Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ручна поклажа. Що можна і не можна брати в літак?

  1. зміст
  2. Що не можна брати в ручну поклажу
  3. Правила перевезення рідин в ручній поклажі
  4. Де взяти ємності 100 мл?
  5. Зміни в правилах провезення рідин
  6. Їжа в ручній поклажі
  7. Ліки в ручній поклажі
  8. Кількість місць ручної поклажі
  9. Розмір і вага ручної поклажі
  10. Плюси подорожей без нічого
  11. Схожі статті

Ручна поклажа викликає багато запитань. Щоб уникнути неприємних ситуацій при посадці на рейс, дізнайтеся про основні вимоги безпеки і обмеженнях авіакомпаній до багажу на борту літака. Заборонені предмети, кількість місць, розмір і вага ручної поклажі, правила провезення рідин, їжа і ліки. Ручна поклажа викликає багато запитань

Ручна поклажа в літаку

зміст

Що можна брати в літак

Якщо ручна поклажа - це не єдиний багаж, з яким ви летите, то з собою в літак варто брати тільки найцінніше і необхідне в дорозі з дозволеного до провезення:

  • гроші
  • банківські карти
  • документи
  • техніку і гаджети (телефон, фотоапарат, комп'ютер, планшет)
  • коштовності
  • крихкі предмети

Інша частина ручної поклажі залежить від вимог авіакомпанії до багажу і вашого бажання все це носити. пройдіть тест Що можна провозити на борту літака?

Вся актуальна інформація про правила провезення ручної поклажі розміщується на сайтах аеропортів і авіакомпаній. Норми безпеки обов'язкові для всіх, а кількість місць, вага і розмір ручної поклажі регулюються авіакомпаніями.

Що не можна брати в ручну поклажу

У салоні літака і що здається багажі забороняється провозити небезпечні предмети і речовини:

  • зброю
  • займисті речовини і рідини
  • зріджені гази
  • вибухівку
  • токсичні / радіоактивні / отруйні / їдкі речовини
  • колючо-ріжучі і гострі предмети

У ручній поклажі не можна провозити здаються нешкідливими речі побутового призначення: штопор, пилку з гострими краями і кусачки для нігтів, ножиці, пінцет, небезпечну бритву, складаний ножик, штопор, спиці. Все це треба здавати в багаж, а якщо його немає, то шукати альтернативи або купувати на місці. Наприклад, до провезення в ручній поклажі дозволені електробритва або бритва зі змінними блоками, а пилочки для нігтів бувають м'які .

Правила перевезення рідин в ручній поклажі

Скільки рідини можна провозити?

Якщо не введені додаткові заходи безпеки, то в ручній поклажі дозволяється провозити рідини загальним об'ємом 1 літр в упаковках не більше 100 мл. У багажі можна провозити будь-яку кількість рідин в будь-яких обсягах.

У багажі можна провозити будь-яку кількість рідин в будь-яких обсягах

Провезення рідин у ручній поклажі

До рідин відносяться: вода, напої, креми, лосьйони, аерозолі, гелі, піни, пасти і т.п. Косметика (туш для вій, блиск для губ) - це теж рідини. Майте на увазі, якщо пляшка з шампунем 200 мл заповнена наполовину, то її провозити не можна. Рідини що летять разом людей не підсумовуються.

Виняток: дитяче харчування, необхідне дитині під час польоту; медичні препарати і дієтичне харчування при наявності довідки / рецепта від лікаря.

Де взяти ємності 100 мл?

Не викидайте упаковки з-під шампунів і гелів для душу, які дають в готелях. Більшість косметичних брендів продають або дарують з покупкою міні-набори косметики. Ви можете купити набір контейнерів для рідин і заповнити їх своїми засобами.

При проходженні контролю безпеки рідини треба пред'являти окремо в прозорому закривається пакеті. Купити підходить під вимоги пакет можна в магазинах канцтоварів (файл із застібкою), підійде і пакет для зберігання продуктів з замком Zip-Lock або прозора косметичка на блискавці. Деякі авіакомпанії накладають додаткові обмеження на розмір пакета з рідинами: wizzair 20х20см, перемога 18х20см.

