Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Стиль кантрі в інтер'єрі заміського будинку

  1. Особливості стилю Кантрі
  2. Обробка підлоги, стелі і стін
  3. освітлення
  4. Меблі і техніка
  5. Текстиль та декор

Найбільш природно буде виглядати стиль кантрі в інтер'єрі заміського будинку. Розберемося докладніше в тому, що саме характеризує даний стиль і як його можна реалізувати в своєму власному житлі, визначимо відповідні матеріали і вимоги до меблювання.

Особливості стилю Кантрі

Стиль Кантрі в інтер'єрі заміського будинку в першу чергу асоціюється з відтворенням атмосфери сільського побуту і атмосфери позаминулого століття. В основі лежать матеріали і технічні рішення саме того часу. Уподобання віддається деревині, натуральному каменю і простим типам обробки. У сучасному розумінні слід прагнути до використання тільки натуральних, екологічних матеріалів або матеріалів, стилізованих під них за зовнішнім виглядом.

У кожній країні стиль кантрі в першу чергу відображає національну самобутність і культуру, характеризується особливостями сільського колориту місцевості, де розташовується заміський будинок. Однак з огляду на те, що свою популярність стиль Кантрі отримав спочатку в Англії, далі в Америці і Європі, то значного поширення набули вже готові образи і композиції саме цих регіонів:

  • англійська;
  • французький ( прованс );
  • Шведський (шале);
  • німецький;
  • італійський;
  • Американський (асоціюється в першу чергу з видом ранчо).

Зовнішній вигляд будинку легко реалізувати в заданому дизайні. Досить обмежитися використанням каменю, дерева і металу, зокрема використовувати ковані елементи для облаштування паркану, частин екстер'єру будинку і т.п.

Трохи складніша справа з облаштуванням будинку зсередини. В інтер'єрі важливо, щоб кожна кімната в окремо була скомпонована за матеріалами обробки і меблювання без надмірностей і занадто частих перетинів. У кожному приміщенні облаштовується, фактично «своя атмосфера», але не забуваючи про загальні елементах, які будуть зустрічатися в усьому будинку.

Так в англійській або американській інтерпретації стиль кантрі в першу чергу асоціюється з такими особливостями:

  • Оштукатурені і пофарбовані в однотонний колір стелі і стіни (бежевий, теракотовий, зелений, блакитний);
  • Дерев'яні балки на стелі;
  • Камін як основний елемент загальної кімнати, вітальні, з обробкою натуральним каменем.

Оштукатурені і пофарбовані в однотонний колір стелі і стіни (бежевий, теракотовий, зелений, блакитний);   Дерев'яні балки на стелі;   Камін як основний елемент загальної кімнати, вітальні, з обробкою натуральним каменем

Важливо запам'ятати, що в стилі Кантрі бажано повністю відмовитися або звести до мінімуму використання сучасних матеріалів з пластику і скла. Метал допускається, але у вигляді кованих елементів і, природно, без хромування або нарочито дзеркальної поліровки. Краще використовувати мідь або бронзу, наприклад, при виборі сантехніки і аксесуарів для ванної кімнати та кухні заміського будинку.

Обробка підлоги, стелі і стін

В арсеналі дизайнера для оформлення інтер'єру в стилі кантрі присутні лише натуральні компоненти, або сучасні матеріали з явно вираженою імітацією дерева і каменю. Оздоблення стін в стилі кантрі допускає використання паперових шпалер з простим малюнком з квітами, смугами або в клітку. Однак найкраще вибрати в якості основи штукатурку з подальшим забарвленням або один з багатьох варіантів фактурної штукатурки. Може і знайдеться місце в заміському будинку для невластивих стилю кантрі елементів зі скла або пластику, але тільки в якості явного виключення.

Для підлог підійдуть:

  • Деревина - паркет, дошка для підлоги;
  • Декоративний камінь;
  • Плитка під дикий камінь, кахель з матовою поверхнею.

Заповнити порожній простір на підлозі допоможуть невеликі за розміром килимки із середнім ворсом або, наприклад, плетені килимки.

стіни:

  • Декоративна штукатурка, забарвлення;
  • Обклеювання паперовими шпалерами;
  • Обробка декоративним каменем;
  • Обшивка вагонкою.

Декоративна штукатурка, забарвлення;   Обклеювання паперовими шпалерами;   Обробка декоративним каменем;   Обшивка вагонкою

Повноцінний результат виходить в комбінації декількох варіантів. На тлі однотонної штукатурки з забарвленням використовують острівці або вставки, викладені каменем або обшиті вагонкою. Найпростішим варіантом будуть паперові шпалери.

Стеля в стилі Кантрі - це самий примітний компонент. В ідеалі це має бути оштукатурена рівна поверхня і обов'язково масивні стельові балки. Навіть якщо стеля заміського будинку в принципі складний з плит, не завадить додати грубо оброблені бруси або колоди, так якби вони були природною частиною дерев'яного перекриття.

освітлення

Природне освітлення повинно переважати в інтер'єрі заміського будинку. Притому чим темніше внутрішнє оздоблення, тим більше сонячного світла повинно надходити всередину через вікна. Природно ніяких жалюзі на вікнах не повинно бути, як буде сказано нижче - використовувати краще напівпрозорі тюлі.

Освітлювальні прилади кантрі обладнуються лампами з теплим світлом. Як підсвічування використовуються стилізовані нічники і світильники, в тому числі і зональні. Використовувати додаткове підсвічування, наприклад світлодіодними стрічками або поруч точкових світильників теж не забороняється, тільки прагнути слід до того, щоб вони світилися природним кольором і не спотворювали обстановку всередині кімнати.

Використовувати додаткове підсвічування, наприклад світлодіодними стрічками або поруч точкових світильників теж не забороняється, тільки прагнути слід до того, щоб вони світилися природним кольором і не спотворювали обстановку всередині кімнати

Меблі і техніка

З меблюванням в заміському будинку в стилі Кантрі все одночасно і просто і складно. З одного боку підходить будь-яка прості дерев'яні меблі, властива сільському побуті, підходить м'які меблі з обшивкою натуральними тканинами з простими малюнками. На додаток до дивана у вітальні будуть доречні м'які пуфики або плетені крісла.

Деревина, а власне і загальна забарвлення, може бути будь-який: від світлих хвойних порід до дубового масиву, за винятком зовсім вже ексклюзивних варіантів з нехарактерним малюнком або фактурою. Меблі цілком допускається фарбувати в однотонні кольори в тон основної обробці без контрасту.

Меблі цілком допускається фарбувати в однотонні кольори в тон основної обробці без контрасту

Як декор або додаткових аксесуарів підійдуть ковані деталі.

З іншого боку складно підібрати повний комплект меблів для кожної кімнати. Кращим варіантом буде пошук тематичних колекцій в стилі Кантрі, які нерідко можна зустріти в меблевих магазинах і у великих виробників. Природно вартість таких колекцій може неприємно здивувати. Іноді вигідніше і краще розробити дизайн меблів самостійно і замовити її виготовлення у приватних майстрів, які вміють працювати з дерев'яним масивом.

Сучасна техніка не вписується по визначенню в стиль кантрі, проте і позбавляти себе благ цивілізації зовсім не обов'язково. Побутову техніку краще вибирати вбудованого типу і з матовими металевими поверхнями, тоді вона легко впишеться в кухонний гарнітур з основою з дерева і каменю.

Побутову техніку краще вибирати вбудованого типу і з матовими металевими поверхнями, тоді вона легко впишеться в кухонний гарнітур з основою з дерева і каменю

Мультимедійну техніку найпростіше просто заховати за декоративними елементами і щитами, віддавши перевагу системам «розумний будинок» в плані віддаленого управління.

Для вітальні кантрі центральним, швидше за все, буде камін, будь він справжній чи декоративний, і м'який диван з купою м'яких подушок і пуфів. У спальні, як і завжди, панує ложе, в кабінеті - масивний дерев'яний робочий стіл. Всі інші частини меблювання підбираються в тон до основного компоненту і формують цілісну картинку вже навколо нього.

Текстиль та декор

На вікна, як і говорилося вже раніше, найкраще повісити напівпрозорий тюль і при необхідності більш щільні фіранки. Як текстилю на ліжках, диванах і кріслах, а також на інших меблів використовуються покривала і скатертини підібрані в одному стилі.

Декорувати кімнати кантрі можна на свій смак, віддаючи переваги картинам в чудернацьких дерев'яних рамах, старими фотографіями і аксесуарам, відповідним до обраним напрямом стилю. На комоді або полицях шафи знайдуть своє місце глиняний посуд або вишуканий фарфор. Доповнять картинку також старовинний годинник, будь то масивні баштові або настінні в ажурному дерев'яному корпусі.

Крім цього корисно знати:

Новости