Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорож по Мадейрі з Андрієм Степановим

Вітаю вас, мої дорогі читачі!

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі інтерв'ю з тим самим гідом Андрієм, про який ви читали у відгуках про Мадейрі. З тих пір, як з'явився той відгук, мене регулярно просять дати контакти Андрія ті, хто збирається їхати на Мадейру.

Відгуки про відпочинок на Мадейрі ви можете прочитати тут і тут .

На цьому сайті я даю, в основному, інформацію для самостійних мандрівників і інформація про гіда якнайкраще допоможе вам доповнити, а може бути і почати подорож по Мадейрі.

Знайомтеся: Андрій Степанов - російськомовний гід на Мадейрі, власник невеликої сімейної туристичної компанії.

Знайомтеся: Андрій Степанов - російськомовний гід на Мадейрі, власник невеликої сімейної туристичної компанії

Увага! Нічого схожого на типову екскурсію з групою. У Андрія вже розроблені кілька маршрутів, які можуть бути цікаві нашим співвітчизникам, але ви можете внести в них зміни, якщо там не виявилося того, що вас особливо цікавить. Тільки спочатку, звичайно, порадьтеся з самим гідом .. йому, адже, видніше як краще прокласти маршрут для користі справи.

Отже ... для тих, хто хоче дізнатися життя острова зсередини і подивитися його краси цікаві саме вам ... і все це з гідом російською мовою і на власному автомобілі ... то, думаю, ви знаєте що робити :-)))

Інтерв'ю вийшло цікавим і читається на одному диханні. А для тих, хто поспішає - може перейти відразу в кінець статті і прямо до контактів Андрія.

Тепер давайте перейдемо вже до самого інтерв'ю.

А.М .: Привіт, Андрію! Нарешті я можу познайомити читачів блогу з тим самим загадковим гідом Андрієм з відгуків. Для початку я б хотіла попросити Вас розповісти трохи про Мадейрі. Поділіться з нами своїм особистим поглядом на Мадейру і Португалію .

А.С .: Здрастуйте, Ганна і читачі блогу «Моя улюблена Португалія «! Давайте я буду говорити про Мадейрі, Португалію я не так добре знаю. Так вийшло, що ми з сім'єю приїхали, як туристи, відразу на Мадейру. Нам дуже сподобався острів, прилетівши сюди втретє, ми купили квартиру, через рік переїхали, а по континентальній Португалії подорожували на машині ... Звичайно, 3,5 року проживання на Мадейрі не дуже великий термін, але певний досвід ми отримали і свою думку сформували.

Спробую однією фразою охарактеризувати мій сьогоднішній погляд на Мадейру: Патріархальність, навіть якась середньовічна життєвого укладу мадеріанцев (що зовсім непогано ...), у всьому - в характері, в управлінні островом, в політиці і економіці, в життєвої філософії, в ставленні до емігрантам, до туристам, до самих себе, обрамлена сучасною інфраструктурою, прекрасними дорогами, інтернетом, 5-ти зірковими готелями.

), у всьому - в характері, в управлінні островом, в політиці і економіці, в життєвої філософії, в ставленні до емігрантам, до туристам, до самих себе, обрамлена сучасною інфраструктурою, прекрасними дорогами, інтернетом, 5-ти зірковими готелями

Португальці заселяли Мадейру за часів Великих географічних відкриттів, в період, коли Португалія була потужною морською державою, за часів плавання до берегів Індії Вашку да Гама, Педру Кабрала, відкрив Бразилію, Бартоломеу Діаш, обогнувшего Африканський континент. В цей же історичний період пише свою поему - епос «Лузіади» Луїш де Камоенса .... П'ять століть зберігають мадеріанци дух і традиції того часу ...

Фантастичної краси природа острова, різноманіття кліматичних зон на маленькому шматочку суші в центрі Атлантики, вода, що ллється з неба, в прямому сенсі. (Вода на Мадейрі - дар хмар, що конденсуються на вершинах гір). Тут, протягом декількох годин, Ви можете побувати в субтропіках, в сосновому бору зібрати кошик білих грибів, піднятися в гори і побродити в тундрі, зануритися в найчистіше гірське озерце і скупатися в океані.

Юридично Мадейра - Португалія, але все ж це дуже своєрідний острів, зі своєю історією, своїм життєвим укладом, внутрішньою будовою, природою.

А.М .: Андрій, я думаю, що всім буде цікаво дізнатися звідки Ви і як прийняли рішення переїхати жити на Мадейру? Як давно Ви тут живете?

