Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Санта Клаус і всі місця Фінляндії, пов'язані з ним

  1. Цікавий факт
  2. Поштамт і офіс Санти
  3. будинок Санти
  4. парк Санти
  5. Години роботи парку в 2015-2016 р
  6. Різдвяна виставка
  7. Санта-шопінг
  8. оленячий парк
  9. Шлях в Село Санта-Клауса
  10. Контактна інформація

Роком народження цього казкового місця вважається 1950-й: саме тоді тут побувала дружина американського президента Елеонора Рузвельт, нині вважається першим туристом Села Йоулупуккі. До візиту першої леді в восьми кілометрах від міста Рованіємі була споруджена невелика дерев'яна хатина, в шістдесятих роках тут з'явився офіційний офіс Санти, і, нарешті, в 1985 році відбулося урочисте відкриття села.

Цікавий факт

Незважаючи на безпосередній зв'язок американської першої леді з появою села, туристи з Нового світу становлять менше 5% від загального потоку. Пов'язано це з тим, що жителі США, на відміну від європейців, не вважають Лапландію батьківщиною Санта-Клауса. В американській традиції різдвяний герой живе на Північному полюсі, десь поруч з Північним Льодовитим океаном.

Поштамт і офіс Санти

У Поштамт ви поринете в світ красивих новорічних листівок і чарівних подарунків. Саме сюди для Санта-Клауса приходять листи від дітей з усього світу, а сортуванням конвертів займаються невгамовні веселі гноми. У головному офісі можна зустріти і самого господаря резиденції, який зазвичай сидить біля каміна, спілкується з гостями, вислуховує їхні прохання і фотографується з ними. Також почтампт і офіс - найкраще в селі місце для загадування бажань: тут розташований Чарівний барабан, який, за легендою, допоможе втілитися в життя всьому самому заповітного, якщо вдарити в нього три рази.

Поштамт і офіс Санти Поштамт і офіс Санти

У Поштамт ви можете скористатися цікавою послугою - відправкою вітального листа від Санта-Клауса. Cюрпріз з оригінальним штампом піде в будь-який кінець земної кулі.

Адреса поштового відділення: Фінляндія, 96930, Полярне коло.

будинок Санти

Тут можна заспівати гімн разом з гномами, пограти на різних інструментах. Для дітей організовані майстер-класи з виготовлення виробів і випічці різдвяного печива. Саме в будинку можна поспілкуватися з самим Сантою, отримати напутні слова та побажання щасливого Нового року, сфотографуватися на пам'ять. Відкривається він кожен раз по-різному, так що слід дізнатися це заздалегідь, щоб потім не витрачати час на очікування. Тим більше що в Селі є, на що подивитися і чим зайнятися.

парк Санти

Це місце, що відкрилося в 1998 році, являє собою незвичайну систему печер, населену добродушними гномами і казковими ельфами. Тут вас чекає безліч найрізноманітніших атракціонів і майстер-класів, які допоможуть поринути в атмосферу Нового року і Різдва.

У дивовижному парку розваг ви зможете відвідати Школу Ельфів, пряникові Кухню Місіс Клаус, мій Кабінет, Поїзд «Пори Року», Крижану Галерею, Величезний Сніговий Шар, Секретну іграшкову майстерню ельфів і багато іншого. Тут ви за допомогою професорів каліграфії навчитеся залишати красиві підписи на листівках, в пряникові кухні спробуєте дивовижні імбирні солодощі і навіть зможете самостійно їх прикрасити. У крижаному барі у вас буде можливість насолодитися смачними прохолодними напоями, поданими в стаканах ручної роботи, а в спеціальній майстерні ви зможете своїми руками виготовити новорічну іграшку. Найбільшою любов'ю у маленьких гостей парку користується весела «Різдвяна карусель», а в спеціальному мультимедійному центрі діти можуть побачити чарівну казку про Санта-Клауса.

Години роботи парку в 2015-2016 р

взимку:

  • З 21 листопада 2015 до 30 листопада 2015 - щодня з 10:00 до 17:00
  • З 1 грудня 2015 до 9 грудня 2016 - щодня з 10:00 до 18:00

Увага! 24 грудня 2015 парк працює з 10:00 до 16:00

влітку:

  • З 18 червня 2016 до 18 серпня 2016 - пн-сб з 10:00 до 18:00.
  • 23 червня Санта Парк закритий.

Різдвяна виставка

У головному Різдвяному будинку щороку відкривається тематична новорічна експозиція, яка займає 400 квадратних метрів будівлі. Тут можна побачити цікаві експонати, що розповідають про історію свята, про фінських традиціях зустрічі Нового року і про звичаї інших народів світу, а також побувати на Різдвяній фабриці іграшок. Вхід на виставку безкоштовний.

Санта-шопінг

У магазинах Санта-Клауса вам належить вибрати різдвяні подарунки, серед яких перевагу варто віддавати шедеврів фінського дизайну і хендмейду місцевих ремісників з Рованіємі . Ви, до речі, зможете відразу відправити своїм друзям куплені сувеніри .

Санта-шопінг Санта-шопінг

оленячий парк

Оленячий парк розташований між парком Санта-Клауса і селом Йоулупуккі. Тут ви зможете в будь-який час року помилуватися на прекрасних рогатих мешканців фінських лісів. До речі, взимку у відвідувачів цього місця є можливість з вітерцем прокотитися до села на санях, запряжених оленями.

оленячий парк оленячий парк

Шлях в Село Санта-Клауса

Для того, щоб потрапити до казкового села, необхідно спочатку доїхати до міста Рованіємі . Для цього існує три основних способи: літак, потяг чи автомобіль. Середня вартість авіаквитків, за даними avia.tutu.ru, становить 13000 рублів. На власному авто доїхати до чарівного міста можна з Петербурга за 17 годин, відстань становить 983 км.

Приїхавши, в Рівному, ви легко доберетеся до місця призначення: вам належить подолати всього 8 кілометрів, що займе близько 15 хвилин. З центру міста (біля аеропорту) сюди ходить особливий Санта-Експрес ( автобус № 8). До речі, автомобілістів тут також чекає маленький, але приємний сюрприз: безкоштовна парковка .

Контактна інформація

Адреса: Joulumaantie, Рівному

Тел .: 0600 301 203 (1,5 e + місцеві збори)

[email protected]

Офіційний сайт з інформацією російською мовою: www.santapark.com .

Світлана Широкова

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Новости