Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятник Данте Аліг'єрі

У 2000 році в саду «Ермітаж» був відкритий пам'ятник видатному італійському поету Данте Агільера. Відкрили монумент президент Італії Карло Адзеліо Чампі і мер Москви Юрій Лужков. У 2000 році в саду «Ермітаж» був відкритий пам'ятник видатному італійському поету Данте Агільера

Мармуровий бюст поета є відповідь подарунком Москві від уряду Італії за поставлений в парку «Вілла Боргезе» пам'ятник Пушкіну. Бюст Данте створювали два скульптора: росіянин Олексій Тихонов і італієць Рінальдо Пірос.

На думку італійського президента російські та італійські культурні традиції тісно переплетені між собою, так творчість Данте вплинуло не тільки на Італію, але і на Росію. «Блок, Ахматова, Пушкін, Брюсов почерпнули у Данте багато цікавого і важливого» - так вважає італійський лідер. Також президент висловив надію, що італійський мова стане мовою культури світу.

Мер Москви в свою чергу запевнив, що росіяни добре знають і цінують творчість творчість італійського поета. Особливо градоначальник підкреслив той факт, що пам'ятник великому італійцеві встановлений в саду «Ермітаж» - любимо місці москвичів. У висновку Лужков зазначив, що відкриття монумента Данте Агільера налаштовує на дружбу і налагодженню контактів між двома великими державами, «щоб в цьому невеликому світі ми були разом».

Встановлено в 2000 р
Скульптор: Р. Піраса.

Новости