Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Україні: в Кирилівці пляжі поки не готові, але житло можна знайти за 35 грн на добу

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

9 червня 2015, 09:00, Переглядів:

В Україні 1 червня офіційно стартував пляжний сезон. Кореспондент "Сегодня.ua" відправився в Кирилівку для того, щоб дізнатися, що чекає відпочиваючих в одному з найпопулярніших курортів Азовського узбережжя.

Бази відпочинку на будь-який смак і кишеню

На автовокзалі прямо у маршрутки нас зустріли чотири жінки з табличками "здам житло". "Кімната не потрібна, молоді люди?", - запитала старша з них. "Ні, ви краще підкажіть, де центр", - відповіли ми. Незадоволена жінка вказала у бік єдиної вулиці. Відразу після нас жінки запропонували житло наступного, хто вийшов з маршрутки.

До центру від автовокзалу всього десять хвилин ходьби. Уздовж вулиці практично біля кожного будинку висить табличка "здам кімнату". Для Кирилівки почався робочий сезон. Місцеві жителі намагаються заробити, хто як може: одні здають житло, інші ловлять рибу, треті торгують креветками і пахлавой на пляжах.

Приїжджих легко відрізнити від місцевих. Вони ходять галасливими компаніями, випивають днем, проводять цілий день на пляжі. Одним словом, відпочивають. Центр нагадує величезний ринок . Уздовж вулиці хаотично розташувалися кафе, біля них припарковані автомобілі, поруч ходять туристи. У самому центрі селища стоїть пам'ятник на честь 200-річчя Кирилівки, місцеві називаються його "два дельфіни". Увечері на вулиці смажать шашлики і готують чебуреки.

Після недовгих роздумів, вирушаємо до бази відпочинку. Базу вибрали випадково і потрапили на одну з найдорожчих. За парканом розмістився ціле містечко - тут будиночки для відпочиваючих, дитячий майданчик, магазини, свій власний вихід до пляжу. Насамперед знайшли офіс директора бази. Він виявився закритим. Як тільки постукали, до нас підійшла дівчина: "Ви на рахунок поселення?", "Немає, - відповідаємо, - ми журналісти". Разом з робітницею бази відпочинку зайшли в кабінет. Дочекавшись, поки дівчина підпише договір з новим постояльцем, розповідаємо про те, що ми б хотіли подивитися умови проживання на базі.

"А як ви нас знайшли? До нас вже приходили журналісти, ми раді", - відповідає співробітниця бази. Номер нам показали, навіть кілька. Якщо вірити дирекції, незважаючи на високі ціни , В їх номери з радістю селяться. В апартаментах за 600 гривень (номер розрахований на трьох чоловік), який, до слова, в серпні подорожчає до 900 гривень, тобто дві невеликі кімнати, душова кабіна, холодильник.

"Ціни у нас виросли на 20%. Самі розумієте, ростуть і ціни на комунальні послуги. Світло, вода, за все потрібно платити", - розповів директор бази.

Світло, вода, за все потрібно платити, - розповів   директор   бази

Пізніше вдалося знайти варіант значно дешевше. За 60 гривень з людини тут поселять в будиночок з телевізором і холодильником. Правда, апартаменти пропонують скромні - без ремонту і з меблями, яка значно старше 15-річного онука власника бази.

"У нас це сімейний бізнес. Батьки живуть тут постійно, а ми приїжджаємо тільки на сезон. Людей поки не було, але ми чекаємо. Хаток у нас 30, є з поліпшеними умовами - туалетом. А так туалет загальний, але чистенький. Ми всім раді ", - розповідає дочка власника бази Олена.

Свого виходу до моря тут немає - потрібно ходити на пляж через сусідню базу. Ціни не піднімали з минулого року, бояться сполохати туристів, які і так неохоче селяться.

Ціни не піднімали з минулого року, бояться сполохати туристів, які і так неохоче селяться

"Я переконалася, поганий відпочинок буває тоді, коли відпочиваючі селяться не в свої бази відпочинку, - розповідає начальник Служби інформації для відпочиваючих Олена Полубоярінова, - є бази відпочинку на будь-яку кишеню і на будь-який смак. Є бази з кухнею, з соляними кімнатами, майданчиками для дітей, з кухнями в номерах. Відпочинок тут підійде для всіх ".

До слова, номер на базі відпочинку в 20 хвилинах ходьби від пляжу можна зняти за 35 гривень з людини, бази на березі моря можуть коштувати до 1200 гривень.

Кімнату в гостьовому будинку можна зняти за 35 гривень

Ми заселилися в будинок недалеко від центру Кирилівки. Від пляжу 15 хвилин ходьби, тому і ціни демократичні - з однієї людини за добу взяли всього 45 гривень. Поселили в окрему кімнату з ремонтом, як в номері на базі відпочинку за 600 гривень.

"Ну а як? Це у нас вже третя лінія вважається. Деякі говорять далеко від моря, хочуть тільки на березі. Я ціни не піднімала. Від 35 і до 50 гривень. Якщо хтось і піднімає ціни, то на 5-10 гривень , не більше ", - розповідає господиня будинку Алена.

Якщо хтось і піднімає ціни, то на 5-10 гривень , не більше , - розповідає господиня будинку Алена

На Центральному пляжі в 20 метрах від води звели двоповерхові будиночки. Кімната з видом на море тут може обійтися в сто гривень з людини. Це і вважається "першою лінією". На "другої лінії" ціни починаються від 60 гривень.

"Дзвонять іноді, запитують, чи спокійно у вас. Я всіх заспокоюю, у нас все добре. Лякають людей цією політикою. У нас душевно і мирно. Я сподіваюся, що людей в цьому сезоні буде більше. Роботи в селищі практично немає - тільки в селищній раді, прибиральницею або вчителькою. Тому того, що заробляємо за літо, повинно вистачити на весь рік ", - розповідає Олена.

