Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Крим, Дельфінарій В Козачій бухті на порталі Паблік Тревел Псков

Крим, Дельфінарій В Козачій бухті

Дельфінарій в Севастополі розташований в Козачій бухті на території Науково-дослідного центру «Державний океанаріум України». На сьогоднішній день це один з найбільших дельфінаріїв в Європі.

Вченим в погонах і цивільному була поставлена задача вивчення мешканців моря для подальшого використання в протимінних, протичовнових, протидиверсійних цілях, знищення розвідувальної техніки противника під водою і одночасно з цим, в свою чергу ведення розвідки в підводному положенні за допомогою різних видів морських ссавців. Крім, того морські тварини вивчалися з метою подальшого втілення в метал їх акустичних систем і способів підводного руху.

Крім, того морські тварини вивчалися з метою подальшого втілення в метал їх акустичних систем і способів підводного руху

Крим, Дельфінарій В Козачій бухті

Всього в цих цілях в 1966-1991 року океанаріумом було реалізовано п'ять державних наукових програм, на які було витрачено 24 мільйони радянських рублів.

Він відкривається для глядачів на початку червня і працює до середини вересня. Уявлення проходять щодня в 11 і в 14 годин, під час яких дельфіни виконують всілякі трюки, грають з глядачами в м'яч і навіть малюють картини, які потім продаються з аукціону.

Уявлення проходять щодня в 11 і в 14 годин, під час яких дельфіни виконують всілякі трюки, грають з глядачами в м'яч і навіть малюють картини, які потім продаються з аукціону

Крим, Дельфінарій В Козачій бухті

Після вистави всі бажаючі за додаткову плату можуть сфотографуватися з улюбленими морськими тваринами і навіть поплавати з дельфінами в спеціально пристосованих для цього вольєрах. (Ціна: 150 грн. За 10 хвилин). На думку ряду вчених, акустичні сигнали дельфінів справляють враження біологічного резонансу, стимулюють у людини виділення гормонів-ендорфінів, які покращують психоемоційний стан, діяльність вегетативної нервової системи, підвищують загальний життєвий тонус.

У Севастополі два дельфінарію, один з яких розташований в Артбухті, інший - в Козачій бухті, на території науково-дослідного центру «Державний океанаріум України».

У Севастополі два дельфінарію, один з яких розташований в Артбухті, інший - в Козачій бухті, на території науково-дослідного центру «Державний океанаріум України»

Крим, Дельфінарій В Козачій бухті

На сьогоднішній день це один з найбільших дельфінаріїв в Європі. Він відкривається для глядачів на початку червня і працює до середини вересня. Уявлення проходять щодня в 11 і в 14 годин, під час яких дельфіни виконують всілякі трюки, грають з глядачами в м'яч і навіть малюють картини, які потім продаються з аукціону. Після вистави всі бажаючі за додаткову плату зможуть сфотографуватися з улюбленими морськими тваринами.

Крим, Дельфінарій В Козачій бухті

Однак у севастопольців і гостей міста є можливість не тільки помилуватися трюками цих дивовижних істот, тут також можна пройти сеанс дельфінотерапії - альтернативного, нетрадиційного методу психотерапії. Вчені довели, що дельфінотерапія успішно використовується при реабілітації дітей-інвалідів, дітей з ДЦП. Зараз реабілітація з ДЦП має дуже важливе значення: адаптація дітей-інвалідів до соціуму допоможе їм у дорослому житті знайти свій шлях. А лікування аутизму в дитячому віці допомагає дітям комунікувати з навколишнім світом.

Дельфінарій в Севастополі пропонує плавання з чудовими істотами під наглядом фахівців, що призводить до позитивних результатів при лікуванні дітей-інвалідів. Дельфінотерапія дуже добре поєднується з іншими методами реабілітації. Особливо важливим моментом при психологічної терапії пацієнтів є позитивний емоційний контакт. Цей фактор прекрасно розуміють фахівці севастопольського дельфінарію.

Цей фактор прекрасно розуміють фахівці севастопольського дельфінарію

Крим, Дельфінарій В Козачій бухті

Тут спрацьовує так званий «ефект маятника». І тут сама природа допомагає дітям, хворих на ДЦП та аутизм. Адже дельфіни наділені унікальними здібностями: у них рідкісні фізичні дані гармонійно поєднуються з високими інтелектуальними здібностями, здавна помічено особливе дружнє ставлення людей і дельфінів. Всі разом це дає сильну позитивну установку при реабілітації дітей-інвалідів.

Характер і тип дельфінотерапії визначається індивідуально. В цьому напрямку дельфінотерапія може вирішувати різні завдання: психотерапевтичні, психокорекційні, психопрофілактичних, фізіотерапевтичні, педагогічні - це залежить від запиту клієнта.

В цьому напрямку дельфінотерапія може вирішувати різні завдання: психотерапевтичні, психокорекційні, психопрофілактичних, фізіотерапевтичні, педагогічні - це залежить від запиту клієнта

Крим, Дельфінарій В Козачій бухті

Новости