Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Правила провозу багажу в літаках (Україна)

  1. А тепер давайте подивимося, як справи з ручною поклажею в літаках у нас в Україні
  2. Що заборонено перевозити в ручній поклажі в літаках в Україні
  3. Правила перевезення рідин в літаках (Україна):
  4. Норми провозу багажу і ручної поклажі в літаках МАУ (Україна)
  5. Як везти лижне спорядження з України в літаках
  6. Як провозити ліки (аптечку) в літаку

Що можна брати з собою в літак, а що здавати в багаж Що можна брати з собою в літак, а що здавати в багаж. Правила перевезення рідин, ліків та інших речей в ручній поклажі та в багажі

У Росії на початку січня 2014 вступив в силу заборона на провезення будь-якої рідини в ручній поклажі в літаку. Тепер росіянам в літак не можна брати будь-які ємності (контейнери, тюбики) з рідинами, включаючи дозволені раніше обсяги менше 100 мілілітрів.

Згідно з новими правилами, на борт літака в російських аеропортах заборонено проносити все без винятку рідини: дитяче харчування; медикаменти; аерозолі; гелі; інгалятори; засоби особистої гігієни; всі косметичні засоби - туш, помаду, блиск для губ, тональний та інші креми, парфуми і т.д.

Лікарські препарати дозволено провозити лише в тому випадку, якщо пасажир має при собі медичну довідку, яка підтверджує необхідність прийому даних препаратів під час польоту. Батькам з грудними дітьми дозволено проносити на борт літака дитяче харчування в обсязі, необхідному на час польоту. Обмеження на провезення рідин поширюється на всі авіакомпанії і всі аеропорти Росії. Швидше за все, це обмеження тимчасове і було введено в зв'язку з Сочинської Олімпіадою 2014 р

А тепер давайте подивимося, як справи з ручною поклажею в літаках у нас в Україні

З метою забезпечення безпеки цивільної авіації як на внутрішніх, так і на міжнародних рейсах в Україні проводиться спеціальний контроль. Контролю підлягають всі пасажири (у тому числі транзитні і трансферні), їх ручна поклажа, багаж, особисті речі. Пасажири, які не пройшли контроль на безпеку або не пред'явили для цього ручну поклажу, багаж та інші речі, що належать їм, до посадки на борт повітряного судна не допускаються.

Що заборонено перевозити в ручній поклажі в літаках в Україні

Ручна поклажа - це вантаж, який пасажир бере з собою на борт пасажирського транспортного засобу, не складаючи в багажне відділення Ручна поклажа - це вантаж, який пасажир бере з собою на борт пасажирського транспортного засобу, не складаючи в багажне відділення.

В якості ручної поклажі в літак не можна брати:

Вогнепальна зброя (в тому числі бойова, мисливська, спортивна), пневматична, газова зброя, пістолети та револьвери з гумовими або аналогічними за властивостями кулями, холодна зброя всіх видів та конструктивно подібні вироби, патрони та запасні частини до зброї, а також навчальна, музейне , колекційна та бутафорська зброя, рушниці і пістолети для підводного полювання.

Колючі та ріжучі предмети, зокрема: манікюрні ножиці; голки для медичних ін'єкцій; в'язальні спиці; металеві столові ножі; штопори.

Пристрої та іграшки, які імітують зброю; запальнички у вигляді пістолета, іншого виду зброї.

Предмети з затупленими кінцями, якими можна нанести тілесні ушкодження.

Правила перевезення рідин в літаках (Україна):

У ручній поклажі дозволяється перевезення рідин, гелів, аерозолів в індивідуальній упаковці, кожна об'ємом, що не перевищує 100 мл У ручній поклажі дозволяється перевезення рідин, гелів, аерозолів в індивідуальній упаковці, кожна об'ємом, що не перевищує 100 мл.

Також для перевезення в ручній поклажі дозволені товари, які придбані в магазинах «Duty Free», якщо вони упаковані в надійно запечатані пластикові пакети з прикріпленими до них чеками.

Рідини, заборонені до перевезення в ручній поклажі:

Рідини в обсязі, що перевищує 100 мл:

- вода і інші напої, супи, сиропи;

- креми, лосьйони та масла; духи; спреї; гелі, включаючи гелі для волосся та душу;

- речовини в контейнерах, тарі, які знаходяться під тиском, в тому числі піна для гоління, інші піни та дезодоранти;

- пасти, в тому числі зубна паста;

- суміші рідких і твердих речовин;

- туш для вій;

- будь-які інші речовини подібного складу.

Пасажиру дозволено для перевезення:

в зареєстрованому багажі - рідкі речовини понад 100 мл;

в ручній поклажі - ліки та дієтичні засоби, в тому числі їжу для малюків, яка буде використана під час польоту.

Увага! Пасажиру необхідно підтвердити необхідність наявності лікарських і діабетичних засобів в ручній поклажі та використання їх під час польоту (рецепт лікаря, медична довідка) - це вимога стосується рейсів, що прямують до країн Євросоюзу, США, Канади, а також Норвегії, Ісландії та Швейцарії.