А.С .: Наші туристи теж часто запитують, як ми потрапили на острів, що штовхнуло до переїзду? У всіх емігрантів своя історія, у нас теж своя:

Коли ми вирішили переїхати на Мадейру, мені було 49, вік, скажемо прямо, не дуже сприяє різкій зміні обстановки, країни проживання, зміні клімату і т.д.

Я народився в Москві, в Бабушкінському робочому районі, виховувався у великій любові до соціалістичної Батьківщини, Андрій Макаревич дуже ємко зазначив: «Наше спільне дитинство пройшло на одних букварях, від того, нікому, нічого пояснювати і не треба ...».

Навчався в Ленінграді, служив на Північному флоті. У дев'яностих звільнився, зайнявся бізнесом, працював в Москві, в Пітері, в Калузькій області .... Злети, падіння, кілька разів починав з нуля ... Особливо «порадував» серпень 1998 року ... Історія дуже типова для моїх однолітків. Після «чорної осені" 1998 року я виїхав з Москви в Калузьку область ...

Займалися фермерством і «Сільським туризмом». Правильніше нашу діяльність можна було б назвати «позашляховий туризмом» - побудували гостьові будинки, трактир, баню, придбали у місцевих жителів старі УАЗи, привели їх в порядок, бездоріжжя в Росії вистачає ..., красивих місць теж. Гості наші з величезним задоволенням освоювали бездоріжжя, броди і зарослі поля Калузької області на Уазах і на своїх позашляховиках, проводили змагання, представники відповідних журналів тестували в нашому селі автомобілі ... На той час, ми вже мали квартиру на Мадейрі, дуже сподобався нам острів ..., і, як-то, довгими зимовими вечорами, захотілося нам теплого океану і ласкавого сонечка ... Чудовий клімат, красива природа, туристичний острів (досвід роботи з туристами ми отримали ...). Загалом, продали ми нашу Компанію з усією її інфраструктурою та вирушили на Мадейру.

А.М .: Цікаво ... значить Ви почали займатися туристичним бізнесом ще в Росії. А як давно Ви стали гідом і що найбільше подобається в цій роботі?

А.С .: Наш перший досвід організації бізнесу на Мадейрі виявився негативним. Позначилася квапливість. Пам'ятайте, як у Висоцького «... я рвонув на 10000, як на п'ятсот і ... спікся ...». Московський, російський ритм тут неприйнятний. Ми купили на Мадейрі ресторанний бізнес, приміщення переобладнали за російськими мірками, а це тут, як раз і не потрібно ... Загалом, ресторан ми продали і зайнялися організацією відпочинку на острові наших співвітчизників. Зареєстрували фірму, купили ліцензію, займаємося цим бізнесом більше двох років. Ми намагаємося показати Мадейру такою, якою ми її полюбили, її історію, природу, познайомити наших гостей з місцевими традиціями, кухнею в гірських і портових ресторанчиках.

Ми намагаємося показати Мадейру такою, якою ми її полюбили, її історію, природу, познайомити наших гостей з місцевими традиціями, кухнею в гірських і портових ресторанчиках

З туристами працювати дуже цікаво, кожен раз - нові цікаві люди, географія проживання наших гостей дуже різна - Калінінград і Єкатеринбург, Архангельськ і Сургут, Москва, Пітер, Київ, Харків, Одеса ... Наш нинішній турист об'їхав півсвіту, досвідчений, багатознають. Іноді, під час поїздки по острову, більше слухаєш, ніж розповідаєш. Дізнаєшся багато нового. Туристи, з якими ми спілкуємося, люди дуже різних професій, різних інтересів, поглядів, спілкування з такими людьми - справжнє задоволення, а коли робота в задоволення, що може бути краще ...

А.М .: Розкажіть, будь ласка про туризм саме на Мадейрі, які є особливості, основні визначні пам'ятки, які варто подивитися?

А.С .: Основна особливість туризму на Мадейрі - відсутність індустрії туризму, індустрії, в сучасному розумінні цього слова ... Мадейра живе за рахунок туризму, по праву вважається найстарішим місцем відпочинку європейців, але, при цьому, весь туристичний сервіс розрахований на солідного неспішного європейця передпенсійного і пенсійного віку. Далеко не всі навіть п'ятизіркові готелі мають свої обладнані океанські пляжі. Тут немає гучних розваг, до 10 вечора Фуншал (столиця острова) «вимирає». На острові багато гарних готелів, розташованих на красивих гірських схилах, на кручах над океаном, в евкаліптових гаях. Гірські і лісові прогулянки - основний вид відпочинку європейців на Мадейрі. Для лісових і гірських прогулянок обладнано кілька левад - водних каналів, вирубаних мадеріанцамі в скелях за 500 років освоєння острова. На острові більше 2500 км левад, що постачають прісною водою міста і селища Мадейри. Прогулянки по цих стежках, які проходять серед лаврового лісу острова, справжню насолоду тишею, спокоєм і величчю гір, чудової і різноманітною природою Мадейри. Прекрасні гольф поля Мадейри круглий рік приваблюють любителів і професіоналів цього елітного виду спорту.

