Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чеська казка «Три горішки для Попелюшки»

Чеська казка «Три горішки для Попелюшки»   На цій чудовій кіноказці, знятої кінематографістами Чехословаччини і НДР, виросло не одне покоління

Чеська казка «Три горішки для Попелюшки»

На цій чудовій кіноказці, знятої кінематографістами Чехословаччини і НДР, виросло не одне покоління. Але вона особливо дорога для покоління сімдесятих-вісімдесятих. Причому не тільки на батьківщині, але і в колишньому Радянському Союзі, де «Три горішки для Попелюшки» традиційно показували по Центральному телебаченню на Новий рік. Коли диктор оголошував, що починається цей фільм, до екранів збиралася вся родина. І кожен новий перегляд був як в перший раз, хоча все вже знали діалоги головних героїв чи не напам'ять.

У ті роки кіно і музика володіли неймовірною привабливістю. Це багато в чому визначило успіх фільму у багатьох країнах, незважаючи на невигадливий, в общем-то, сюжет. В його основу лягла казка Шарля Перро, в якій Попелюшка знаходить своє щастя з Принцом завдяки феї-хресної, а братів Грімм, перекладена Воженою Немцовой. У цій версії на допомогу бідній дівчині приходить не фея, а чарівний ліщина. В іншому сюжет практично однаковий. Мачуха Попелюшки спить і бачить, щоб її дочка Дора вийшла заміж за королівського спадкоємця. Відрізняється ж норовливим характером Принц про одруження і зовсім не думає. Посварившись з батьком, він їде з дому в супроводі друзів і випадково зустрічає чарівну незнайомку, особа якої заховано під маскою. Далі переповідати сюжет не будемо: якщо ви ще не бачили цей фільм, обов'язково подивіться - не пошкодуєте!

«Три горішки для Попелюшки» (Tři oříšky pro Popelku) вийшла на екрани в 1973 році. картину знімала кіностудія Баррандов , Завдяки якій чеське кіно стало відомо в усьому світі, спільно з німецькою кіностудією ДЕФА. Головних героїв, Попелюшку та Принца, зіграли дуже талановиті і красиві актори - Либуше Шафранкова і Павло Травничек. Короля грав німецький актор Рольф Хоппе. Натурні зйомки проходили на заході Чехословаччини на кордоні з Баварією, в мальовничому місці, де пролягає середньовисотний гірський хребет Шумава, який у ФРН і Австрії називають Богемским Лісом.

Ближче познайомитися з цими місцями вам допоможе екскурсія в Чеський Крумлов - невелике старовинне містечко, дуже улюблений туристами, розкинувся якраз біля підніжжя гір Шумава. І навіть якщо ви попередньо купили лише екскурсійні тури в Прагу , Це не з'явиться проблемою. Відстань між містами всього 175 км, не встигнете ви озирнутися, як опинитеся в Крумлові. А ось резиденцію Короля і будинок Мачухи знімали в інших місцях - відповідно в німецькому замку Морицбург в околицях Дрездена і середньовічному готичному замку Швигов недалеко від Пльзеня.


Новости