Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На Мадагаскарі знайдений скарб пірата Вільяма Кідда

Морські археологи вперше показали виявлений на Мадагаскарі скарб легендарного пірата XVII століття

Морські археологи вперше показали виявлений на Мадагаскарі скарб легендарного пірата XVII століття.

Команда археологів з США і Великобританії повідомила про виявлення біля берегів Мадагаскару 13 затонулих кораблів і скарбів, частина з яких, на їхнє переконання, належить шотландському пірату Вільяму Кідду. Поки громадськості показали лише одну знахідку: 50-кілограмовий срібний зливок, піднятий з фрегата «Пригода», затонулого більше 300 років тому.

У четвер, 7 травня, цей злиток був переданий президенту Мадагаскару Ері Радзаунарімампіаніну в присутності послів США і Великобританії. Керівник археологічної експедиції, підводний дослідник Баррі Кліффорд в ході церемонії на острові Сент-Марі повідомив, що злиток був виявлений в одному із затонулих кораблів в місцевій бухті. «Ми виявили в бухті 13 кораблів, на двох з них ми працюємо останні десять тижнів. Одним з них є корабель "Вогняний дракон", інший належав капітану Кідду - це "Пригода" », - призводить слова археолога ABC. Присутній на заході незалежний археолог Джон де Брі визнав, що затонуле судно і злиток срібла є «незаперечними доказами того, що це дійсно скарби з судна« Пригода ».

Момент підйому злитка з морського дна був знятий на відео і увійде в документальний фільм про експедицію. Влада Мадагаскару високо оцінили роботу археологів і сподіваються, що виявлення скарбів викличе підвищений інтерес до їхньої країни з боку туристів і дайверів. Про хід робіт археологів розповідається в твіттері президента Мадагаскару.

Вільям Кідд народився в Шотландії в 1645 році. Він був моряком і перебував на службі Англії. Брав участь в пограбуваннях кораблів в Індійському океані, отримав скандальну популярність завдяки гучним судовим процесам і страти - він був засуджений до повішення, але смерть настала лише з третьої спроби. Шанувальники Кідда досі намагаються виправдати його чесне ім'я, заявляючи, що він був звинувачений несправедливо, так як отримав каперський патент від уряду, який робив легальними його напади на судна ворогів Англії. Його популярність підтримувалася легендою про залишені скарби, що лягло в основу багатьох творів, в тому числі роману Роберта Стівенсона «Острів скарбів». Підводні дослідження у острова Сент-Марі почалися ще в 1999 році, коли Баррі Кліффорд виявив залишки першого затонулого корабля і визначив, що це той самий фрегат «Пригода», на якому Кідд вів полювання на чужі кораблі.

Новости