Головна визначна пам'ятка острова - природа, практично 70% території Мадейри - природний заповідник з різноманіттям кліматичних зон, від субтропіків на узбережжі до тундри на вершинах гір.

А.М .: Які екскурсії Ви пропонуєте провести на машині, а що цікаво подивитися пішки?

А.С .: На Мадейрі треба багато їздити по острову - туристичний обжитий південь, з пологими схилами і основними містами сильно відрізняється від більш дикого, стрімчастого півночі, з водоспадами, суворим океаном, лавровими лісами і потопають в хмарах гірськими вершинами. Східна і центральна частини острова покриті хвойними і евкаліптовими лісами, загострені гірські вершини і основні піки «Аріейру» (1818 м) і «Руйву» (1861 м) вінчають цю частину острова. Східний край острова - Мис Св. Лоуренса, відрізняється, практично, відсутністю рослинності, «марсіанським пейзажем», як пишуть туристи в своїх відгуках. Північ Мадейри зберіг реліктові лаврові лісу. Західна частина - менш лісиста з рівним плато «Пул та Серра» на висоті 1500 метрів. Піші прогулянки по лісових і гірських стежках, уздовж левад - водних каналів, залишать незабутні враження. Подорож під склепінням сплетених ліан, папоротей, вересу, по вузькій стежці з фантастичними видами навряд чи залишить когось байдужим. Деякі туристи порівнюють ці види з красотами Пандори - місця дії фільму «Аватар» Джеймса Кемерона.

Острів, на перший погляд, невеликий - приблизно 50 \ 30 км в проекції, однак, безліч різноманітних гірських доріг, петляють через ліси Мадейри, вирубаних в скелях над океаном, прокладених в долинах і між гірськими вершинами, можуть заплутати будь-якого, навіть самого досвідченого мандрівника . Гірські серпантини півночі острова сильно відрізняються від швидкісної траси півдня, що зв'язує східну частину Мадейри, від вантажного порту «Канісал», до містечка «Рібейра Брава». Це я до питання - чи варто брати машину в оренду на Мадейрі. Досвідчений водій, безсумнівно, впорається з серпантинами острова, але ось краса околиць залишиться непоміченою, дорога приковує до себе увагу. Є ще одна особливість оренди автомобіля на Мадейрі - місцеві прокатні Компанії не люблять автоматичних коробок передач, не витримують тут «автомати», тому автомобілів з «автоматом» тут не багато, та й коштують ці машини в прокаті дорожче «механіки».

Фуншал - столиця острова, не є великим містом. Історичний центр з католицьким собором 16 століття, форти, які охороняли місто від піратських навал в період процвітання Мадейри, як виробника цукру для Європи, набережна і порт, в який заходять красені - білосніжні круїзні лайнери. «Старий» місто, з вузькими вуличками, ресторанчиками, лавочками та місцевим ринком, де можна спробувати і купити місцеві фрукти, овочі і рибу. Увечері в цій частині Фуншала можна послухати Фаду - португальська міський романс. Якщо в Лісабоні, батьківщині Фаду, ці романси виконують професійно, то на Мадейрі більше від душі ...

Мадейра прекрасна круглий рік, на острові не буває періоду без квітів, навіть в тундрі на висотних гірських плато взимку зустрічаються квітучі рослини. Є свої переваги у відпочинку на Мадейрі взимку, в період туристичного «несезон». Погода чудова, в Фуншале 19-20, в горах на левадах 15-17, океан 18-19, сонце, а головне - немає натовпів туристів, що заповнюють острів в червні - вересні .... Для тих, хто не «прив'язує» свій відпочинок до піщаних пляжів і любить в тиші побродити по пахучим лавром і евкаліптом лісах, гірських стежках, прогулятися по променаду над океаном на заході і посидіти в ресторанчику на березі з келихом бурштинової «Мадейри» - острів Мадейра ідеальний вибір в період «несезон» - листопад-березень.

А.М .: А як зазвичай реагують наші люди на пам'ятки Мадейри .. що більше подобається?

