Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що можна і не можна брати з собою в літак

  1. Список речей, які можна брати в літак
  2. Що можна взяти в літак якщо летіти з дитиною
  3. 18 речей, в перевезенні яких вам не мають права відмовити
  4. Список того, що не можна брати в літак

Початківці туристи перед першим польотом на літаку перебувають у певній паніці. Що можна брати з собою в літак, а що потрібно здавати в багаж? Який дозволений вага ручної поклажі? І пр. Іноді незнання таких дрібниць може сильно затьмарити відпочинок. Особливо якщо їхати в подорож далеко і з дітьми. Тут ми публікуємо список речей, який оновлюємо і доповнюємо щороку. Початківці туристи перед першим польотом на літаку перебувають у певній паніці

На фото: в літак можна брати багаж не більше 5-7 кг

Більшу частину речей краще здавати в багаж. У літак в ручну поклажу візьміть речей по мінімуму. Краще все покласти в невеликий рюкзак або сумку, які можна ставити поруч з сидінням.

Не беріть в літак багато речей, якщо не хочете брати участь в гладіаторських боях з іншими пасажирами за місце на багажних полицях.

Не беріть в літак багато речей, якщо не хочете брати участь в гладіаторських боях з іншими пасажирами за місце на багажних полицях

На фото: з собою в літак беріть тільки найнеобхідніше

Список речей, які можна брати в літак

  1. Візьміть в літак найголовніше для відпочинку - документи і гроші.
  2. Беріть в літак кофту. Якщо летіти в одній футболці, можна підмерзнути. При посадці в салоні жарко, потім включають кондиціонери і недосвідчені туристи залишок польоту мріють лише про пледах (яких чомусь завжди не вистачає).
  3. Планшет або ноутбук. Треба ж в польоті якось розважатися. З ноутбуком можна і фотки перегорнути і кіно подивитися.
  4. Мобільний телефон, смартфон.
  5. Навушники і "двійник" для навушників - нема чого нервувати оружающіх звуками панк-року.
  6. Надувну нашийні подушку - з нею буде зручніше спати ... на плечі сусіда.
  7. Фотоапарат звичайно тримайте при собі, інакше фотографії вийдуть тільки в стилі "калейдоскоп".

Що можна взяти в літак якщо летіти з дитиною

На фото: що можна взяти в літак якщо ви з дитиною

  1. Дитяче харчування для дитини. Якщо берете фруктове пюре і йогурти - беріть упаковки поменше.
  2. Багато вологих серветок ... мільйона два-три вистачить :)
  3. Планшет, ноутбук з мультиками і розмальовками - треба ж якось розважати дитину протягом усього польоту.
  4. Тримайте під рукою найнеобхідніше з дитячої аптечки ! Крім рідин понад 100мл.

18 речей, в перевезенні яких вам не мають права відмовити

Літаючи російськими авіалініями, майте на увазі, що крім ручної поклажі в літак можна взяти з собою речі, що входять в список Федеральних авіаційних правил (ФАП). Безкоштовно! У цей список входять 18 речей: дамська сумка, папка для паперів, портфель, верхній одяг, парасольку, тростину, дитяче харчування, телефон, ноутбук, фотоапарат, відеокамера, портплед, букет квітів, друковані видання, дитяча колиска. Вага і габарити речей не уточнюються. У перевезенні цих речей в ручній поклажі вам не мають права відмовити!

Список того, що не можна брати в літак

На фото: в літак вас пустять, без гострих предметів і невпізнаних рідин

1. У літак не можна брати будь-які рідини в тарі об'ємом більше 100 мл. До рідин відносяться також лосьйони, креми, зубна паста, парфуми, гелі для волосся, масла, рідкі продукти тощо. Всього рідин може бути в обсязі не більше 1000 мл. При огляді обов'язково відберуть розпочаті пляшки з сиропами і напоями понад 100мл, крім упакованих пляшок з Д'юті Фрі.

2. Ікру в банках, консерви понад 100мл. Якщо приховав більшу банку ікри на доріжку - значить нагодуєш всю доглядову групу.

3. Будь-які предмети, що колють, навіть сувеніри або імітацію. Купили сувенірний самурайський меч - виберіть співробітника по-симпатичніше і подаруйте йому. Викрутки, ножі, ножиці і подібні інструменти, а також спиці, штопори і т.п. - все здавайте в багаж. До речі, в більшості аеропортів забороняють проносити на борт навіть манікюрні ножиці.

4. Зброя. Не намагайтеся пройти на посадку з зброєю або з його імітацією.

5. У літак не пускають з балончиками під тиском, включаючи піну для гоління і дезодоранти.

6. Деякі авіакомпанії в літак не пустять з улюбленою кішкою і собачкою. Якщо сильно треба летіти разом, тварин поміщають на час польоту в ізолятор багажний відсік. Подробиці треба дізнаватися в кожної авіакомпанії

7. Курці засмучені: у багатьох аеропортах запальнички відбирають. Особливо це стосується багатьох азіатських аеропортів.

До речі, крім заборон на різні речі, у бюджетних авіакомпаній є вимоги до провезення багажу в ручній поклажі, тому уважно читайте правила авіакомпанії перед польотом. Наприклад, багато хто не знає, що крім обмежень на вагу і розмір ручної поклажі, Ryanair вимагають упакувати все в ОДНУ сумку, тобто не можна навіть куртку проносити в руці або фотоапарат повісити на шию - іноді можуть пропустити, але можуть і попросити доплату, - докладно я писав про авіакомпанію Ryanair тут - дуже цікава авіакомпанія, можна всю Європу облетіти дешевше, ніж об'їхати на автобусі або поїзді.
Будьте уважні, лоукост дуже часто змінюють правила перевезення ручної поклажі - перевіряйте перед кожним польотом, щоб не переплачувати.

Рекомендуємо також дізнатися список заборонених товарів для ввезення в Росію - чи можна ввозити продукти, фрукти ... і скільки пляшок алкоголю взяти з собою, щоб не забрали.

Літаками яких авіакомпаній ви літали і що у вас що відбирали при посадці? Обговорюємо нижче.

Друзі, приєднуйтеся до нас в Друзі, приєднуйтеся до нас в   -   Facebook   або   Vkontakte   або   Однокласники   - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки - Facebook або Vkontakte або Однокласники - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки! А також фотки і поради мандрівникам в Інстаграм і Telegram .
← Жми «Подобається» і читай нас у Фейсбуці

Який дозволений вага ручної поклажі?
Літаками яких авіакомпаній ви літали і що у вас що відбирали при посадці?

Новости