Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

»Купити крем і вижити: Косметика з Таїланду

  1. Де можна купити косметику і ліки в Таїланді:
  2. Топ-лист косметичних покупок з Таїланду:
  3. Кокосова олія
  4. Гель Алое-вера
  5. Сонцезахисні засоби.
  6. Відбілюючі креми і скраби
  7. Масажні креми і масла
  8. Ванночки для ніг і тіла:
  9. Маски для обличчя з Таїланду

Полиці в магазині в чужій країні, та ще й з незрозумілими буквами на етикетках завжди виглядають привабливо і лякаюче одночасно. Розповім, що я сама купувала в Таїланді, що мені сподобалося і що я до сих пір купую на тайському ebay, тому що жити без цього тепер не можу.

про їжу в Таїланді я вже якось розповіла і про тайські ліки теж.

Спеціально для себе і для тих, хто не може собі дозволити їздити до Таїланду відразу ж як закінчиться чергова баночка з тайським косметичним засобом зробила Добірку тайських сувенірів, ліків і косметики з Таїланду на ebay . Там і ті кошти про які я зараз розповім і ті, які я знайшла тільки тут.

Зміст статті

Де можна купити косметику і ліки в Таїланді:

У торгових центрах типу Central Festival або Jungceylon - все культурно і виглядає рівно так само як в великих торгових центрах в будь-якій точці світу, це шопінг-центри для туристів або не бідних тайців. Тут ви знайдете і Chanel, Dior, Sisley, The body shop і косметику Mac, з екзотики - це спеціальні азіатські лінійки з відбілюючим ефектом і маловідомі нам місцеві люксові бренди і спеціальні азіатські сезонні колекції, які можна купити тільки в країнах Азії.

У гіпермаркеті Big C, які я люблю, мабуть, більше за інших магазинів в Таї за величезний вибір і дуже низькі ціни на все. Зазвичай купую тут літній одяг і сувеніри. Вибір косметики тут досить великий і в основному представлений middle-брендами на кшталт L'Oreal, Olay або Pantene. Вся уходовая косметика тут адаптована під місцеві вимоги ринку. Засоби для волосся розраховані на більш жорсткий азіатський волосся, а все креми будуть з відбілюванням або величезним СПФ-фактором захисту від солнца.Также є полки з сертифікованими автентичними брендами. Ціни в цьому торговому центрі досить низькі.

Спеціалізовані гіпермаркети сувенірів, наприклад, Lukdod Тут косметики в загальному асортименті не так вже й багато, але купити на подарунки яке-небудь сувенірна мило найвигідніше купити саме тут.

Тайська косметика в аптеках Тут ось треба розділяти, бо аптека може бути і велика мережева начебто Boots, а може бути аптека - приватна лавочка на пляжі, де крім елементарних ліків від застуди та презервативів нічого не купиш. Найвигідніші аптеки розташовані там, де найменше туристів і найбільше місцевих жителів.

Спа-салони та масажні кабінети - в деяких спа-салонах косметику і масажні креми і масла можна купити і забрати додому. Як, наприклад, в одній з найбільших масажних шкіл і за сумісництвом в салоні традиційного тайського масажу при храмі Ват ПХО в Бангкоку. Така покупка - хороший спосіб продовжити свої приємні відчуття після процедур, просто вдихаючи знайомі пахощі.

Магазини 7-eleven Залежно від розміру самого магазинчика асортимент і його розміри від магазину до магазину будуть варіюватися. Іноді зустрічається хороший вибір незвичайних автентичних косметичних засобів за невисокими цінами. Якщо треба терміново купити крем від засмаги або гель алое після засмаги, а в великий торговий центр їхати заради одного нього не вважаєте за доцільне, найкраще купити все потрібне саме тут. Тому що ціна тут буде набагато дешевше, ніж в що знаходяться по сусідству численних приватних пляжних лавочках.

Нічні ринки - якщо хочеться справжньої екзотики і шопінгу в нетуристичних місцях - сміливо йдіть сюди. У Бангкоку, наприклад, Нічний ринок просто величезний і там легко заблукати, але враження будуть самі екзотичні. Хоча косметику я там купувати б не ризикнула, тут так, більше - подивитися і подивуватися. Ну і спробувати смажених коників і скорпіонів, якщо сильно цього хочеться.

Приватні крамнички й магазинчики поруч з пляжем. Якщо щось купуєте тут, будьте впевнені, що переплачуєте в 2-3-4, а то і в 10 разів дорожче. Крім того саме в подібних лавочках найпростіше нарватися на підробку або купити взагалі невідомо що в баночці. Якщо раптом змушені тут щось купувати - торгуйтеся! Буде не так прикро і розважитеся. Бо який азіатський шопінг та без торгу?

