Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі готелі-замки світу

  1. 1. Posada Real Castillo del Buen Amor (Кастилія, Іспанія)
  2. 2. Fonab Castle Hotel (Пітлохрі, Шотландія)
  3. 3. Cameron House (Баллок, Великобританія)
  4. 4. Danieli (Венеція, Італія)

Час новорічного уїк-енду вже на носі, а значить, пора планувати, як його провести і навіть куди відправитися на травневі свята. Для наших читачок, які мріють виїхати за межі рідного міста, а можливо, навіть країни, і пожити в якомусь незвичному готелі, ми зробили підбірку з семи п'ятизіркових готелів-замків різних країн. Час новорічного уїк-енду вже на носі, а значить, пора планувати, як його провести і навіть куди відправитися на травневі свята

shutr.bz

Будь готова до того, що планування готелю не ультрасучасна, адже кілька століть назад не знали, що ми, жителі XXI століття, будемо любити душ зі скляними стінами посеред номера і вікна в підлогу. Зате серед переваг - товсті стіни і високі стелі. А ще дух старовини, який бореться з ноу-хау.

1. Posada Real Castillo del Buen Amor (Кастилія, Іспанія)

Відкриває наш рейтинг незвичайних готелів справжній замок XV століття, в якому напевно в одному номері з постояльцями запросто можуть жити привиди єпископа і його коханої, зв'язок яких церква не благословила. На одному з туристичних форумів ми прочитали, що одна немолода пара, яка зупинилася на нічліг в Posada Real Castillo del Buen Amor, чула, як уночі в їх номері чоловічий голос нашіптував слова молитви. Правда це чи вигадка, судити можуть тільки ті, хто за добу в замку готовий віддати від 2 до 5 тис. Грн. Сума смішна для такого самобутнього просторого місця, адже ти отримаєш не тільки можливість переночувати, поїсти, почитати в місцевій бібліотеці і поплавати у відкритому басейні, а ще й перейнятися духом замку. Звичайно, тумбочки, ліжко і ванна будуть лише стилізовані під старовину, але зате відреставрований архітектурний ансамбль-фортеця не можна порівняти ні з чим.

Villanueva de Cañedo

2. Fonab Castle Hotel (Пітлохрі, Шотландія)

Один з найпопулярніших в світі сайтів про подорожі TripAdvisor назвав шотландський готель Fonab Castle Hotel найкращим готелем-замком - виходячи з відгуків тих, хто багато їздить по світу. Ми теж шанували відгуки, і в більшості з них йдеться про те, що мальовнича природа в будь-який час року, ввічливий персонал і колоритний інтер'єр виділяють це місце з багатьох інших замків, в яких доводилося ночувати туристам.

Знаходиться він на Північно-Шотландському нагір'я, тому вид, що відкривається з вікна, неможливо описати словами. «Я була королівною у власному замку з дворецьким» - так зможеш похвалитися подружкам, описуючи перебування в Fonab Castle Hotel. Вікна виходять або на озеро Фаскаллі, або на гайлендс. Пишний сад і два ресторани - це бонус, який додається до номера вартістю 7-10 тис. Грн за добу перебування в ньому.

Fonab Castle Hotel

3. Cameron House (Баллок, Великобританія)

Весь шарм Великобританії зібрався воєдино в готелі-замку Cameron House, розташованому на березі озера Лох-Ломонд в Національному парку Лох-Ломонд і Троссакс. Якщо мрієш кілька днів пожити далеко від галасливого мегаполісу, насолодитися свіжим повітрям, але перебувати в комфорті, то Cameron House може тобі все це надати.

Поле для гольфу, чотири ресторани і басейн на даху, в якому можна не просто намотувати кілометри, а й застигнути, спостерігаючи за тим, як пливуть хмари, вітер колише дерева, а постояльці на катері ділять на частини водне полотно озера. Тиша й примха! 24 години в такому задоволенні коштує від 6 до 13 тис. Грн за номер - в залежності від того, захочеш ти тулитися в двомісному стандарті або лежати в позі зірочки на ліжку king-size в представницькому номері.

Якщо тобі пощастить побувати в цьому замку, чи не пожалій грошей і сходи в спа-салон, в якому 17 кабінетів з різними процедурами. І не забудь поділитися з Ivetta своїми враженнями, адже ми теж мріємо потрапити в Cameron House.

Cameron House on Loch Lomond

4. Danieli (Венеція, Італія)

Одні з найбільш самобутніх готелів, до яких можна дістатися лише водним транспортом, - венеціанські. Звичайно, якщо їхати до Венеції, то для того, щоб відчути весь дух і закохатися до безтями в це італійське місто, потрібно оселитися в першокласному готелі в старій частині міста. Саме таким критеріям відповідає Danieli.

Прокинутися і, відчинивши штори, побачити Венеціанську лагуну - це варто того, щоб викласти за добу від 8 до 85 тис. Грн. П'ятизірковий готель розташована в декількох кроках від легендарної площі Сан-Марко, включена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і входить в мережу Luxury Collection Hotel. Три окремих будівлі, побудовані в XIV, XIX і XX століттях, з'єднаних між собою критими мостами, і є ніби єдиним цілим комплексом-замком.

Тепер давай подивимося, як виглядають дорогі номери зсередини. Крім звичних прибамбасів, які можна знайти в готелях такого класу, хочемо відзначити обробку італійським мармуром ванної кімнати, високі стелі і царствені люстри. Загалом, дивись сама.

Hotel Danieli, a Luxury Collection Hotel

Новости