Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок під боком - огляд лижних курортів Сибіру і Далекого Сходу

  1. Якщо ви планували провести новорічні канікули, бездіяльно лежачи на дивані, але в останній момент передумали,...
  2. Белокуриха, Бійськ, Алтайський край
  3. Гірське повітря, Південно-Сахалінськ, Острів Сахалін
  4. Гора Морозна, Камчатка
  5. Червона Сопка, Петропавловськ-Камчатський, Камчатка

Якщо ви планували провести новорічні канікули, бездіяльно лежачи на дивані, але в останній момент передумали, хорошим варіантом стане відпочинок на лижних базах Сибіру і Далекого Сходу. На відміну від далеких країн, їхати до них порівняно недалеко і недорого. А з огляду на кількість готелів і знімних квартир в довколишніх до курортів містах - навіть за тиждень до Нового року можна знайти вільне місце. Ми пропонуємо короткий огляд популярних лижних комплексів, на які можна дістатися швидко і без особливого клопоту.

Гора Соболина, Байкальск

Один з найбільших курортів Сибіру. Знаходиться в 150 кілометрах від Іркутська біля міста Байкальск на південно-західному березі Байкалу.

Фото: www.baikalski.com Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

Як дістатися з Чити

• Найпростіше на поїзді - десь 15 годин до станції Байкальск. Звідси до міста або самого курорту можна доїхати на рейсовому автобусі, маршрутному або звичайному таксі.

• Якщо сильно поспішаєте, то спочатку можна махнути до Іркутська на літаку, а далі вже на поїзді або електричці до станції Байкальск - 150 кілометрів. Також від Іркутська за 2,5 години можна доїхати на маршрутному таксі, на яке можна сісти на залізничному вокзалі, автовокзалі та центральному ринку.

траси

На гірськолижному курорті Гора Соболина сезон триває з листопада до початку травня. У розпорядженні туристів є 11 трас, загальна протяжність яких - близько 15 кілометрів, включаючи траси для бігових лиж. Найдовша - 2,1 кілометра. Серед них є навчальна траса і чорна - підвищеної складності. Для любителів сноубордів обладнаний сноупарк з двома трамплінів. Також можна покататися на тюбінга.

Фото: www.baikalski.com Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

підйомники

Щодня на схилах працює одна канатно-крісельна дорога, чотири бугельні витяги і два бебі-ліфту. Вартість абонемента для дорослих на годину в будні - 350 рублів, в святкові дні - 450, у вихідні - 500 рублів. Ціни на денне і вечірнє катання, абонементи на 3,5 і 7 днів можна дізнатися по засланні .

Прокат

Вартість прокату комплекту лиж з палицями і черевиками до 38 розміру - 300 рублів. Тим, у кого розмір ноги більше 38-го, оренда аналогічного спорядження в будній день обійдеться в 500 рублів, у вихідний - 700. Прокат сноубордів від розміру ноги не залежить, тому для всіх оренда в будній день буде коштувати 800 рублів, у вихідний - 900.

Фото: www.baikalski.com Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити. Фото: www.baikalski.com Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити. Фото: www.baikalski.com Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

житло

Поблизу гори працює готель «Гранд Байкал», готель «Соболина», хостел Baikalski і котеджне містечко «Русь». Ціни на проживання за людини починаються від 500 рублів на добу за людину.

На сайті гірськолижного курорту можна ознайомитися з картою схилів, температурою на найближчі дні, дізнатися стан схилів і трас, а також вибрати один з чотирьох готелів і забронювати номер на потрібні дати.

Белокуриха, Бійськ, Алтайський край

Алтайський гірськолижний курорт з м'яким кліматом, чистим гірським повітрям і красивою природою. Тут знаходиться багато санаторіїв, тому відпочинок на Белокурихе цілорічний.

Фото: НГС.ТУРІЗМ Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

Як дістатися з Чити

• До Бійська можна дістатися через Новосибірськ, до якого з Чити літають літаки і ходять поїзди. З самого міста до Белокурихи курсують автобуси і таксі - годину шляху.

• До Барнаула - поїздом з пересадкою в Новосибірську або літаком з пересадкою в Москві. З нього до курорту можна доїхати на автобусі - 5 годин, на таксі - 3 години.

траси

Гірськолижний сезон триває з листопада по квітень. На Белокурихе працює п'ять схилів: «Благодать», «Церковка», «Катунь», «Північна», «Алтай West». Загальна протяжність трас - 6,9 кілометра. Максимальна довжина - 2,5 кілометра. Складність ділиться на зелені, сині та червоні. Підходять для новачків і райдерів з базовими навичками катання. Є траси для бігових лиж і сноупарк.

Фото: proaltay.ru Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

підйомники

На території схилів діють п'ять бугельних підйомів і один крісельний. Вартість денного абонементу в будні - 500 рублів, у вихідні - 700.

Прокат

Можна орендувати гірськолижне спорядження, сноуборди, сани і багато іншого.

Фото: НГС.ТУРІЗМ Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

житло

Вартість номерів у готелях починається від 2 тисяч рублів на добу, у приватників можна орендувати квартиру від 500 рублів на добу.

