орендувати її терміном на 50 років.

Ціни на житло в Японії досить високі. Це обумовлено двома основними факторами:

  • перенаселеністю і браком вільних земельних ділянок для будівництва нових об'єктів;
  • застосуванням дорогих технологій амортизації, які використовуються з метою захисту будівель від пошкоджень під час можливих землетрусів.

Нижче в таблиці приведена середня вартість квартири в Японії в ієнах і доларах США в найбільших містах Японії (ціни вказані за 1 кв. М):

Місто Вартість в японських ієнах Вартість в доларах США Токіо центральний район - 1 700 000;
спальний - 1 200 000 центральний район - 15 000;
спальний - 11 000 Кіото 655 000 6 000 Осака 680 000 6 250 Йокогама 710 000 6 500 Нагоя 655 000 6 000

Збираючись придбати нерухомість в Японії, необхідно пам'ятати, що крім самої квартири доведеться сплатити ще деякі податки і збори, які становлять приблизно 8-10% від вартості покупки.

Іпотечний кредит

Іпотека - найбільш оптимальний варіант для придбання житла в Японії. Практично кожен житель має право скористатися цією можливістю, проте для іноземців існують певні обмеження:

  • проживання в країні не менше 5 останніх років;
  • наявність посвідки на проживання ;
  • хороший рівень знання японської мови;
  • наявність сім'ї, яка мешкає в країні, або укладення шлюбу з громадянином / громадянкою Японії;
  • робочий стаж в японській компанії не менше 5 років;
  • вагомі причини для довгострокового проживання в країні.

Умови отримання іпотечного кредиту:

  • аванс в розмірі 10% вартості нерухомого майна;
  • покупець повинен мати гаранта в особі японського громадянина;
  • річна процентна ставка становить 2%;
  • кредит повинен бути виплачений за 50 років або в разі іпотеки строком на 100 років його повинні виплачувати спадкоємці покупця.

Як вибрати банк для кредиту

Основу банківської системи Японії складають банки загальнонаціонального масштабу. Спільний розмір їх активів дорівнює 80% капіталу всієї банківської системи. Загальнонаціональні банки охоплюють трастові банки, банки для довгострокових кредитів, міські та регіональні банки, а також регіональні банки другого рівня.

Найбільш придатними для іпотечного кредитування є міські банки, оскільки регіональні відстають від них за обсягом операцій і капіталу.

Регіональні банки другого ступеня мають ще менший обсяг капіталів, тому вони орієнтовані здебільшого на приватних осіб і невеликі компанії.

Необхідні документи для кредиту

Для того щоб оформити іпотечну позику в одному з японських банків, необхідно підготувати ряд основних документів:

  • паспорт;
  • документ про вашу кредитну історію;
  • довідку про доходи;
  • довідку про доходи за формою банку.

Оподаткування японської нерухомості

При купівлі нерухомого майна і місцеві жителі, і іноземці зобов'язані сплачувати податок за ставкою 1,4% від вартості придбання. Оцінка нерухомості в Японії проводиться локальним урядом і повинна бути зафіксована в спеціальному звіті. Крім того, міський уряд утримує додатково 0,3% від вартості майна, які згодом спрямовуються на проектування та розвиток міст. Ще 0,4% потрібно буде сплатити в разі придбання квартири в новобудові. При купівлі нерухомого майна і місцеві жителі, і іноземці зобов'язані сплачувати податок за ставкою 1,4% від вартості придбання

Преимущества придбання житла в Японії

Нерухомість в Країні вісхідного сонця корістується великим Попит у іноземців. Серед головних перевага покупки житла в Японії можна назваті державну підтрімку будівельного Сайти Вся. Будівництво в стране успешно розвівається Завдяк активному Використання різноманітніх технологічних нововведень, что дозволяє Японії займаті Одне з провідніх Місць на світовому Сайти Вся нерухомості. Придбання об'єктів японської нерухомості може стати вигідною інвестицією, особливо якщо звернути увагу на комерційний сектор. До того ж отримати в японському банку кредит для покупки житла нескладно, та й відсоток відносно невеликий.

Однак крім переваг існують і деякі негативні моменти, пов'язані з купівлею нерухомого майна в Країні висхідного сонця. Перш за все, нерухомість в Японії для іноземців невигідна тим, що в цій острівній державі дуже висока сейсмічність - за кількістю землетрусів ця країна займає перше місце в світі. Але незважаючи на досить несприятливі умови для проживання японці примудряються будувати сейсмостійкі будинки, що максимально знижують ризики нанесення збитку в результаті стихійного лиха.

Чи можна іммігрувати до Японії через покупку житла

Отримати статус постійного резидента в Японії дуже складно. Існує три основних способи отримання резидентської візи: укладення шлюбу з громадянином / громадянкою Японії , офіційне працевлаштування або навчання у вищому навчальному закладі країни . Просто обзавестися особистим житлом для отримання постійного виду на проживання недостатньо. Хоча придбання нерухомого майна може послужити вагомим аргументом для винесення позитивного рішення імміграційною службою.

Скільки коштує житло в Японії. Місто Мацумото: Відео

Новости