Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як знайти недорогий хостел у Польщі для робітників і туристів, як забронювати його, а також скільки коштує найдешевший номер?

  1. Хостели - в чому їх основна перевага
  2. Як зняти номер в хостелі
  3. 5 польських міст - 5 найвідоміших хостелів
  4. Oki Doki CITY Hostel (Варшава)
  5. Folk Hostel (Люблін)
  6. Hostel Grono (Зелена Гура)
  7. Hostel Katowice Centrum (Катовіце)
  8. Tey Hostel (Познань)
  9. недоліки хостелів

Всі прагнуть якомога більше і частіше подорожувати по світу, а й витрачати багато коштів на це не дуже хотілося б. Завдяки безвізу, подорожі стали доступними як ніколи раніше, тому якщо ви не хочете подорожувати по власній країні, або ви вже були всюди, то можна почати дослідження Європи. Якщо ви досі вважаєте, що це недоступно пересічному українцеві - то доведеться розвіяти цей міф. Зазвичай все подорожі починаються з Польщі, адже вона знаходиться ближче. Але раптом ви подумали, що там нудно, повірте, країні точно є чим вас вразити. Далі розберемо детально як же можна поїздити всюди за мінімальні гроші, і головне питання - як заощадити на житло.

Далі розберемо детально як же можна поїздити всюди за мінімальні гроші, і головне питання - як заощадити на житло

ЗМІСТ

  1. Хостели - в чому їх основна перевага
  2. Як зняти номер в хостелі
  3. 5 польських міст - 5 найвідоміших хостелів
  4. недоліки хостелів

Хостели - в чому їх основна перевага

В Україні хостели набули неабиякої популярності порівняно недавно, а ось в Європі цей вид житла користується попитом досить давно не тільки серед мандрівників, але й серед сезонних робітників з інших країн.

Взагалі, хостели називають дешевими готелями з відповідними умовами або розкішними гуртожитками, тут, як то кажуть, дивлячись з якого боку зайти. Все залежить від кількості людей, що проживають в одній кімнаті. Так, в різних готелях є кімнати, де знаходиться по 6-7 двоповерхових ліжок, тобто тут одночасно можуть перебувати до 14 осіб, звичайно, площа цієї кімнати буде відповідною. Але концентрація людей на один квадратний метр для кого-то буде перевищувати всі дозволені норми. Але не варто турбуватися, адже в будь-якому з хостелів можна знайти кімнати на двох і навіть однієї людини.

Щодо санвузла, ситуація теж буває різною, адже в одномісних номерах іноді бувають окремі від всіх душ і туалет, для інших, як правило, буває один санвузол на одну або пару кімнат.

Детальніше про всі умови розкажуть на рецепції (або на офіційному сайті) хостела, адже немає універсальної системи - всюди індивідуальні умови.

Основна перевага хостелів, напевно, широкий спектр послуг за відносно невисоку ціну. Так, звичайно у всіх хостелах країни є:

  • безкоштовний доступ до Wi Fi;
  • зручна кухня з усім необхідним приладдям (мікрохвильова піч, кавоварка, електричний чайник, звичайна плита, холодильник і т.д.), іноді гостям пропонують також безкоштовні чай, кава і приправи;
  • зручні ліжка, яких цілком вистачає для комфортного відпочинку;
  • власна камера для зберігання речей, яка закривається на ключ;
  • чисті умови для проживання;
  • можливість селитися сім'ями;
  • можливість довгострокового проживання.

), іноді гостям пропонують також безкоштовні чай, кава і приправи;   зручні ліжка, яких цілком вистачає для комфортного відпочинку;   власна камера для зберігання речей, яка закривається на ключ;   чисті умови для проживання;   можливість селитися сім'ями;   можливість довгострокового проживання

Звичайно тим, для кого неприпустимо ділити територію з іншими, ідею з хостеламі краще покинути відразу (хоча можна вибрати хостел з наявністю одномісних номерів, і вирішити всі свої проблеми).

А так хостели - це прекрасна альтернатива дорогим готелям, адже комфортні умови проживання разом з приємною ціною, схожа на мрію кожного мандрівника.

Як зняти номер в хостелі

Згідно нинішнім реаліям, це зовсім не складно, адже все, що вам знадобиться - будь-який гаджет з доступом до мережі Інтернет. Знімати номер в хостелі можна безпосередньо на рецепції, по приїзду в місто, або бронювати заздалегідь. Останній варіант, звичайно ж оптимальний, оскільки часто буває таке, що люди приїжджають в місто і дуже довго блукають в пошуках житла, тому що особливо в розпал сезону всюди, де можна зняти житло - яблуку ніде впасти. Тому, бронюючи номер раніше, ви мінімізуєте собі проблеми потім.

