Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дельфінарій Московського зоопарку закрився на ремонт

Фото: moscowzoo.ru

У п'ятницю, 17 жовтня, закрився на капітальний ремонт дельфінарій Московського зоопарку. Роботи триватимуть до 2016 року, повідомляється на офіційній сторінці зоосаду в Facebook .

У басейні дельфінарію замінять інженерні комунікації і встановлять сучасні фільтри води, а вольєри для тварин оновлять.

"Це дуже складний і тривалий ремонт, ми сподіваємося на ваше розуміння", - відзначили в зоопарку.

На час проведення робіт тварини дельфінарію переїдуть до службових приміщень.

Дельфінарій Московського зоопарку відкрився в 2001 році. Розташований він на "старої" території зоосаду - між слоновника і Будинком птахів.

Нагадаємо, в даний час на території ВДНГ будується океанаріум. Для нього вже придбали китів-косаток . Косатки поки утримуються в спеціальній морській зоні на Далекому Сході.

Будівля відкриється до кінця року в далекій зоні ВДНХ, за павільйоном "Нафта". У центрі з'явиться океанаріум, дельфінарій і театр ластоногих. Музей морської природи стане найбільшим в Європі. Крім виставки водних мешканців, в центрі з'явиться парковка і ресторанна зона. Діти з обмеженими можливостями зможуть займатися в спеціальних басейнах з дельфінами.

Як раніше повідомляло M24.ru, в кінці серпня було оголошено конкурс на благоустрій території Московського зоопарку . Там планується облаштувати додатковий вхід і турнікети з боку "старої" території на вулиці Червона Пресня, побудувати пандуси і відкриті платформні підйомники для маломобільних громадян. Реконструкція чекає і зовнішні огородження зоосаду.

Посилання по темі

Перший етап реконструкції зоопарку вже проведено. Влітку "стару" територію щотижня закривали , Щоб будівельники могли завозити важку техніку для ремонту ставків. В рамках робіт в зоопарку замінили застарілі інженерні комунікації, деякі з яких не мінялися вже більше 100 років, а також очистили ставки. Крім того, фахівці відремонтували і перебудували вольєри.

"Стару" і "нову" частини столичного зоопарку з'єднає ще один пішохідний міст. За планами будівельників, він збільшить пропускну здатність і впорядкує руху відвідувачів різних територій зоосаду.

У планах на 2015 рік - ремонт "Будинки Клюєва", оновлення виставкового простору, тераріуму, Будинки птахів і слоновника.

сюжет: Як працює столичний зоопарк

Новости