Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дайвінг з дельфінами в Мінську: ейфорія водолаза і справжні морські пригоди (фото, відео)

Якщо ви давно мріяли отримати заряд позитивної енергії, абстрагуватися від агресивних буднів і відчути адреналін - саме час відправлятися на дайвінг з дельфінами. Мінський міський дельфінарій «Немо» запрошує всіх бажаючих з головою зануритися в бурю емоцій і свіжих вражень, поспілкуватися з дельфінами і послухати їхні пісні під водою. Ми занурилися на 5-ти метрову глибину, погладили цих чарівних істот, і поспішаємо ділитися враженнями. Якщо ви давно мріяли отримати заряд позитивної енергії, абстрагуватися від агресивних буднів і відчути адреналін - саме час відправлятися на дайвінг з дельфінами

Постійний сигнал під водою «у мене все ок»

Про те, що дайвінг найбезпечніший вид активного відпочинку, і що за кількістю нещасних випадків на 10 тисяч займаються він знаходиться на 22 місці після боулінгу, чули багато ... З цієї історії почав інструктаж перед зануренням і координатор проекту «Дайвінг з дельфінами» в Мінську Олександр Ковальов.

- Занурюватися з дельфінами можна з 10-річного віку. Протипоказання для занять дайвінгом є. Такий вид відпочинку не можна вибирати тим, хто страждає серцевими захворюваннями або хронічними інфекціями, пов'язаними з порушенням функції дихання. Іншим боятися нема чого. Це не тільки безпечно, але емоційно насичено, - запевняє Олександр. - Занурюватися будемо вп'ятьох. Три початківців дайвера і два інструктори. Під час дайвінгу ви зможете погладити дельфінів, поспостерігати за їх поведінкою і почути, як вони спілкуються один з одним.

Під час дайвінгу ви зможете погладити дельфінів, поспостерігати за їх поведінкою і почути, як вони спілкуються один з одним

Поки ми слухали Олександра, ідейний натхненник проекту «Дайвінг з дельфінами» Андрій Смирнов і його помічниця Поліна готували спорядження для першої групи дайверів. Досвідчені інструктори дельфінарію підбирають обладнання задовго до приходу гостей. Ще під час запису на підводне пригода у майбутніх дайверів запитають зріст, вага і розмір ноги. Ця інформація потрібна для того, щоб знайти відповідний гідрокостюм, ласти, акваланг.

Ця інформація потрібна для того, щоб знайти відповідний гідрокостюм, ласти, акваланг

- У перші пару хвилин новачкам буде психологічно складно дихати під водою. Дихання на глибині можливо тільки за допомогою рота, носом дихати не можна, - продовжує інструктаж Олександр.- Від зміни тиску під водою може трохи закласти вуха, але це нестрашно. Потрібно продути повітря через ніс, і все знову буде добре.

Потрібно продути повітря через ніс, і все знову буде добре

Практично те ж саме, тільки з додержанням маски на лобі, потрібно робити, якщо під маску потрапить вода. Олександр детально і зрозуміло показує, як «продувати» ніс, одягати маску і спілкуватися під водою. Так, наприклад, на п'ятиметрової глибині спілкуватися з інструктором потрібно жестами. Щоб повідомити досвідченому дайверу, що у вас все відмінно потрібно показати жест «у мене все ок». З'єднуємо великий і вказівний пальці, інші три - без змін. Щоб сказати, що у вас все добре, але ви забули чому вас вчили, потрібно покрутити пальцем біля скроні. Якщо ви хочете виплисти наверх, то потрібно підняти великий палець вгору, а інші чотири загнути. Під водою інструктор також може запропонувати вам присісти на коліна, щоб спокійно поспостерігати за дельфінами. Для цього він зігне вказівний і середній пальці і покаже вам цей нехитрий жест. Всім дайверским премудростям навчатися легко і дуже цікаво.

Всім дайверским премудростям навчатися легко і дуже цікаво

Наступне завдання початківця дайвера - надіти гідрокостюм. Незважаючи на гадану простоту, зробити це нелегко. У такому незвичайному справі вам знову допоможе професійний інструктор. Андрій Смирнов буквально підніме вас в гідрокостюмі, щоб він сів як влитий. Потім потрібно надіти ласти і маску, сісти на край басейну і приготуватися до незабутніх емоцій.