А.С .: Наші туристи, які приїжджають на острів, в основному, люди досвідчені, підготовлені, простудіювати в Інтернеті відгуки про Мадейрі. Однак, ніякої Інтернет не може передати красу острова. Головна визначна пам'ятка Мадейри - природа. Саме природа острова захоплює наших туристів, її різноманіття і фантастична краса.

А.М .: Не можу залишити поза увагою «смачну» тему. Розкажіть про мадейренской кухні і винах - що обов'язково треба спробувати і порядок цін.

А.С .: Мадеріанская кухня дуже проста, невигадлива - м'ясо, риба, овочі, кукурудза, хліб, простий сільський набір продуктів. Все дуже смачно і по-домашньому. У Фуншале, в ресторанах, набір страв цілком європейський, але мені більше подобається сільський варіант, де-небудь на півночі острова, в гірському селі Вам такий шашлик з яловичини зроблять ..., на лаврових шампурах, так в правильній печі ..., виключно смачно! Якщо до цього традиційного блюда ( «ешпетада») додати тут же приготований часниковий хліб, та місцеві овочі з городу, та запити це все прекрасним сухим місцевим вином «TERRAS DO AVÔ» ... А ще можна заїхати в портове місто Канісал, на сході острова, і в місцевій таверні покуштувати «лапашей» - місцевих молюсків, підсмажених на сковорідці, в маслі і з часничком ..., та запити все це «зеленим» вином ... Пообідати в такому ресторанчику обійдеться в 12-15 Євро на людину (з вином), в Фуншале - близько 35 -40 Євро на людину ...

На Мадейрі, звичайно ж, треба спробувати «Мадейру» - чудове кріплене вино, традиційно вироблене мадеріанцамі не одну сотню років. Однак, «Мадейра» «Мадейрі» - ворожнечу, пробувати це вино желателно на заводах, де роблять його старим, прадідівським способом, де бочки з «Мадейра» лежать на стелажах під дахом старих ангарів і гріються сонячними променями ..., сучасні технології зберігають принцип приготування цього вина, але смак буде не зовсім той ... «Правильна» «Мадейра», 6-й річна, обійдеться в 26 Євро за пляшку (0,75), 30-й річна, близько 80 Євро, 50-й річна близько 130 Євро за пляшку. В супермаркетах пляшка 5-и річної «Мадейри» буде коштувати, в середньому, 10 Євро.

В супермаркетах острова Ви знайдете велику різноманітність португальських сухих вин. Ціни дуже прийнятні, за 3-5 Євро Ви купите прекрасне сухе вино північного португальського регіону - долини річки «DOURO». Вина цього регіону по праву вважаються одні з кращих в світі. Молоде «зелене» вино - прекрасно поєднується з рибними стравами, та й в спеку п'ється чудово охолодженим ...

Загалом, є що поїсти і чим запити ...

А.М .: Андрій, спасибі велике за такі вичерпні відповіді. Думаю, що після такого інтерв'ю нашим читачам, як і мені, захочеться обов'язково побувати на Мадейрі.

А.С .: Дякую Вам, Анна, спасибі читачам блогу за увагу і до зустрічі на Мадейрі!

Кінець інтерв'ю.

Кінець інтерв'ю

Левада

Нижче ви знайдете контакти Андрія і його дружини Ірини. Після такого яскравого оповідання мені дуже захотілося на власні очі побачити всі ці кліматичні зони, які начебто «зібрані» на такій невеликій території, а також дуже цікаво погуляти по левадах. Фото левад, які я бачила зроблені неначе в казці .. чи не так?

Напишіть нам за адресою: [email protected] або [email protected] і ми негайно ж надішлемо вам все контакти Андрія Степанова.

Якщо вам сподобалося інтерв'ю, то поділіться цим інтерв'ю з друзями в соціальних мережах - їм теж буде цікаво прочитати про чудовому острові Мадейра і гідові Андрія Степанова.

Поділитися з друзями

Андрій, я думаю, що всім буде цікаво дізнатися звідки Ви і як прийняли рішення переїхати жити на Мадейру?
Як давно Ви тут живете?
Наші туристи теж часто запитують, як ми потрапили на острів, що штовхнуло до переїзду?
А як давно Ви стали гідом і що найбільше подобається в цій роботі?
Розкажіть, будь ласка про туризм саме на Мадейрі, які є особливості, основні визначні пам'ятки, які варто подивитися?
Які екскурсії Ви пропонуєте провести на машині, а що цікаво подивитися пішки?
О більше подобається?
И не так?

Новости