Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Громадський транспорт в Німеччині - ж / д, автомобільний, повітряний, морський, проїзні 2019, вартість проїзду

  1. На машині
  2. Як вести себе на автобанах
  3. На поїзді
  4. На великі відстані
  5. Подорож всередині області
  6. Квитки на потяги Німеччини
  7. Квитки для Verkehrsverbund
  8. Квитки на поїзди далекого прямування
  9. тарифи
  10. Філії Deutsche Bahn
  11. літаком

Транспорт Німеччини - це точно таке ж кліше, як і німецьке пиво і сосиски, і перші асоціації, що виникають в голові, - надійність, пунктуальність, якість. Цим і славиться транспортна система Німеччини, яку цілком можна вважати кращою в Європі, незважаючи на те, що об'єднання ФРН і НДР відбулося порівняно недавно. Міста Німеччини пов'язані як легендарними автобанами, так і залізницями і автобусними маршрутами. Для туристів же, мабуть, найкращим вибором будуть залізні дорогі в Німеччині - подорожувати по ним просто і часто недорого. Транспорт Німеччини - це точно таке ж кліше, як і німецьке пиво і сосиски, і перші асоціації, що виникають в голові, - надійність, пунктуальність, якість

На машині

Автобани Німеччини знамениті на весь світ, хоча і мережу інших доріг вражає своєю якістю. Проїзд по автобанах безкоштовний для легкових машин (вантажівки повинні платити).

На бензин ціни в Німеччині досить високі. На автозаправних станціях є вибір між дизелем, Benzin (неетилованим бензином), Super і SuperPlus (високооктанове паливо). Також можна купити LPG (зріджений нафтовий газ) на шосе. У Німеччині спочатку потрібно заправити бак, а потім заплатити.

У більшості міст можна взяти машину в оренду, всередині Німеччини дозволена також оренда «в один кінець» без додаткової плати. Коли берете в оренду машину, будьте уважні, так як більшість машин в Німеччині оснащені ручною коробкою передач, тому якщо хочете з автоматичною, це потрібно обговорити окремо.

Детальніше про оренду автомобіля в Німеччині .

Інший відмінний спосіб покататися по країні без власної машини це скористатися послугами машин, що їдуть по дорозі. Через спеціальні веб-сайти можна зв'язатися з людьми, якщо ви говорите по-німецьки або можна попросити друга допомогти. Це безкоштовний сервіс і зазвичай найдешевший спосіб подорожі. Найпопулярніші сайти це і, на другому сайті потрібно платити додатково. Якщо ж є своя машина, то можна підвезти когось самим, це відмінний спосіб економії грошей і допомогу в захисті навколишнього середовища.

На червоне світло не можна повертати направо, крім випадків, коли є маленька зелена стрілка, приєднана до світлофора. В цьому випадку можна обережно повернути праворуч, але все одно буде необхідно зупинитися, щоб переконатися, що немає пішоходів і інших машин.

У багатьох областях світлофори не висять над перехрестям, а розташовані на кутах. Не потрібно повільно під'їжджати до перехрестя, інакше можна не встигнути помітити зміну світла. Жовте світло горить значно менше в порівнянні з США і Канадою і також попереджає про те, що скоро загориться зелений.

Остерігайтеся велосипедистів на велосипедних доріжках, іноді їм дозволено використовувати протилежну смугу. Якщо дорога перетинає велодоріжку (Radweg), на ній можуть бути червоні позначки або інші знаки, тоді у велосипедиста є перевага. Якщо є якісь сумніви чи ні знаків, все одно краще пропустити.

Якщо поліціейскіе захочуть зупинити, то вони включать мигалки. Зупиняйтеся спокійно і дружньо, передайте водійські права і документи на машину (якщо машина взята в оренду, то необхідно надати копію договору оренди), коли вас попросять. У більшості випадків це все, що може трапитися, якщо проявляти належну повагу до знаків, обмеженням швидкості, то вас можуть і зовсім не зупинити.

Поліція може перевіряти водіїв на вміст алкоголю в крові; контроль буде особливо жорстким під час національних свят або закриття масових заходів, де люди можуть вживати алкоголь. Вважається незаконним вести машину, коли вміст алкоголю в крові вище 0,05% (0.5 ‰ (проміле)). Але навіть якщо значення буде нижче, можуть оштрафувати, якщо створиться враження, що ви не можете вести автомобіль. Для людей молодше 21 року і для тих, чий водійський стаж не більше двох років, обмеження дорівнює 0.