Потім потрібно надіти ласти і маску, сісти на край басейну і приготуватися до незабутніх емоцій

Гра з дельфінами - справа рук самих гравців

Комплект дайвера успішно доповниться аквалангом, і інструктор люб'язно запросить вас у воду. До речі вода в дельфінарії морська. Її температура - 22 градуси, тому ви навряд чи станете.

Опускатися в воду нестрашно. І хоча важить дайверське спорядження близько 20 кілограм, його вага ви не відчуєте. А сам акваланг перший час буде служити вам поплавком.

А сам акваланг перший час буде служити вам поплавком

Пара маніпуляцій з аквалангом, і грамотний, спокійний, позитивний інструктор плавно опустить вас на дно дельфінарію.

Пара маніпуляцій з аквалангом, і грамотний, спокійний, позитивний інструктор плавно опустить вас на дно дельфінарію

Дайвінг з дельфінами - це відпочинок. Тому ніхто не буде змушувати вас відразу пірнати на дно. Інструктор дасть звикнути до маски і спорядження, а потім буквально за ручку покаже вам дивовижний підводний світ з дельфінами.

Інструктор дасть звикнути до маски і спорядження, а потім буквально за ручку покаже вам дивовижний підводний світ з дельфінами

Забавні бульбашки, прозора вода і акцент на диханні - це все, що встигаєш помічати в перші кілька хвилин підводного плавання. Чим глибше занурюєшся в басейн, тим швидше йде тривога. Вона взагалі зникає, коли поруч з'являються дельфіни.

Наш огляд мінського дельфінарію був би неповним без відео. У дельфінарій ми вирушили з екшен-камерою SeeMax DVR RG700 Pro, люб'язно наданій виробником. Цей компактний гаджет володіє 5-мегапіксельною камерою і може стати надійним другом всіх любителів активного відпочинку. Захисний бокс пристрою дозволяє знімати під водою.

Ці добрі і розумні істоти викликають бурю позитивних емоцій. Від шаленого захвату забуваєш, що через занадто широкої посмішки можна упустити з рота трубку для дайвінгу. Звичайно, ці побоювання помилкові, тому переживати взагалі не варто.

А от гра з дельфінами - справа рук самих гравців з дельфінами! Тут все залежить від вас. Спочатку новачкові складно розрізняти ссавців і зрозуміти, хто з них Хьюго, Геркулес і Віта. Але як же приємно погладити дельфіна, потриматися за плавник або обійняти цього доброго малого. До речі, досвідчені дайвери навчать вас підкликати дельфінів до себе. Для цього потрібно зробити легкий клацання пальцями, і увагу дружелюбного ссавця - ваше. Єдине, що інструктор не рекомендує робити - це різко рухатися і швидко плавати. Дельфіни дуже сприйнятливі і грайливі. Вони зрозуміють вашу поведінку як занадто активну і самі розійдуться на славу. Це може бути небезпечно. Тим більше, що в природі ці ссавці розвивають швидкість до 60 кілометрів на годину!

Тим більше, що в природі ці ссавці розвивають швидкість до 60 кілометрів на годину

Спробувати дайвінг з дельфінами, пограти з цими чарівними істотами та зарядитися енергією на кілька тижнів вперед можна по середах і неділях з 20.00 до 22.00 в мінському дельфінарії «Немо». Час і день потрібно заздалегідь обговорити з досвідченим дайвером. Занурення займає 30 хвилин, вся послуга (інструктаж, перевдягання) близько півтори години. З собою потрібно взяти купальник і шльопанці, рушник і гель для душу. Фен вам не буде потрібно, його люб'язно надасть дельфінарій. Вартість послуги - 1 мільйон 200 тисяч білоруських рублів. Емоцій - море!

Екскурсії по Білорусі на By.holiday.by

Читайте по темі

Дельфінарій в Мінську: чим здивують морські артисти (фото і ціни на квитки 2014 року)

Аквапарк «Лебединий»: 200-метрові гірки і тренажери як в Голлівуді. Репортаж Holiday.by

Новости