Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочиваємо на тропічних островах

Острів Мае. Символ Сейшел - округлі гранітні скелі, "вилизані" оеаном. Таких немає ніде в світі. Фото А. Некрасова

Сейшели: КРАСИВО, АЛЕ НЕВИПРАВДАНО ДОРОГО

Сейшели, як туристичний напрямок, явно впали в летаргічний сон: якими були 10 років тому, такими ж залишаються і зараз. Готелі (більшість з них - бунгало на першій лінії) не відрізняються високим класом: місцевий турбізнес обгрунтовано вважає, що сюди їдуть не за бездоганним сервісом і пафосними готелями. До того ж остров'яни - народ не дуже працьовитий, тому і сервіс в готелях, м'яко кажучи, ненав'язливий.

Парадоксально, але такий стан речей всіх влаштовує: туристи все одно не сидять в номерах, а всю відпустку проводять на пляжах і в екскурсіях. Найчастіше вони відправляються в столицю країни місто Вікторію на колоритний місцевий ринок і в ботанічний сад. Також популярні поїздки в національний парк Вале-де-Ме і просто оглядові екскурсії по декільком островам.

З жовтня по квітень на Сейшелах стоїть спекотна, волога погода (t днем ​​"зашкалює" за 30 * С). З травня по вересень змінюється напрямок вітрів і на островах стає сухішою і прохолодніше. У міжсезоння (березень і жовтень) як правило спокійно і безвітряно. Самий дощовий місяць в році - січень, а суші всього в кінці липня-серпні. Високий сезон на Сейшелах починається з квітня і в травні досягає піку. Денна t повітря в цей час - 25-30 * С. Сейшельські пляжі піщані, нерідко у вигляді невеликих бухт. t води в море цілий рік 27-28 * С.

За вартістю поїздка на Сейшели обійдеться щонайменше на чверть дорожче в порівнянні з Мальдивами. Позначається нерозвиненість напрямки - летіти доведеться регулярними рейсами, а тур вам будуть підбирати індивідуально, що відразу здорожує поїздку. Але якщо планувати поїздку самостійно і не замахуватися на готелі рівня 5 *, то поїздка вийде не дорожче відпочинку на Мальдівах чи Балі.

МАЕ. Найбільший острів, на якому знаходиться столиця країни - Вікторія. По всьому його периметру розташувалися пляжі, але найголовніша Турзона острова знаходиться на його північному узбережжі - це пляж Бо Валлон, найбільший курорт Сейшельських островів. Уздовж смуги пляжу стоять готелі, кількість яких тут більше, ніж в будь-якому іншому місці на Сейшелах. На Бо Валлон є повний набір курортних задоволень - бари, ресторани, дискотеки.

Любителям високих хвиль і серфінгу краще відправитися на пляж Гран анс, а тим, хто хотів би просто плескатися в спокійній воді або ж хоче поплавати з маскою і трубкою можна радити пляж Анс Форбан або Анс Ройал. Вони захищені кораловим рифом. Найкрасивіший пляж Мае - Анс Інтендан. Це 500-метрова піщана дуга, облямована кокосовими пальмами, в північній частині якої влаштувалися нудисти.

Праслін. Курортні зони острова зосереджені в його південно-східній і східній прибережній частині. Найвідоміший з пляжів - Енс Лазайо. Саме тут воліють відпочивати більшість туристів, незважаючи на те що саме цей пляж, єдиний не захищений кораловим рифом.

ЛА ДИГ. Готелі та ресторани в основному зосереджені поблизу пляжів, а приватні апартаменти знаходяться в центральній, континентальної частини острова. Цей курорт хороший для повного відриву від цивілізації: тут основний транспорт - велосипеди і волові упряжки. Найкрасивіший пляж всього Сейшельського архіпелагу розташований саме на Ла Діг і називається Анс Сурс д`Аржан.

ОСОБИСТИЙ ДОСВІД

На Сейшелах фотограф Андрій Некрасов побував на островах Мае і Деніз. На останньому є тільки невелике село, жителі якої обслуговують єдиний готель, що складається з бунгало, розташованих уздовж берега, тому у кожного гостя є свій міні-пляж. Піщано-кораловий пляж під час ранкового відпливу мілководний, але в рифі безліч "ванночок" з піщаним дном, в яких цікаво поплавати. Тут можна побачити як всюдисущих крабів, так і пасуться черепах, а якщо пощастить, то і молодих рифових акул.

Після обіду з початком припливу, все змінюється. На пляжах піднімаються хвилі і вода вже не настільки прозора як вранці. В цей час краще поваляться в тіні, під пальмою. Дайвінг на Сейшелах залишив спірне враження. З одного боку - ніяких великих груп по 10-15 чоловік, тільки ти, дайв-гід і океан. Але підводні мешканці практично ті ж самі, що в Червоному морі, але менше за розміром.

ГАМАНЕЦЬ ТУРИСТА Переліт Київ-Мае-Київ
(З пересадкою в Європі. Мin ціна -акціонная, з незручною стикуванням (ночівлею). Купівля за 2 тижні в авіакасі) $ 1400-1900

Переліт Київ-Мае-Київ
(Стиковка в Дубаї)

близько $ 1250. Вартість туру
(1 людина в 2-х місному номері, готель 5 *, харчування сніданки, 10 н. / 12 дн., Трансфер, страховка) від $ 3500. Харчування
(обід - $ 20, вечеря в ресторані - $ 30) $ 600 Екскурсії $ 150-200

сУВЕНІРИ

"Морський" кокос
(сувенір № 1 з Сейшел, на вивезення потрібен дозвіл)

$ 220 Кокосове мило $ 5-10 Кокосовий лікер $ 15-20 РАЗОМ: від $ 6000.