У цю ж категорію можна віднести з пеціально косметичні лавочки, в яких ВСЕ цінники і анотації ТІЛЬКИ російською мовою. Я такі намагаюся обходити стороною. Надто вже підозріла мені така 100% орієнтація на російського туриста, там, де не менше ніж росіян, відпочиває китайців, німців та інших туристів з інших країн.

Також з підозрою ставлюся до різноманітних «екскурсіях» на різні ферми і фабрики. Не завжди, але можуть «впарювати» втрідорого товари сумнівної якості. Все в розрахунку на туриста-лошара, який сам з готелю без гіда носа НЕ висуне, мов не знає, інтернетом не користується, а грошей при цьому у нього навалом. Як говорили Лисиця Аліса і кіт Базиліо: «На дурня не потрібний ніж, йому трохи подпоешь і роби з ним, що хошь ...»

Без попередньої підготовки у вигляді самостійного попереднього екскурсу в великі магазини краще туди точно не їздити. У мене зазвичай така схема - спочатку заїжджаю в магазини типу Big C або Lukdod, знайомлюся з їх асортиментом. А зараз ще й на ebay ціни дивлюся і найцікавіше, що іноді щось купити з доставкою там навіть вигідніше, ніж в недорогих магазинах безпосередньо в самому Таїланді. А все тому, що на ebay або подібних сервісах можуть продавати товари безпосередньо з фабрики.

Так що тепер я спочатку перевіряю ціни в інтернеті, а вже потім купую.

Топ-лист косметичних покупок з Таїланду:

Отже, на що звертати увагу і що варто купувати в Таїланді першу чергу:

  1. кокосова олія
  2. гель алое-вера
  3. сонцезахисні засоби і засоби після засмаги
  4. відбілююча косметика
  5. масажні креми і SPA-косметика

Якщо вдасться купити щось з перерахованого вище хорошої якості - будете купувати це знову і знову.

Кокосова олія

у мене було різне і прямо «з фабрики» і різні косметичні варіанти, як, напрміер, ось це.

Варіантів застосування у кокосового масла теж - маса! Але в основному його використовують як добре зволожуючий волосся і шкіру засіб. Саме з кокосовим маслом можна придбати красивий і рівний загар і зберегти волосся від пересушування під палючим сонцем.

Але місця для покупки обов'язково знати треба. Щоб не купити незрозумілу підробку, яка хіба що буде тільки пахнути кокосовим маслом. Особливо, якщо збираєтеся купувати кокосове масло не тільки в косметичних цілях, а для приготування їжі. Але підробок його в Таї дуже багато, тому зараз я замовляю індійське кокосове масло, так надійніше за все. Ось це масло навіть в їжу додавати можна, фірма надійна і перевірена - Baraka. Чи не забагато не по темі цього поста, але чому б не похвалити зайвий раз хороший засіб?

Гель Алое-вера

теж незамінна річ на пляжі. Саме він швидше за все вилікує і загоїть обпалену на сонці шкіру або закріпить загар, якщо користуватися ним до або після сонячних ванн.

Гель алое вера я теж тут зустрічала різний за якістю. Дивіться на склад, якщо в складі алое вказано лише в кінці списку - швидше за все толку від нього не буде. Хороший гель має легку і НЕ липкий консистенцію. Якщо є можливість потестить гель перед покупкою, спробуйте його. Зараз у мене в фаворитах гель алое вера від корейського бренду Tony Moly. Там ось самого алое аж 92% в складі.

Там ось самого алое аж 92% в складі

Сонцезахисні засоби.

Приїжджати в далекі країни і купувати звичайний Амбре Солер або Нівею мені зазвичай зовсім не хочеться.

Хоча навіть ці марки тут представлені в значно більшим spf-фактором, ніж у нас. І звичайно я намагаюся не привозити сонцезахисні засоби сюди, а вивозити звідси. Можу на перший час взяти в міні-форматі, щось надійне і перевірене з Clarins або La Roche Posay.

І відразу ж купую тут не найдешевші, але сонцезахисні засоби дуже хорошої якості - Hawaiian Tropic або Pocare.

Уже не перший раз перевірила їх на «власній шкурі», дійсно працюють, бо місця, які я недомазала кремом згорали вусмерть за пару годин, так що тепер обов'язково стежу не тільки за тим, щоб сонцезахисний крем у мене був і був хорошої якості, але і за тим, щоб цілком і повністю ними намазатися перш ніж буду засмагати навіть в тіні парасольки. Азіатське сонце вже дуже термоядерна, не варто його недооцінювати, навіть якщо на кшталт похмуро і сонця не видно.

