Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ЕлектроВісті - Мандрівник з Голландії проїхав півсвіту на безкоштовному електриці

історії

20 серпня 2018, 21:43

Мандрівник з Голландії проїхав півсвіту на безкоштовному електриці

Чи можна проїхати більше половини планети на автомобілі, не витративши ні копійки на паливо, житло і їжу? Відповідь знає голландський мандрівник Вібе Ваккер, який днями досяг австралійського Перта, стартувавши з Амстердама в березні 2016 року.

За 884 дні він подолав 33 країни і 70 000 км, встановивши тим самим світовий рекорд подорожі на електромобілі (без «сонячної» підживлення). Весь цей час житло, їжу і електрику для машини йому надавали звичайні люди, які зацікавилися незвичайним перебігом.

В дорозі Вібе покладався на універсал Blue Bandit, старенький Volkswagen Golf, конвертований в електрокар. Потужність його електромотора складає 150 кВт, тяговий літієво-іонний акумулятор вміщує 37 кВт • ч, яких номінально вистачає на 200 км шляху.

Ваккер - майбутній менеджер, а нині мандрівник і фотограф. В рамках нинішнього грандіозного досвіду він створив сайт, на якому добровольці, що пропонують нічліг і підзарядку, могли відзначати свої координати. Серед них Вібе і вибирав потрібні точки, які наближають його до мети вояжу.

Дивно, але розетки голландець примудрявся знаходити не тільки в містах, але і в досить глухих місцях, невеликих селах, придорожніх закусочних і на будмайданчиках. Загальний шлях виявився дуже далекий від прямої.

Проект Plug Me In (у вільному перекладі «Заряди мене») був задуманий як свого роду дослідження можливостей електрокарів в реальних умовах. «Прибуття на береги Австралії вже сприймалося як велике досягнення. Тепер, досягнувши Перта, я дуже пишаюся тим, що довів всім: на електромобілі можна дістатися до одного з найбільш ізольованих міст світу »- заявив Ваккер.

Тепер, досягнувши Перта, я дуже пишаюся тим, що довів всім: на електромобілі можна дістатися до одного з найбільш ізольованих міст світу »- заявив Ваккер

Вібе був першою людиною, який перетнув Туреччину, Іран, Індію, М'янму, Малайзію та Індонезію на повністю електричному транспортному засобі.

Мандрівник мав намір розвіяти міф про те, що електромобілі не можуть зрівнятися з машинами, що працюють на викопному паливі, коли справа доходить до витривалості.

Правда, без проблем голландцеві обійтися не вдалося. В Індії у нього згорів зарядник, а в Індонезії був пошкоджений акумулятор, що взагалі варто було сміливцю зайвих трьох місяців для ремонту. Однак Blue Bandit в строю, і Вібе планує завершити свою грандіозну епопею фінальним кидком через Порт-Огасту, Аліс-Спрінгс, Таунсвілл і Аделаїду в Мельбурн.

Відзначимо, десять років тому схожий подвиг здійснив швейцарець Луї Палмер: обігнув земну кулю на саморобному електрокарі Solartaxi, але той апарат буксирував на причепі досить велику сонячну батарею для підзарядки в дорозі.

ЕлектроВісті писали, про те як власник Tesla Model X з сім'єю здійснив поїздку в Європу і назад, перевіривши як європейську, так і українську зарядну інфраструктуру. За час подорожі їм вдалося відвідати 7 країн: Польща, Словаччина, Австрія, Чорногорія, Хорватія, Угорщина, Словенія.

також ЕлектроВісті розповідали історію подорожі Tesla Model S з півдня Англії до Шотландії.

Читайте найцікавіші історії ЕлектроВісті в Telegram і Viber

Новости