Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Празі намір побудувати музей Сальвадора Далі

Даніел Либескинд (Фото: ЧТК)   Іспанська екстравагантний художник, архітектор і письменник Сальвадор Далі залишив незгладимий слід в історії мистецтва 20-го століття Даніел Либескинд (Фото: ЧТК) Іспанська екстравагантний художник, архітектор і письменник Сальвадор Далі залишив незгладимий слід в історії мистецтва 20-го століття. Сьогодні, через сто років з дня його народження, подібний слід в архітектурі Праги мають намір залишити організатори проекту нового музею.

- В основі побудови цього незвичайного будівлі буде лежати дуже проста геометрія, якою користувався і сам Далі. Основними формами є квадрат і коло, які загадковим способом створені в фізичному просторі. Будівля являє собою сон уві сні, -

описує проект 10-поверхового музею архітектор Даніел Либескинд.

Велике сталеве будівлю в самому центрі Праги викликає невдоволення у багатьох празьких охоронців пам'яток архітектури. На їхню думку, набагато підходящим місцем для нього був би будь-який мікрорайон Праги, де знаходяться одні панельні будинки.

Модель нового музею Сальвадора Далі в Празі (Фото: ЧТК)   Даніел Либескинд з цим не згоден Модель нового музею Сальвадора Далі в Празі (Фото: ЧТК) Даніел Либескинд з цим не згоден. За його словами, будівля музею Сальвадора Далі враховує всі стилі празької архітектури, починаючи з середньовіччя.

З ідеєю музею Далі в Празі прийшов власник кількох празьких галерей Миро Смолак. За його словами, в експозиції перебувало б близько півтори тисячі робіт іспанського художника.

- Крім того, там буде театр, ресторани, бібліотека, ательє для художників, а також великі виставкові зали для інших експозицій з усього світу. Там могли б проходити і різні ярмарки.

Вартість музею сягає 700 мільйонів крон, майже 20 мільйонів доларів. Сам Миро Смолак визнається, що поки не знає, звідки взяти стільки грошей. Для експозиції поки не забезпечено навіть найважливіше - роботи Сальвадора Далі. Проте, Миро Смолак і архітектор Либескинд впевнені, що проект здійсниться. Вони сподіваються, що музей буде відкритий до кінця 2007 року.

Новости