Обмеження швидкості в Німеччині такі (якщо не визначено інше):

  • максимум 5 км / год на «Spielstraßen» (відзначені біло-синім знаком із зображенням граючих дітей)
  • максимум 30 км / год на території житлової зони в місті (відмічені знаком «30-Zone Wohngebiet», існують також 20-Zone і 10-Zonе)
  • максимум 50 км / год на території міст (включаючи «Kraftfahrtstraßen» (відмічені знаком із зображенням білої машини на блакитному тлі)
  • максимум 100 км / год за межами міст
  • на автобанах зазвичай немає загального обмеження швидкості, якщо між протівомоложнимі смугами є розділювальна смуга. Однак іноді можуть з'являтися спеціальні знаки обмеження. Рекомендована швидкість на автобані становить 130 км / ч, і якщо ви вперше на такій дорозі і не звикли до щільного руху, краще не перевищувати цю швидкість. До того ж, якщо їхати з перевищенням швидкості і потрапити в аварію, можна опинитися відповідальним за частину або за весь збиток, незалежно від того, хто насправді винен.

Транспортні засоби з максимальною швидкістю менше 60 км / год не можуть виїжджати на автобани Німеччини.

З травня 2007 р вступили в силу нові правила про контроль за вихлопними газами. Всі автомобілі, що в'їжджають в зону «Umweltzone» (без забруднень), повинні бути позначені спеціальним знаком (Feinstaubplakette) в залежності від категорії забруднення. Знаки на початку чистих зон покажуть, який значок потрібно для в'їзду на цю зону (зелений, жовтий або червоний), а яким машинам в'їзд заборонений. Якщо у машини зовсім немає значка, їй заборонено в'їжджати в такі чисті зони. Якщо берете машину в оренду, запитаєте про наявність «Feinstaubplakette».

Як вести себе на автобанах

Німецькі водії їдуть зазвичай швидко і досить агресивно, особливо на частинах дороги без обмежень швидкості. Міняти смуги потрібно гранично акуратно. Транспортні засоби, особливо мотоцикли, можуть з'явитися за секунду з нізвідки.

Якщо права смуга вільна, то краще зайняти її, навіть якщо здається, що інші водії вибирають ліву або середню (якщо така є). Можна залишатися на лівій / середній смузі, якщо справа виявилися дуже повільні машини.

Дорожні знаки на автобані показують можливі пункти призначення (в основному назви міст). Вони не показують напрямок дороги (захід / схід), як в деяких інших країнах.

Обгін справа заборонений і може бути небезпечний, так як інші водії його не очікують. Потрібно завжди пропускати машини зліва, крім випадків, коли ви знаходитесь в пробці.

Ніколи не їдьте заднім ходом на шосе, навіть якщо пропустили свій вихід. Доїдьте до наступного виходу і зробіть поворот буквою U.

На автобанах є аварійна смуга, де можна зупинитися тільки для того, щоб взяти перепочинок. Для всього іншого завжди використовуйте спеціальні майданчики; на аварійних смугах незаконно і небезпечно зупинятися з інших причин. Якщо на автобані закінчиться паливо, то поліція може взяти штраф, якщо помітить. Якщо виникла необхідність зупинитися, потрібно встановити спеціальний аварійний трикутник.

Стрілки на маленьких табличках вздовж автобану вказують на наступний помаранчевий аварійний телефон, який автоматично безкоштовно з'єднає зі службою, якщо вам потрібна поліція, швидка допомога або просто механік. Для таких дзвінків краще вибирати ці телефони, а не мобільні, так як з їх допомогою можна відстежити ваше місцезнаходження.

Іноді машини швидкої допомоги використовують аварійні смуги під час пробок. Але про це завжди повідомляють за допомогою спеціальних світлових знаків.

У разі поломки можна викликати ADAC (найбільший автомобільний клуб в світі) за номером +49 180 2222222 зі спеціальних ліній і 22 22 22 з мобільного телефону, незалежно від оператора. На автобані ADAC завжди нададуть безкоштовні послуги. В інших ситуаціях вони можуть взяти якусь суму, якщо ви не є членом організації. Якщо ви член іноземної організації автолюбителів, можна дізнатися, чи визнає ADAC Ваше членство.

