Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Дві сибірячки, що принесли в бунгало на Пхукеті корали, після сплати штрафу повернулися додому

Двох росіянок, затриманих на початку лютого на тайському острові Пхукет за крадіжку коралів, відпустили додому після сплати штрафу

Двох росіянок, затриманих на початку лютого на тайському острові Пхукет за крадіжку коралів , Відпустили додому після сплати штрафу. Зараз вони вже на батьківщині.

"Судове засідання відбулося близько двох тижнів тому, їм присудили штраф. Після цього росіянки змогли повернутися додому", - цитує ТАСС 2 квітня завідувача консульським відділом посольства Росії в Бангкоку Володимира Соснова.

видання "Новини Пхукета" з посиланням на шефа Імміграційного бюро провінції, полковника Катхатхорна Кумтхіенга називає імена необачних туристок - це 20-річна Лілія Карманова і 21-річна Поліна Лікман. Сайт уточнює, що дівчата прилетіли в новосибірський аеропорт Толмачево 23 березня. Однак в консульстві російську сторону повідомили про це, судячи з усього, тільки сьогодні.

"Нам призначили максимальний штраф 20 тисяч бат кожної (80 тисяч рублів в загальному), ми оплатили його, заплатили також, щоб нас випустили з країни без процедури депортації, і ми поїхали", - розповіла Карманова "НГС.НОВОСТІ" .

Відпустка в Таїланді двох дівчат 1997 го і 1998 років народження тривав на два місяці довше, ніж вони планували. Як повідомлялося раніше, після того як вони набрали коралів, що заборонено законодавством країни, і вирішили відбілити їх в бунгало, в якому жили, в поліцію про це повідомив їхній сусід. Туристки провели кілька днів в поліцейській дільниці, але потім їх відпустили на свободу під заставу.

"НГС.НОВОСТІ" зі слів туристок призводить трохи іншу версію події: вони купили корали на пляжі у місцевого жителя, а в поліцію звернулася господиня готелю, якій не сподобався запах з пакета. Пізніше, за словами сібірячек, тайка нібито визнала, що "перегнула палицю".

Так чи інакше, правоохоронці приїхали за викликом і не застали туристок в готелі, але знайшли в їх номері корали, занурені в відбілювач. Будь-яку шкоду, завдану коралових рифів, в Таїланді вважається серйозним злочином і підпадає під порушення місцевого природоохоронного законодавства. За таку провину росіянкам загрожувало покарання до трьох тисяч доларів штрафу та / або до року позбавлення волі.

Новости