Найпопулярніший спосіб бронювати хостели і готелі - використання сервісу booking.com.

Портал зручний тим, що ви зможете знайти для вас номер в будь-якому місті в залежності від ваших індивідуальних критеріїв: місто, район, ціна, кількість місць в кімнаті, дата та інше. Все що вам потрібно - заповнити віконця фільтрів, і вибирати серед варіантів, які вже задовольняють пошук.

Бронювання номерів на сайті безкоштовне, однак зверніть увагу на те, щоб функція відміни була також безкоштовною, адже буває так, що плани у вас змінилися, а щоб скасувати заброньований номер потрібно платити штраф.

Для тих, хто хоче додатково заощадити - ще один «лайфхак». Якщо вам сподобався конкретний готель і номер і ви вже готові його бронювати, не полінуйтеся і знайдіть окремо в Інтернеті сайт цього хостелу. Часто booking.com бере комісію за свої послуги, тому бронювання номера для вас обійдеться дорожче, ніж воно є насправді. Так, іноді сума знижки часто виходить досить вагомою.

5 польських міст - 5 найвідоміших хостелів

У цьому пункті наведено короткий огляд найвідоміших хостелів серед туристів і працівників в п'яти містах.

Oki Doki CITY Hostel (Варшава)

Перше, чим привертає увагу гостей - зручним розташуванням, адже знаходиться посередині шляху від залізничного вокзалу в район старого міста. Хостел дизайнерський, тому кожна з кімнат має неповторний індивідуальний стиль. Діапазон цін: можна знайти номер вартістю від 50 до 200 злотих.

Folk Hostel (Люблін)

Хостел розташований на набережній, яка веде в район старого міста, тому він славиться чудовими краєвидами з вікон. Номери оформлені в спокійній колірній гамі. Діапазон цін: можна знайти номер вартістю від 40 до 150 злотих.

Hostel Grono (Зелена Гура)

Знаходиться недалеко від красивого парку. Оформлення в номерах звичайне, тому єдине чим хостел відрізняється від інших - приємними видами з вікон. Діапазон цін: можна знайти номер вартістю від 40 до 120 злотих.

Hostel Katowice Centrum (Катовіце)

Радує своїм приємним розташуванням, так як знаходиться зовсім поруч з залізничним вокзалом і найвідомішій вулиці міста - Маріацької. Оформлення номерів стандартне, але діапазон цін приємний: можна знайти номер вартістю від 30 до 90 злотих.

Tey Hostel (Познань)

Хостел розташувався в центрі всіх туристичних розваг: недалеко від пляжу і поруч з ринковою площею. Оформлення номерів сучасне і іноді навіть незвичайне. Діапазон цін: можна знайти номер вартістю від 25 до 150 злотих.

Загалом більш детальну інформацію краще шукати на сайті booking.com, там пишуть і про все кімнати, і умови, а також інформують про зміни цін.

com, там пишуть і про все кімнати, і умови, а також інформують про зміни цін

недоліки хостелів

Перший і, мабуть, головний недолік - це можливі сусіди (якщо ви не вибрали одномісний номер). Так, в світі існує чимало людей, для яких цей критерій відіграє дійсно важливу роль.

Люди бувають різні, і слід з ними поспілкуватися, і можливо для вас головний мінус перетвориться в значний плюс, адже таким чином багато хто знаходить справжніх друзів і іноді любов.

У кожному з хостелів панують свої закони, яких потрібно дотримуватися. Наприклад, майже всюди заборонено шуміти після десятої вечора, за жорстоке порушення цього правила вас можуть навіть виселити.

Деякі заклади встановлюють ліміт на повернення в хостел. Але не варто переживати, що вам не вдасться погуляти чарівним нічним містом. Все, що потрібно зробити - попередити адміністрацію про те, що повернетеся пізно. Далі можна спокійно насолоджуватися нічними прогулянками.

Отже, всі ми різні, і важко подобатися всім і відразу, те ж саме відбувається і з хостеламі. Так, для кого ті недоліки, наведені вище, можуть стати серйозною причиною для відмови, але більшість не бачить в цьому нічого поганого, і насолоджується містами і прогулянками, а не шукає ідеальних умов для того, щоб провести третину дня, хоча хто сказав, що в хостелах не буває ідеальних умов.

Новости