Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році

  1. КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році Кароліно-Бугаз (Кароліно-Бугаз - укр.) - курортне...
  2. Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз
  3. Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році
  4. Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках
  5. Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна
  6. Інфраструктура і розваги
  7. Мобільний зв'язок і інтернет
  8. Вода, харчування і ціни на продукти
  9. Пам'ятки і екскурсії
  10. Фото Кароліно-Бугаз
  11. Як доїхати
  12. Кароліно-Бугаз на мапі
  13. КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році
  14. Географічне положення і природні дані
  15. Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз
  16. Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році
  17. Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках
  18. Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна
  19. Інфраструктура і розваги
  20. Мобільний зв'язок і інтернет
  21. Вода, харчування і ціни на продукти
  22. Пам'ятки і екскурсії
  23. Фото Кароліно-Бугаз
  24. Як доїхати
  25. Кароліно-Бугаз на мапі
  26. КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році
  27. Географічне положення і природні дані
  28. Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз
  29. Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році
  30. Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках
  31. Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна
  32. Інфраструктура і розваги
  33. Мобільний зв'язок і інтернет
  34. Вода, харчування і ціни на продукти
  35. Пам'ятки і екскурсії
  36. Фото Кароліно-Бугаз
  37. Як доїхати
  38. Кароліно-Бугаз на мапі
  39. КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році
  40. Географічне положення і природні дані
  41. Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз
  42. Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році
  43. Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках
  44. Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна
  45. Інфраструктура і розваги
  46. Мобільний зв'язок і інтернет
  47. Вода, харчування і ціни на продукти
  48. Пам'ятки і екскурсії
  49. Фото Кароліно-Бугаз
  50. Як доїхати
  51. Кароліно-Бугаз на мапі
  52. КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році
  53. Географічне положення і природні дані
  54. Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз
  55. Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році
  56. Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках
  57. Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна
  58. Інфраструктура і розваги
  59. Мобільний зв'язок і інтернет
  60. Вода, харчування і ціни на продукти
  61. Пам'ятки і екскурсії
  62. Фото Кароліно-Бугаз
  63. Як доїхати
  64. Кароліно-Бугаз на мапі
  65. КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році
  66. Географічне положення і природні дані
  67. Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз
  68. Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році
  69. Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках
  70. Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна
  71. Інфраструктура і розваги
  72. Мобільний зв'язок і інтернет
  73. Вода, харчування і ціни на продукти
  74. Пам'ятки і екскурсії
  75. Фото Кароліно-Бугаз
  76. Як доїхати
  77. Кароліно-Бугаз на мапі

КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році

Кароліно-Бугаз (Кароліно-Бугаз - укр.) - курортне село в 51 кілометрі від Одеси, досить популярне серед туристів завдяки своєму розташуванню - між Чорним морем і Дністровським лиманом. Головні переваги курорту - широкі піщані пляжі і залізничне сполучення.

Географічне положення і природні дані

Кароліно-Бугаз розташований на південному заході України в Овідіопольському районі Одеської області. Західна частина курорту омивається прісноводним Дністровським лиманом, східне узбережжя звернено до Чорного моря. Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем Затока , З іншого боку плавно переходить в селище Грибівка .

Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем   Затока   , З іншого боку плавно переходить в селище   Грибівка

Кароліно-Бугаз. Пляж. © Е.Туренко.

Село має досить давнє походження, як татарське селище Бугаз воно відомо ще з другої половини XIII століття. Згідно з найпоширенішою, але непідтвердженою версією, першу частину назви курорт отримав на честь демонічної «одеської Клеопатри» Кароліни Собаньской, яка свого часу була музою для Пушкіна і Міцкевича.

Сьогодні Кароліно-Бугаз є населений пункт площею близько 5 квадратних кілометрів, на території якого проживає близько 2 тисяч осіб.

Кліматично курорт знаходиться в помірно сухостепной зоні, для якої характерні досить тепле літо (середня температура близько + 22-23 ˚С) і не дуже холодна зима (середня температура 0, +1 ˚С). Пляжний сезон починається з кінця травня і триває до середини вересня. Близькість водойм - Чорного моря і Дністровського лиману є пом'якшувальною фактором, завдяки якому спека переноситься значно легше, ніж в міських умовах. За кількістю опадів Кароліно-Бугаз перевершує Кирилівку , Середньорічний показник для курортів становить відповідно 420 мм і 380 мм.

В рамках Кароліно-Бугаз Чорне море неглибоке, берегова лінія досить рівна, без бухт і заток. Незважаючи на те що до середини літа морська вода зазвичай прогрівається до + 19-23 ˚С, характерні для відкритого моря шторму і холодні течії здатні досить різко знизити її температуру. За відгуками відпочиваючих, нерідкі випадки, коли при спеці понад +30 ˚С температура води біля узбережжя становила всього + 15-16 ˚С, що фактично є неприйнятним для купання дітей. В цьому аспекті курорт безумовно програє Кирилівці та іншим рекреації, розташованим на Азовському морі - найдрібнішому в світі і найтепліший.

Кароліно-Бугаз значно віддалений від великих міст і великих промислових центрів, але вважати його екологічно чистим районом навряд чи можливо: через село проходить залізнична гілка, що з'єднує Одесу з Ізмаїлом та жвава автомагістраль Одеса - Рені.

Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз

На території Кароліно-Бугаз є кілька пансіонатів і баз відпочинку, найбільшими з яких є «Бригантина», «Економіст», «Каролінка-2» і «Роза вітрів». В іншому житло для відпочинку представлено переважно приватним сектором, який може називатися як «котедж», «гостьовий будинок», «міні-готель», «домоволодіння», «дача».

Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році

На поточний момент ціни на 2019 й рік в Кароліно-Бугазі не визначені, але для орієнтиру вказані актуальні ціни на літо 2018 року.

Категорія Ціна в високий сезон «Економ» від 150 гривень з людини З зручностями в блоці на кілька номерів 250-500 гривень з людини У кожному номері вигоди від 300-800 гривень з людини Окремий будинок, котедж або дача до 5500 гривень на добу

Наведені вище ціни на відпочинок в Кароліно-Бугазі були актуальні влітку 2018 року.

Відпочити в Кароліно-Бугазі можна по-спартанськи - в кімнаті без зручностей, мебльованої металевими ліжками і в досить комфортабельному житло - з власним санвузлом, кондиціонером, холодильником, новими меблями. Найдешевше житло тут можна зняти в найбільш віддаленій від моря частині села. У міру наближення до пляжу, ціни на відпочинок ростуть, як і на більшості вітчизняних курортів. Крім віддаленості від моря, істотно вплинути на вартість номера може його місткість і сезон. За найнижчою ціною житло здається в травні, початку червня і вересні, пік цін припадає на липень і серпень. І все ж, головним чинником в ціноутворенні вважається наявність або відсутність санвузла.

  • Номер без зручностей. Це може бути кімната в будинку, корпусі або окремий міні-будиночок, зазвичай дерев'яний. Як правило, номера такої категорії меблюються ліжками, іноді в них можна виявити холодильник і вентилятор, дуже рідко - кондиціонер. Туалет і душ (літній або з гарячою водою) - загальні, розташовані на території. Зняти номер без зручностей в Кароліно-Бугазі можна за ціною від 85 гривень з людини в добу, наприклад, на базі відпочинку «Економіст» (вул. Привокзальна, 31), розташованому в 300 метрах від пляжу.
  • Номер з частковими зручностями. У подібному концепті можуть запропонувати як житло зі свіжим ремонтом, досить зручними меблями, кондиціонером і телевізором, так і кімнату з ліжками радянських часів. Туалет і душ можуть перебувати на поверсі або в блоці, розрахованому на кілька номерів. У Кароліно-Бугазі номер з частковими зручностями можна орендувати від 250-500 гривень за людину на добу, наприклад, в готелі «Bless Village» по вул. Приморська, 170, в гостьовому будинку «У Семеновича» або міні-готелі «Живинка».
  • Номер зі зручностями. Як правило, такий варіант комплектується базовим набором меблів і телевізором, досить часто - кондиціонером. Санвузол зазвичай включає в себе умивальник, туалет і гарячий душ. У ряді випадків номери мають власну терасу з набором садових меблів, рідше - власну кухню. Останній варіант, як правило, обходиться дорожче на 20-40%. Ціна на номер зі зручностями в Кароліно-Бугазі може стартувати від 250 до 800 гривень з людини в добу. Знайти сообразное житло можна як в пансіонатах, так і на базах відпочинку або в приватному секторі.
  • Окремий будинок, вілла, котедж, дача. Зняти будівництво цілком можна як в центрі села, на відстані понад кілометр від пляжу, так і практично в двох хвилинах від берега - в дачному кооперативі. Таке житло, як правило, розраховане на сім'ю або компанію чисельністю 6-8 чоловік. Наприклад від 5000 гривень можна орендувати триповерховий будинок «У Михайла» в кооперативі Перлина.

Варто також відзначити, що «класифікація» житла в Кароліно-Бугазі, як і на більшості українських курортів, не підпадає під загальноприйняті стандарти готельного бізнесу, тому номер напівлюкс тут може мати на увазі зручності на поверсі, а стандарт - виявитися цілком комфортабельним житлом з кондиціонером, туалетом і гарячим душем в номері. Тому в пошуку варіантів навряд чи слід спиратися на назви номерів, присвоєні їм власниками міні-готелів, гостьових будинків і пансіонатів.

Наскільки подорожчав відпочинок в Кароліно-Бугазі за останні роки?

Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках

Згідно з оцінкою експертів туристичного бізнесу, ціни на відпочинок в 2018 році в середньому по курорту підвищилися приблизно на 15-20% в порівнянні з минулим роком. Нижче наведено порівняльну таблицю цін за 2016-2018-й роки по кільком готелям Кароліно-Бугаз.

Назва Номер 2016 рік 2017 рік 2018 рік Готель «Сезон» «Комфорт» 2-х місцевий, ВВ - 1800 1800 База відпочинку «Наталі» «Classic B» 2-х місцевий, ВВ 1200 1200 1580 міні-готель «Гарячий Шоколад» « люкс »2-х місцевий - 1250 1300 Готель« Bless Village »« Комфорт »2-х місний номер зі зручностями 1200 1100 1200 Готель« Bless Village »« Стандарт »2-х місний з санвузлом на 3 номери 1000 900 1000 Пансіонат« Одеса » 2-х місний номер зі зручностями 650 650 750

Середнє зростання цін по вибірці - 17%.

Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна

Курорт славиться широкими (близько 100 метрів) пляжами з дрібним піском, які, на думку відпочиваючих, набагато чистіші, ніж узбережжі в Затоці. Як і на більшості приморських рекреацій України, вхід на пляжі Кароліно-Бугаз вільний і безкоштовний. Берегова лінія в рамках села забудована незначно, тому прохід до моря відкритий практично з будь-якої вулиці, на відміну від сусідньої Затоки, де відпочиваючі змушені шукати своєрідний «тунель», залишений між територіями баз відпочинку і готелів в першій лінії біля моря.

Пляжі Кароліно-Бугаз в своїй більшості не обладнані, розваг на них практично немає. Виняток становить частину узбережжя в районі дороги, що йде з центру села. Тут можна знайти урни для сміття, прокат пляжного інвентарю, катамаранів і човнів, а також покататися на водному мотоциклі або банані. Ця ділянка пляжу найбільш популярний серед відпочиваючих, тому їх щільність тут набагато вище, ніж на іншому узбережжі Кароліно-Бугаз. Сама небагатолюдна частина берега знаходиться на півночі курорту і є справжнім раєм для туристів з маленькими дітьми і тих, хто хоче відпочити в тиші або навіть на самоті.

Море в районі Кароліно-Бугаз має поступове заглиблення, але трохи більш динамічний. Вже на відстані 5-7 метрів від берега глибина може становити близько двох метрів, що створює практично ідеальні умови для купання дорослих. У прибережній зоні можна безпечно купати дітей - тут немає слизьких каменів, як, наприклад, біля хвилерізів в Приморському Посаді або гострих черепашок, якими усіяне узбережжі в районі Стрілецької.

Інфраструктура і розваги

В інфраструктурному плані Кароліно-Бугаз розвинений досить погано. У центрі села є дві школи, пошта, невеликий ринок і магазин. Нечисленні кафе, продуктові магазинчики і ларьки головним чином зосереджені біля залізничних платформ, яких на курорті три: Студентська, Нагірна Кароліно-Бугаз. Дитячі та спортивні майданчики, кафе, дискотеки, більярд і комп'ютерні клуби в своїй більшості знаходяться на території великих пансіонатів і баз відпочинку, яких тут небагато.

Як правило, за покупками і розвагами туристи відправляються в сусідню Затоку - на електричці, маршрутці, таксі або власному автомобілі.

Мобільний зв'язок і інтернет

На території Кароліно-Бугаз досить стійке покриття від провідних операторів мобільного зв'язку - Vodafone, Київстар, lifecell. Основним інтернет-провайдером на курорті є PeopleNet, безкоштовний Wi-Fi відпочиваючим може запропонувати більшість баз відпочинку, пансіонатів, готелів і гостьових будинків.

Вода, харчування і ціни на продукти

Питна вода на території курорту забезпечується Кароліно-Бугазькій водоводом, який є частиною Одеської системи водопостачання. У дачних кооперативах джерелом питної води служать власні або колективні свердловини, артезіанську воду з яких можуть доочіщать за допомогою побутових фільтрів, або не очищати взагалі.