Зміни в правилах провезення рідин

Під час Олімпіади в Сочі Росавіація вводила повну заборону на провезення рідин в літаках. У різних країнах можуть діяти свої обмеження - дізнавайтеся актуальну інформацію перед вильотом. Якщо під час передпольотного огляду виявиться, що ви порушили правила провезення рідин, вам запропонують самостійно позбавитися від забороненого предмета (викинути в спеціальний контейнер), дискусії на цю тему не приносять користі, вони можуть привести до запізнення на посадку або зняття з рейсу.

Їжа в ручній поклажі

Ви можете взяти з собою на борт фрукти, горіхи, твердий сир, ковбасу, батончики мюслі, бутерброди. У ручній поклажі не має бути продуктів, заборонених до провезення митними правилами і рідин об'ємом понад 100 мл. Воду і їжу можна купити після проходження передпольотного огляду в «чистій зоні», харчування і напої на борту пропонує більшість авіакомпаній (включено у квиток або купується окремо). Можна взяти з собою порожню пляшку для води і попросити стюардесу її наповнити.

Ліки в ручній поклажі

У ручній поклажі дозволяється провозити ліки в заводських упаковках. Заздалегідь уточніть, чи дозволені ваші ліки в країні призначення. Якщо медичні препарати виписані за рецептом лікаря, його краще взяти з собою. На рідкі ліки (гелі, аерозолі, мазі, ампули) поширюються правила провезення рідин - не більше 100 мл. Якщо ліки життєво необхідно, попередьте співробітників аеропорту і пред'явіть довідку від лікаря або виписку з історії хвороби.

Кількість місць ручної поклажі

Кількість одиниць ручної поклажі регулюється авіакомпанією. Як правило, в салон літака дозволяють брати 1 місце багажу. Пасажирам бізнес і першого класу буває дозволено провозити 2 місця ручної поклажі. Більшість великих авіаційних компаній не вважають за окреме місце дамську сумочку або чоловічий портфель, парасолька, ноутбук, костюм або плаття в чохлі для одягу. Бюджетні авіакомпанії пред'являють суворі вимоги до провезення багажу, дотримуючись правило: 1 людина = 1 місце ручної поклажі. Виняток становлять складні дитячі коляски, милиці, верхній одяг. У більшості випадків дозволяється брати на борт пакет з Duty Free.

Розмір і вага ручної поклажі

Габарити і вага багажу, який ви можете взяти в салон літака, теж залежать від вимог авіакомпанії, класу авіаквитка і маршруту польоту. Ручною поклажею може бути невелику валізу, рюкзак, сумка.

Стандартні вимоги до розміру ручної поклажі: не більше 115 см в сумі трьох вимірів (55 × 40 × 20см). Вага ручної поклажі 5-10 кг. приклад: чемодан стандартного розміру для провезення в салоні літака.

В аеропорту завжди є можливість перевірити вагу на вільної включеної стійці реєстрації та перекласти зайві кілограми в який вводиться багаж. Якщо ви летите тільки з ручною поклажею, такого шансу не буде, тому перевірте вага ручної поклажі будинку на підлогових вагах або купіть мініатюрні багажні ваги , Які зручно возити з собою. Авіакомпанії-лоукостер перевіряють багаж в рамці, він повинен повністю входити в неї разом з коліщатками і ручками.

Про перевіз спортивного спорядження, музичних інструментів та інших негабаритних предметів дізнавайтеся у своїй авіакомпанії. Перш ніж щось купити в поїздці, подумайте, чи є вільне місце у вашому багажі, за надмірну вагу доведеться доплачувати.

Плюси подорожей без нічого

  • Ви економите на вартості авіаквитка
  • Речі в ручній поклажі гарантовано долетять разом з вами (якщо не залишати їх без нагляду і не забувати)
  • Вам не доведеться стояти до стійки реєстрації (в більшості випадків)
  • Ви не чекаєте отримання багажу, тому швидше за всіх виходите з аеропорту і добираєтеся до місця призначення

А ти виїзний?

80% людей не знають про свої борги. Перевірте свої борги онлайн і погасіть заборгованість мінімум за 2 тижні до вильоту.

Схожі статті

12 порад як купити дешеві авіаквитки
Що взяти в поїздку. Список необхідних речей і збори
8 корисних речей в дорогу. З кухні в чемодан
Подорож без зайвих речей

Де взяти ємності 100 мл?

Новости