Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Іспанська корида


Бої биків дуже тісно пов'язані з Іспанією , Їх історія сходить до 711 року нашої ери, коли на честь коронації короля Альфонсо VIII був проведений перший бій людини з биком. Корида дуже популярна в Іспанії, щотижня тисячі іспанців збираються на аренах, в очікуванні видовища. Загальна кількість людей, які спостерігали кориду в Іспанії, досягає щорічно одного мільйона.

Бій биків спочатку був спортом для аристократії, і проводився верхи на коні. Король Феліпе V кориду не любив, і заборонив аристократії приймати в ній участь, вважаючи що це послужить поганим прикладом для решти населення країни. Після того, як прості люди взяли кориду як свій вид спорту, корида стала проходити без участі коней. Ці зміни відбулися приблизно в 1724 році.
Так що ж відбувається під час кориди?

На початку на арену випускають бика. Потім головний тореадор викликає матадора, а його головний помічник махає перед биком яскраво-жовтим прапором, з метою розлютити тварина, і перевірити його якості перед сутичкою.

Після цього кілька чоловік, які називаються пікадорів, послаблюють бика, встромляючи в нього списа. Цей процес займає приблизно 10 хвилин. В цей час на іншій стороні арени матадор знімає чорний капелюх, і присвячує смерть бика якогось людині, або натовпі.

Фаена є найкрасивішою і частиною вистави, де матадор повинен довести його хоробрість і майстерність. Фаена складається з перемащений матадора, який розмахує мулетою. Мулету - частина товстої темно-червоної тканини, або драпірованої по короткій палиці, яка підтримується лівою рукою, або драпірованої по смертельному мечу, який завжди тримається в правій руці.
Ця вистава - танець зі смертю - один неправильний рух, і Матадор може виявитися на рогах розлюченого бика. Робота матадора зробити так, щоб цей танець зі смертю був драматичним, і цікавим для аудиторії.

Фаена триває до тих пір, поки Матадор не демонструвати свою перевагу над биком. Як тільки це досягнуто, бик готовий до вбивства.

Матадор розташовується приблизно в десяти футах від бика, і утримуючи бика, увагу якого зосереджено на мулету, націлює меч між лопатками. Матадор вженуть меч глибоко між лопатками бика .. Якщо меч входить по рукоятку, це - естокади, якщо він вражає кістку, це - пінчазо. Естокади зазвичай призводить до негайної смерті бика, але якщо бик не може померти, то матадор бере дескабелло, меч з коротким лезом, і завдає удар у шию бика, перерубуючи спнной мозок. Боротьба закінчена.

Схожі статті:


Так що ж відбувається під час кориди?

Новости