Гірське повітря, Південно-Сахалінськ, Острів Сахалін

Спортивно-туристичний комплекс. Вважається одним з найбільших і розвиваються гірськолижних курортів Далекого Сходу.

Фото: www.nccuc.ru Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

Як дістатися з Чити

До Південно-Сахалінська можна долетіти з пересадкою в Хабаровську. З самого міста до лижного комплексу - на громадському транспорті або таксі. В аеропорту можна сісти на міський автобус №63 до зупинки «Чехов-центр», потім на автобусах №62 або №34 доїхати до зупинки «Площа Перемоги». Від авто- або залізничного вокзалу: від зупинки «Головпоштамт» або «Кінотеатр« Жовтень »на міських автобусах №62 або №34 до зупинки« Площа Перемоги ».

траси

Сезон триває з грудня по квітень. У «Гірському повітрі» обладнано 14 трас різного рівня складності: зелені - для новачків, червоні - для тих, хто впевнений у своїх силах, чорні - для професіоналів. Найдовша траса - 4,4 кілометра. Загальна довжина - 25 кілометрів.

Фото: http://gotonature.ru Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

підйомники

Для гірськолижників працює два крісельних підйомника, один бугельний і одна гондольний-крісельна канатна дорога.

За даними сайту , Абонемент на день в будні коштує 1,1 тисячі рублів, у вихідні - 1,6 тисячі. Разовий підйом в будні - 80 рублів, у вихідні - 100 рублів.

Прокат

«Гірське повітря» дає можливість орендувати сучасне гірськолижне спорядження і сноуборд-інвентар. Гірські лижі - від 800 рублів, черевики - від 700 рублів. Дорослі сноуборди і черевики - 1,3 тисячі рублів, дитячі сноуборди - 800 рублів, черевики - 700 рублів.

Фото: http://gotonature.ru Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити. Фото: 27R.Ru Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

житло

Поблизу гірськолижного курорту працює 35 готелів з номерами від економ-класу до люксів.

на офіційному сайті гірськолижного курорту «Гірське повітря» можна підібрати тур на бажані дати, дізнатися поточну погоду, подивитися розклад підйомників і навіть подивитися за життям комплексу в реальному часі.

Гора Морозна, Камчатка

Дуже популярний гірськолижний центр Камчатки. Там тренується збірна Росії з гірськолижного спорту.

Фото: http://veshmeshok.ru Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

Як дістатися з Чити

Долетіти до Петропавловськ-Камчатського можна з пересадкою в Хабаровську чи Москві. З самого міста до гірськолижного курорту доїхати на таксі або автобусі.

траси

Гірськолижний сезон триває з початку грудня до кінця квітня. Але багато спеціалізовані сайти пишуть, що лютий і березень - не найкращий час для поїздки через велику кількість опадів і хуртовин.

У комплексі працює п'ять трас різної складності: зелені, сині та червоні. Найдовша - 2 кілометри. Є схил для дітей і навчальний, сноупарк. Траси пристосовані для слалому і слалом-гіганта.

Фото: http://kamchatka.media Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

підйомники

Працює три бугельні витяги. Вартість одного підйому - 60 рублів.

Прокат

Конкретних цін в інтернеті знайти не вдалося. Але на спеціалізованих сайтах вказують, що вартість прокату спорядження коливається близько 150-250 рублів за годину.

Фото: http://veshmeshok.ru Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити. Фото: http://veshmeshok.ru Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

житло

Зняти квартиру за ціною від 1,6 тисячі рублів на добу можна в довколишніх містах - Єлізово і Петропавловськ-Камчатський.

Червона Сопка, Петропавловськ-Камчатський, Камчатка

Також, як і Гора Морозна знаходиться в межах міста Петропавловськ-Камчатський, з південно-західного схилу сопки. Ті, хто бував на цьому гірськолижному курорті, розповідають про прекрасні види на місто, Петропавловську бухту і всю Авачинську Губу з вулканами.

Фото: redriverskamchatka.com Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

Як дістатися з Чити

Шлях до Петропавловська-Камчатського повністю збігається з попереднім курортом. З центру міста ходять маршрутні автобуси до зупинки «Червона сопка».

траси

Сезон відкривається на початку грудня і закінчується в квітні. У лютому і березні на Камчатці починаються часті циклони з рясними снігопадами і хуртовинами. На території комплексу є п'ять трас, які підійдуть і новачкам, і професійним рейдерам. Є схили для слалому, могула й фрістайлу.

Фото: ski.ru Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

підйомники

Два бугельні витяги. Вартість за 20 підйомів - від 1,5 тисячі рублів.

Прокат

Є прокат лижного і сноубордічеськой екіпіровки.

Фото: MyTravelBook.org Все про туризм і подорожі. Повна інформація про турфірмах Чити, палаючим турам з Чити.

житло

Можна зняти квартири від 1,6 тисячі рублів в Петропавловськ-Камчатському або Єлізово.

Мирослава Алексєєва 2016-12-23 19:05, 23 грудня 2016

Новости