Харчування на відпочинку в Кароліно-Бугазі може бути організованим, наприклад, в пансіонатах і на базах відпочинку, що передбачають сніданки, обіди та вечері, вартість яких включена в проживання. Крім того, туристам можуть запропонувати комплексне триразове харчування в кафе на території готелю, бази відпочинку, гостьового будинку або поза нею - за ціною 195-250 гривень на одну персону в добу. За відгуками, залишеним відпочиваючими в соціальних мережах, в самому селі досить обмежений вибір кафе, при цьому великих і знаменитих закладів немає.

Велика частина приватного сектора може запропонувати постояльцям проживання з можливістю самостійного приготування їжі - на власній кухні, розташованої в номері, або загальної - обладнаній на території.

Купити продукти в Кароліно-Бугазі можна на невеликому ринку, який знаходиться в центрі села і в продуктовому магазині поруч з ним - за відгуками відпочивальників, саме тут найширший асортимент товарів. У порівнянні з міськими ринками і супермаркетами вартість продуктів харчування на курорті в середньому вище на 20-40%, причому це стосується всієї продукції - і домашнього, і промислового виготовлення. Нечисленні магазинчики і ларьки, які знаходяться біля залізничних платформ і на базах відпочинку, можуть запропонувати в основному фасовані продукти харчування, напої і морозиво. Варену кукурудзу, домашню випічку, креветки, мідії, в'ялену і копчену рибу можна придбати у торговців, що курсують уздовж пляжу.

Слід зауважити, що купити свіже м'ясо або рибу в Кароліно-Бугазі достатньо складно. Згідно рекомендацій відпочиваючих, за закупівлею продуктів краще вирушати в Затоку.

Пам'ятки і екскурсії

На території курорту немає пам'ятників історії, архітектури та інших визначних пам'яток, але на відстані до 50 кілометрів їх досить. Найбільш популярними серед відпочиваючих вважаються наступні об'єкти і напрямки:

  • Центр культури вина Шабо - комплекс, що складається з діючого підприємства компанії «Шабо», винних підвалів, дегустаційного залу та музею виноробства. Відвідувачі можуть дізнатися подробиці про приготуванні поширених видів алкоголю, продегустувати благородні напої і підвищити власну культуру їх споживання. «Центр культури вина Шабо» включений в туристичну карту європейських винних маршрутів. Відстань від Кароліно-Бугаз - близько 25 кілометрів.
  • Білгород-Дністровська фортеця. До 1944 року фортеця, побудовану на скелястому березі Дністровського лиману в XIII столітті, називали Аккерманській. Територія споруди сягає 9 гектарів, що робить фортифікаційна споруда найбільшим в Україні. Сьогодні фортеця служить місцем проведення різноманітних фестивалів та натуральної декорацією для зйомок фільмів - як історичних, так і художніх. Відстань від Кароліно-Бугаз - приблизно 34 кілометри.
  • Святе джерело Іоанна Сочавського Нового - джерело з цілющою водою знаходиться в підземній церкві, побудованій на березі Дністровського лиману. На святе місце приїжджають паломники щоб випити цілющої води, зануритися в купіль і помолитися Іоанну Новому Сочавського. Церква з джерелом знаходиться в Білгороді-Дністровському на відстані 34 кілометрів від Кароліно-Бугаз.
  • Одеса - легендарне місто, багатий на пам'ятки історії та архітектури. До найбільш цікавим з точки зору туристів можна віднести такі пам'ятки як Театр опери та балету, музеї - Художній, Археологічний, Морський, Приморський бульвар, Дерибасівську вулицю, Палац графа Воронцова, Потьомкінські сходи, порт, Привоз. Відстань від Одеси до Кароліно-Бугаз - близько 51 кілометри.
  • Одеський аквапарк - парк водних розваг, що займає 5 гектарів і здатний прийняти до 5 тисяч відвідувачів одночасно. На території обладнано 15 атракціонів, найвищий спуск сягає 20 метрів, є піцерія і зона відпочинку з шезлонгами і парасольками від сонця. Аквапарк розташований недалеко від Одеси, на 7 кілометрі Овідіопольської дороги.
  • Одеський дельфінарій - один з п'ятірки кращих в Європі, дельфінарій «Немо» здатний вмістити до 1000 глядачів влітку, і до 500 глядачів - в холодну пору року. Крім уявлень за участю чорноморських і тихоокеанських морських жителів, тут можна відвідати океанаріум і пройти курс дельфінотерапії.
  • Одеські катакомби - підземні лабіринти, що виникли на місці каменоломнею, в яких активно добувався ракушняк, служив матеріалом для будівництва будинків. В межах міста занедбані каменоломні розташовані під центральними кварталами, Молдавією, Великим і Малим Фонтанами. За межами Одеси катакомби є в селах Крива Балка, Нерубайське, Усатове, Куяльник. У всі часи занедбані каменоломні служили притулком для бродяг, бандитів і героїв. У воєнний час в одній з них діяв партизанський загін. За легендами і чутками, в одеських катакомбах можна знайти скелети заблукалих туристів, пошкодували грошей на послуги екскурсовода.

Фото Кароліно-Бугаз

Автори вказані для кожного фото. Ліцензія VK.

Як доїхати

Як і в Затоку, в Кароліно-Бугаз можна доїхати залізничним транспортом, автобусом або автомобілем.

Через курорт прокладена гілка Одеської залізниці. До однієї з трьох платформ - Студентська, Нагірна, Кароліно-Бугаз - можна доїхати електричкою сполученням Одеса - Білгород-Дністровський (від 16 гривень за людину), яка курсує щодня або пасажирськими поїздами №686 Одеса - Ізмаїл - Березино, №902 і №288 Київ - Ізмаїл.

З Одеси в Кароліно-Бугаз можна дістатися рейсовим автобусом (від станцій Одеса-7км і Одеса-Привокзальна, вартість квитка порядку від 50 гривень) або маршруткою (від залізничного вокзалу, біля 50 гривень за проїзд).

Через Кароліно-Бугаз прокладена автомобільна траса обласного значення Одеса - Рені. Тим, хто їде на відпочинок власним транспортом, слід взяти курс на Одесу, потім доїхати до розвилки 7км, після чого дотримуватися автомагістралі Р70. Орієнтовно відстань від Кароліно-Бугаз до Одеси становить 52 кілометри, до Запоріжжя - 540 кілометрів, до Києва - 520 кілометрів, до Дніпра / Дніпропетровська - 510 кілометрів.

Кароліно-Бугаз на мапі

Кароліно-Бугаз знаходиться в південній частині України, на північному узбережжі Чорного моря. Курорт розташований на північний захід від Одеси, по узбережжю межує з смт. Затока - з одного боку і смт. Грибівка - з іншого.

Найближчі міста: Одеса , Білгород-Дністровський, Овідіополь.

Географічні координати: 46 ° 9 '2 "N, 30 ° 30' 3" E.

КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році

Кароліно-Бугаз (Кароліно-Бугаз - укр.) - курортне село в 51 кілометрі від Одеси, досить популярне серед туристів завдяки своєму розташуванню - між Чорним морем і Дністровським лиманом. Головні переваги курорту - широкі піщані пляжі і залізничне сполучення.

Географічне положення і природні дані

Кароліно-Бугаз розташований на південному заході України в Овідіопольському районі Одеської області. Західна частина курорту омивається прісноводним Дністровським лиманом, східне узбережжя звернено до Чорного моря. Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем Затока , З іншого боку плавно переходить в селище Грибівка .

Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем   Затока   , З іншого боку плавно переходить в селище   Грибівка

Кароліно-Бугаз. Пляж. © Е.Туренко.

Село має досить давнє походження, як татарське селище Бугаз воно відомо ще з другої половини XIII століття. Згідно з найпоширенішою, але непідтвердженою версією, першу частину назви курорт отримав на честь демонічної «одеської Клеопатри» Кароліни Собаньской, яка свого часу була музою для Пушкіна і Міцкевича.

Сьогодні Кароліно-Бугаз є населений пункт площею близько 5 квадратних кілометрів, на території якого проживає близько 2 тисяч осіб.

Кліматично курорт знаходиться в помірно сухостепной зоні, для якої характерні досить тепле літо (середня температура близько + 22-23 ˚С) і не дуже холодна зима (середня температура 0, +1 ˚С). Пляжний сезон починається з кінця травня і триває до середини вересня. Близькість водойм - Чорного моря і Дністровського лиману є пом'якшувальною фактором, завдяки якому спека переноситься значно легше, ніж в міських умовах. За кількістю опадів Кароліно-Бугаз перевершує Кирилівку , Середньорічний показник для курортів становить відповідно 420 мм і 380 мм.

В рамках Кароліно-Бугаз Чорне море неглибоке, берегова лінія досить рівна, без бухт і заток. Незважаючи на те що до середини літа морська вода зазвичай прогрівається до + 19-23 ˚С, характерні для відкритого моря шторму і холодні течії здатні досить різко знизити її температуру. За відгуками відпочиваючих, нерідкі випадки, коли при спеці понад +30 ˚С температура води біля узбережжя становила всього + 15-16 ˚С, що фактично є неприйнятним для купання дітей. В цьому аспекті курорт безумовно програє Кирилівці та іншим рекреації, розташованим на Азовському морі - найдрібнішому в світі і найтепліший.

Кароліно-Бугаз значно віддалений від великих міст і великих промислових центрів, але вважати його екологічно чистим районом навряд чи можливо: через село проходить залізнична гілка, що з'єднує Одесу з Ізмаїлом та жвава автомагістраль Одеса - Рені.

Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз

На території Кароліно-Бугаз є кілька пансіонатів і баз відпочинку, найбільшими з яких є «Бригантина», «Економіст», «Каролінка-2» і «Роза вітрів». В іншому житло для відпочинку представлено переважно приватним сектором, який може називатися як «котедж», «гостьовий будинок», «міні-готель», «домоволодіння», «дача».

Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році

На поточний момент ціни на 2019 й рік в Кароліно-Бугазі не визначені, але для орієнтиру вказані актуальні ціни на літо 2018 року.

Категорія Ціна в високий сезон «Економ» від 150 гривень з людини З зручностями в блоці на кілька номерів 250-500 гривень з людини У кожному номері вигоди від 300-800 гривень з людини Окремий будинок, котедж або дача до 5500 гривень на добу

Наведені вище ціни на відпочинок в Кароліно-Бугазі були актуальні влітку 2018 року.

Відпочити в Кароліно-Бугазі можна по-спартанськи - в кімнаті без зручностей, мебльованої металевими ліжками і в досить комфортабельному житло - з власним санвузлом, кондиціонером, холодильником, новими меблями. Найдешевше житло тут можна зняти в найбільш віддаленій від моря частині села. У міру наближення до пляжу, ціни на відпочинок ростуть, як і на більшості вітчизняних курортів. Крім віддаленості від моря, істотно вплинути на вартість номера може його місткість і сезон. За найнижчою ціною житло здається в травні, початку червня і вересні, пік цін припадає на липень і серпень. І все ж, головним чинником в ціноутворенні вважається наявність або відсутність санвузла.

  • Номер без зручностей. Це може бути кімната в будинку, корпусі або окремий міні-будиночок, зазвичай дерев'яний. Як правило, номера такої категорії меблюються ліжками, іноді в них можна виявити холодильник і вентилятор, дуже рідко - кондиціонер. Туалет і душ (літній або з гарячою водою) - загальні, розташовані на території. Зняти номер без зручностей в Кароліно-Бугазі можна за ціною від 85 гривень з людини в добу, наприклад, на базі відпочинку «Економіст» (вул. Привокзальна, 31), розташованому в 300 метрах від пляжу.
  • Номер з частковими зручностями. У подібному концепті можуть запропонувати як житло зі свіжим ремонтом, досить зручними меблями, кондиціонером і телевізором, так і кімнату з ліжками радянських часів. Туалет і душ можуть перебувати на поверсі або в блоці, розрахованому на кілька номерів. У Кароліно-Бугазі номер з частковими зручностями можна орендувати від 250-500 гривень за людину на добу, наприклад, в готелі «Bless Village» по вул. Приморська, 170, в гостьовому будинку «У Семеновича» або міні-готелі «Живинка».
  • Номер зі зручностями. Як правило, такий варіант комплектується базовим набором меблів і телевізором, досить часто - кондиціонером. Санвузол зазвичай включає в себе умивальник, туалет і гарячий душ. У ряді випадків номери мають власну терасу з набором садових меблів, рідше - власну кухню. Останній варіант, як правило, обходиться дорожче на 20-40%. Ціна на номер зі зручностями в Кароліно-Бугазі може стартувати від 250 до 800 гривень з людини в добу. Знайти сообразное житло можна як в пансіонатах, так і на базах відпочинку або в приватному секторі.
  • Окремий будинок, вілла, котедж, дача. Зняти будівництво цілком можна як в центрі села, на відстані понад кілометр від пляжу, так і практично в двох хвилинах від берега - в дачному кооперативі. Таке житло, як правило, розраховане на сім'ю або компанію чисельністю 6-8 чоловік. Наприклад від 5000 гривень можна орендувати триповерховий будинок «У Михайла» в кооперативі Перлина.

Варто також відзначити, що «класифікація» житла в Кароліно-Бугазі, як і на більшості українських курортів, не підпадає під загальноприйняті стандарти готельного бізнесу, тому номер напівлюкс тут може мати на увазі зручності на поверсі, а стандарт - виявитися цілком комфортабельним житлом з кондиціонером, туалетом і гарячим душем в номері. Тому в пошуку варіантів навряд чи слід спиратися на назви номерів, присвоєні їм власниками міні-готелів, гостьових будинків і пансіонатів.

Наскільки подорожчав відпочинок в Кароліно-Бугазі за останні роки?

Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках

Згідно з оцінкою експертів туристичного бізнесу, ціни на відпочинок в 2018 році в середньому по курорту підвищилися приблизно на 15-20% в порівнянні з минулим роком. Нижче наведено порівняльну таблицю цін за 2016-2018-й роки по кільком готелям Кароліно-Бугаз.