Відбілюючі креми і скраби

Більшою чи меншою мірою, але відбілювання або Lightening пишуть тут на кожній першій косметичної упаковці. Це може бути плюсом, якщо для вас ця опція справді важлива. Але варто бути обережним, бо азіатські відбілюючі засоби дійсно вміють вибілювати. Навіть ті, що з супермаркету.

Креми і маски для обличчя, особливо, з відбілюванням, я якось побоювалася спробувати без рекомендації, але все, що для тіла купую легко і з задоволенням.

З фаворитів - ось таке масажне мило (двостороннє) для підтяжки шкіри і її відбілювання - ARON Glutatione Body Firming Massage & Scrub Soap.

Відбілюючий молочно-сольовий скраб Yoko Spa Milk Salt - чудово пахне концентрованим молоком з банки і прекрасно скрабірует шкіру, не дряпаючи і залишаючи її зволоженою. Відбілюючий молочно-сольовий скраб Yoko Spa Milk Salt - чудово пахне концентрованим молоком з банки і прекрасно скрабірует шкіру, не дряпаючи і залишаючи її зволоженою

І ще можу порекомендувати один сольовий скраб в пакетику Snowgirl з апельсиновим маслом і ваітаміном С.

І ще можу порекомендувати один сольовий скраб в пакетику Snowgirl з апельсиновим маслом і ваітаміном С

А ось кокосову стружку я не дуже зрозуміла, можливо, якщо тільки для особи його використовувати як м'який пілінг для обличчя. В баночці вона в сухому вигляді і перед використанням її потрібно розводити або водою або кокосовим маслом. але зате концентрацію скрабірующіх частинок можна регулювати на свій смак.

Найкращий рецепт з цим скрабом - столова ложка кокосової стружки + ложка середньої за розмірами морської солі + ложка масла + 2 (3) краплі улюбленого ефірного масла. Але це для тих, хто любить чаклувати над косметикою і не лінується це робити.

Масажні креми і масла

Аромамасла тут в масі своїй продаються синтетичні. Смачно пахнуть, але в ароматерапевтических метою їх використання сумнівно. Зате зазвичай недорого.

Масажні креми найкраще купувати прямо в салоні, де вам робили масаж. Мені здається найнадійніший спосіб для тестування. У королівській школі тайського масажу при храмі ВатПхо в Бангкоку прямо стоїть спеціальна вітрина з усякими кремами, які тут же використовують в роботі.

Ванночки для ніг і тіла:

Як наприклад ось такий ось мішечок з тайськими травами для масажу.

Або готовий мішечок з травами для ніг. Потрібно тільки розпарити в окропі і все, можна насолоджуватися.

Або ось такий ось мішечок з травами вже для цілої ванни.

Маски для обличчя з Таїланду

Ну і трохи масок для обличчя я все ж на собі випробувала. Шкода, не збереглися упаковки тих, що купувала в перші свої приїзди до Таїланду. На цей раз купувала - Kurkuma Powder і Mangosteen Peel Powder.

Це все пудровие маски з перемелених рослин, які треба розводити водою, або маслом. Ефект від таких масок - моментальний, шкіра помітно свежеет і світлішає, пори звужуються.

Але треба мати на увазі, що можуть підсушувати шкіру. У вологому кліматі це не так помітно і критично, а у нас мені не дуже сподобалося. Тому вдома я їх зазвичай використовую або з молоком (сметаною) чи якимись маслами). Але їх очищуючий ефект просто відмінний!

Ціна в магазині 7/11 - 50 батт.

Це те, що я пробувала і що можу порекомендувати. Бути може у вас теж є свої улюблені косметичні засоби з Таїланду або навіть секретні місця для шопінгу, якими ви готові поділитися?

Тайські ліки від застуди і знамениті зубні пасти.

Тайські ліки від застуди і знамениті зубні пасти

Туристична страховка - кому вона потрібна і як вибрати найбільш надійну страхову компанію?

Туристична страховка - кому вона потрібна і як вибрати найбільш надійну страхову компанію

Бо який азіатський шопінг та без торгу?
Чи не забагато не по темі цього поста, але чому б не похвалити зайвий раз хороший засіб?
Бути може у вас теж є свої улюблені косметичні засоби з Таїланду або навіть секретні місця для шопінгу, якими ви готові поділитися?
Туристична страховка - кому вона потрібна і як вибрати найбільш надійну страхову компанію?

Новости