На поїзді

У Німеччині є відмінна залізнична система, яка охоплює майже кожну частину країни. Якщо ви не подорожуєте на машині, поїзд може стати основним видом транспорту. Перетнути Німеччину з Мюнхена на півдні до Габмурга на півночі можна всього за 6 годин. На машині це займе близько 8.

Більшість поїздів діє під керівництвом ( «Німецька залізниця»), національна залізнична компанія. Потяги зазвичай дуже надійні (затримки дуже рідкісні і не більше, ніж 10 хвилин) і є комфортним і безпечним засобом пересування. До слова, громадський транспорт Німеччини представлений міськими електричками S-Bahn, які є одним з найбільш зручних способів пересування в містах Німеччини.

Є кілька незалежних залізничних компаній, які завідують регіональними пасажирськими перевезеннями.

На великі відстані

Всі основні міста з'єднані ICE (InterCity Express) і звичайними поїздами InterCity. ICE - це високошвидкісні поїзди, які можуть розвинути швидкість до 330 км / ч. Потрібно подбати про бронювання, це не обов'язково, але може виявитися, що доведеться стояти, якщо не дістанеться місця. Обов'язково варто бронювати квитки на п'ятницю і неділю, тому що в ці дні їздить найбільше людей - навіть перший клас може бути переповнений.

Швидкісні поїзди Німеччини ICE дуже комфортні. Перед тим, як замовляти квиток в перший клас, подумайте, що якість другого класу в поїздах ICE відповідає або навіть вище першого класу в міжміському поїзді інших країн, що також позначається і на ціні. Головною відмінністю між двома класами є ширина сидіння (3 сидіння в першому і 4 - у другому класах).

Високошвидкісні ICE - найдорожчі. На основних напрямках поїзда ICE або IC ходять раз на годину. Також є поїзда EuroCity (EC), які з'єднують основні міста Європи. Для подорожей всередині Німеччини вони приблизно рівні IC.

Проїзні на німецьких залізницях діють на всіх поїздах Deutsche Bahn і досить прості у використанні навіть для іноземців. В основному всі кондуктори (принаймні головний кондуктор, званий «Zugchef» - ​​начальник поїзда) говорять гарною англійською.

Також є поїзда на довгі дистанції, які знаходяться під управлінням інших компаній, які не Deutsche Bahn, і вони зазвичай йдуть по другорядним маршрутами. Ці поїзди досить комфортні (хоча не так, як ICE) і іноді дешевше, але більшість з них зупиняється майже на кожній зупинці по маршруту. Квиток «Schönes Wochenende» ( «Щасливі вихідні») дозволяє подорожувати на більшості з них (і на багатьох видах транспорту на короткі дистанції) по суботах і неділях, за одним важливим винятком - маршрути «InterConnex». Врахуйте, що подорож по квитку «SchönesWochenende», наприклад, з Гамбурга до Мюнхена на транспорті, який ходить на короткі дистанції, вимагає 5 пересадок і займає 12 годин.

Якщо потрібно далеко проїхати на поїзді, то є можливість купити квиток на спальний поїзд. Звичайно, ви пропустіть красиві німецькі пейзажі, але зате можна буде виспатися в ліжку.

Подорож всередині області

У регіонах і між прилеглими містами ходять два типи поїздів - «Регіональні експреси» (Regional-Express) і «Регіональні поїзда» (Regionalbahn). «Регіональні експреси» досить комфорнти, мають двоповерховими вагонами і ходять з великою швидкістю і на великі відстані, ніж простий Regionalbahn, який зупиняється на всіх, навіть невеликих станціях. Тарифний план на обох видах поїздів - С (дешевше, ніж в InterCity). При цьому в «Регіональних експресах» завжди присутні кондуктора, чого не скажеш про потяги RegionalBahn; проте це не означає, що купівлею квитків в такому випадку можна знехтувати - перевірки проводяться досить часто.

Квитки на потяги Німеччини

Вся онлайн-інформація Deutsche Bahn доступна на. Там же можна знайти розклад поїздів в Німеччині, всі види тарифів і багато іншого. Адреса,. Останнім часом ця практика стає все більш поширеною завдяки своїй зручності.