Назва Номер 2016 рік 2017 рік 2018 рік Готель «Сезон» «Комфорт» 2-х місцевий, ВВ - 1800 1800 База відпочинку «Наталі» «Classic B» 2-х місцевий, ВВ 1200 1200 1580 міні-готель «Гарячий Шоколад» « люкс »2-х місцевий - 1250 1300 Готель« Bless Village »« Комфорт »2-х місний номер зі зручностями 1200 1100 1200 Готель« Bless Village »« Стандарт »2-х місний з санвузлом на 3 номери 1000 900 1000 Пансіонат« Одеса » 2-х місний номер зі зручностями 650 650 750

Середнє зростання цін по вибірці - 17%.

Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна

Курорт славиться широкими (близько 100 метрів) пляжами з дрібним піском, які, на думку відпочиваючих, набагато чистіші, ніж узбережжі в Затоці. Як і на більшості приморських рекреацій України, вхід на пляжі Кароліно-Бугаз вільний і безкоштовний. Берегова лінія в рамках села забудована незначно, тому прохід до моря відкритий практично з будь-якої вулиці, на відміну від сусідньої Затоки, де відпочиваючі змушені шукати своєрідний «тунель», залишений між територіями баз відпочинку і готелів в першій лінії біля моря.

Пляжі Кароліно-Бугаз в своїй більшості не обладнані, розваг на них практично немає. Виняток становить частину узбережжя в районі дороги, що йде з центру села. Тут можна знайти урни для сміття, прокат пляжного інвентарю, катамаранів і човнів, а також покататися на водному мотоциклі або банані. Ця ділянка пляжу найбільш популярний серед відпочиваючих, тому їх щільність тут набагато вище, ніж на іншому узбережжі Кароліно-Бугаз. Сама небагатолюдна частина берега знаходиться на півночі курорту і є справжнім раєм для туристів з маленькими дітьми і тих, хто хоче відпочити в тиші або навіть на самоті.

Море в районі Кароліно-Бугаз має поступове заглиблення, але трохи більш динамічний. Вже на відстані 5-7 метрів від берега глибина може становити близько двох метрів, що створює практично ідеальні умови для купання дорослих. У прибережній зоні можна безпечно купати дітей - тут немає слизьких каменів, як, наприклад, біля хвилерізів в Приморському Посаді або гострих черепашок, якими усіяне узбережжі в районі Стрілецької.

Інфраструктура і розваги

В інфраструктурному плані Кароліно-Бугаз розвинений досить погано. У центрі села є дві школи, пошта, невеликий ринок і магазин. Нечисленні кафе, продуктові магазинчики і ларьки головним чином зосереджені біля залізничних платформ, яких на курорті три: Студентська, Нагірна Кароліно-Бугаз. Дитячі та спортивні майданчики, кафе, дискотеки, більярд і комп'ютерні клуби в своїй більшості знаходяться на території великих пансіонатів і баз відпочинку, яких тут небагато.

Як правило, за покупками і розвагами туристи відправляються в сусідню Затоку - на електричці, маршрутці, таксі або власному автомобілі.

Мобільний зв'язок і інтернет

На території Кароліно-Бугаз досить стійке покриття від провідних операторів мобільного зв'язку - Vodafone, Київстар, lifecell. Основним інтернет-провайдером на курорті є PeopleNet, безкоштовний Wi-Fi відпочиваючим може запропонувати більшість баз відпочинку, пансіонатів, готелів і гостьових будинків.

Вода, харчування і ціни на продукти

Питна вода на території курорту забезпечується Кароліно-Бугазькій водоводом, який є частиною Одеської системи водопостачання. У дачних кооперативах джерелом питної води служать власні або колективні свердловини, артезіанську воду з яких можуть доочіщать за допомогою побутових фільтрів, або не очищати взагалі.

Харчування на відпочинку в Кароліно-Бугазі може бути організованим, наприклад, в пансіонатах і на базах відпочинку, що передбачають сніданки, обіди та вечері, вартість яких включена в проживання. Крім того, туристам можуть запропонувати комплексне триразове харчування в кафе на території готелю, бази відпочинку, гостьового будинку або поза нею - за ціною 195-250 гривень на одну персону в добу. За відгуками, залишеним відпочиваючими в соціальних мережах, в самому селі досить обмежений вибір кафе, при цьому великих і знаменитих закладів немає.

Велика частина приватного сектора може запропонувати постояльцям проживання з можливістю самостійного приготування їжі - на власній кухні, розташованої в номері, або загальної - обладнаній на території.

Купити продукти в Кароліно-Бугазі можна на невеликому ринку, який знаходиться в центрі села і в продуктовому магазині поруч з ним - за відгуками відпочивальників, саме тут найширший асортимент товарів. У порівнянні з міськими ринками і супермаркетами вартість продуктів харчування на курорті в середньому вище на 20-40%, причому це стосується всієї продукції - і домашнього, і промислового виготовлення. Нечисленні магазинчики і ларьки, які знаходяться біля залізничних платформ і на базах відпочинку, можуть запропонувати в основному фасовані продукти харчування, напої і морозиво. Варену кукурудзу, домашню випічку, креветки, мідії, в'ялену і копчену рибу можна придбати у торговців, що курсують уздовж пляжу.

Слід зауважити, що купити свіже м'ясо або рибу в Кароліно-Бугазі достатньо складно. Згідно рекомендацій відпочиваючих, за закупівлею продуктів краще вирушати в Затоку.

Пам'ятки і екскурсії

На території курорту немає пам'ятників історії, архітектури та інших визначних пам'яток, але на відстані до 50 кілометрів їх досить. Найбільш популярними серед відпочиваючих вважаються наступні об'єкти і напрямки:

  • Центр культури вина Шабо - комплекс, що складається з діючого підприємства компанії «Шабо», винних підвалів, дегустаційного залу та музею виноробства. Відвідувачі можуть дізнатися подробиці про приготуванні поширених видів алкоголю, продегустувати благородні напої і підвищити власну культуру їх споживання. «Центр культури вина Шабо» включений в туристичну карту європейських винних маршрутів. Відстань від Кароліно-Бугаз - близько 25 кілометрів.
  • Білгород-Дністровська фортеця. До 1944 року фортеця, побудовану на скелястому березі Дністровського лиману в XIII столітті, називали Аккерманській. Територія споруди сягає 9 гектарів, що робить фортифікаційна споруда найбільшим в Україні. Сьогодні фортеця служить місцем проведення різноманітних фестивалів та натуральної декорацією для зйомок фільмів - як історичних, так і художніх. Відстань від Кароліно-Бугаз - приблизно 34 кілометри.
  • Святе джерело Іоанна Сочавського Нового - джерело з цілющою водою знаходиться в підземній церкві, побудованій на березі Дністровського лиману. На святе місце приїжджають паломники щоб випити цілющої води, зануритися в купіль і помолитися Іоанну Новому Сочавського. Церква з джерелом знаходиться в Білгороді-Дністровському на відстані 34 кілометрів від Кароліно-Бугаз.
  • Одеса - легендарне місто, багатий на пам'ятки історії та архітектури. До найбільш цікавим з точки зору туристів можна віднести такі пам'ятки як Театр опери та балету, музеї - Художній, Археологічний, Морський, Приморський бульвар, Дерибасівську вулицю, Палац графа Воронцова, Потьомкінські сходи, порт, Привоз. Відстань від Одеси до Кароліно-Бугаз - близько 51 кілометри.
  • Одеський аквапарк - парк водних розваг, що займає 5 гектарів і здатний прийняти до 5 тисяч відвідувачів одночасно. На території обладнано 15 атракціонів, найвищий спуск сягає 20 метрів, є піцерія і зона відпочинку з шезлонгами і парасольками від сонця. Аквапарк розташований недалеко від Одеси, на 7 кілометрі Овідіопольської дороги.
  • Одеський дельфінарій - один з п'ятірки кращих в Європі, дельфінарій «Немо» здатний вмістити до 1000 глядачів влітку, і до 500 глядачів - в холодну пору року. Крім уявлень за участю чорноморських і тихоокеанських морських жителів, тут можна відвідати океанаріум і пройти курс дельфінотерапії.
  • Одеські катакомби - підземні лабіринти, що виникли на місці каменоломнею, в яких активно добувався ракушняк, служив матеріалом для будівництва будинків. В межах міста занедбані каменоломні розташовані під центральними кварталами, Молдавією, Великим і Малим Фонтанами. За межами Одеси катакомби є в селах Крива Балка, Нерубайське, Усатове, Куяльник. У всі часи занедбані каменоломні служили притулком для бродяг, бандитів і героїв. У воєнний час в одній з них діяв партизанський загін. За легендами і чутками, в одеських катакомбах можна знайти скелети заблукалих туристів, пошкодували грошей на послуги екскурсовода.

Фото Кароліно-Бугаз

Автори вказані для кожного фото. Ліцензія VK.

Як доїхати

Як і в Затоку, в Кароліно-Бугаз можна доїхати залізничним транспортом, автобусом або автомобілем.

Через курорт прокладена гілка Одеської залізниці. До однієї з трьох платформ - Студентська, Нагірна, Кароліно-Бугаз - можна доїхати електричкою сполученням Одеса - Білгород-Дністровський (від 16 гривень за людину), яка курсує щодня або пасажирськими поїздами №686 Одеса - Ізмаїл - Березино, №902 і №288 Київ - Ізмаїл.

З Одеси в Кароліно-Бугаз можна дістатися рейсовим автобусом (від станцій Одеса-7км і Одеса-Привокзальна, вартість квитка порядку від 50 гривень) або маршруткою (від залізничного вокзалу, біля 50 гривень за проїзд).

Через Кароліно-Бугаз прокладена автомобільна траса обласного значення Одеса - Рені. Тим, хто їде на відпочинок власним транспортом, слід взяти курс на Одесу, потім доїхати до розвилки 7км, після чого дотримуватися автомагістралі Р70. Орієнтовно відстань від Кароліно-Бугаз до Одеси становить 52 кілометри, до Запоріжжя - 540 кілометрів, до Києва - 520 кілометрів, до Дніпра / Дніпропетровська - 510 кілометрів.

Кароліно-Бугаз на мапі

Кароліно-Бугаз знаходиться в південній частині України, на північному узбережжі Чорного моря. Курорт розташований на північний захід від Одеси, по узбережжю межує з смт. Затока - з одного боку і смт. Грибівка - з іншого.

Найближчі міста: Одеса , Білгород-Дністровський, Овідіополь.

Географічні координати: 46 ° 9 '2 "N, 30 ° 30' 3" E.

КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році

Кароліно-Бугаз (Кароліно-Бугаз - укр.) - курортне село в 51 кілометрі від Одеси, досить популярне серед туристів завдяки своєму розташуванню - між Чорним морем і Дністровським лиманом. Головні переваги курорту - широкі піщані пляжі і залізничне сполучення.

Географічне положення і природні дані

Кароліно-Бугаз розташований на південному заході України в Овідіопольському районі Одеської області. Західна частина курорту омивається прісноводним Дністровським лиманом, східне узбережжя звернено до Чорного моря. Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем Затока , З іншого боку плавно переходить в селище Грибівка .

Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем   Затока   , З іншого боку плавно переходить в селище   Грибівка

Кароліно-Бугаз. Пляж. © Е.Туренко.

Село має досить давнє походження, як татарське селище Бугаз воно відомо ще з другої половини XIII століття. Згідно з найпоширенішою, але непідтвердженою версією, першу частину назви курорт отримав на честь демонічної «одеської Клеопатри» Кароліни Собаньской, яка свого часу була музою для Пушкіна і Міцкевича.

Сьогодні Кароліно-Бугаз є населений пункт площею близько 5 квадратних кілометрів, на території якого проживає близько 2 тисяч осіб.

Кліматично курорт знаходиться в помірно сухостепной зоні, для якої характерні досить тепле літо (середня температура близько + 22-23 ˚С) і не дуже холодна зима (середня температура 0, +1 ˚С). Пляжний сезон починається з кінця травня і триває до середини вересня. Близькість водойм - Чорного моря і Дністровського лиману є пом'якшувальною фактором, завдяки якому спека переноситься значно легше, ніж в міських умовах. За кількістю опадів Кароліно-Бугаз перевершує Кирилівку , Середньорічний показник для курортів становить відповідно 420 мм і 380 мм.

В рамках Кароліно-Бугаз Чорне море неглибоке, берегова лінія досить рівна, без бухт і заток. Незважаючи на те що до середини літа морська вода зазвичай прогрівається до + 19-23 ˚С, характерні для відкритого моря шторму і холодні течії здатні досить різко знизити її температуру. За відгуками відпочиваючих, нерідкі випадки, коли при спеці понад +30 ˚С температура води біля узбережжя становила всього + 15-16 ˚С, що фактично є неприйнятним для купання дітей. В цьому аспекті курорт безумовно програє Кирилівці та іншим рекреації, розташованим на Азовському морі - найдрібнішому в світі і найтепліший.

Кароліно-Бугаз значно віддалений від великих міст і великих промислових центрів, але вважати його екологічно чистим районом навряд чи можливо: через село проходить залізнична гілка, що з'єднує Одесу з Ізмаїлом та жвава автомагістраль Одеса - Рені.

Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз

На території Кароліно-Бугаз є кілька пансіонатів і баз відпочинку, найбільшими з яких є «Бригантина», «Економіст», «Каролінка-2» і «Роза вітрів». В іншому житло для відпочинку представлено переважно приватним сектором, який може називатися як «котедж», «гостьовий будинок», «міні-готель», «домоволодіння», «дача».

Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році

На поточний момент ціни на 2019 й рік в Кароліно-Бугазі не визначені, але для орієнтиру вказані актуальні ціни на літо 2018 року.

Категорія Ціна в високий сезон «Економ» від 150 гривень з людини З зручностями в блоці на кілька номерів 250-500 гривень з людини У кожному номері вигоди від 300-800 гривень з людини Окремий будинок, котедж або дача до 5500 гривень на добу

Наведені вище ціни на відпочинок в Кароліно-Бугазі були актуальні влітку 2018 року.

Відпочити в Кароліно-Бугазі можна по-спартанськи - в кімнаті без зручностей, мебльованої металевими ліжками і в досить комфортабельному житло - з власним санвузлом, кондиціонером, холодильником, новими меблями. Найдешевше житло тут можна зняти в найбільш віддаленій від моря частині села. У міру наближення до пляжу, ціни на відпочинок ростуть, як і на більшості вітчизняних курортів. Крім віддаленості від моря, істотно вплинути на вартість номера може його місткість і сезон. За найнижчою ціною житло здається в травні, початку червня і вересні, пік цін припадає на липень і серпень. І все ж, головним чинником в ціноутворенні вважається наявність або відсутність санвузла.

  • Номер без зручностей. Це може бути кімната в будинку, корпусі або окремий міні-будиночок, зазвичай дерев'яний. Як правило, номера такої категорії меблюються ліжками, іноді в них можна виявити холодильник і вентилятор, дуже рідко - кондиціонер. Туалет і душ (літній або з гарячою водою) - загальні, розташовані на території. Зняти номер без зручностей в Кароліно-Бугазі можна за ціною від 85 гривень з людини в добу, наприклад, на базі відпочинку «Економіст» (вул. Привокзальна, 31), розташованому в 300 метрах від пляжу.
  • Номер з частковими зручностями. У подібному концепті можуть запропонувати як житло зі свіжим ремонтом, досить зручними меблями, кондиціонером і телевізором, так і кімнату з ліжками радянських часів. Туалет і душ можуть перебувати на поверсі або в блоці, розрахованому на кілька номерів. У Кароліно-Бугазі номер з частковими зручностями можна орендувати від 250-500 гривень за людину на добу, наприклад, в готелі «Bless Village» по вул. Приморська, 170, в гостьовому будинку «У Семеновича» або міні-готелі «Живинка».
  • Номер зі зручностями. Як правило, такий варіант комплектується базовим набором меблів і телевізором, досить часто - кондиціонером. Санвузол зазвичай включає в себе умивальник, туалет і гарячий душ. У ряді випадків номери мають власну терасу з набором садових меблів, рідше - власну кухню. Останній варіант, як правило, обходиться дорожче на 20-40%. Ціна на номер зі зручностями в Кароліно-Бугазі може стартувати від 250 до 800 гривень з людини в добу. Знайти сообразное житло можна як в пансіонатах, так і на базах відпочинку або в приватному секторі.
  • Окремий будинок, вілла, котедж, дача. Зняти будівництво цілком можна як в центрі села, на відстані понад кілометр від пляжу, так і практично в двох хвилинах від берега - в дачному кооперативі. Таке житло, як правило, розраховане на сім'ю або компанію чисельністю 6-8 чоловік. Наприклад від 5000 гривень можна орендувати триповерховий будинок «У Михайла» в кооперативі Перлина.

Варто також відзначити, що «класифікація» житла в Кароліно-Бугазі, як і на більшості українських курортів, не підпадає під загальноприйняті стандарти готельного бізнесу, тому номер напівлюкс тут може мати на увазі зручності на поверсі, а стандарт - виявитися цілком комфортабельним житлом з кондиціонером, туалетом і гарячим душем в номері. Тому в пошуку варіантів навряд чи слід спиратися на назви номерів, присвоєні їм власниками міні-готелів, гостьових будинків і пансіонатів.

Наскільки подорожчав відпочинок в Кароліно-Бугазі за останні роки?

Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках

Згідно з оцінкою експертів туристичного бізнесу, ціни на відпочинок в 2018 році в середньому по курорту підвищилися приблизно на 15-20% в порівнянні з минулим роком. Нижче наведено порівняльну таблицю цін за 2016-2018-й роки по кільком готелям Кароліно-Бугаз.

Назва Номер 2016 рік 2017 рік 2018 рік Готель «Сезон» «Комфорт» 2-х місцевий, ВВ - 1800 1800 База відпочинку «Наталі» «Classic B» 2-х місцевий, ВВ 1200 1200 1580 міні-готель «Гарячий Шоколад» « люкс »2-х місцевий - 1250 1300 Готель« Bless Village »« Комфорт »2-х місний номер зі зручностями 1200 1100 1200 Готель« Bless Village »« Стандарт »2-х місний з санвузлом на 3 номери 1000 900 1000 Пансіонат« Одеса » 2-х місний номер зі зручностями 650 650 750

Середнє зростання цін по вибірці - 17%.

Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна

Курорт славиться широкими (близько 100 метрів) пляжами з дрібним піском, які, на думку відпочиваючих, набагато чистіші, ніж узбережжі в Затоці. Як і на більшості приморських рекреацій України, вхід на пляжі Кароліно-Бугаз вільний і безкоштовний. Берегова лінія в рамках села забудована незначно, тому прохід до моря відкритий практично з будь-якої вулиці, на відміну від сусідньої Затоки, де відпочиваючі змушені шукати своєрідний «тунель», залишений між територіями баз відпочинку і готелів в першій лінії біля моря.

Пляжі Кароліно-Бугаз в своїй більшості не обладнані, розваг на них практично немає. Виняток становить частину узбережжя в районі дороги, що йде з центру села. Тут можна знайти урни для сміття, прокат пляжного інвентарю, катамаранів і човнів, а також покататися на водному мотоциклі або банані. Ця ділянка пляжу найбільш популярний серед відпочиваючих, тому їх щільність тут набагато вище, ніж на іншому узбережжі Кароліно-Бугаз. Сама небагатолюдна частина берега знаходиться на півночі курорту і є справжнім раєм для туристів з маленькими дітьми і тих, хто хоче відпочити в тиші або навіть на самоті.

Море в районі Кароліно-Бугаз має поступове заглиблення, але трохи більш динамічний. Вже на відстані 5-7 метрів від берега глибина може становити близько двох метрів, що створює практично ідеальні умови для купання дорослих. У прибережній зоні можна безпечно купати дітей - тут немає слизьких каменів, як, наприклад, біля хвилерізів в Приморському Посаді або гострих черепашок, якими усіяне узбережжі в районі Стрілецької.

Інфраструктура і розваги

В інфраструктурному плані Кароліно-Бугаз розвинений досить погано. У центрі села є дві школи, пошта, невеликий ринок і магазин. Нечисленні кафе, продуктові магазинчики і ларьки головним чином зосереджені біля залізничних платформ, яких на курорті три: Студентська, Нагірна Кароліно-Бугаз. Дитячі та спортивні майданчики, кафе, дискотеки, більярд і комп'ютерні клуби в своїй більшості знаходяться на території великих пансіонатів і баз відпочинку, яких тут небагато.

Як правило, за покупками і розвагами туристи відправляються в сусідню Затоку - на електричці, маршрутці, таксі або власному автомобілі.

Мобільний зв'язок і інтернет

На території Кароліно-Бугаз досить стійке покриття від провідних операторів мобільного зв'язку - Vodafone, Київстар, lifecell. Основним інтернет-провайдером на курорті є PeopleNet, безкоштовний Wi-Fi відпочиваючим може запропонувати більшість баз відпочинку, пансіонатів, готелів і гостьових будинків.

Вода, харчування і ціни на продукти

Питна вода на території курорту забезпечується Кароліно-Бугазькій водоводом, який є частиною Одеської системи водопостачання. У дачних кооперативах джерелом питної води служать власні або колективні свердловини, артезіанську воду з яких можуть доочіщать за допомогою побутових фільтрів, або не очищати взагалі.

Харчування на відпочинку в Кароліно-Бугазі може бути організованим, наприклад, в пансіонатах і на базах відпочинку, що передбачають сніданки, обіди та вечері, вартість яких включена в проживання. Крім того, туристам можуть запропонувати комплексне триразове харчування в кафе на території готелю, бази відпочинку, гостьового будинку або поза нею - за ціною 195-250 гривень на одну персону в добу. За відгуками, залишеним відпочиваючими в соціальних мережах, в самому селі досить обмежений вибір кафе, при цьому великих і знаменитих закладів немає.

Велика частина приватного сектора може запропонувати постояльцям проживання з можливістю самостійного приготування їжі - на власній кухні, розташованої в номері, або загальної - обладнаній на території.

Купити продукти в Кароліно-Бугазі можна на невеликому ринку, який знаходиться в центрі села і в продуктовому магазині поруч з ним - за відгуками відпочивальників, саме тут найширший асортимент товарів. У порівнянні з міськими ринками і супермаркетами вартість продуктів харчування на курорті в середньому вище на 20-40%, причому це стосується всієї продукції - і домашнього, і промислового виготовлення. Нечисленні магазинчики і ларьки, які знаходяться біля залізничних платформ і на базах відпочинку, можуть запропонувати в основному фасовані продукти харчування, напої і морозиво. Варену кукурудзу, домашню випічку, креветки, мідії, в'ялену і копчену рибу можна придбати у торговців, що курсують уздовж пляжу.

Слід зауважити, що купити свіже м'ясо або рибу в Кароліно-Бугазі достатньо складно. Згідно рекомендацій відпочиваючих, за закупівлею продуктів краще вирушати в Затоку.

Пам'ятки і екскурсії

На території курорту немає пам'ятників історії, архітектури та інших визначних пам'яток, але на відстані до 50 кілометрів їх досить. Найбільш популярними серед відпочиваючих вважаються наступні об'єкти і напрямки:

  • Центр культури вина Шабо - комплекс, що складається з діючого підприємства компанії «Шабо», винних підвалів, дегустаційного залу та музею виноробства. Відвідувачі можуть дізнатися подробиці про приготуванні поширених видів алкоголю, продегустувати благородні напої і підвищити власну культуру їх споживання. «Центр культури вина Шабо» включений в туристичну карту європейських винних маршрутів. Відстань від Кароліно-Бугаз - близько 25 кілометрів.
  • Білгород-Дністровська фортеця. До 1944 року фортеця, побудовану на скелястому березі Дністровського лиману в XIII столітті, називали Аккерманській. Територія споруди сягає 9 гектарів, що робить фортифікаційна споруда найбільшим в Україні. Сьогодні фортеця служить місцем проведення різноманітних фестивалів та натуральної декорацією для зйомок фільмів - як історичних, так і художніх. Відстань від Кароліно-Бугаз - приблизно 34 кілометри.
  • Святе джерело Іоанна Сочавського Нового - джерело з цілющою водою знаходиться в підземній церкві, побудованій на березі Дністровського лиману. На святе місце приїжджають паломники щоб випити цілющої води, зануритися в купіль і помолитися Іоанну Новому Сочавського. Церква з джерелом знаходиться в Білгороді-Дністровському на відстані 34 кілометрів від Кароліно-Бугаз.
  • Одеса - легендарне місто, багатий на пам'ятки історії та архітектури. До найбільш цікавим з точки зору туристів можна віднести такі пам'ятки як Театр опери та балету, музеї - Художній, Археологічний, Морський, Приморський бульвар, Дерибасівську вулицю, Палац графа Воронцова, Потьомкінські сходи, порт, Привоз. Відстань від Одеси до Кароліно-Бугаз - близько 51 кілометри.
  • Одеський аквапарк - парк водних розваг, що займає 5 гектарів і здатний прийняти до 5 тисяч відвідувачів одночасно. На території обладнано 15 атракціонів, найвищий спуск сягає 20 метрів, є піцерія і зона відпочинку з шезлонгами і парасольками від сонця. Аквапарк розташований недалеко від Одеси, на 7 кілометрі Овідіопольської дороги.
  • Одеський дельфінарій - один з п'ятірки кращих в Європі, дельфінарій «Немо» здатний вмістити до 1000 глядачів влітку, і до 500 глядачів - в холодну пору року. Крім уявлень за участю чорноморських і тихоокеанських морських жителів, тут можна відвідати океанаріум і пройти курс дельфінотерапії.
  • Одеські катакомби - підземні лабіринти, що виникли на місці каменоломнею, в яких активно добувався ракушняк, служив матеріалом для будівництва будинків. В межах міста занедбані каменоломні розташовані під центральними кварталами, Молдавією, Великим і Малим Фонтанами. За межами Одеси катакомби є в селах Крива Балка, Нерубайське, Усатове, Куяльник. У всі часи занедбані каменоломні служили притулком для бродяг, бандитів і героїв. У воєнний час в одній з них діяв партизанський загін. За легендами і чутками, в одеських катакомбах можна знайти скелети заблукалих туристів, пошкодували грошей на послуги екскурсовода.

Фото Кароліно-Бугаз

Автори вказані для кожного фото. Ліцензія VK.

Як доїхати

Як і в Затоку, в Кароліно-Бугаз можна доїхати залізничним транспортом, автобусом або автомобілем.

Через курорт прокладена гілка Одеської залізниці. До однієї з трьох платформ - Студентська, Нагірна, Кароліно-Бугаз - можна доїхати електричкою сполученням Одеса - Білгород-Дністровський (від 16 гривень за людину), яка курсує щодня або пасажирськими поїздами №686 Одеса - Ізмаїл - Березино, №902 і №288 Київ - Ізмаїл.

З Одеси в Кароліно-Бугаз можна дістатися рейсовим автобусом (від станцій Одеса-7км і Одеса-Привокзальна, вартість квитка порядку від 50 гривень) або маршруткою (від залізничного вокзалу, біля 50 гривень за проїзд).