Обмеження для ручної поклажі

Авіакомпанії лімітують кількість місць ручної поклажі (як правило, це одне місце на пасажира) і її розміри (відповідно до рекомендацій IATA сума довжини, ширини і висоти місця ручної поклажі не повинна перевищувати 56 см x 45 см x 25 см. У стійок реєстрації часто стоять спеціальні стенди для перевірки ваги і габаритів ручної поклажі).

У стійок реєстрації часто стоять спеціальні стенди для перевірки ваги і габаритів ручної поклажі)

Стенд для перевірки ваги і габаритів ручної поклажі

Максимальна маса ручної поклажі встановлюється авіакомпанією і становить від 3 до 15 кг. Особливо строго до розміром і масою ручній поклажі підходять бюджетні авіакомпанії.

Норми безкоштовного провозу багажу в світі

У світі існує 2 системи:

1. Вагова система - застосовується на всіх рейсах, крім трансатлантичних.

У більшості випадків, встановлено такі норми безкоштовного провозу багажу:

• 20 кг на одного пасажира в економічному класі;

• 30 кг на одного пасажира в бізнес класі;

• 10 кг на дитину до 2-х років.

Якщо ви учасник бонусної програми авіакомпанії, то для вас вагу багажу може бути збільшений на 10 - 20 кг

Вагова система обмежує тільки вага багажу, а не кількість місць, тобто ви можете взяти 2 сумки по 10 кг

Кожен кілограм переваги оплачується за тарифами авіакомпанії. Ставлення до переваги у перевізників різне, одні закриють очі на зайвий кілограм - два, інші ні.

Для деяких напрямків встановлені підвищені норми ваги багажу, тому, купуючи авіаквиток, обов'язково уточніть, які норми дійсні для вашого конкретного маршруту. Як правило, дана інформація міститься в правилах тарифу.

2. Система кількості місць - це норма перевезення багажу за кількістю місць, застосовується на всіх рейсах до / з США Канади, Південної і Центральної Америки.

З червня 2012р. багато європейських перевізники перейшли на дану систему норм, незалежно від маршруту.

Відповідно до системи кількості місць, пасажир має право безкоштовно провести:

- В економічному класі - 1 місце багажу вагою не більше 23 кг (деякі авіакомпанії допускають 2 місця).

- У бізнес-класі - 2 місця багажу, вагою не більше 32 кг кожне.

Учасникам бонусної програми авіакомпанії, дозволяється провозити додатково 1 або 2 місця багажу, в залежності від рівня участі.

Зверніть увагу, що вага багажу не підсумовується. Це означає, що при вазі одного чемодана понад норми, стягуватиметься додаткова плата за надмірну вагу, навіть якщо вага другого місця менш максимально дозволеного.

Незалежно від системи норм провезення багажу, сума трьох вимірів (ширина + довжина + висота) валізи не повинна перевищувати 158 см для пасажирів економ-класу і 203 см - для першого і бізнес класу.

Норми провозу багажу і ручної поклажі в літаках МАУ (Україна)

З 1 грудня 2013 на всіх рейсах МАУ діють нові норми безкоштовного провозу багажу і ручної поклажі З 1 грудня 2013 на всіх рейсах МАУ діють нові норми безкоштовного провозу багажу і ручної поклажі.

Розміщення ручній поклажі

Ручна поклажа повинна бути розміщена на верхній полиці над сидінням пасажирського крісла або під переднім кріслом.

Чи не дозволяється розміщення ручної поклажі в аварійних рядах, проходах, в перших рядах пасажирського салону літака, а також там, де вона може обмежувати доступ до аварійно-рятувального обладнання.

Якщо під час посадки на борт літака виявлено ручну поклажу, яка перевищує встановлені розміри і / або вага, така ручна поклажа підлягає вилученню, завантаженні в багажний відсік літака і перевезення в якості зареєстрованого багажу.

Ознайомитися з нормами провезення ручної поклажі в літаках МАУ

Норми провозу багажу на літаках МАУ (Україна)

Зареєстрований багаж не повинен містити:

  • крихкі предмети;
  • швидкопсувні продукти;
  • гроші;
  • ювелірні вироби;
  • цінні речі;
  • фінансові та ділові документи, цінні папери;
  • паспорти та інші ідентифікаційні документи;
  • медичні довідки;
  • переносні комп'ютери та інші електронні прилади;
  • музичні інструменти, картини і т.п.

Перевезення таких речей рекомендується в пасажирському салоні літака як ручна поклажа.

Умови прийому до перевезення зареєстрованого багажу

Речі пасажира, що перевозяться в зареєстрованому багажі, повинні бути належним чином упаковані в дорожні валізи / сумки без істотних зовнішніх пошкоджень або в інші подібні контейнери, здатні забезпечити цілісність їх вмісту під час повітряного перевезення.