Дуже важливо зробити вибір між місцевими поїздами і поїздами на великі відстані. Проблема в тому, що якщо ви подорожуєте між станціями всередині тарифного союзу, то це місцеве повідомлення, а якщо хоча б один не входить в союз, то це поїздка на довгу дистанцію, навіть якщо це той же самий потяг. Особливо в місцевих транспортних системах здається складним вибрати правильний квиток і потім спробувати обдурити автомат з продажу. Не бійтеся попросити іншого мандрівника про допомогу. Для подорожі всередині тарифного союзу потрібен тільки один квиток для всієї подорожі (звичайно, можуть бути винятки, наприклад, історичні, туристичні та поїзди на довгі дистанції або якийсь певний автобусний маршрут).

Квиткові автомати діляться на три категорії. Квиткові автомати для місцевого транспорту зазвичай жовті, біло-сірі або помаранчеві; регіональні (до 100 км) і на довгі дистанції - червоні і сині.

Квитки для Verkehrsverbund

Більшість великих міст об'єднані в Verkehrsverbund (уніфікована система оплати проїзду). Спочатку потрібно заплатити, потім можна скористатися транспортом. Залежно від квитка, його потрібно «пробивати», щоб він став чинним. Якщо у вас немає діючого квитка, вас можуть оштрафувати як безквиткового пасажира.

За зменшеною ціною можуть продаватися квитки на день або на 4, 5 або 10 поїздок. Деякі квитки дозволяють їздити певну кількість часу з дозволеними перервами. Деякі квитки діють тільки на певну відстань, число станцій або число регіонів. Багато уніфіковані системи оплати проїзду поділені на регіони або зони, і ціна квитка залежить від кількості зон (відстані).

Дуже зручно з'єднувати поїзди на далекі відстані і місцевий транспорт. Якщо ви подорожуєте далеко, тобто відмінний шанс, що квиток буде включати денний квиток на Verkehrsverbund хоча б в одному з пунктів і, можливо, навіть в пункті відправлення.

Автомати для місцевих квитків в більшості випадків приймають тільки готівку, хоча на деяких діють німецькі банківські карти, карти електронної готівки або спеціальні дебетові карти; кредитними картами точно не можна розплачуватися. Щоб купити один квиток, потрібно буде вибрати код дистанції з великою таблиці і ввести його за допомогою клавіатури. Щоб купити проїзний на день, потрібно провести додаткові дії.

На більшості середніх і великих станцій є квиткові каси. Години роботи у них різні, тому є ймовірність, що доведеться почекати в черзі, але це займе не більше 5 хвилин.

Квитки на поїзди далекого прямування

Квитки на поїзди далекого прямування - це квитки на потяги Deutsche Bahn. Так як Bahn бере участь в уніфікованої системи оплати проїзду, вони часто не продають квитки на внутрішні потяги. Є сім способів купити квиток:

  • через інтернет (спеціальні пропозиції, зменшені ціни на подорожі туди-назад)
  • в автоматах з продажу квитків
  • в квиткових касах DB на станціях, вони називаються Reisezentrum (іноді ціни там трохи вище)
  • туристичні агентства зі знаком DB (їх близько 3600, іноді ціни у них трохи вище)
  • в самому поїзді (в крайньому випадку, приблизно на 10% дорожче; оплата готівкою або карткою)

Хоча в національних поїздах можна купити квиток прямо в поїзді, то в регіональних цього зробити не вдасться. Якщо вас оштрафували, а ви не хочете (або не в змозі) заплатити, в більшості випадків вас допитає (або навіть заарештує) федеральна поліція ( «Bundespolizei»).

Іноді корисно планувати заздалегідь і переглянути сайт Deutsche Bahn, щоб знайти спосіб заощадити гроші. Якщо потрібні квитки туди-назад, можна заощадити близько 25%, замовивши за 3 дні. Якщо ви використовуєте інтернет під час або до подорожі, то відвідайте сайт, зареєструйтесь, оплатіть кредитною карткою, роздрукуйте квиток (це необхідно, якщо ви не замовили відправку квитка поштою на будь-який німецький адреса). Кондуктор перевірить номер квитка і номер кредитної картки. Можна купити квиток прямо до поїздки, це дуже зручно.

Автомати з продажу квитків DB на станціях оснащені сенсорними екранами і меню на декількох мовах. Введіть станції відправлення і прибуття, дату і час, і ви отримаєте список можливих рейсів з цінами в залежності від поїзда. Виберіть один, оплатіть кредитною карткою або картою maestro, і квиток буде роздрукований. Такі автомати продають квитки безпосередньо перед початком поїздки.