Через Кароліно-Бугаз прокладена автомобільна траса обласного значення Одеса - Рені. Тим, хто їде на відпочинок власним транспортом, слід взяти курс на Одесу, потім доїхати до розвилки 7км, після чого дотримуватися автомагістралі Р70. Орієнтовно відстань від Кароліно-Бугаз до Одеси становить 52 кілометри, до Запоріжжя - 540 кілометрів, до Києва - 520 кілометрів, до Дніпра / Дніпропетровська - 510 кілометрів.

Кароліно-Бугаз на мапі

Кароліно-Бугаз знаходиться в південній частині України, на північному узбережжі Чорного моря. Курорт розташований на північний захід від Одеси, по узбережжю межує з смт. Затока - з одного боку і смт. Грибівка - з іншого.

Найближчі міста: Одеса , Білгород-Дністровський, Овідіополь.

Географічні координати: 46 ° 9 '2 "N, 30 ° 30' 3" E.

КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році

Кароліно-Бугаз (Кароліно-Бугаз - укр.) - курортне село в 51 кілометрі від Одеси, досить популярне серед туристів завдяки своєму розташуванню - між Чорним морем і Дністровським лиманом. Головні переваги курорту - широкі піщані пляжі і залізничне сполучення.

Географічне положення і природні дані

Кароліно-Бугаз розташований на південному заході України в Овідіопольському районі Одеської області. Західна частина курорту омивається прісноводним Дністровським лиманом, східне узбережжя звернено до Чорного моря. Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем Затока , З іншого боку плавно переходить в селище Грибівка .

Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем   Затока   , З іншого боку плавно переходить в селище   Грибівка

Кароліно-Бугаз. Пляж. © Е.Туренко.

Село має досить давнє походження, як татарське селище Бугаз воно відомо ще з другої половини XIII століття. Згідно з найпоширенішою, але непідтвердженою версією, першу частину назви курорт отримав на честь демонічної «одеської Клеопатри» Кароліни Собаньской, яка свого часу була музою для Пушкіна і Міцкевича.

Сьогодні Кароліно-Бугаз є населений пункт площею близько 5 квадратних кілометрів, на території якого проживає близько 2 тисяч осіб.

Кліматично курорт знаходиться в помірно сухостепной зоні, для якої характерні досить тепле літо (середня температура близько + 22-23 ˚С) і не дуже холодна зима (середня температура 0, +1 ˚С). Пляжний сезон починається з кінця травня і триває до середини вересня. Близькість водойм - Чорного моря і Дністровського лиману є пом'якшувальною фактором, завдяки якому спека переноситься значно легше, ніж в міських умовах. За кількістю опадів Кароліно-Бугаз перевершує Кирилівку , Середньорічний показник для курортів становить відповідно 420 мм і 380 мм.

В рамках Кароліно-Бугаз Чорне море неглибоке, берегова лінія досить рівна, без бухт і заток. Незважаючи на те що до середини літа морська вода зазвичай прогрівається до + 19-23 ˚С, характерні для відкритого моря шторму і холодні течії здатні досить різко знизити її температуру. За відгуками відпочиваючих, нерідкі випадки, коли при спеці понад +30 ˚С температура води біля узбережжя становила всього + 15-16 ˚С, що фактично є неприйнятним для купання дітей. В цьому аспекті курорт безумовно програє Кирилівці та іншим рекреації, розташованим на Азовському морі - найдрібнішому в світі і найтепліший.

Кароліно-Бугаз значно віддалений від великих міст і великих промислових центрів, але вважати його екологічно чистим районом навряд чи можливо: через село проходить залізнична гілка, що з'єднує Одесу з Ізмаїлом та жвава автомагістраль Одеса - Рені.

Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз

На території Кароліно-Бугаз є кілька пансіонатів і баз відпочинку, найбільшими з яких є «Бригантина», «Економіст», «Каролінка-2» і «Роза вітрів». В іншому житло для відпочинку представлено переважно приватним сектором, який може називатися як «котедж», «гостьовий будинок», «міні-готель», «домоволодіння», «дача».

Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році

На поточний момент ціни на 2019 й рік в Кароліно-Бугазі не визначені, але для орієнтиру вказані актуальні ціни на літо 2018 року.

Категорія Ціна в високий сезон «Економ» від 150 гривень з людини З зручностями в блоці на кілька номерів 250-500 гривень з людини У кожному номері вигоди від 300-800 гривень з людини Окремий будинок, котедж або дача до 5500 гривень на добу

Наведені вище ціни на відпочинок в Кароліно-Бугазі були актуальні влітку 2018 року.

Відпочити в Кароліно-Бугазі можна по-спартанськи - в кімнаті без зручностей, мебльованої металевими ліжками і в досить комфортабельному житло - з власним санвузлом, кондиціонером, холодильником, новими меблями. Найдешевше житло тут можна зняти в найбільш віддаленій від моря частині села. У міру наближення до пляжу, ціни на відпочинок ростуть, як і на більшості вітчизняних курортів. Крім віддаленості від моря, істотно вплинути на вартість номера може його місткість і сезон. За найнижчою ціною житло здається в травні, початку червня і вересні, пік цін припадає на липень і серпень. І все ж, головним чинником в ціноутворенні вважається наявність або відсутність санвузла.

  • Номер без зручностей. Це може бути кімната в будинку, корпусі або окремий міні-будиночок, зазвичай дерев'яний. Як правило, номера такої категорії меблюються ліжками, іноді в них можна виявити холодильник і вентилятор, дуже рідко - кондиціонер. Туалет і душ (літній або з гарячою водою) - загальні, розташовані на території. Зняти номер без зручностей в Кароліно-Бугазі можна за ціною від 85 гривень з людини в добу, наприклад, на базі відпочинку «Економіст» (вул. Привокзальна, 31), розташованому в 300 метрах від пляжу.
  • Номер з частковими зручностями. У подібному концепті можуть запропонувати як житло зі свіжим ремонтом, досить зручними меблями, кондиціонером і телевізором, так і кімнату з ліжками радянських часів. Туалет і душ можуть перебувати на поверсі або в блоці, розрахованому на кілька номерів. У Кароліно-Бугазі номер з частковими зручностями можна орендувати від 250-500 гривень за людину на добу, наприклад, в готелі «Bless Village» по вул. Приморська, 170, в гостьовому будинку «У Семеновича» або міні-готелі «Живинка».
  • Номер зі зручностями. Як правило, такий варіант комплектується базовим набором меблів і телевізором, досить часто - кондиціонером. Санвузол зазвичай включає в себе умивальник, туалет і гарячий душ. У ряді випадків номери мають власну терасу з набором садових меблів, рідше - власну кухню. Останній варіант, як правило, обходиться дорожче на 20-40%. Ціна на номер зі зручностями в Кароліно-Бугазі може стартувати від 250 до 800 гривень з людини в добу. Знайти сообразное житло можна як в пансіонатах, так і на базах відпочинку або в приватному секторі.
  • Окремий будинок, вілла, котедж, дача. Зняти будівництво цілком можна як в центрі села, на відстані понад кілометр від пляжу, так і практично в двох хвилинах від берега - в дачному кооперативі. Таке житло, як правило, розраховане на сім'ю або компанію чисельністю 6-8 чоловік. Наприклад від 5000 гривень можна орендувати триповерховий будинок «У Михайла» в кооперативі Перлина.

Варто також відзначити, що «класифікація» житла в Кароліно-Бугазі, як і на більшості українських курортів, не підпадає під загальноприйняті стандарти готельного бізнесу, тому номер напівлюкс тут може мати на увазі зручності на поверсі, а стандарт - виявитися цілком комфортабельним житлом з кондиціонером, туалетом і гарячим душем в номері. Тому в пошуку варіантів навряд чи слід спиратися на назви номерів, присвоєні їм власниками міні-готелів, гостьових будинків і пансіонатів.

Наскільки подорожчав відпочинок в Кароліно-Бугазі за останні роки?

Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках

Згідно з оцінкою експертів туристичного бізнесу, ціни на відпочинок в 2018 році в середньому по курорту підвищилися приблизно на 15-20% в порівнянні з минулим роком. Нижче наведено порівняльну таблицю цін за 2016-2018-й роки по кільком готелям Кароліно-Бугаз.

Назва Номер 2016 рік 2017 рік 2018 рік Готель «Сезон» «Комфорт» 2-х місцевий, ВВ - 1800 1800 База відпочинку «Наталі» «Classic B» 2-х місцевий, ВВ 1200 1200 1580 міні-готель «Гарячий Шоколад» « люкс »2-х місцевий - 1250 1300 Готель« Bless Village »« Комфорт »2-х місний номер зі зручностями 1200 1100 1200 Готель« Bless Village »« Стандарт »2-х місний з санвузлом на 3 номери 1000 900 1000 Пансіонат« Одеса » 2-х місний номер зі зручностями 650 650 750

Середнє зростання цін по вибірці - 17%.

Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна

Курорт славиться широкими (близько 100 метрів) пляжами з дрібним піском, які, на думку відпочиваючих, набагато чистіші, ніж узбережжі в Затоці. Як і на більшості приморських рекреацій України, вхід на пляжі Кароліно-Бугаз вільний і безкоштовний. Берегова лінія в рамках села забудована незначно, тому прохід до моря відкритий практично з будь-якої вулиці, на відміну від сусідньої Затоки, де відпочиваючі змушені шукати своєрідний «тунель», залишений між територіями баз відпочинку і готелів в першій лінії біля моря.

Пляжі Кароліно-Бугаз в своїй більшості не обладнані, розваг на них практично немає. Виняток становить частину узбережжя в районі дороги, що йде з центру села. Тут можна знайти урни для сміття, прокат пляжного інвентарю, катамаранів і човнів, а також покататися на водному мотоциклі або банані. Ця ділянка пляжу найбільш популярний серед відпочиваючих, тому їх щільність тут набагато вище, ніж на іншому узбережжі Кароліно-Бугаз. Сама небагатолюдна частина берега знаходиться на півночі курорту і є справжнім раєм для туристів з маленькими дітьми і тих, хто хоче відпочити в тиші або навіть на самоті.

Море в районі Кароліно-Бугаз має поступове заглиблення, але трохи більш динамічний. Вже на відстані 5-7 метрів від берега глибина може становити близько двох метрів, що створює практично ідеальні умови для купання дорослих. У прибережній зоні можна безпечно купати дітей - тут немає слизьких каменів, як, наприклад, біля хвилерізів в Приморському Посаді або гострих черепашок, якими усіяне узбережжі в районі Стрілецької.

Інфраструктура і розваги

В інфраструктурному плані Кароліно-Бугаз розвинений досить погано. У центрі села є дві школи, пошта, невеликий ринок і магазин. Нечисленні кафе, продуктові магазинчики і ларьки головним чином зосереджені біля залізничних платформ, яких на курорті три: Студентська, Нагірна Кароліно-Бугаз. Дитячі та спортивні майданчики, кафе, дискотеки, більярд і комп'ютерні клуби в своїй більшості знаходяться на території великих пансіонатів і баз відпочинку, яких тут небагато.

Як правило, за покупками і розвагами туристи відправляються в сусідню Затоку - на електричці, маршрутці, таксі або власному автомобілі.

Мобільний зв'язок і інтернет

На території Кароліно-Бугаз досить стійке покриття від провідних операторів мобільного зв'язку - Vodafone, Київстар, lifecell. Основним інтернет-провайдером на курорті є PeopleNet, безкоштовний Wi-Fi відпочиваючим може запропонувати більшість баз відпочинку, пансіонатів, готелів і гостьових будинків.

Вода, харчування і ціни на продукти

Питна вода на території курорту забезпечується Кароліно-Бугазькій водоводом, який є частиною Одеської системи водопостачання. У дачних кооперативах джерелом питної води служать власні або колективні свердловини, артезіанську воду з яких можуть доочіщать за допомогою побутових фільтрів, або не очищати взагалі.

Харчування на відпочинку в Кароліно-Бугазі може бути організованим, наприклад, в пансіонатах і на базах відпочинку, що передбачають сніданки, обіди та вечері, вартість яких включена в проживання. Крім того, туристам можуть запропонувати комплексне триразове харчування в кафе на території готелю, бази відпочинку, гостьового будинку або поза нею - за ціною 195-250 гривень на одну персону в добу. За відгуками, залишеним відпочиваючими в соціальних мережах, в самому селі досить обмежений вибір кафе, при цьому великих і знаменитих закладів немає.

Велика частина приватного сектора може запропонувати постояльцям проживання з можливістю самостійного приготування їжі - на власній кухні, розташованої в номері, або загальної - обладнаній на території.

Купити продукти в Кароліно-Бугазі можна на невеликому ринку, який знаходиться в центрі села і в продуктовому магазині поруч з ним - за відгуками відпочивальників, саме тут найширший асортимент товарів. У порівнянні з міськими ринками і супермаркетами вартість продуктів харчування на курорті в середньому вище на 20-40%, причому це стосується всієї продукції - і домашнього, і промислового виготовлення. Нечисленні магазинчики і ларьки, які знаходяться біля залізничних платформ і на базах відпочинку, можуть запропонувати в основному фасовані продукти харчування, напої і морозиво. Варену кукурудзу, домашню випічку, креветки, мідії, в'ялену і копчену рибу можна придбати у торговців, що курсують уздовж пляжу.

Слід зауважити, що купити свіже м'ясо або рибу в Кароліно-Бугазі достатньо складно. Згідно рекомендацій відпочиваючих, за закупівлею продуктів краще вирушати в Затоку.

Пам'ятки і екскурсії

На території курорту немає пам'ятників історії, архітектури та інших визначних пам'яток, але на відстані до 50 кілометрів їх досить. Найбільш популярними серед відпочиваючих вважаються наступні об'єкти і напрямки:

  • Центр культури вина Шабо - комплекс, що складається з діючого підприємства компанії «Шабо», винних підвалів, дегустаційного залу та музею виноробства. Відвідувачі можуть дізнатися подробиці про приготуванні поширених видів алкоголю, продегустувати благородні напої і підвищити власну культуру їх споживання. «Центр культури вина Шабо» включений в туристичну карту європейських винних маршрутів. Відстань від Кароліно-Бугаз - близько 25 кілометрів.
  • Білгород-Дністровська фортеця. До 1944 року фортеця, побудовану на скелястому березі Дністровського лиману в XIII столітті, називали Аккерманській. Територія споруди сягає 9 гектарів, що робить фортифікаційна споруда найбільшим в Україні. Сьогодні фортеця служить місцем проведення різноманітних фестивалів та натуральної декорацією для зйомок фільмів - як історичних, так і художніх. Відстань від Кароліно-Бугаз - приблизно 34 кілометри.
  • Святе джерело Іоанна Сочавського Нового - джерело з цілющою водою знаходиться в підземній церкві, побудованій на березі Дністровського лиману. На святе місце приїжджають паломники щоб випити цілющої води, зануритися в купіль і помолитися Іоанну Новому Сочавського. Церква з джерелом знаходиться в Білгороді-Дністровському на відстані 34 кілометрів від Кароліно-Бугаз.
  • Одеса - легендарне місто, багатий на пам'ятки історії та архітектури. До найбільш цікавим з точки зору туристів можна віднести такі пам'ятки як Театр опери та балету, музеї - Художній, Археологічний, Морський, Приморський бульвар, Дерибасівську вулицю, Палац графа Воронцова, Потьомкінські сходи, порт, Привоз. Відстань від Одеси до Кароліно-Бугаз - близько 51 кілометри.
  • Одеський аквапарк - парк водних розваг, що займає 5 гектарів і здатний прийняти до 5 тисяч відвідувачів одночасно. На території обладнано 15 атракціонів, найвищий спуск сягає 20 метрів, є піцерія і зона відпочинку з шезлонгами і парасольками від сонця. Аквапарк розташований недалеко від Одеси, на 7 кілометрі Овідіопольської дороги.
  • Одеський дельфінарій - один з п'ятірки кращих в Європі, дельфінарій «Немо» здатний вмістити до 1000 глядачів влітку, і до 500 глядачів - в холодну пору року. Крім уявлень за участю чорноморських і тихоокеанських морських жителів, тут можна відвідати океанаріум і пройти курс дельфінотерапії.
  • Одеські катакомби - підземні лабіринти, що виникли на місці каменоломнею, в яких активно добувався ракушняк, служив матеріалом для будівництва будинків. В межах міста занедбані каменоломні розташовані під центральними кварталами, Молдавією, Великим і Малим Фонтанами. За межами Одеси катакомби є в селах Крива Балка, Нерубайське, Усатове, Куяльник. У всі часи занедбані каменоломні служили притулком для бродяг, бандитів і героїв. У воєнний час в одній з них діяв партизанський загін. За легендами і чутками, в одеських катакомбах можна знайти скелети заблукалих туристів, пошкодували грошей на послуги екскурсовода.

Фото Кароліно-Бугаз

Автори вказані для кожного фото. Ліцензія VK.

Як доїхати

Як і в Затоку, в Кароліно-Бугаз можна доїхати залізничним транспортом, автобусом або автомобілем.

Через курорт прокладена гілка Одеської залізниці. До однієї з трьох платформ - Студентська, Нагірна, Кароліно-Бугаз - можна доїхати електричкою сполученням Одеса - Білгород-Дністровський (від 16 гривень за людину), яка курсує щодня або пасажирськими поїздами №686 Одеса - Ізмаїл - Березино, №902 і №288 Київ - Ізмаїл.

З Одеси в Кароліно-Бугаз можна дістатися рейсовим автобусом (від станцій Одеса-7км і Одеса-Привокзальна, вартість квитка порядку від 50 гривень) або маршруткою (від залізничного вокзалу, біля 50 гривень за проїзд).

Через Кароліно-Бугаз прокладена автомобільна траса обласного значення Одеса - Рені. Тим, хто їде на відпочинок власним транспортом, слід взяти курс на Одесу, потім доїхати до розвилки 7км, після чого дотримуватися автомагістралі Р70. Орієнтовно відстань від Кароліно-Бугаз до Одеси становить 52 кілометри, до Запоріжжя - 540 кілометрів, до Києва - 520 кілометрів, до Дніпра / Дніпропетровська - 510 кілометрів.

Кароліно-Бугаз на мапі

Кароліно-Бугаз знаходиться в південній частині України, на північному узбережжі Чорного моря. Курорт розташований на північний захід від Одеси, по узбережжю межує з смт. Затока - з одного боку і смт. Грибівка - з іншого.

Найближчі міста: Одеса , Білгород-Дністровський, Овідіополь.

Географічні координати: 46 ° 9 '2 "N, 30 ° 30' 3" E.

КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році

Кароліно-Бугаз (Кароліно-Бугаз - укр.) - курортне село в 51 кілометрі від Одеси, досить популярне серед туристів завдяки своєму розташуванню - між Чорним морем і Дністровським лиманом. Головні переваги курорту - широкі піщані пляжі і залізничне сполучення.

Географічне положення і природні дані

Кароліно-Бугаз розташований на південному заході України в Овідіопольському районі Одеської області. Західна частина курорту омивається прісноводним Дністровським лиманом, східне узбережжя звернено до Чорного моря. Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем Затока , З іншого боку плавно переходить в селище Грибівка .

Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем   Затока   , З іншого боку плавно переходить в селище   Грибівка

Кароліно-Бугаз. Пляж. © Е.Туренко.

Село має досить давнє походження, як татарське селище Бугаз воно відомо ще з другої половини XIII століття. Згідно з найпоширенішою, але непідтвердженою версією, першу частину назви курорт отримав на честь демонічної «одеської Клеопатри» Кароліни Собаньской, яка свого часу була музою для Пушкіна і Міцкевича.

Сьогодні Кароліно-Бугаз є населений пункт площею близько 5 квадратних кілометрів, на території якого проживає близько 2 тисяч осіб.

Кліматично курорт знаходиться в помірно сухостепной зоні, для якої характерні досить тепле літо (середня температура близько + 22-23 ˚С) і не дуже холодна зима (середня температура 0, +1 ˚С). Пляжний сезон починається з кінця травня і триває до середини вересня. Близькість водойм - Чорного моря і Дністровського лиману є пом'якшувальною фактором, завдяки якому спека переноситься значно легше, ніж в міських умовах. За кількістю опадів Кароліно-Бугаз перевершує Кирилівку , Середньорічний показник для курортів становить відповідно 420 мм і 380 мм.

В рамках Кароліно-Бугаз Чорне море неглибоке, берегова лінія досить рівна, без бухт і заток. Незважаючи на те що до середини літа морська вода зазвичай прогрівається до + 19-23 ˚С, характерні для відкритого моря шторму і холодні течії здатні досить різко знизити її температуру. За відгуками відпочиваючих, нерідкі випадки, коли при спеці понад +30 ˚С температура води біля узбережжя становила всього + 15-16 ˚С, що фактично є неприйнятним для купання дітей. В цьому аспекті курорт безумовно програє Кирилівці та іншим рекреації, розташованим на Азовському морі - найдрібнішому в світі і найтепліший.

Кароліно-Бугаз значно віддалений від великих міст і великих промислових центрів, але вважати його екологічно чистим районом навряд чи можливо: через село проходить залізнична гілка, що з'єднує Одесу з Ізмаїлом та жвава автомагістраль Одеса - Рені.

Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз

На території Кароліно-Бугаз є кілька пансіонатів і баз відпочинку, найбільшими з яких є «Бригантина», «Економіст», «Каролінка-2» і «Роза вітрів». В іншому житло для відпочинку представлено переважно приватним сектором, який може називатися як «котедж», «гостьовий будинок», «міні-готель», «домоволодіння», «дача».

Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році

На поточний момент ціни на 2019 й рік в Кароліно-Бугазі не визначені, але для орієнтиру вказані актуальні ціни на літо 2018 року.

Категорія Ціна в високий сезон «Економ» від 150 гривень з людини З зручностями в блоці на кілька номерів 250-500 гривень з людини У кожному номері вигоди від 300-800 гривень з людини Окремий будинок, котедж або дача до 5500 гривень на добу

Наведені вище ціни на відпочинок в Кароліно-Бугазі були актуальні влітку 2018 року.

Відпочити в Кароліно-Бугазі можна по-спартанськи - в кімнаті без зручностей, мебльованої металевими ліжками і в досить комфортабельному житло - з власним санвузлом, кондиціонером, холодильником, новими меблями. Найдешевше житло тут можна зняти в найбільш віддаленій від моря частині села. У міру наближення до пляжу, ціни на відпочинок ростуть, як і на більшості вітчизняних курортів. Крім віддаленості від моря, істотно вплинути на вартість номера може його місткість і сезон. За найнижчою ціною житло здається в травні, початку червня і вересні, пік цін припадає на липень і серпень. І все ж, головним чинником в ціноутворенні вважається наявність або відсутність санвузла.

  • Номер без зручностей. Це може бути кімната в будинку, корпусі або окремий міні-будиночок, зазвичай дерев'яний. Як правило, номера такої категорії меблюються ліжками, іноді в них можна виявити холодильник і вентилятор, дуже рідко - кондиціонер. Туалет і душ (літній або з гарячою водою) - загальні, розташовані на території. Зняти номер без зручностей в Кароліно-Бугазі можна за ціною від 85 гривень з людини в добу, наприклад, на базі відпочинку «Економіст» (вул. Привокзальна, 31), розташованому в 300 метрах від пляжу.
  • Номер з частковими зручностями. У подібному концепті можуть запропонувати як житло зі свіжим ремонтом, досить зручними меблями, кондиціонером і телевізором, так і кімнату з ліжками радянських часів. Туалет і душ можуть перебувати на поверсі або в блоці, розрахованому на кілька номерів. У Кароліно-Бугазі номер з частковими зручностями можна орендувати від 250-500 гривень за людину на добу, наприклад, в готелі «Bless Village» по вул. Приморська, 170, в гостьовому будинку «У Семеновича» або міні-готелі «Живинка».
  • Номер зі зручностями. Як правило, такий варіант комплектується базовим набором меблів і телевізором, досить часто - кондиціонером. Санвузол зазвичай включає в себе умивальник, туалет і гарячий душ. У ряді випадків номери мають власну терасу з набором садових меблів, рідше - власну кухню. Останній варіант, як правило, обходиться дорожче на 20-40%. Ціна на номер зі зручностями в Кароліно-Бугазі може стартувати від 250 до 800 гривень з людини в добу. Знайти сообразное житло можна як в пансіонатах, так і на базах відпочинку або в приватному секторі.
  • Окремий будинок, вілла, котедж, дача. Зняти будівництво цілком можна як в центрі села, на відстані понад кілометр від пляжу, так і практично в двох хвилинах від берега - в дачному кооперативі. Таке житло, як правило, розраховане на сім'ю або компанію чисельністю 6-8 чоловік. Наприклад від 5000 гривень можна орендувати триповерховий будинок «У Михайла» в кооперативі Перлина.

Варто також відзначити, що «класифікація» житла в Кароліно-Бугазі, як і на більшості українських курортів, не підпадає під загальноприйняті стандарти готельного бізнесу, тому номер напівлюкс тут може мати на увазі зручності на поверсі, а стандарт - виявитися цілком комфортабельним житлом з кондиціонером, туалетом і гарячим душем в номері. Тому в пошуку варіантів навряд чи слід спиратися на назви номерів, присвоєні їм власниками міні-готелів, гостьових будинків і пансіонатів.

Наскільки подорожчав відпочинок в Кароліно-Бугазі за останні роки?

Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках

Згідно з оцінкою експертів туристичного бізнесу, ціни на відпочинок в 2018 році в середньому по курорту підвищилися приблизно на 15-20% в порівнянні з минулим роком. Нижче наведено порівняльну таблицю цін за 2016-2018-й роки по кільком готелям Кароліно-Бугаз.

Назва Номер 2016 рік 2017 рік 2018 рік Готель «Сезон» «Комфорт» 2-х місцевий, ВВ - 1800 1800 База відпочинку «Наталі» «Classic B» 2-х місцевий, ВВ 1200 1200 1580 міні-готель «Гарячий Шоколад» « люкс »2-х місцевий - 1250 1300 Готель« Bless Village »« Комфорт »2-х місний номер зі зручностями 1200 1100 1200 Готель« Bless Village »« Стандарт »2-х місний з санвузлом на 3 номери 1000 900 1000 Пансіонат« Одеса » 2-х місний номер зі зручностями 650 650 750

Середнє зростання цін по вибірці - 17%.

Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна

Курорт славиться широкими (близько 100 метрів) пляжами з дрібним піском, які, на думку відпочиваючих, набагато чистіші, ніж узбережжі в Затоці. Як і на більшості приморських рекреацій України, вхід на пляжі Кароліно-Бугаз вільний і безкоштовний. Берегова лінія в рамках села забудована незначно, тому прохід до моря відкритий практично з будь-якої вулиці, на відміну від сусідньої Затоки, де відпочиваючі змушені шукати своєрідний «тунель», залишений між територіями баз відпочинку і готелів в першій лінії біля моря.

