Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бізнес-план готелю, міні готелю

  1. Готельний комплекс: аналіз ринку і пошук власних переваг
  2. Зовнішнє і внутрішнє оздоблення комплексу
  3. Що потрібно врахувати?
  4. Якщо буде будівництво ...
  5. Фінансові питання

Відкриття власної справи в сфері надання послуг часто дає хороші результати. Це справедливо в тому числі і для готельного бізнесу. Грамотний бізнес-план готелю, готелю може дати напрямок для розвитку, вказати на недоліки і проблеми бізнесу, які можуть чекати підприємця не тільки на початковому етапі, але і на наступних.

Експерти відзначають, що цей бізнес є найбільш рентабельним і є найбезпечнішим. Слід зазначити, що при необхідності можна скласти план будівництва готелю або використання для справи приміщення, вже готового до прийому постояльців.

Готельний комплекс: аналіз ринку і пошук власних переваг

Готельний комплекс: аналіз ринку і пошук власних переваг

Фахівці в цій сфері діяльності рекомендують складати бізнес-план готелю, розрахованого на постояльців «середньої руки». Така стратегія і спрямованість дасть можливість зайняти гідне місце в сфері, де вже існує досить велика конкуренція. Для заможних мешканців можна відвести апартаменти або облаштувати номер люкс-класу. Однак розраховувати тільки на таких відпочиваючих не рекомендується. Відкриття готелю вищої категорії потребують великих фінансових вливань, що не завжди може собі дозволити починаючий підприємець.

Майбутні бізнесмени зі скромними фінансовими можливостями намагаються скласти бізнес-план міні-готелі і залучити клієнтів. Відразу варто відзначити, що в області, де спостерігається жорстка і серйозна конкуренція, необхідно мати якусь відмінну рису, яка зможе привернути увагу клієнтів. Це може бути висококласний сервіс, бездоганне обслуговування, невисока вартість проживання або додатковий комплекс послуг. Однак всі ці заходи потрібно відобразити в бізнес-плані міні-готелю.

Зовнішнє і внутрішнє оздоблення комплексу

Зовнішнє і внутрішнє оздоблення комплексу

Зовнішній вигляд готельного комплексу також має значення. Якщо розташований готель на відкритому шосе, вона повинна мати привабливу і помітну рекламу або красиву вивіску. Саме така самореклама допоможе привернути увагу проїжджаючих, які шукають хороше місце для ночівлі. Оскільки розрахований бізнес на відвідувача середньої руки, то має значення також зовнішній вигляд комплексу, так само як і внутрішнє оздоблення. Нехай це і не найвимогливіший клієнт, але в будь-якому випадку він зверне увагу на місце, де проведе ніч.

Готовий бізнес-план відкриття готелю описує кожен номер, а також веде облік витрат на його обслуговування. Так, в кожному номері повинна бути туалетна кімната, а також душова кабіна. Бізнес-план готелю, приклад якого ви знайдете на нашому сайті, може і не включати відкриття власної їдальні або кафе (Ресторану), де постояльці будуть харчуватися. Зате про затишному кафе потрібно подбати тим бізнесменам, які планують відкривати готельний комплекс. В такому випадку, крім ресторану або кафе, варто передбачити також тенісний корт, фітнес-центр, розважальні центри для дітей.

Що потрібно врахувати?

Кожен підприємець, зважившись стати власником бізнесу, повинен думати, як відкрити готель і при цьому не «прогоріти» на початковому етапі діяльності. Перед тим як відкрити приватний готель, необхідно в запасі вже мати певні цікаві ідеї і задумки, які допоможуть швидко завоювати довіру відвідувачів.

Не варто забувати і про конкурентів. У розділі «Конкуренція» перераховуються всі конкуренти, наводиться аналіз їх цін, завантаженості, спектра послуг. Далі йдуть конкурентні ідеї, які допоможуть новому готелі виглядати більш респектабельно, вигідно в порівнянні з прямим суперником. Цим питанням приділяється особлива увага.

Перед тим як відкрити приватний готель, потрібно подумати і про термін окупності такого зухвалого проекту. При правильному менеджменті, хорошій рекламі готельний бізнес повністю окупається за 2 роки.

Якщо буде будівництво ...

Як скласти бізнес-план, якщо готель буде будуватися? В цьому випадку вибрати зручне і найвигідніше місце розташування будівлі, а після підготувати всю будівельну документацію, кошторис. Потрібно заодно подумати, як відкрити готель для тварин, тому що багато людей приїжджають разом зі своїми чотириногими друзями. Якраз такий хід може стати відмінною рисою закладу, адміністрація якого думає не тільки про людей, а й про їх вихованців. Однак в цьому випадку рекомендується скласти також бізнес-план готелю для собак окремим документом.

Перед початком будівництва розраховується загальна площа, яка буде відведена під основну будівлю. Також потрібно передбачити місце для розважального комплексу, ресторану, басейну, сауни і т.д. Використовуючи дані про конкурентів, потрібно визначити оптимальну кількість номерів готелю. Не варто забувати і про аналіз попиту на цей вид послуг. Ось що потрібно, щоб відкрити готель і отримати вигоду з такого заходу.

Ось що потрібно, щоб відкрити готель і отримати вигоду з такого заходу

Фінансові питання

Слід перед відкриттям бізнесу провести повний розрахунок доходів і витрат бізнесу. У статтю витрат слід внести витрати на будівництво, ремонт приміщень та їх облаштування. Окремим витратним пунктом будуть заробітні плати основних працівників, а також додаткових. Наприклад тих, хто відкриває двері в готелі. Середня вартість проекту складе 15-20 млн. Рублів, проте в залежності від регіону сума буде варіюватися в ту чи іншу сторону.

Завантажити бізнес-план готелю

Що потрібно врахувати?
Як скласти бізнес-план, якщо готель буде будуватися?

Новости