Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Годинники для дайвінгу та підводного плавання, водонепроникні наручні підводні годинник

  1. КЛАСИФІКАЦІЯ водозахист ГОДИН ДЛЯ ДАЙВІНГУ

З ростом популярності дайвінгу практично кожен поважаючий себе виробник годинників перейнявся наявністю в своїй лінійці як мінімум декількох водонепроникних моделей годинників, що дозволяють займатися підводним або хоча б звичайним плаванням. Це призвело до того, що покупцеві став доступний більш широкий, порівняно з останньою парою десятків років, асортимент годин для дайвінгу та плавання, вибір з якого може надати певні труднощі.

Це призвело до того, що покупцеві став доступний більш широкий, порівняно з останньою парою десятків років, асортимент годин для дайвінгу та плавання, вибір з якого може надати певні труднощі

Для початку, потрібно чітко визначити, яке коло завдань стоїть перед Вашими майбутніми підводними годинами. Якщо мова йде всього лише про використання годин при плаванні або пірнанні на незначну глибину, то досить рівня водонепроникності годин до 100 м, загальною герметичності підводних годин і відповідної якості матеріалів корпусу, ремінця або браслета, і скла.

Корпус водонепроникних дайверских годин повинен бути виготовлений із сталі високої якості або титану, оснащеним завинчивающейся задньою кришкою з кільцем ущільнювача. Заводна головка так само повинна загвинчуватися і бути досить великий, щоб не перешкоджати використанню в рукавичках. Бічний захист запобіжить зовнішні пошкодження.

Для глибоководного ж занурення вимоги до водонепроникним годинах значно посилюються. Розглянемо їх докладніше.

Розглянемо їх докладніше

Стрілки і маркери годин для підводного плавання покриваються люмінесцентним покриттям, що полегшує зчитування часу на глибині. Також, обов'язковим елементом є обертовий тільки проти годинникової стрілки безель, службовець для засекания часу за допомогою спеціальної позначки. Одностороннє обертання рятує від випадкового збільшення часу випадковим поворотом.

Одностороннє обертання рятує від випадкового збільшення часу випадковим поворотом

Товщина скла наручних годинників для дайвінгу повинна бути не менше 4 мм, інакше під тиском воно може бути просто розчавлене. Ремінець з прогумованої шкіри або стійкий до корозії браслет повинні легко вдягатися і застібатися поверх водолазного костюма.

Окремо варто розібрати класифікацію водозащити годин для підводного плавання.

КЛАСИФІКАЦІЯ водозахист ГОДИН ДЛЯ ДАЙВІНГУ

Water Resistant - не бояться випадкових бризок води.
WR50 - вже можна приймати душ або плавати, проте пірнати з трубкою ще не вийде.
Водонепроникність годин 100 метрів - дозволяють займатися снорклінгом.
Водонепроникність годин 200 метрів - можуть витримати катання на водному мотоциклі, проте для дайвінгу ще не підходять, за винятком годин з позначкою Diver's Watch.
Водонепроникність годин від 300 метрів - такий годинник вже можуть бути використані для глибоководного занурення.

Більш детальну інформацію про класифікацію водозащити годин можна знайти в нашій таблиці "Водонепроникність годин":

Більш детальну інформацію про класифікацію водозащити годин можна знайти в нашій таблиці Водонепроникність годин:

... Читати далі: "ТОП годин для дайвінгу" .

Новости