Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Києві суд заарештував дельфінарій "Немо"

В ухвалі суду також вказується, з якою метою накладено арешт на дельфінарій / media.novostimira.com

Суд заарештував столичний дельфінарій «Немо». Про це йдеться в постанові Печерського районного суду від 3 липня цього року.

«Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження», - йдеться в документі.

Відзначається, що в ході досудового розслідування було встановлено, що 22.05.2017 ДП «Арда» (ІПН 30862359) на підставі договору купівлі-продажу передає у власність ОСОБА_2 (РНОКНП НОМЕР_1) земельну ділянку розташований за адресою: АДРЕСА_1, (кадастровий номер НОМЕР_2), цільове призначення: для будівництва, обслуговування та експлуатації автозаправного комплексу. У той час, як в даний час там розташовано і експлуатується двоповерхова будівля, в якому знаходиться Київський дельфінарій.

Читайте також На Одещині сім дельфінів загинули в мережах браконьєрів (фото, відео)

Згідно з листом Державної архітектурно-будівельної інспекції України від 09.06.2017, в департаменті відсутня інформація про видачу дозволу ТОВ «Нерум», ТОВ «Ардал» або іншим організаціям на виконання будівельних робіт за адресою: АДРЕСА_1, (кадастровий номер НОМЕР_2).

У рішенні наголошується, що незважаючи на вимоги Закону, а саме те, що цільове призначення земельних ділянок не відповідало намірам забудовника і не розраховане на будівництво двоповерхового капітального будівлі, Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) не видані містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки, а Державної архітектурно-будівельною інспекцією України не видано відпо ующее дозвіл на виконання будівельних робіт і з 2015 роки не вживалося жодних заходів для усунення вищевказаних порушень.

«Зазначене свідчить про можливе скоєння посадовими особами Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) і Державної архітектурно-будівельної інспекції України кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України », - йдеться в документі.

Суд постановив: "Накласти арешт на земельну ділянку розташований за адресою: АДРЕСА_1 (кадастровий номер НОМЕР_2), який на праві власності зареєстрований за ОСОБА_2, заборонивши розпоряджатися і використовувати будь-яким чином вказаною земельною ділянкою і розташованим на ньому будівельними спорудами, які не зареєстровані на праві власності ".

Як повідомляв УНІАН раніше, представники зоозахисних організацій наголошували на необхідності припинити діяльність дельфінарію «Немо» в столиці, визначення про прінінення діяльності якого винесли вже два суди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости