Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Підтвердження про бронювання готелю для посольства через факс і емайл

  1. Чому потрібно витратити сили і час на отримання факсу для посольства?
  2. Чому посольства не пишуть явно в своїх вимогах "несіть факс про бронювання готелю"?
  3. Якщо ви не хочете добувати факс-підтвердження про бронювання готелю для візи

Найболючіше місце для самостійних туристів при підготовці документів на візу, з мого досвіду, - це вирішення питання: чи достатньо буде прикласти в документи на візу для посольства роздруківку з електронної пошти або потрібно добувати факс?

Як я рекомендую діяти: йдемо на сайт свого посольства і уважно вивчаємо список документів для "туристичної поїздки, не заброньованої через турфірму" - зазвичай так називається вид візи, за яким звертаються самостійні туристи.

Як я рекомендую діяти: йдемо на сайт свого посольства і уважно вивчаємо список документів для туристичної поїздки, не заброньованої через турфірму - зазвичай так називається вид візи, за яким звертаються самостійні туристи

Шенгенська туристична віза

Якщо там неясно написано з приводу броні готелю, типу "підтвердження бронювання готелю", або ось у німців недавно бачила таку фразу "Як підтвердження розміщення Посольство приймає бронь в готелі", то моя думка така:

  • 1. дзвонимо-пишемо листи в інформаційний відділ посольства і з'ясовуємо всі особисто.
  • 2. якщо перший пункт не спрацьовує і додаткову прояснює інформацію отримати не вдається, то боремося за факс.

Чому потрібно витратити сили і час на отримання факсу для посольства?

Причина дуже проста - тому що коли у вас буде факс, причепитися до підтвердження проживання просто неможливо. А коли факсу немає, завжди можна відмовити у візі, пояснюючи відмову неповним набором документів або непереконливими докази поїздки. Або відправити вас за факсом і дати на це 3 дні - у мене такий випадок був, тому що роздруківка від платформи бронювання посольство не влаштувала.

Чому посольства не пишуть явно в своїх вимогах "несіть факс про бронювання готелю"?

Я не знаю логіки, яка за цим ховається, але іноді в який-небудь нової інструкції можна побачити і слово "факс". Потім це слово може пропасти, і дискусії починаються з нової.

Я думаю, що виходячи зі здорового глузду, посольства хочуть бути впевненими, що у вас буде готель, до якої ви будете певним чином прив'язані, тобто в цьому випадку ймовірність Ваших хаотичних переміщень по Європі різко скорочується, а з нею скорочується небезпека, що ви "вляпатися" в який-небудь міжнародний кримінал або влаштуєтесь на нелегальну роботу і осяде в Європі.

Бронь готелю в Анконі по e-mail

Отже, чому б посольствам не сказати прямим текстом: "Дорогий друже, принесіть мені лист від директора готелю з гербовою печаткою, де вказано, що Ви будете жити в його готелі від і до, інакше візи Вам не бачити"? Я маю думку з цього приводу таке - бо подібні формулювання спрощують "відсікати" тих, хто їде не для того, щоб подивитися на європейські краси і повернутися, тому що тим, хто їде саме за цим - як турист- не повинно скласти праці попросити в готелі факс і принести його.

Якщо ви не хочете добувати факс-підтвердження про бронювання готелю для візи

Такий варіант теж можливий, тому що в Інтернеті ви знайдете масу історій про те, що хтось приніс роздруківку з інтернету, і йому дали візу. Так, такі історії є, це нормально - Інтернет набитий масою непотрібної інформації, а ми витрачаємо багато часу, щоб побудувати своє життя на базі цього чужого і тому не застосовується для нас досвіду. В цьому випадку я допомогти не можу, я вважаю, що потрібно або запитати у посольства і отримати офіційне добро на роздруківку з платформи бронювання, або не питати, йти з роздруківкою і бути готовим до того, що посольство роздруківка не влаштує з усіма витікаючими наслідками, або відразу нести факс. Який варіант ви оберете - це справа вашої персональної відповідальності в питанні підготовки свого самостійного подорожі.

І наостанок ще дещо для роздумів.

Звідки беруться історії про те, що візи видають по роздруківках з інтернету без факсу з готелів?

Справа в тому, що туристи бувають різні. Бувають ті, хто не вилазять з подорожей і маю по десятку віз в рік або навіть річні мультивізи, а бувають ті, хто їдуть в перший раз. До перших посольства зазвичай більш лояльні, ніж до других. І саме цієї категорії мандрівників і дають візи без факсів, а заодно парі поруч стоять у черзі туристів, які потрапили на хорошу хвилю. Ось ці туристи "з хорошою хвилі" і пишуть історії в Інтернеті. Але це - не правило, це виняток, що не орієнтуйтеся на нього, щоб не зіпсувати собі довгоочікувану відпустку.

Інша причина - це різна ступінь гнучкості різних посольств. З листування з читачами я знаю, що регіональні представництва та візові центри деяких посольство більш розслаблено дивляться на питання факс з готелю або роздруківки з платформи бронювання. І навіть регіональні представництва в одному і тому ж місті, але представляють різні посольства, дивляться на питання по-різному. Але збирати і узагальнювати цю інформацію я сенсу не бачу, тому що ситуація змінюється досить швидко, і рішення по конкретному випадку все одно виноситься індивідуально.

Чому потрібно витратити сили і час на отримання факсу для посольства?
Чому посольства не пишуть явно в своїх вимогах "несіть факс про бронювання готелю"?
Чому потрібно витратити сили і час на отримання факсу для посольства?
Чому посольства не пишуть явно в своїх вимогах "несіть факс про бронювання готелю"?
Звідки беруться історії про те, що візи видають по роздруківках з інтернету без факсу з готелів?

Новости