Reisezentrum це найпростіше рішення для мандрівників. Персонал дуже доброзичливий і готовий допомогти. Але є і недоліки - вони закриті всю ніч, їх можна знайти тільки на великих станціях і майже завжди потрібно чекати. Залежно від часу і дня потрібно мати хоча б півгодини вільного часу.

Якщо на станції відправлення є тільки автомат, який продає квитки до найближчих точок, а не до необхідного кінцевого пункту, потрібно набрати «9999». Автомат продасть вам «Fahrkarte Anfangsstrecke» (попередній квиток). В цьому випадку потрібно буде купити остаточний квиток в поїзді, але не потрібно буде платити додаткові суми.

тарифи

У Deutsche Bahn є величезна кількість різноманітних пропозицій, багато з яких відмінно підходять для мандрівників, так як на поїзді в Німеччині їздити швидко і дуже зручно. Внизу перераховані найзручніші з туристичної точки зору варіанти

  • Спеціальна пропозиція (квитки на вихідні) дозволить відправитися в будь-яку точку Німеччини в суботу або неділю до 3-ї ночі наступного дня. Однак варто звернути увагу, що ця пропозиція поширюється тільки на потяги місцевого сполучення (IRE, RE, RB, S), поїзди більшості приватних залізничних компаній та інші засоби громадського транспорту, крім експресів і нічних поїздів (ICE, IC і т. Д.) . Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, можна скористатися зовсім недорогим варіантом всього за 44 євро - за квитки для групи в складі не більше 4 осіб (за додаткову особу плата - 6 євро). При наявності цього квитка на головному вокзалі можна запропонувати таким же мандрівникам їхати групою і заощадити на проїзді. Теоретично Schönes-Wochenende-Ticket є найдешевшу форму подорожі на довгі дистанції: витративши 12 з невеликим годин і 5 євро, можна дістатися з Мюнхена в Гамбург, що швидше і дешевше, ніж аналогічна поїздка на автобусі.
  • Flatrate - це квиток на будь-яке число поїздок на регіональних поїздах в будь-якому регіоні Німеччини; так що якщо зі звичайним регіональним квитком можна виїхати, скажімо, за межі Баварії, то Quer-durchs-Land-Ticket це цілком дозволяє. Він коштує 44 євро на людину, і плюс 8 євро - за кожного наступного пасажира. Так що в підсумку проїзний на двох обходиться всього в 52 євро. Більше дізнатися про квиток можна.
  • Eurail Pass і InterRail Pass - проїзні квитки по залізницях Німеччини і ряду європейських країн, що дозволяють зробити необмежену кількість поїздок в Європі за певну кількість днів. Детальніше про і.
  • Купон квиток - він діє на регіональних і InterCity поїздах. Якщо максимальна дистанція однієї поїздки до 250 км, то вартість такого квитка в другий клас становить 19,90 євро. Вартість поїздки на більш тривалі відстані - 29,90 євро в другому класі, 39 євро - в першому класі. Проїзний на двох - 49 євро за людину (додатковий пасажир - ще 20 євро). Докладніше - .

Також є різні дисконтні опції, але вони розраховані, скоріше, на тих, хто планує залишатися в країні на досить тривалий термін, або поїздка охоплює всю сторінку на і тривати не менше двох тижнів.

  • Якщо купити квиток в зворотний кінець принаймні за три дні, то можна отримати знижку в 25% і навіть в 50%, якщо подорож включає ніч з суботи на неділю. На відміну від стандартних квитків, за цими потрібно буде сідати тільки на зазначені у квитку поїзд, не можна вибирати більш ранні або більш пізні.
  • Діти до 14 років подорожують безкоштовно разом з одним із батьків.
  • Залізнична картка вартістю 62 євро (125 євро за проїзд в першому класі) надає знижку в розмірі 25% на всі придбані згодом квитки.
  • Залізнична картка вартістю 255 євро (515 євро за проїзд в першому класі) надає знижку в розмірі 50% на всі квитки. Школяр або студент (до 26 років), а також пенсіонер старше 60 років або інвалід можуть придбати таку картку за півціни.
  • Залізнична картка вартістю 4,395 євро (7,435 євро за проїзд в першому класі) надає знижку в розмірі 100% практично на всі квитки. Виняток становить, наприклад, AutoZug - поїзд, що надає послугу перевезення особистого автомобіля пасажира. Крім того, при проїзді у нічних поїздах або експресах ICE Sprinter доведеться доплачувати.

