Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Іспанія, Коста-Брава: дали Дали.

  1. «Дикий берег» або Коста Брава
  2. Слідами Сальвадора
  3. Театр-музей у Фігерасі
  4. Будинок-музей Далі в Кадакесі
  5. Замок Гала-Дали

«... на мене обрушилися всі барви світу ...» (С. Далі)

Незвичайне - поруч. «Дикі» берега Коста-Брава зберігають в собі невимовну спогади про одне з найзнаменитіших людей минулого століття - Сальвадора Далі. Пройдіться по його слідах, підкоряючи неприступні кручі і відкриваючи для себе незвичайні замки. Спіть, сидячи з ложкою в руці, заведіть щоденник снів, запасіться фарбами і полотнами, навіть якщо раніше ви ніколи не вміли малювати. І натхнення не змусить себе чекати!

«Дикий берег» або Коста Брава

Коста-Брава - пляжний курорт на північному сході Каталонії і один з найпопулярніших курортів Іспанії . Кам'яниста місцевість з неприступними кручами і скелями перебувала у відносній «дикості» аж до 2-ї половини XX століття. Коста Брава також примітна своїми мальовничими бухтами і затоками, пляжами з білого піску і гальки. Любителі побродити по таємничим руїн старих замків виявлять на схилі гори Вердера руїни бенедектінскім монастиря св. Петра з Родеса (кінець IX ст.), А на вершині - руїни Ведерского замку (Sant Salvador de Verdera).

Читайте також: Іспанія: тури на Майорку в липні - серпні Іспанські провінції: від римських руїн до хай-тека. Кухня Каталонії, подібності та відмінності з традиційної іспанської кухнею Католицька Іспанія для туристів - відкрити і дізнатися всі цікаві подробиці

Слідами Сальвадора

Шанувальникам авангардного мистецтва буде цікаво ознайомитися з життям самого епатажного художника минулого століття. В м Фігерасі знаходиться театр-музей, в м Кадакесе - будинок-музей Далі, в селі Пуболь - замок Гала-Дали (спочатку замок Пуболь XI ст.)

Театр-музей у Фігерасі

Театр-музей у Фігерасі

Це вже на перший погляд незвичайна будова зсередини являє собою ще більш сюрреалістично простір, в корені перевертає уявлення відвідувача про закони перспективи і кольору.

Саме в цьому театрі в 1918 році Сальвадор вперше представив свої полотна. Зараз музей представляє собою 3 великих виставкових простору - це музей, «Галатея» (вежа Гали) і виставка коштовностей, виконаних за ескізами художника. Сучасного вигляду музею проектував сам Далі, як завжди, натхненний своєю музою Галой.

У театрі представлена ​​найбільша колекція оригіналів Дали. У музеї ви знайдете величезну кількість скульптур, інсталяцій та ювелірних прикрас, виконаних за ескізами художника.

Тут варто відзначити: фантазія художника була настільки невичерпною, що йому просто не вистачило життя, щоб втілити в реальність всі свої ідеї. Скульптори, архітектори і мультимедійні художники з усього світу, що надихаються ідеями Далі, продовжують довершувати те, що він залишив їм у спадок. І без них, талановитих майстрів, які втратили свої імена в блиску слави Далі, ми б не побачили більшу частину його шедеврів.

Купол музею - окремий експонат. Тут знаходиться оригінал картини-ілюзії «Оголена Гала, яка дивиться на море», чомусь нагадує «піксельний» портрет Лінкольна. Тут же, в склепі під куполом, за заповітом художника покоїться і його забальзамоване тіло.

«Сам я, коли пишу, не розумію, який сенс укладено в моїй картині. Не подумайте, однак, що вона позбавлена сенсу! Просто він так глибокий, так складний, ненарочіт і примхливий, що вислизає від звичайного логічного сприйняття. »

Будинок-музей Далі в Кадакесі

Ще в 1930-х Сальвадор і Гала купили поблизу старовинного містечка Кадакес першу рибальську хатину Ще в 1930-х Сальвадор і Гала купили поблизу старовинного містечка Кадакес першу рибальську хатину. Протягом наступних сорока років подружжя продовжувала скуповувати навколишні житлові та нежитлові приміщення, поступово перетворюючи їх у величезний сюрреалістичний лабіринт. Зараз цей дивний «будинок» відкритий для відвідувачів, і кожен може відчути себе в сні, наяву блукаючи лабіринтами цього дивного будинку, наповненого безліччю химерних і безглуздих речей.

«Я абсолютно нормальний. А ненормальний той, хто не розуміє мого живопису, той, хто не любить Веласкеса, той, кому не цікаво, котра година на моїх розтеклися циферблатах - вони адже показує точний час. »(С. Далі)

Замок Гала-Дали

Таємничий і загадковий замок Пуболь, побудований в XI столітті, був придбаний Сальвадором в 1969 році в подарунок своїй дружині. Дбайливо зберігаючи дух середньовічної давнини і вікові тріщини стін, Дали доповнив ландшафти і інтер'єри замку шедеврами своєї божевільної фантазії. Тут гуляють довгоногі слони, різнокольорові голови Вагнера прикрашають фонтан, в гербовий залі стоїть трон маркіза де Пубол Сальвадора Далі, на стелях і стінах - розпису і полотна великого художника. На горищі - прекрасна колекція суконь Гали від Діора, Кардена і, звичайно ж, від самого Далі. У «шахової» усипальниці - два надгробки. В одному з них спочиває тіло незабутньої дружини художника, яка мріяла померти в один день з чоловіком, а друга могила так залишилося порожньою.

Вартість турів вказана за одну людину при розміщенні в двомісному номері.

Сторінка за темою: Тури в Іспанію з СПб в 2018 році, ціни по Іспанії влітку з вильотом і готелями

Розповісти друзям

Читайте також

Інші статті по темі

Коментарі

Новости