Пляжі без туалетів та кабінок для перевдягання

На Центральному пляжі одночасно відпочивають сотні людей. У наметі продають пиво і квас, тут стоїть черга. До продавця підійшли кілька дівчат з питанням: "А туалет у вас де?". Продавець в черговий раз показав рукою в бік моря. "В минулому році біотуалети були, поки їх не поставили", - говорить він.

Відпочиваючим доводиться діяти за порадою продавця і ходити до вітру в морі, тут же плескатися з дітьми, або ж проситися в будинку, які стоять недалеко від пляжу. У Кирилівці пляжний сезон традиційно почався 1 червня, але кабінок для перевдягання і біотуалетів досі немає.

У Кирилівці пляжний сезон традиційно почався 1 червня, але кабінок для перевдягання і біотуалетів досі немає

Немає також на Центральному пляжі і рятувальників. Правда, кілька молодих людей з мегафоном кожні кілька годин проходять уздовж берегової лінії і просять відпочивальників не залишати своїх дітей без нагляду. Потопаючому це не допоможе. Як то кажуть, порятунок потопаючих справа рук самих потопаючих.

У наметовому містечку чекають Адвентистів сьомого дня

Для любителів відпочинку на природі є наметове містечко. Поки немає директора, Анатолич (так він представився) тут за старшого. "Наметове містечко 20 років розкрадалися, але тепер буде інакше. Директора поміняли", - розповідає він. Людей тут практично немає. Із зручностей: туалет і вода. Бажаючим розбити намет на території містечка доведеться платити по 50 гривень з палатки і по 10 гривень з кожного мешканця в ній людини.

Бажаючим розбити намет на території містечка доведеться платити по 50 гривень з палатки і по 10 гривень з кожного мешканця в ній людини

Можна також орендувати ділянку землі, на ньому поставити залізний будиночок без фундаменту і жити в ньому весь рік за 2,5 тисячі гривень. Анатоліч так і вчинив.

"Раніше тут будиночок стояв донецького мужика. Але зараз немає його, вбили. Він воював на тій стороні, але це його справа", - говорить керуючий наметового містечка.

Наплив відвідувачів тут чекають в серпні, саме тоді в Кирилівку приїжджають Адвентисти сьомого дня. "У серпні тут все поле наметами забито, Адвентисти сьомого дня щороку сюди приїжджають і все поле займають", - розповідає Анатоліч.

На весь наметове містечко нам вдалося помітити лише одну палатку, в ній відпочивають п'ятеро запорожців. Як виявилося, про те, що за п'ять осіб і намет їм доведеться заплатити 100 гривень, вони не знали. "Нам на в'їзді сказали" домовимося ". Приїхали сюди, тому що безкоштовно", - говорять молоді люди.

Аквапарк все ще не відкрили, але працюють два луна-парку

У Кирилівці з дня на день обіцяють відкрити аквапарк, працює дельфінарій. У центрі і на Косі є луна-парки. Атракціонів тут небагато, близько десятка. Середня ціна - 40 гривень. Є також колесо огляд.

Луна-парк починає свою роботу ввечері. На кількох вулицях лунають звуки музики і відблиски вогнів. У парку багато дітей, для них є кілька атракціонів за типом паровозиків. Також є кімната страху, в неї відвідувачів везуть в вагончиках, в кожному два місця. Поруч з дітьми сідають тата - мами чекають біля входу, їхати в страшну кімнату не ризикують. "І зовсім було не страшно, а тато так кричав", - ділиться враженнями юний відвідувач луна-парку.

Ми вирішили випробувати на собі найстрашніший на вигляд атракціон - "ланцюга". Гойдалки, які кріпляться на ланцюгах, обертаючись, піднімаються на висоту. До слова, висота цього атракціону більше, ніж діаметр місцевого колеса огляду. З усіх кас робочої виявилася тільки одна. У ній усміхнена пенсіонерка продала за 40 гривень квиток на "ланцюга". П'ять хвилин довелося почекати, поки всі місця розкуплять, і ось ми на гойдалках. Вид з висоти дійсно заворожує. Можна розглянути не тільки весь парк атракціонів, а й Федотову косу. Страшно тим, хто боїться висоти.

На Косі є караоке. За одну пісню любителям поспівати доведеться віддати 30 гривень. У центрі Кирилівки в декількох кафе звучить жива музика. Крім цього, є кілька дискотек. "Головне, що море є, а в парки ми і вдома сходимо", - сказала одна з відпочиваючих.

У Кирилівці традиційно було багато відпочиваючих з Дніпропетровської області і Росії. Правда, росіяни останні кілька років від українського курорту відмовляються.

"Ми сподіваємося, що в цьому році буде більше туристів. Може бути, поїдуть ті, хто раніше відпочивав у Криму. Багато хто просто не знають, що є така Кирилівка. Ми всіх чекаємо і з радістю приймемо", - каже власниця гостьового будинку Алена.

Нагадаємо, в Бердянську койко-місце можна орендувати за 50 гривень / добу. Про те, що чекає відпочиваючих в Бердянську, можна прочитати тут .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Відпочинок в Україні: в Кирилівці пляжі поки не готові, але житло можна знайти за 35 грн на добу". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Литвин

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Кімната не потрібна, молоді люди?
Як тільки постукали, до нас підійшла дівчина: "Ви на рахунок поселення?
А як ви нас знайшли?
Ну а як?
До продавця підійшли кілька дівчат з питанням: "А туалет у вас де?

Новости