Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що взяти з собою в Єгипет

  1. Скільки грошей взяти в Єгипет
  2. Які ліки брати з собою
  3. Що ще взяти у відпустку до Єгипту

Путівка куплена   ,   віза оформлена

Путівка куплена , віза оформлена . І тут вимагає рішення наступна проблема: потрібно вирішити, що взяти з собою в Єгипет. В першу чергу, складіть документи. Без них ви навіть нікуди не полетить. Так що, складаємо список:

  • Закордонний паспорт. Зверніть увагу, що термін його дії повинен закінчуватися не раніше, ніж через два місяці після дати закінчення поїздки.
  • Всі документи, які вам видали в турагентстві: квитки на літак, ваучери і страховий поліс.
  • Потрібні будуть ручка і блокнот для заповнення в'їзний карти при отриманні візи (по прильоту в Єгипет). До речі, віза коштує 15 доларів, і вклеїти вам її в аеропорту після приземлення. Термін дії цієї візи - 1 місяць. Якщо ви збираєтеся залишатися в країні довше, вам потрібно буде оформляти довгострокову візу в Москві в посольстві Єгипту (до вильоту). Для дітей у віці до 12 років віза безкоштовна, але вони повинні бути вписані в паспорт одного з батьків.

З документами все. Але після прильоту рекомендуємо зробити ксерокопії паспорта і візи. Ці копії беріть з собою, виходячи з готелю , Вирушаючи на екскурсії. А оригінали документів краще залишити в камері зберігання готелю, в сейфі або в валізі, закривається на кодовий замок (в крайньому випадку).

Скільки грошей взяти в Єгипет

Так як практично всі тури в Єгипті купуються за системою «все включено», то необхідні вам будуть тільки гроші на візу: по 15 доларів з людини. Ще бажано мати багато дрібних доларових купюр: 1, 2, 5, 10 доларів. Звичайна такса для чайових 1-5 $, стільки ж коштують різноманітні сувеніри. Врахуйте, що здачі тут зазвичай не дають. Тому чим менше дрібниці, тим зручніше і економніше для вас.

Про всяк випадок бажано з собою мати банківську карту. Якщо закінчилася готівка, в банкоматах можна зняти гроші в єгипетських фунтах. Розплачуватися цією валютою часто вигідніше, ніж доларами.

Читайте докладніше про те, скільки грошей брати в Єгипет .

Які ліки брати з собою

Які ліки брати з собою

З досвіду багатьох, туристів обов'язково потрібні:

  1. аспірин
  2. анальгін
  3. но-шпа

Візьміть що-небудь від розладу шлунка, левоміцетин. Часто беруть з собою активоване вугілля, бактерицидний пластир, засоби проти алергії, бинт і засіб для миття рук без води. Не зайвим буде фумігатор з пластинами і засіб захисту від комах. Обов'язково брати з собою засоби для засмаги і після засмаги з найвищим рівнем захисту, засіб від сонячних опіків.

Що ще взяти у відпустку до Єгипту

Розглянемо, що ще потрібно знати при поїздці в цю країну. Не забудьте зарядні пристрої, батарейки та акумулятори, запасні карти пам'яті для фото і відео техніки. Досвідчені мандрівники рекомендують брати з собою ще шампунь, засоби по догляду за шкірою і приналежності для гоління.

Якщо їдете влітку, брати теплий одяг не варто, вона просто не потрібна. Обов'язково візьміть сонцезахисні окуляри, капелюх (бейсболку), пляжну взуття (краще гумову). якщо плануєте екскурсії , Потрібна буде непляжная одяг (особливо для жінок) і хустку, щоб захистити обличчя від вітру і піску. Одягаючись для виходу в місто, пам'ятайте, що Єгипет - мусульманська країна. Тут взагалі не прийнято випускати жінок без супроводу чоловіків, а вже про шортах або міні-спідницях і говорити не варто.

Збираючи все необхідне, пам'ятайте, що вага валізи, що здається в багаж, не може бути більше 25 кілограмів, а вага ручної поклажі (то, що ви візьмете в салон літака) - не більше 5 кілограмів.

Читайте також про те, що привезти з Єгипту .

Новости