Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Отримуємо підтвердження проживання та бронювання готелю для оформлення шенгену в Італію

  1. Як отримати бронь готелю для візи. Інструкція
  2. Оплата бронювання готелю для візи

Візовий центр Італії в Москві першим пунктом необхідного пакету документів виставив письмове запрошення від громадянина даної держави, офіційно зареєстрованої організації або підтвердження готелю на візу в Італію.

Що таке "бронь готелю для візи"?

Приймаючій державі потрібно знати, що ви будете мати дах над головою протягом цих 90 днів, на які вам збираються дати італійський шенген. І не важливо, що за готель виберете: шикарні апартаменти або практичний хостел, головне, щоб був документ, який підтверджує те, що вони готові вас заселити. Це і є бронь готелю для візи.

Візовий центр Італії в Москві першим пунктом необхідного пакету документів виставив письмове запрошення від громадянина даної держави, офіційно зареєстрованої організації або підтвердження готелю на візу в Італію

Навіщо для візи до Італії потрібно отримувати факсове підтвердження по заброньованому проживанні в готелі?

Згідно з офіційними вимогами в підтвердженні проживання повинно бути зазначено:

  • Адреса, телефон готелю / готелю;
  • Термін проживання;
  • Прізвища заявників на візу.

При цьому зразка підтвердження бронювання готелю на отримання візи немає. Логічно це повинен бути оригінал або факсовий копія з печаткою, підписом власника закладу (або відповідального працівника), де є інформація про оплату проживання. Ті, хто заручився метою напевно отримати візу, нададуть саме такий документ.

В інтернеті можна наштовхнутися на статті, де стверджується, що для отримання італійської візи досить роздруківки з онлайн-сервісу бронювання, наприклад. Важливо врахувати, що вимоги візових центрів різних міст можуть трохи відрізнятися. Вирішальними можуть стати деталі, припустимо, кількість виїздів за кордон і т.д.

Таким чином, якщо немає впевненості в тому, що дозвіл на в'їзд видадуть при наданні роздруківки (не було подібного досвіду, що не уточнювали в посольстві), то краще відправити оригінал або факсовую копію підтвердження від самого готелю.

Як отримати бронь готелю для візи. Інструкція

Є кілька способів отримати підтвердження бронювання готелю для візи до Італії і найлегше отримати його у онлайн-сервісів.

  1. Спосіб №1: потрібно через систему онлайн бронювання вибрати готель, зарезервувати номер (знадобитися банківська карта), потім роздрукувати підтвердження броні;
  2. Спосіб №2: знайти готель через інтернет, зв'язатися безпосередньо з ними і, забронювавши кімнати, запросити підтвердження. Можете вислати електронного листа чи іншим способом пояснити, що вам потрібно факс-підтвердження. У своєму повідомленні необхідно вказати, які дані необхідні для посольства (дати бронювання, імена, прізвища всіх, хто буде проживати, запевнення в оплаті, підпис, печатка). Саме так виглядає бронь-підтвердження готелю для шенгенської візи в Італію.

Зазвичай готелі без зволікань підтверджують бронь на проживання для візи. Якщо виникли проблеми з будь-якої готелем, і вони відмовляють, то доцільно пошукати іншу.

Оплата бронювання готелю для візи

Оплату за ваучер від готелю для шенгену до заселення вносити не завжди обов'язково. Умови резервування в кожному закладі свої, але, як правило, відразу вносити всю суму за проживання не буде потрібно. Часто готелі розміщують вигідні пропозиції з хорошими знижками і можуть зажадати передоплату за весь період.

При бронюванні через онлайн-сервіси також не будуть зняті гроші з вашої картки (оплата проводиться при виїзді).

Тут слід звернути увагу на два моменти:

  • Якщо спокусившись знижками, заздалегідь оплатили проживання, то при відмові у візі вам, швидше за все гроші не повернуть;
  • Після отримання візи теоритически можна скасувати бронь. Але, якщо готель проінформує про це консульство, то можуть анулювати візу. Звичайно, подібні випадки з італійськими готелями рідкість. Якщо ви точно знаєте, що жити в готелі не будете (наприклад, зупиніться у знайомих або відклали поїздку), а проблем з візою не бажаєте, то можна вибрати готель з незначним штрафом за «незаїзд» і не приїжджати туди.

Таким чином, запросити й одержати підтвердження про бронювання готелю на італійську візу нескладно. Головне, бути уважними, попередньо уточнювати інформацію у візовому центрі або консульстві.

Ще по темі Візи в Європу

Що таке "бронь готелю для візи"?
Навіщо для візи до Італії потрібно отримувати факсове підтвердження по заброньованому проживанні в готелі?

Новости