Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мальтійська болонка (мальтезе)

  1. Досьє породи
  2. Історія походження породи
  3. Зовнішній вигляд
  4. психологічний портрет
  5. Зміст і догляд
  6. Цінова політика

Фото: Мальтійська болонка (мальтезе)

Досьє породи

  1. Країна походження. Існує дві версії країни походження: 1) Хорватія, острів Млет, 2) Середземномор'ї, Італія.

  2. Класифікація: Група 9. Кімнатно-декоративні собаки і компаньйони. Секція 1. Болонки та споріднені породи. Без випробувань робочих якостей.

  3. Дресирування: Мальтійська болонка легко і з задоволенням піддається дресируванню. Представників цієї породи легко можна навчити ходити на задніх лапах, ловити м'ячик і т.п. З мальтійська болонка іноді виступають в цирку, що говорить про їх легкої навченості різним трюкам.

  4. Забарвлення: шерсть у Мальтійських болонок повинна бути чистого білого кольору (або з легким відтінком слонової кістки).

  5. Розміри. Зростання в загривку дорослого собаки становить 20-25 см, вага 3-4 кг.

  6. Загальне враження: невелика пухнаста грайлива собачка з доброю вдачею і доброзичливими намірами.

  7. Використання: собака-компаньйон. Мальтійська болонка - декоративна порода, прекрасно підходить одиноким людям, володіє бешкетним вдачею і запросто скрасить самотність і смуток.

  8. Фізичні навантаження: представникам цієї породи потрібні мінімальні фізичні навантаження. Щоб підтримувати гарну форму, цих собак досить вигулювати в міру потреби, їм потрібно давати досхочу грати.

  9. Характер: доброзичливий, добродушний, прівязчівий.

  10. Зміст: Мальтійська болонка прекрасно підходить для утримання в міській квартирі, ці милі створіння не займають багато місця, але вимагають до себе достатньої уваги.

  11. Груммінг. Шикарна довга шерсть Мальтезе вимагає ретельного щоденного вичісування. Шубка для цих собак - гордість і візитна картка, тому їх потрібно дуже акуратно купати, використовуючи спеціально призначені для цього кошти.

  12. Ставлення до оточення: добре уживаються з кішками і собаками в будинку.

  13. Хвороби: легко застуджуються, тому в холодний період року цих собачок слід одягати в спеціальні одягу. Крім того, мальтійська болонка потрібен ретельний догляд за зубами.

  14. Раціон: сухі корми, відварене м'ясо і риба.

  15. Тривалість життя: 12-16 років.

Історія походження породи

Існує думка, що предки Мальтійський болонок родом з самого Тибету, що порода ця походить від тамтешніх собачок з довгою прямою шерстю. За іншою версією Мальтезе родом з Італії, а за третьою - що собаки ці ведуть свій родовід з острова Млет, що в Хорватії. Мальтійські болонки ще з часів своєї появи завоювали серця знатних персон. До нашого часу дійшли полотна великих художників, на яких зображені королі і королеви з собачками, дуже схожими на сучасних Мальтійських болонок. Пік популярності цієї породи стався в ХІХ столітті, коли селекціонери поставили собі за мету вивести невелику благородну собачку з шерстю білого кольору і максимально можливої ​​довжиною. Перша Мальтійська болонка сучасного типу була показана на виставці собак в Великобританії в 1862 році. У Росії цією породою почали цікавитися порівняно недавно - в 60-70-х роках минулого століття.

Зовнішній вигляд

Загальне враження: невелика пухнаста грайлива собачка з доброю вдачею і доброзичливими намірами. У Мальтійських болонок подовжене тіло, по всій довжині покрито довгою шістьма до підлозі, так що собака ця нагадує хмарка або шматок вати. Голова відносно велика, по довжині - половина висоти собаки в холці, широка. Морда нагадує «лялькове личко». Очі здаються великими, але не повинні бути опуклими. Форма очей овальна, колір очей коричневий. Вуха маленькі, трикутної форми, високо поставлені. Шия середньої довжини, пряма, складок шкіра на ній не утворює. Тіло подовжене. Хвіст посаджений досить високо, біля основи широкий, до кінчика звужується. Кінцівки сильні, м'язисті, лапи округлі.

психологічний портрет

Мальтійські болонки доброзичливі, товариські і поступливі. Люблять ласку і увагу, господареві дадуть відповідь тим же.

Зміст і догляд

Мальтійська болонка прекрасно підходить для утримання в міській квартирі, ці милі створіння не займають багато місця, але вимагають до себе достатньої уваги.

Шикарна довга шерсть Мальтезе вимагає ретельного щоденного вичісування. Шубка для цих собак - гордість і візитна картка, тому їх потрібно дуже акуратно купати, використовуючи спеціально призначені для цього кошти.

Цінова політика

Один щеня цієї породи у віці 2-3 місяці обійдеться вам в 30-80 тисяч рублів. Ціну з заводчиком зазвичай обумовлюють індивідуально, і вона залежить від статі і класу обраного цуценя Мальтезе.


Ціна: 30-80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Собаки з однієї категорії

Відео

Мальтійська болонка (Мальтезе). Планета собак 🌏 Моя Планета

Мальтійська Болонка - Все про породу собаки | Собака породи - Болонка

Мальтійська болонка. Мальтезе (Maltese). Собака Саймон! Мальтезе - супер вихованці!

Мальтійська болонка (мальтезе)

Усе про породу Мальтійська болонка - Мальтезе.

Новости