Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Захоплююча історія Лимассольский парковки Каникей Енаеріос

Історія цієї парковки починається в 1890 році. У перші роки британської окупації почалося бурхливе зростання Лімассола, який супроводжувався будівельним бумом.

Інвестор Джордж Кіріакос вирішив створити в місті найсучасніший і розкішний готель. Готель отримала назву «Європа». Оздоблення і меблі обійшлися Джорджу Кіріакос в 2 000 фунтів, це були величезні гроші на ті часи. Меблі була привезена з Англії, а предмети інтер'єру з Єгипту. Однак, цей бізнес не окупився, адже Лімассол був великим селом. Населення міста становило всього кілька тисяч чоловік, і розкішний готель на околиці був зайвим. Через кілька років готель збанкрутував і будівля була передана для лікарні міста.

З 1900 по 1920 роки в ньому розміщувався Лимассольский госпіталь, поки він не був переміщений на вулицю Анексартісіас в будівлю, де зараз знаходиться будинок уряду Лімассола.

З 1920 по 1950 роки будівля була відведено під муніципальну школу. А після 1950 року в ньому знаходився дитячий будинок, який, в свою чергу, поступово прийняв функції притулку для догляду за особами з затримкою розумового розвитку. Варто відзначити, що в перебігу двох років (1963 - 1964) в будівлі діяла штаб-квартира скаутів.

Мабуть, саме незвичайне використання будівлі - це розміщення в ньому кінцевого пункту канатної дороги, яка діяла з початку 20 століття. За нею з азбестового шахти Аміандос доставлялося сировину в доки Лімассола.

За нею з азбестового шахти Аміандос доставлялося сировину в доки Лімассола

У 1990-х роках будівля пустувала і в підсумку було знищено.

Зараз це місце використовується, як парковка в будні і як місце проведення розважальних заходів, дискотек та спортивних змагань у свята. Цього року тут розташувалася різдвяна село з атракціонами .

Ринкова вартість цієї ділянки землі оцінюється в 75 млн. Євро і належить муніципалітету Лімассола. З приводу майбутнього цього місця ведуться суперечки, можливо тут буде зведено 25-поверхова будівля, конференц-центр або ж все повернеться на круги своя, і тут знову буде побудований розкішний готель.

Детальніше про значенні слова Енаеріос можна почитати ТУТ!

Новости