Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Сотні людей в костюмах Маленького Бродяги відзначили день народження Чарлі Чапліна (ФОТО)

Сотні людей в костюмах маленького Волоцюги відзначили день народження Чарлі Чапліна

Сотні шанувальників знаменитого актора і режисера Чарлі Чапліна, одягнених як його персонаж - Маленький Бродяга, прийшли до будинку зірки німого кіно в Швейцарії, щоб відзначити 128 років з дня його народження, повідомляє АР.

Поруч з музеєм в містечку Веве зібралися 662 людини, які побажали перевтілитися в одного з найвідоміших героїв світового кінематографа. На голові у них були пізнавані казанки, а в руках одягнені в мішкуваті чорні костюми чоловіки, жінки і діти, що зображували бродяжку Чарлі, тримали тростини. Під носом у всіх були намальовані вуса.

У Веве Чаплін прожив останні 25 років свого життя. Він помер в Швейцарії в 1977 році.

для групового фото все "Чарлі Чапліни" вишикувалися фігурою у формі зірки.

Сер Чарльз Спенсер (Чарлі) Чаплін - американський і англійський кіноактор, сценарист, композитор і режисер. Народився 16 квітня 1889 року. З квітня 1914 Чаплін став виступати в якості режисера і автора сценарію більшості фільмів з власною участю, з 1916 року він також продюсував фільми, а з 1918-го - писав музику. Його персонаж Бродяга вперше з'явився в комедії "Дитячі автомобільні гонки", прем'єра якої відбулася 7 лютого 1914 року.

Разом з Мері Пікфорд, Дугласом Фербенксом і Девідом Гриффітом Чаплін заснував кіностудію United Artists в 1919 році. Чаплін - лауреат премії Американської кіноакадемії 1973 року і двічі володар позаконкурсного почесного "Оскара" 1929 і 1972 років.

У 1999 році Американський інститут кіномистецтва поставив Чарлі Чапліна на 10-е місце в списку 100 найбільших зірок кіно за 100 років серед чоловіків.

Новости