Пляжі Кароліно-Бугаз в своїй більшості не обладнані, розваг на них практично немає. Виняток становить частину узбережжя в районі дороги, що йде з центру села. Тут можна знайти урни для сміття, прокат пляжного інвентарю, катамаранів і човнів, а також покататися на водному мотоциклі або банані. Ця ділянка пляжу найбільш популярний серед відпочиваючих, тому їх щільність тут набагато вище, ніж на іншому узбережжі Кароліно-Бугаз. Сама небагатолюдна частина берега знаходиться на півночі курорту і є справжнім раєм для туристів з маленькими дітьми і тих, хто хоче відпочити в тиші або навіть на самоті.

Море в районі Кароліно-Бугаз має поступове заглиблення, але трохи більш динамічний. Вже на відстані 5-7 метрів від берега глибина може становити близько двох метрів, що створює практично ідеальні умови для купання дорослих. У прибережній зоні можна безпечно купати дітей - тут немає слизьких каменів, як, наприклад, біля хвилерізів в Приморському Посаді або гострих черепашок, якими усіяне узбережжі в районі Стрілецької.

Інфраструктура і розваги

В інфраструктурному плані Кароліно-Бугаз розвинений досить погано. У центрі села є дві школи, пошта, невеликий ринок і магазин. Нечисленні кафе, продуктові магазинчики і ларьки головним чином зосереджені біля залізничних платформ, яких на курорті три: Студентська, Нагірна Кароліно-Бугаз. Дитячі та спортивні майданчики, кафе, дискотеки, більярд і комп'ютерні клуби в своїй більшості знаходяться на території великих пансіонатів і баз відпочинку, яких тут небагато.

Як правило, за покупками і розвагами туристи відправляються в сусідню Затоку - на електричці, маршрутці, таксі або власному автомобілі.

Мобільний зв'язок і інтернет

На території Кароліно-Бугаз досить стійке покриття від провідних операторів мобільного зв'язку - Vodafone, Київстар, lifecell. Основним інтернет-провайдером на курорті є PeopleNet, безкоштовний Wi-Fi відпочиваючим може запропонувати більшість баз відпочинку, пансіонатів, готелів і гостьових будинків.

Вода, харчування і ціни на продукти

Питна вода на території курорту забезпечується Кароліно-Бугазькій водоводом, який є частиною Одеської системи водопостачання. У дачних кооперативах джерелом питної води служать власні або колективні свердловини, артезіанську воду з яких можуть доочіщать за допомогою побутових фільтрів, або не очищати взагалі.

Харчування на відпочинку в Кароліно-Бугазі може бути організованим, наприклад, в пансіонатах і на базах відпочинку, що передбачають сніданки, обіди та вечері, вартість яких включена в проживання. Крім того, туристам можуть запропонувати комплексне триразове харчування в кафе на території готелю, бази відпочинку, гостьового будинку або поза нею - за ціною 195-250 гривень на одну персону в добу. За відгуками, залишеним відпочиваючими в соціальних мережах, в самому селі досить обмежений вибір кафе, при цьому великих і знаменитих закладів немає.

Велика частина приватного сектора може запропонувати постояльцям проживання з можливістю самостійного приготування їжі - на власній кухні, розташованої в номері, або загальної - обладнаній на території.

Купити продукти в Кароліно-Бугазі можна на невеликому ринку, який знаходиться в центрі села і в продуктовому магазині поруч з ним - за відгуками відпочивальників, саме тут найширший асортимент товарів. У порівнянні з міськими ринками і супермаркетами вартість продуктів харчування на курорті в середньому вище на 20-40%, причому це стосується всієї продукції - і домашнього, і промислового виготовлення. Нечисленні магазинчики і ларьки, які знаходяться біля залізничних платформ і на базах відпочинку, можуть запропонувати в основному фасовані продукти харчування, напої і морозиво. Варену кукурудзу, домашню випічку, креветки, мідії, в'ялену і копчену рибу можна придбати у торговців, що курсують уздовж пляжу.

Слід зауважити, що купити свіже м'ясо або рибу в Кароліно-Бугазі достатньо складно. Згідно рекомендацій відпочиваючих, за закупівлею продуктів краще вирушати в Затоку.

Пам'ятки і екскурсії

На території курорту немає пам'ятників історії, архітектури та інших визначних пам'яток, але на відстані до 50 кілометрів їх досить. Найбільш популярними серед відпочиваючих вважаються наступні об'єкти і напрямки:

  • Центр культури вина Шабо - комплекс, що складається з діючого підприємства компанії «Шабо», винних підвалів, дегустаційного залу та музею виноробства. Відвідувачі можуть дізнатися подробиці про приготуванні поширених видів алкоголю, продегустувати благородні напої і підвищити власну культуру їх споживання. «Центр культури вина Шабо» включений в туристичну карту європейських винних маршрутів. Відстань від Кароліно-Бугаз - близько 25 кілометрів.
  • Білгород-Дністровська фортеця. До 1944 року фортеця, побудовану на скелястому березі Дністровського лиману в XIII столітті, називали Аккерманській. Територія споруди сягає 9 гектарів, що робить фортифікаційна споруда найбільшим в Україні. Сьогодні фортеця служить місцем проведення різноманітних фестивалів та натуральної декорацією для зйомок фільмів - як історичних, так і художніх. Відстань від Кароліно-Бугаз - приблизно 34 кілометри.
  • Святе джерело Іоанна Сочавського Нового - джерело з цілющою водою знаходиться в підземній церкві, побудованій на березі Дністровського лиману. На святе місце приїжджають паломники щоб випити цілющої води, зануритися в купіль і помолитися Іоанну Новому Сочавського. Церква з джерелом знаходиться в Білгороді-Дністровському на відстані 34 кілометрів від Кароліно-Бугаз.
  • Одеса - легендарне місто, багатий на пам'ятки історії та архітектури. До найбільш цікавим з точки зору туристів можна віднести такі пам'ятки як Театр опери та балету, музеї - Художній, Археологічний, Морський, Приморський бульвар, Дерибасівську вулицю, Палац графа Воронцова, Потьомкінські сходи, порт, Привоз. Відстань від Одеси до Кароліно-Бугаз - близько 51 кілометри.
  • Одеський аквапарк - парк водних розваг, що займає 5 гектарів і здатний прийняти до 5 тисяч відвідувачів одночасно. На території обладнано 15 атракціонів, найвищий спуск сягає 20 метрів, є піцерія і зона відпочинку з шезлонгами і парасольками від сонця. Аквапарк розташований недалеко від Одеси, на 7 кілометрі Овідіопольської дороги.
  • Одеський дельфінарій - один з п'ятірки кращих в Європі, дельфінарій «Немо» здатний вмістити до 1000 глядачів влітку, і до 500 глядачів - в холодну пору року. Крім уявлень за участю чорноморських і тихоокеанських морських жителів, тут можна відвідати океанаріум і пройти курс дельфінотерапії.
  • Одеські катакомби - підземні лабіринти, що виникли на місці каменоломнею, в яких активно добувався ракушняк, служив матеріалом для будівництва будинків. В межах міста занедбані каменоломні розташовані під центральними кварталами, Молдавією, Великим і Малим Фонтанами. За межами Одеси катакомби є в селах Крива Балка, Нерубайське, Усатове, Куяльник. У всі часи занедбані каменоломні служили притулком для бродяг, бандитів і героїв. У воєнний час в одній з них діяв партизанський загін. За легендами і чутками, в одеських катакомбах можна знайти скелети заблукалих туристів, пошкодували грошей на послуги екскурсовода.

Фото Кароліно-Бугаз

Автори вказані для кожного фото. Ліцензія VK.

Як доїхати

Як і в Затоку, в Кароліно-Бугаз можна доїхати залізничним транспортом, автобусом або автомобілем.

Через курорт прокладена гілка Одеської залізниці. До однієї з трьох платформ - Студентська, Нагірна, Кароліно-Бугаз - можна доїхати електричкою сполученням Одеса - Білгород-Дністровський (від 16 гривень за людину), яка курсує щодня або пасажирськими поїздами №686 Одеса - Ізмаїл - Березино, №902 і №288 Київ - Ізмаїл.

З Одеси в Кароліно-Бугаз можна дістатися рейсовим автобусом (від станцій Одеса-7км і Одеса-Привокзальна, вартість квитка порядку від 50 гривень) або маршруткою (від залізничного вокзалу, біля 50 гривень за проїзд).

Через Кароліно-Бугаз прокладена автомобільна траса обласного значення Одеса - Рені. Тим, хто їде на відпочинок власним транспортом, слід взяти курс на Одесу, потім доїхати до розвилки 7км, після чого дотримуватися автомагістралі Р70. Орієнтовно відстань від Кароліно-Бугаз до Одеси становить 52 кілометри, до Запоріжжя - 540 кілометрів, до Києва - 520 кілометрів, до Дніпра / Дніпропетровська - 510 кілометрів.

Кароліно-Бугаз на мапі

Кароліно-Бугаз знаходиться в південній частині України, на північному узбережжі Чорного моря. Курорт розташований на північний захід від Одеси, по узбережжю межує з смт. Затока - з одного боку і смт. Грибівка - з іншого.

Найближчі міста: Одеса , Білгород-Дністровський, Овідіополь.

Географічні координати: 46 ° 9 '2 "N, 30 ° 30' 3" E.

КАРОЛІНО-БУГАЗ: ціни на житло і відпочинок в 2019 році

Кароліно-Бугаз (Кароліно-Бугаз - укр.) - курортне село в 51 кілометрі від Одеси, досить популярне серед туристів завдяки своєму розташуванню - між Чорним морем і Дністровським лиманом. Головні переваги курорту - широкі піщані пляжі і залізничне сполучення.

Географічне положення і природні дані

Кароліно-Бугаз розташований на південному заході України в Овідіопольському районі Одеської області. Західна частина курорту омивається прісноводним Дністровським лиманом, східне узбережжя звернено до Чорного моря. Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем Затока , З іншого боку плавно переходить в селище Грибівка .

Кароліно-Бугаз знаходиться на пагорбі, з півдня щільно межує селищем   Затока   , З іншого боку плавно переходить в селище   Грибівка

Кароліно-Бугаз. Пляж. © Е.Туренко.

Село має досить давнє походження, як татарське селище Бугаз воно відомо ще з другої половини XIII століття. Згідно з найпоширенішою, але непідтвердженою версією, першу частину назви курорт отримав на честь демонічної «одеської Клеопатри» Кароліни Собаньской, яка свого часу була музою для Пушкіна і Міцкевича.

Сьогодні Кароліно-Бугаз є населений пункт площею близько 5 квадратних кілометрів, на території якого проживає близько 2 тисяч осіб.

Кліматично курорт знаходиться в помірно сухостепной зоні, для якої характерні досить тепле літо (середня температура близько + 22-23 ˚С) і не дуже холодна зима (середня температура 0, +1 ˚С). Пляжний сезон починається з кінця травня і триває до середини вересня. Близькість водойм - Чорного моря і Дністровського лиману є пом'якшувальною фактором, завдяки якому спека переноситься значно легше, ніж в міських умовах. За кількістю опадів Кароліно-Бугаз перевершує Кирилівку , Середньорічний показник для курортів становить відповідно 420 мм і 380 мм.

В рамках Кароліно-Бугаз Чорне море неглибоке, берегова лінія досить рівна, без бухт і заток. Незважаючи на те що до середини літа морська вода зазвичай прогрівається до + 19-23 ˚С, характерні для відкритого моря шторму і холодні течії здатні досить різко знизити її температуру. За відгуками відпочиваючих, нерідкі випадки, коли при спеці понад +30 ˚С температура води біля узбережжя становила всього + 15-16 ˚С, що фактично є неприйнятним для купання дітей. В цьому аспекті курорт безумовно програє Кирилівці та іншим рекреації, розташованим на Азовському морі - найдрібнішому в світі і найтепліший.

Кароліно-Бугаз значно віддалений від великих міст і великих промислових центрів, але вважати його екологічно чистим районом навряд чи можливо: через село проходить залізнична гілка, що з'єднує Одесу з Ізмаїлом та жвава автомагістраль Одеса - Рені.

Ціни на житло і відпочинок в 2019 році - Кароліно-Бугаз

На території Кароліно-Бугаз є кілька пансіонатів і баз відпочинку, найбільшими з яких є «Бригантина», «Економіст», «Каролінка-2» і «Роза вітрів». В іншому житло для відпочинку представлено переважно приватним сектором, який може називатися як «котедж», «гостьовий будинок», «міні-готель», «домоволодіння», «дача».

Зведена таблиця орієнтовних цін в Кароліно-Бугазі в 2019-му році

На поточний момент ціни на 2019 й рік в Кароліно-Бугазі не визначені, але для орієнтиру вказані актуальні ціни на літо 2018 року.

Категорія Ціна в високий сезон «Економ» від 150 гривень з людини З зручностями в блоці на кілька номерів 250-500 гривень з людини У кожному номері вигоди від 300-800 гривень з людини Окремий будинок, котедж або дача до 5500 гривень на добу

Наведені вище ціни на відпочинок в Кароліно-Бугазі були актуальні влітку 2018 року.

Відпочити в Кароліно-Бугазі можна по-спартанськи - в кімнаті без зручностей, мебльованої металевими ліжками і в досить комфортабельному житло - з власним санвузлом, кондиціонером, холодильником, новими меблями. Найдешевше житло тут можна зняти в найбільш віддаленій від моря частині села. У міру наближення до пляжу, ціни на відпочинок ростуть, як і на більшості вітчизняних курортів. Крім віддаленості від моря, істотно вплинути на вартість номера може його місткість і сезон. За найнижчою ціною житло здається в травні, початку червня і вересні, пік цін припадає на липень і серпень. І все ж, головним чинником в ціноутворенні вважається наявність або відсутність санвузла.

  • Номер без зручностей. Це може бути кімната в будинку, корпусі або окремий міні-будиночок, зазвичай дерев'яний. Як правило, номера такої категорії меблюються ліжками, іноді в них можна виявити холодильник і вентилятор, дуже рідко - кондиціонер. Туалет і душ (літній або з гарячою водою) - загальні, розташовані на території. Зняти номер без зручностей в Кароліно-Бугазі можна за ціною від 85 гривень з людини в добу, наприклад, на базі відпочинку «Економіст» (вул. Привокзальна, 31), розташованому в 300 метрах від пляжу.
  • Номер з частковими зручностями. У подібному концепті можуть запропонувати як житло зі свіжим ремонтом, досить зручними меблями, кондиціонером і телевізором, так і кімнату з ліжками радянських часів. Туалет і душ можуть перебувати на поверсі або в блоці, розрахованому на кілька номерів. У Кароліно-Бугазі номер з частковими зручностями можна орендувати від 250-500 гривень за людину на добу, наприклад, в готелі «Bless Village» по вул. Приморська, 170, в гостьовому будинку «У Семеновича» або міні-готелі «Живинка».
  • Номер зі зручностями. Як правило, такий варіант комплектується базовим набором меблів і телевізором, досить часто - кондиціонером. Санвузол зазвичай включає в себе умивальник, туалет і гарячий душ. У ряді випадків номери мають власну терасу з набором садових меблів, рідше - власну кухню. Останній варіант, як правило, обходиться дорожче на 20-40%. Ціна на номер зі зручностями в Кароліно-Бугазі може стартувати від 250 до 800 гривень з людини в добу. Знайти сообразное житло можна як в пансіонатах, так і на базах відпочинку або в приватному секторі.
  • Окремий будинок, вілла, котедж, дача. Зняти будівництво цілком можна як в центрі села, на відстані понад кілометр від пляжу, так і практично в двох хвилинах від берега - в дачному кооперативі. Таке житло, як правило, розраховане на сім'ю або компанію чисельністю 6-8 чоловік. Наприклад від 5000 гривень можна орендувати триповерховий будинок «У Михайла» в кооперативі Перлина.

Варто також відзначити, що «класифікація» житла в Кароліно-Бугазі, як і на більшості українських курортів, не підпадає під загальноприйняті стандарти готельного бізнесу, тому номер напівлюкс тут може мати на увазі зручності на поверсі, а стандарт - виявитися цілком комфортабельним житлом з кондиціонером, туалетом і гарячим душем в номері. Тому в пошуку варіантів навряд чи слід спиратися на назви номерів, присвоєні їм власниками міні-готелів, гостьових будинків і пансіонатів.

Наскільки подорожчав відпочинок в Кароліно-Бугазі за останні роки?

Динаміка зміни цін в Кароліно-Бугазі в 2016-2018 роках

Згідно з оцінкою експертів туристичного бізнесу, ціни на відпочинок в 2018 році в середньому по курорту підвищилися приблизно на 15-20% в порівнянні з минулим роком. Нижче наведено порівняльну таблицю цін за 2016-2018-й роки по кільком готелям Кароліно-Бугаз.

Назва Номер 2016 рік 2017 рік 2018 рік Готель «Сезон» «Комфорт» 2-х місцевий, ВВ - 1800 1800 База відпочинку «Наталі» «Classic B» 2-х місцевий, ВВ 1200 1200 1580 міні-готель «Гарячий Шоколад» « люкс »2-х місцевий - 1250 1300 Готель« Bless Village »« Комфорт »2-х місний номер зі зручностями 1200 1100 1200 Готель« Bless Village »« Стандарт »2-х місний з санвузлом на 3 номери 1000 900 1000 Пансіонат« Одеса » 2-х місний номер зі зручностями 650 650 750

Середнє зростання цін по вибірці - 17%.

Море, пляжі, прохід до пляжу, структура дна

Курорт славиться широкими (близько 100 метрів) пляжами з дрібним піском, які, на думку відпочиваючих, набагато чистіші, ніж узбережжі в Затоці. Як і на більшості приморських рекреацій України, вхід на пляжі Кароліно-Бугаз вільний і безкоштовний. Берегова лінія в рамках села забудована незначно, тому прохід до моря відкритий практично з будь-якої вулиці, на відміну від сусідньої Затоки, де відпочиваючі змушені шукати своєрідний «тунель», залишений між територіями баз відпочинку і готелів в першій лінії біля моря.

Пляжі Кароліно-Бугаз в своїй більшості не обладнані, розваг на них практично немає. Виняток становить частину узбережжя в районі дороги, що йде з центру села. Тут можна знайти урни для сміття, прокат пляжного інвентарю, катамаранів і човнів, а також покататися на водному мотоциклі або банані. Ця ділянка пляжу найбільш популярний серед відпочиваючих, тому їх щільність тут набагато вище, ніж на іншому узбережжі Кароліно-Бугаз. Сама небагатолюдна частина берега знаходиться на півночі курорту і є справжнім раєм для туристів з маленькими дітьми і тих, хто хоче відпочити в тиші або навіть на самоті.

Море в районі Кароліно-Бугаз має поступове заглиблення, але трохи більш динамічний. Вже на відстані 5-7 метрів від берега глибина може становити близько двох метрів, що створює практично ідеальні умови для купання дорослих. У прибережній зоні можна безпечно купати дітей - тут немає слизьких каменів, як, наприклад, біля хвилерізів в Приморському Посаді або гострих черепашок, якими усіяне узбережжі в районі Стрілецької.

Інфраструктура і розваги

В інфраструктурному плані Кароліно-Бугаз розвинений досить погано. У центрі села є дві школи, пошта, невеликий ринок і магазин. Нечисленні кафе, продуктові магазинчики і ларьки головним чином зосереджені біля залізничних платформ, яких на курорті три: Студентська, Нагірна Кароліно-Бугаз. Дитячі та спортивні майданчики, кафе, дискотеки, більярд і комп'ютерні клуби в своїй більшості знаходяться на території великих пансіонатів і баз відпочинку, яких тут небагато.

Як правило, за покупками і розвагами туристи відправляються в сусідню Затоку - на електричці, маршрутці, таксі або власному автомобілі.

Мобільний зв'язок і інтернет

На території Кароліно-Бугаз досить стійке покриття від провідних операторів мобільного зв'язку - Vodafone, Київстар, lifecell. Основним інтернет-провайдером на курорті є PeopleNet, безкоштовний Wi-Fi відпочиваючим може запропонувати більшість баз відпочинку, пансіонатів, готелів і гостьових будинків.

Вода, харчування і ціни на продукти

Питна вода на території курорту забезпечується Кароліно-Бугазькій водоводом, який є частиною Одеської системи водопостачання. У дачних кооперативах джерелом питної води служать власні або колективні свердловини, артезіанську воду з яких можуть доочіщать за допомогою побутових фільтрів, або не очищати взагалі.

Харчування на відпочинку в Кароліно-Бугазі може бути організованим, наприклад, в пансіонатах і на базах відпочинку, що передбачають сніданки, обіди та вечері, вартість яких включена в проживання. Крім того, туристам можуть запропонувати комплексне триразове харчування в кафе на території готелю, бази відпочинку, гостьового будинку або поза нею - за ціною 195-250 гривень на одну персону в добу. За відгуками, залишеним відпочиваючими в соціальних мережах, в самому селі досить обмежений вибір кафе, при цьому великих і знаменитих закладів немає.

Велика частина приватного сектора може запропонувати постояльцям проживання з можливістю самостійного приготування їжі - на власній кухні, розташованої в номері, або загальної - обладнаній на території.

Купити продукти в Кароліно-Бугазі можна на невеликому ринку, який знаходиться в центрі села і в продуктовому магазині поруч з ним - за відгуками відпочивальників, саме тут найширший асортимент товарів. У порівнянні з міськими ринками і супермаркетами вартість продуктів харчування на курорті в середньому вище на 20-40%, причому це стосується всієї продукції - і домашнього, і промислового виготовлення. Нечисленні магазинчики і ларьки, які знаходяться біля залізничних платформ і на базах відпочинку, можуть запропонувати в основному фасовані продукти харчування, напої і морозиво. Варену кукурудзу, домашню випічку, креветки, мідії, в'ялену і копчену рибу можна придбати у торговців, що курсують уздовж пляжу.

Слід зауважити, що купити свіже м'ясо або рибу в Кароліно-Бугазі достатньо складно. Згідно рекомендацій відпочиваючих, за закупівлею продуктів краще вирушати в Затоку.

Пам'ятки і екскурсії

На території курорту немає пам'ятників історії, архітектури та інших визначних пам'яток, але на відстані до 50 кілометрів їх досить. Найбільш популярними серед відпочиваючих вважаються наступні об'єкти і напрямки:

  • Центр культури вина Шабо - комплекс, що складається з діючого підприємства компанії «Шабо», винних підвалів, дегустаційного залу та музею виноробства. Відвідувачі можуть дізнатися подробиці про приготуванні поширених видів алкоголю, продегустувати благородні напої і підвищити власну культуру їх споживання. «Центр культури вина Шабо» включений в туристичну карту європейських винних маршрутів. Відстань від Кароліно-Бугаз - близько 25 кілометрів.
  • Білгород-Дністровська фортеця. До 1944 року фортеця, побудовану на скелястому березі Дністровського лиману в XIII столітті, називали Аккерманській. Територія споруди сягає 9 гектарів, що робить фортифікаційна споруда найбільшим в Україні. Сьогодні фортеця служить місцем проведення різноманітних фестивалів та натуральної декорацією для зйомок фільмів - як історичних, так і художніх. Відстань від Кароліно-Бугаз - приблизно 34 кілометри.
  • Святе джерело Іоанна Сочавського Нового - джерело з цілющою водою знаходиться в підземній церкві, побудованій на березі Дністровського лиману. На святе місце приїжджають паломники щоб випити цілющої води, зануритися в купіль і помолитися Іоанну Новому Сочавського. Церква з джерелом знаходиться в Білгороді-Дністровському на відстані 34 кілометрів від Кароліно-Бугаз.
  • Одеса - легендарне місто, багатий на пам'ятки історії та архітектури. До найбільш цікавим з точки зору туристів можна віднести такі пам'ятки як Театр опери та балету, музеї - Художній, Археологічний, Морський, Приморський бульвар, Дерибасівську вулицю, Палац графа Воронцова, Потьомкінські сходи, порт, Привоз. Відстань від Одеси до Кароліно-Бугаз - близько 51 кілометри.
  • Одеський аквапарк - парк водних розваг, що займає 5 гектарів і здатний прийняти до 5 тисяч відвідувачів одночасно. На території обладнано 15 атракціонів, найвищий спуск сягає 20 метрів, є піцерія і зона відпочинку з шезлонгами і парасольками від сонця. Аквапарк розташований недалеко від Одеси, на 7 кілометрі Овідіопольської дороги.
  • Одеський дельфінарій - один з п'ятірки кращих в Європі, дельфінарій «Немо» здатний вмістити до 1000 глядачів влітку, і до 500 глядачів - в холодну пору року. Крім уявлень за участю чорноморських і тихоокеанських морських жителів, тут можна відвідати океанаріум і пройти курс дельфінотерапії.
  • Одеські катакомби - підземні лабіринти, що виникли на місці каменоломнею, в яких активно добувався ракушняк, служив матеріалом для будівництва будинків. В межах міста занедбані каменоломні розташовані під центральними кварталами, Молдавією, Великим і Малим Фонтанами. За межами Одеси катакомби є в селах Крива Балка, Нерубайське, Усатове, Куяльник. У всі часи занедбані каменоломні служили притулком для бродяг, бандитів і героїв. У воєнний час в одній з них діяв партизанський загін. За легендами і чутками, в одеських катакомбах можна знайти скелети заблукалих туристів, пошкодували грошей на послуги екскурсовода.

Фото Кароліно-Бугаз

Автори вказані для кожного фото. Ліцензія VK.

Як доїхати

Як і в Затоку, в Кароліно-Бугаз можна доїхати залізничним транспортом, автобусом або автомобілем.

Через курорт прокладена гілка Одеської залізниці. До однієї з трьох платформ - Студентська, Нагірна, Кароліно-Бугаз - можна доїхати електричкою сполученням Одеса - Білгород-Дністровський (від 16 гривень за людину), яка курсує щодня або пасажирськими поїздами №686 Одеса - Ізмаїл - Березино, №902 і №288 Київ - Ізмаїл.

З Одеси в Кароліно-Бугаз можна дістатися рейсовим автобусом (від станцій Одеса-7км і Одеса-Привокзальна, вартість квитка порядку від 50 гривень) або маршруткою (від залізничного вокзалу, біля 50 гривень за проїзд).

Через Кароліно-Бугаз прокладена автомобільна траса обласного значення Одеса - Рені. Тим, хто їде на відпочинок власним транспортом, слід взяти курс на Одесу, потім доїхати до розвилки 7км, після чого дотримуватися автомагістралі Р70. Орієнтовно відстань від Кароліно-Бугаз до Одеси становить 52 кілометри, до Запоріжжя - 540 кілометрів, до Києва - 520 кілометрів, до Дніпра / Дніпропетровська - 510 кілометрів.

Кароліно-Бугаз на мапі

Кароліно-Бугаз знаходиться в південній частині України, на північному узбережжі Чорного моря. Курорт розташований на північний захід від Одеси, по узбережжю межує з смт. Затока - з одного боку і смт. Грибівка - з іншого.

Найближчі міста: Одеса , Білгород-Дністровський, Овідіополь.

Географічні координати: 46 ° 9 '2 "N, 30 ° 30' 3" E.

Новости