Кожне місце зареєстрованого багажу повинно мати відповідний ярлик з прізвищем пасажира та його адресою. У разі відсутності такого ярлика багаж повинен бути промаркований спеціальної іменний багажної биркою "Name Label" (видається на реєстрації), в яку слід вписати прізвище та адресу пасажира.

Залежно від кількості місць зареєстрованого багажу, ваги, обсягу або походження деякі його категорії можуть бути прийняті до перевезення тільки за умови попереднього узгодження з МАУ під час бронювання, а саме:

• спортивне обладнання;

• музичні інструменти;

• крихкі і цінні предмети;

• домашні тварини та ін.

Як везти лижне спорядження з України в літаках

Починаючи з 10 жовтня 2013 року авіакомпанія Міжнародні авіалінії України надає пасажирам можливість безкоштовного провозу лижного спорядження на власних рейсах авіакомпанії Починаючи з 10 жовтня 2013 року авіакомпанія Міжнародні авіалінії України надає пасажирам можливість безкоштовного провозу лижного спорядження на власних рейсах авіакомпанії. На всіх рейсах МАУ незалежно від класу обслуговування кожному пасажиру (крім дітей до двох років) додатково понад норму надається право безкоштовного провозу одного комплекту лижного спорядження загальною вагою до 23 кг.

Як провозити ліки (аптечку) в літаку

Всі необхідні медикаменти (в тому числі і лікарські рідини) можуть перебувати в ручній поклажі на протязі всієї тривалості перельоту - за умови, що Ви маєте при собі виписаний на Ваше ім'я рецепт Всі необхідні медикаменти (в тому числі і лікарські рідини) можуть перебувати в ручній поклажі на протязі всієї тривалості перельоту - за умови, що Ви маєте при собі виписаний на Ваше ім'я рецепт.

Ліки без рецепта (туристичну аптечку) найкраще провозити в багажі. При цьому бажано мати чеки на всі ліки і провозити їх в нових (не розкрити) упаковках, склавши їх все в прозорий поліетиленовий пакет або спеціальний прозорий контейнер для ліків. Ліки і інші препарати, які були перекладені в іншу упаковку (в баночки або контейнери без назв), можуть бути вилучені при проходженні контролю в аеропорту.

Категорично заборонено провозити в літаку наркотичні та психотропні речовини. Однак деякі ліки, наявні у вільному продажу (наприклад, ліки від кашлю або снодійні) можуть містити в собі психотропні речовини. Тому в кожній країні існує свій список заборонених препаратів. Слід обов'язково проконсультуватися в дипломатичному представництві країни, яку плануєте відвідати, про діючі в ній правила ввезення / вивезення лікарських препаратів, які можуть містити наркотичні та психотропні речовини.

UPD від 6 лютого 2014

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (Київ) з ​​6 лютого вводить тимчасові обмеження на перевезення рідин в літаках, що прямують в російські аеропорти.

Як повідомила прес-служба аеропорту, рішення про таке обмеження в українських аеропортах, в тому числі в «Бориспіль», прийнято відповідно до телеграмами Державіаслужби України з посиланням на інформацію авіаційних властей РФ про введення посилених заходів безпеки на російському авіатранспорті.

Так, на авіарейсах в Росію тимчасово забороняється перевезення в салоні літаків членами екіпажів та пасажирами, в тому числі в ручній поклажі, будь-яких ємностей з рідинами, аерозолями, гелями, кремами і пастами. Винятком є ​​ліки, спеціальні дієтичні засоби, дитяче харчування, в тому числі материнське молоко, в кількості, необхідній на час польоту, за умови їх ідентифікації під час перевірки авіабезпеки.

Заборона також не поширюється на ємності (контейнери) з рідинами, гелями, аерозолями, кремами і пастами, придбаними в торгових точках в контрольованій зоні аеропорту (в магазинах Duty Free). Ці товари обов'язково повинні бути упаковані в надійно запечатаний (опломбований) прозорий поліетиленовий пакет способом, що забезпечує можливість ідентифікації їх вмісту. Обов'язковою умовою також є документальне підтвердження здійснення покупки в день вильоту.

«У зв'язку з цим рекомендуємо пасажирам, які подорожують в російські аеропорти з 6 лютого 2014 року, в тому числі трансфером, під час реєстрації на рейс здати в багаж все ємності з рідинами, незалежно від їх кількості та обсягу, якщо не вказано інше. У разі придбання зазначених товарів в магазинах Duty Free зберігайте чек - дата, зазначена в ньому, підтвердить покупку в день відправлення », - зазначає аеропорт.

Крім того, з урахуванням додаткового часу, необхідного для передпольотного огляду на авіабезпеки в зв'язку з введеними обмеженнями, аеропорт радить пасажирам рейсів в РФ завчасно прибувати в аеропорт.

Зазначені тимчасові обмеження введені на підставі положень ст. 6 і 87 Повітряного кодексу України. Термін їх скасування буде повідомлено додатково.

Новости