Для учнів в Німеччині є ще один відмінний варіант: студенти віком до 26 років можуть придбати картку BahnCard50 за півціни. Ще одне важливе зауваження: якщо не хочете купувати картки BahnCard, бронюйте квитки на тиждень раніше - в цьому випадку їх також можна купити вдвічі дешевше; єдине обмеження, з яким можна при цьому зіткнутися і з-за якого слід ретельно планувати свій маршрут, то, що відправна точка стає кінцевою, тобто такий варіант спрацьовує лише в разі, якщо ви повертаєтеся туди, звідки виїхали. Крім того, поїздка повинна припадати на вікенди; нарешті, заздалегідь зазначений поїзд, яким слід їхати (про номер поїзда вас сповістять).

Філії Deutsche Bahn

  • (Артерн (Artern) - Небра (Nebra) - Наумбурга (Naumburg), Цайц (Zeitz) - Тойхерн (Teuchern) - Вайсенфельс (Weißenfels) / Наумбурга, Кверфурт (Querfurt) - Мерсебург (Merseburg), Мерсебург - Шафстадт (Schafstädt).

Інші залізничні та інші транспортні компанії

  • (Гельзенкірхен (Gelsenkirchen) - Херне (Herne) - Бохум (Bochum) (Nokia-Bahn), Ессен (Essen) - Бохум - Віттен (Witten) - Хаген (Hagen) (Ruhr-Lenne-Bahn))
  • (В районі міста Карлсруе (Karlsruhe)
  • (Гамбург- Айдельштедт (Eidelstedt) - Ульцбург (Ulzburg) - Ноймюнстер (Neumünster), Ельмшорн (Elmshorn) - Ульцбург, Ульцбург - Нордерштедт Мітте (Norderstedt Mitte)
  • (Гессертшаусен (Gessertshausen) - Фішах (Fischach) - Маркт Вальд (Markt Wald), Гюнцбург (Günzburg) - Крумбах (Krumbach)
  • (Мюнхен - Ленггріз (Lenggries) / Тегенсі (Tegernsee) / Байрішцель (Bayrischzell)
  • (Гарміш (Garmisch) - Партенкірхен (Partenkirchen) - Граінау (Grainau) - Шніфернерхаус (Schneefernerhaus) / Цугшпітц-плато (Zugspitzplatt)
  • (Фрідріхшафен Хафен (Friedrichshafen Hafen) - Аулендорф (Aulendorf)
  • (На острові Боркум (Borkum) в Північному морі)
  • (Фрайбург (Freiburg) - Брайза (Breisach), Ригель (Riegel) - ендінг (Endingen) - Брайза, Ригель - Готтемхайм (Gottenheim), Фрайбург - Ельза (Elzach)
  • (Броль (Brohl) - Енгельн (Engeln)
  • (Прієн (Prien (DB) - Хафен Шток (Hafen Stock)
  • (Хемнітц (Chemnitz) - Штольберг (Stollberg), Штольберг - Св. Егідін (St. Egidien) - Глаухау (Glauchau), Хемнітц - Бюргштадт (Burgstädt), Хемнітц - Гайніхен (Hainichen)
  • (Лейпциг - Борна (Borna) - Гайтхайн (Geithain); Лейпциг - Вурцен (Wurzen) - Ошатц (Oschatz); Лейпциг - Делич (Delizsch) - Биттерфельд (Bitterfeld); Лейпциг - Бад Лаузік (Bad Lausick) - Гайтхайн (Geithain) ; Лейпциг - Айленбург (Eilenburg) - Торгау (Torgau)
  • (Дессау (Dessau) - Вёрлітц (Wörlitz)
  • (Ошатц (Oschatz) - Мюгельн (Mügeln) - Кеммлітц (Kemmlitz), Небітцхен (Nebitzschen) - глоси (Glossen)
  • (В районі міста Карлсруе)

автобусом

На більшості з небагатьох існуючих в Німеччині автобусних маршрутів далекого сполучення в основному їздять з / в Берлін. Крім того, є пара дуже корисних автобусних маршрутів від «Neun-Euro Bus». Якщо замовити квитки заздалегідь, будь-яка поїздка по магістралі, що сполучає Гамбург (+ аеропорт), Ганновер (+ аеропорт), Кассель, Франкфурт (+ аеропорт), Мангейм і Гейдельберг, обійдеться всього в 9 євро. Інший автобусний маршрут проходить через Маннгейм - Гейдельберг - Хайльбронн - Ротенбург про дер Таубер - Нюрнберг. Для отримання більш детальної інформації зайдіть на.

На відміну від згаданих автобусних маршрутів на далекі відстані, автобусні лінії регіонального і локального повідомлення розвинені дуже непогано. Однак в сільській місцевості більшість автобусів ходять лише один раз в день. В позначенні таких експрес-ліній зазвичай міститься буква (букви) CE (локальний), E (в районі Гамбурга; в інших районах буквою E позначаються особливі маршрути), S (регіональний), SB (регіональний і локальний) або X (в межах Берліна ); в позначенні міських автобусів буде буква (букви) BB (від слова «Bürgerbus», тобто автобуси, що не входять в тарифні союзи), C або O. Завжди ретельно перевіряйте час відправлення: іноді - особливо вночі і в сільській місцевості - доводиться викликати автобус по телефону.

літаком

Головний авіаперевізник Німеччини,, забезпечує польоти в усі великі міста країни, а також за кордон. Через порівняно невеликих відстаней і досить високого рівня виникають непорозумінь (найчастіше з багажем) перельоти в межах країни здійснюються в основному в ділових цілях. З огляду на буму бюджетних авіаліній, надзвичайно низьких цін, якими рясніє Інтернет, і величезну конкуренцію є всі підстави вважати, що вони не будуть користуватися великим попитом. Якщо бажаєте відвідати будь-які великі міста, порівняйте вартість квитків на літак і на потяг. На дешевих авіалініях в переліку рейсів нерідко вказуються крихітні аеропорти, розташовані десь в глушині, співзвучні з широко відомими, що може збити з пантелику мандрівників (наприклад, Франкфурт-Хан не має нічого спільного з Франкфуртом-на-Майні, великим міжнародним аеропортом Німеччини ).

Перельоти в межах Німеччини пропонують такі перевізники:

  1. : Берлін (аеропорт Шонефельд), Берлін (аеропорт Тегель), аеропорт Бремен, Кельн (аеропорт Кельн / Бонн), аеропорти Дрезден, Дюссельдорф, Ерфурт, міжнародний аеропорт Франкфурт, аеропорти Гамбург, Ганновер, Карлсруе / Баден-Баден (аеропорт Соеллінген), аеропорт Лейпциг / Халле, аеропорт Мюнстер, Мюнхен (аеропорт ім. Франца Йосипа Штраусса), Нюремберг (аеропорт Метрополітен ейріа), Росток-Лааге (аеропорт Лааге), Штутгарт (аеропорт Ехтердінген), Вестерланд - аеропорт Силт).
  2. : Берлін (аеропорт Тегель), аеропорт Бремен, Кельн (аеропорт Кельн / Бонн), аеропорти Дортмунд, Дрезден, Дюссельдорф, міжнародний аеропорт Франкфурт, аеропорти Фрідріхшафен, Гамбург, Ганновер, Хоф, Лейпциг / Халле, Мюнстер, Мюнхен (аеропорт ім. Франца Йосипа Штраусса), Нюремберг (аеропорт Метрополітен ейріа), аеропорт Падерборн, Штутгарт (аеропорт Ехтердінген), Вестерланд (аеропорт Силт).
  3. Cirrus Airlines: Берлін (аеропорт Тегель), аеропорт Дрезден, Дюссельдорф (аеропорт Мёнхен-Гл. ДУС), аеропорт Ерфурт, аеропорти Гамбурга, Герінгсдорф, Кіль (аеропорт Холтенау), аеропорт Маннгейм, Мюнхен (аеропорт ім. Франца Йосипа Штраусса), Саарбрюкен (аеропорт Еншайм).
  4. : Аеропорти Боркум, Бремен, Бремерхавен, Куксхафен / Нордхольц, Емден, Хайде-Бойсум, Гельголанд, Мюнхен (аеропорт ім. Франца Йосипа Штраусса), Нюремберг (аеропорт Метрополітен ейріа), Росток-Лааге (аеропорт

фотографії:

Питання від туристів

Поради від туристів

Новости