МАВРИКІЙ: НІ АКУЛ, НІ ЦУНАМІ, І ВЗАГАЛІ нуднувато


Дюни Шамарель. Вони складаються з піску семи різних кольорів

Цей острів іронічно називають "курортом для мільйонерів-пенсіонерів". З одного боку, маврикійський відпочинок дуже розмірений - пляж, комфортні екскурсії і т.д. Ніякого тобі екстриму. З іншого, місцеві готелі накладних навіть для західного середнього класу. Так, майже всі готелі класу Deluxe і Superior вимагають депозит від $ 500. Але якщо селитися і в простих готелях рівня 3 *, то найбільш витратною частиною поїздки стане авіапереліт.

З липня по вересень, t повітря і вологість спадає (подекуди до 18 * С) і цей час вважається найкращим для поїздки. Гірше на Маврикії з січня по квітень - жарко (+ 35 ° C) і можна відчути принади тропічного циклону у вигляді сильних злив. Період з грудня по березень - найкращий час для дайвінгу, тому що вода чиста, а в жовтні-квітні тут відмінна морська рибалка. А пік туристичного сезону на Маврикії - Різдво і Новий рік. І потім знову тихо і спокійно весь рік.

Більшість маврикійських готелів - це комплекси рівня 4-5 * з бунгало або котеджами під очеретяними дахами. У багатьох готелях є спа-центри. Пляжі на Маврикії піщані і в багатьох місцях щодня прибираються не тільки від сміття, а й від уламків коралів і водоростей, а подекуди пісок навіть просівають.

ПІВНІЧНЕ УЗБЕРЕЖЖІ. Воно вважається більш сонячним, краще захищеним від вітрів. Тут багато шикарних готелів і вілл на прямо на березі океану, а також розваг на будь-який смак - від усіх видів водного спорту та океанської риболовлі до дискотек і нічних клубів. Понад 70% туристів зупиняються саме на півночі.

СХІДНЕ УЗБЕРЕЖЖЯ. Біля села Тру-д'О-Дус знаходиться пляж у вигляді широкої дуги з білого піску. Це спокійний і практично безлюдний в будні пляж стає вельми жвавим у вихідні, коли маврикійці влаштовують сімейні пікніки. На цьому узбережжі ідеальні умови для купання і сонячних ванн. Тут також багато готелів з майданчиками для гольфу. Крім того, східне узбережжя славиться вражаючими сходами сонця.

ЗАХІДНЕ ПОБЕРЕЖЖЯ. Ця частина острова менше обжита людиною. Часто зустрічаються "дикі" пейзажі, зарослий мангровими деревами берег. Але є і лагуни з прозорою водою і хорошими пляжі (особливо відомий Морн-Брабан). Крім того, узбережжі славиться клубами, які організовують рибалку у відкритому морі на марлинов, тунців і акул.

ПІВДЕННЕ УЗБЕРІЖЖЯ. За ландшафтам, природі і кількості туристів представляє пряму протилежність північ острова. Південь Маврикія гористий і слабо забудований готелями. Край зберіг атмосферу епохи колонізації. Головне місто півдня Маенбург - маленький, зі спокійними вуличками і колоритним ринком. Південніше Маєбурга розташовані курорти Пуант-Жером, Ла-Пуант-д'Есні і Блю-Бей (Blue-Bay). Їх пляжі пляжі небагатолюдно, а поруч є хороший кораловий риф. Велика перевага півдня-доступніші в порівнянні з іншими регіонами ціни.

ОСОБИСТИЙ ДОСВІД

Журналістка Олександра Харченко вважає, що репутація Маврикію як дорогого курорту занадто перебільшена. Подорож по острову (проживання 10 днів в готелі 3 * +, харчування напівпансіон, прокат авто, екскурсії) обійшлося їй близько $ 2500.

"Якщо організовувати поїздку самому (бронювати квитки і готель через Інтернет), можна пристойно заощадити, - каже Олександра. - Левову частку грошей з'їсть авіапереліт. Для сім'ї з 3-4 чоловік вигідніше знімати бунгало, вони на Маврикії дуже хорошої якості, з відмінним сервісом . Зазвичай 3 * тягнуть на всі 4 *.

І ще одна порада. На Маврикії шиють одяг для багатьох світових брендів: справжні сорочки від Армані або светр Hugo Boss в магазині можна відхопити за 1200 рупій (200-250 грн.) ".

ГАМАНЕЦЬ ТУРИСТА Переліт Київ-Маврикій-Київ
(З пересадкою в Європі) $ 1800-1900 Вартість туру
(1 людина в 2-х місному номері, готель 5 *, харчування сніданки, 10 н. / 12 дн., Трансфер, страховка) від $ 3500. Харчування
(обід - $ 20, вечеря в ресторані - $ 30) $ 600 Екскурсії $ 150-200

сУВЕНІРИ

Брелок з різнокольоровим піском $ 10 Намиста і вироби з коралів, перлів і каменю $ 20-30 Невелика модель корабля $ 50-200 РАЗОМ: від $ 6500

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости