Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Всі пляжі Пхукета і кращі пляжі острова, карта і мої відгуки

  1. Список найкращих пляжів Пхукета
  2. Основні пляжі Пхукета
  3. Пляж Найтон (Naithon Beach)
  4. Пляж Банг Тао (Bang Tao Beach)
  5. Пляж Сурін (Surin Beach)
  6. Пляж Камала (Kamala Beach)
  7. Пляж Патонг (Patong Beach)
  8. Пляж Карон (Karon Beach)
  9. Пляж Ката (Kata Beach)
  10. Пляж Ката Ной (Kata Noi Beach)
  11. Пляж Най Харн (Nai Harn Beach)
  12. Чи не основні пляжі Пхукета
  13. Пляж Банана (Banana Beach)
  14. Пляж Лаем Сінг (Laem Sing Beach)
  15. Пляж Камала близько Aquamarine Resort
  16. Пляж Накалай (Nakalay Beach)
  17. Пляж Розжарюємо (Kalim Beach)
  18. Пляж Трітранг (Tri Trang Beach)
  19. Пляж Фрідом (Freedom Beach)
  20. Пляж готелю Ле Меридіа (Le Meridiуn Phuket Beach Resort)
  21. Пляж Ао Сейн (Ao Sane Beach)
  22. Пляж Януі (Ya Nui Beach)
  23. Пляж Равай (Rawai Beach)
  24. Пляж Калонг (Chalong Beach)
  25. Карта пляжів Пхукета

На Пхукеті я зимував вже 3 рази, тому був час покататися по різним пляжам і зробити їх огляди. Даний пост збірний, після опису кожного пляжу ви знайдете посилання на докладну розповідь про кожного з пляжів з фотографіями. Також ви можете ознайомитися з докладними оглядами пляжів Пхукета , Самуї , Панган , Паттайя , до Чанга , Крабі , Пхі-Пхі , до Ланта і Хуа Хіна .

Пляжі Пхукета йтимуть в порядку з півночі на південь проти годинникової стрілки. А щоб краще уявляти, де і чого, подивіться карту всіх пляжів в самому низу статті, там можна клікнути по точці на карті і перейти по посиланню почитати докладний опис з купою фотографій. Також ви можете скачати різні паперові карти пляжів .

Зміст статті

Список найкращих пляжів Пхукета

Перше, що потрібно знати - тільки на заході Пхукета і на півдні купабельние пляжі. Так, є ще на сході парочка, але вони прям зовсім на любителя.

Кращі пляжі для тривалого проживання на мій погляд: Най Харн і Банг Тао . Обидва спокійні, там трохи готельних туристів, найбільше будинків в оренду, вистачає інфраструктури. На Банг Тао навіть супермаркет Tesco є. Але коли ми говоримо про Най Харне, то мається на увазі, що жити треба в районі Равай або Калонг (саме там всі будинки в оренду), а на сам Най Харн їздити на байку або на машині. На Банг Тао же можна оселиться в пішої доступності від моря. Також ще можна Камалу розглянути - є супермаркет BigC, житло є і море буде недалеко.

Для пляжного відпочинку найкраще підходять Карон , ката і ката Ной . Перерахував до порядку зменшення кількості людей. Але якщо говорити про самі пляжі, то Карон красивіше буде, а Ката поуютнее. Взагалі найкращий з них, на мій погляд, Ката Ной, але там готелі дуже дорогі і інфраструктури замало. В принципі ніхто не заважає їздити на Ката Ной купатися, або навіть ходити, якщо жити на Ката, там недалеко. Для середнього бюджету я б вибирав готель між Кароном і Катой. Тоді вийде так, що всі 3 пляжі будуть поруч і в пішої доступності. Плюс на Ката є супермаркет Makro.

Готелі на Пхукеті →

Знаю, багатьом для відпочинку подобається спокійний пляж Сурін . Він хороший, не сперечаюся, але я все-таки більше за Ката-Карон, як-то вони по приємніше, якщо говорити не про берег, а про район. Якщо ж вам потрібні місця з меншою кількістю інфраструктури, то розгляньте Найтон і Най Янг . Останній взагалі, можна сказати сільський.

Любителям нічного життя і тусовки пряма дорога на Патонг . Він не тільки нагадує невелике місто, але і має саму розвинену інфраструктуру в окрузі. Магазини, бари, клуби, і невеличкий філіал Паттайї - своя Walking Street. Також тут найбільше бюджетних готелів.

Основні пляжі Пхукета

Пляж Най Янг (Nai Yang Beach)

Най Янг розташований трохи південніше аеропорту. Інфраструктура не особливо розвинена, є кафешки, готелі, Мінімарт, ринок осторонь. Місце не сильно розкручена, людей на березі трохи. Для купання краще всього підходить центральна частина, там досить швидкий вхід і лежаки на пляжі з парасольками. На березі ростуть казуаріни і створюють тінь.

А ось в північній і південній частині вхід дуже довгий, а в відлив взагалі до глибини не дійти. Причому на південній частині, де казуаріновиє ліс повно каменів і місцеві там збирають морепродукти в відлив. Більш детально про Най Янг з описом і фотографіями .

На Пхукеті я зимував вже 3 рази, тому був час покататися по різним пляжам і зробити їх огляди

Пляж Най Янг - Nai Yang Beach

Пляж Найтон (Naithon Beach)

Не дуже великий пляж недалеко від аеропорту Пхукета. Створює враження курортного місця. Людей на березі багато, біля кафе на російській мові хвалебні відгуки постояльців. Уздовж пляжу йде дорога, за якою розташовані готелі. Забудова тут щільна.

Сам пляж гарний, приємний. Пісок дрібний, вода чиста, берегова смуга широка. Від дороги відокремлює казуаріновиє лісосмуга. Шезлонги розташовані в декілька рядів. Більш детально про Найтона з описом і фотографіями .

Пляж Найтон - Naithon Beach

Наступний шматочок пляжу, після того, як піднімешся в гору, належить Andaman White Beach Resort . Мене туди не пустили, мовляв, приватна власність.

Пляж Банг Тао (Bang Tao Beach)

Банг Тао довгий пляж, близько 5 кілометрів. Як правило, живуть в його південній частині, тому що в північній зовсім мало готелів, будинків під здачу, кафе і магазинів. Там швидше пустирі і кілька кафешок на березі. В цілому можна охарактеризувати Банг Тао, як спокійне місце. Дуже детально про Банг Тао з описом і фотографіями , А нижче коротенько.

Північ Банг Тао. На пляжі мало дуже людей, можна сказати взагалі майже нікого немає. Можуть бути великі хвилі, які не підійдуть для маленьких дітей. Глибина наростає досить швидко. Вода чиста, а пісок середніх розмірів. Смуга пляжу широка і відділена від дороги казуаріновиє гаєм і парканом. Тінь від дерев є тільки в першій половині дня. В'їзди на пляжі є тільки там, де кафешки. Велика парковка біля готелю Nikki Beach.

Пляж Банг Тао північ

Середина Банг Тао. Суцільні резорти навколо озер, пафосне і дороге місце. Основну площу займає Laguna Beach Resort. Дорога проходить прям вздовж пляжу і між нею і берегом стоять кафешки в ряд. Тут же вона десь і закінчується, тупикова. І щоб проїхати до південної частини Банг Тао потрібно повернутися трохи назад (на північ), обігнути Лагуну. Близько Moevenpick Resort є парковка, на момент зйомки безкоштовна для всіх. Пісок дрібний. Людей тут вже більше, ніж на північній частині, але ще поки нормально цілком. А ось від середини до півдня людей набагато більше. Тінь швидше за все тут доведеться добувати за допомогою парасольок.

Пляж Банг Тао середина

Південь Банг Тао. Щільна і тісний забудова, багато готелів, магазинів, кафе, будинків на довгий термін. Є нормальний Теско. Основна дорога проходить тут в півтора км від пляжу і йде на пляж Сурін. Решта доріжки вузькі, машині тісно, ​​краще їздити на байку. Основний вхід на пляж близько Bangtao Beach Resort, хоча і через інші резорти можна пройти теж. Людей на березі пристойно, повно лежаків. Глибина наростає нешвидко, але і не доведеться йти занадто далеко. Тінь можна шукати під казуарина (в першій половині дня) і під парасольками.

Пляж Банг Тао південь

Пляж Сурін (Surin Beach)

Сурін мені здався тісним пляжем, де занадто багато людей і движуху. Кругом чути російську мову і багато російських написів. Таке звичайне курортне місце. Велика частина пляжу заставлена ​​лежаками. Пісок дрібний, глибина наростає середнє. З природною тінню можуть бути проблеми. Паркуватися на машині краще на футбольному полі, воно трохи в стороні від основного в'їзду, де стоїть храм (там місце рідко буває). Більш детально про Сурине з описом і фото .

Поруч з Суріном знаходиться Панси Біч. До нього мені проїхати не вдалося, уперся в резорт і шлагбаум, але туди можна потрапити пішки, пускають без проблем.

Пляж Сурін - Surin Beach

Пляж Камала (Kamala Beach)

Камала довгий пляж і інфраструктура залежить від тієї частини, де ви зупинитеся, в цьому сенсі вона схожа на Банг Тао. І точно також справляє враження спокійного і «сільського» пляжу, тому що немає тут нічного курортного життя. більш детально про Камала з фотографіями і описом , А нижче читайте коротенько.

Північ Камали. З боку Суріна сюди можна потрапити через перевал, дорога йде уздовж берега. У цій частині пляжу мало житла і багато порожніх просторів. Між дорогою і пляжем якась відгороджена парканом зона, всередині неї тільки дерева і пустирі. Всі готелі знаходяться через дорогу від берега. Людей на березі вистачає, але не сказати, що дуже багато. Пісок зовсім невеликий близько води, а ближче до дерев побільше. Глибина наростає швидко, що зручно дорослим. Тінь від казуарина є тільки місцями і в першій половині дня.

Пляж Камала північ

Середина Камали. Дорога йде від берега в бік суші. У цій частині району набагато більше людей. Щільна забудова починається саме звідси і йде до Південної Камали. Є міні Теско, невеликий Бігс, вся інфраструктура розташована від середини до півдня. Пляж такий же, як і на півночі, тільки глибина наростає вже набагато повільніше. Незважаючи на готелі та «місто» атмосфера мені сподобалася, що не дуже прям туристична.

Південь Камали. На самому півдні дорога знову йде уздовж пляжу, правда, вже не основна (вона йде на Патонг), а другорядна. Пляж йде прям вздовж цієї дороги, людей майже немає, на піску лежить природний сміття. На півдні і південному середині довгий вхід, доведеться метрів 50 йти по воді.

На півдні і південному середині довгий вхід, доведеться метрів 50 йти по воді

Пляж Камала південь

Пляж Патонг (Patong Beach)

Патонг бич найвідоміший пляж на острові. Деякі називають його філією Паттайї, тому що тут є майже все, що є там в плані нічних розваг. Власне, тусуватися сюди і їдуть. А також по туру більшість пікетники сюди потрапляє. Людей тут повно, як на березі, так і в місті. Так, це справжнісінький місто з пробками, жвавим рухом, і торговими центрами.

З Камали сюди можна потрапити через довгий перевал, а з боку Карона шлях набагато ближче. Уздовж самого пляжу проходить дорога, вона одностороння, враховуйте це при пересуванні. Між дорогою і берегом дерева, продавці всякої всячини, дерева. Потрапити на пляж можна в будь-якій точці. Пляж багатолюдний, багато лежаків на всьому протязі. Вода бруднуватим, всюди послуги масажу, гідроциклів. А ось на самій південній частині за причалом майже нікого немає, ні людей, ні лежаків. Не знаю, чому, швидше за все, тому що там човни паркуються. Більш докладно про Патонге з описом і фото .

Пляж Патонг - Patong Beach

Пляж Карон (Karon Beach)

На Карон можна потрапити через невеликий перевал від Патонг, а з південного боку від пляжу Ката, який плавно перетікає в Карон. Інфраструктура і готелі є на всьому протязі, особливої ​​різниці не помітив. Дорога майже всюди йде уздовж берега, і між нею і береговою лінією тільки пісок і дерева, тобто увійти на пляж можна в будь-якій точці. Пляж популярний, але не такий жвавий, як Патонг, хоча на березі людей ненабагато менше. В районі Карон Парку ставок і трохи порожніх просторів.

Людей багато. Пісок досить невеликий. Під час відливу вода йде не дуже далеко, але вхід відносно довгий завжди. Більш докладно про Карон з фото і описом .

Пляж Карон близько Карон Парк

Пляж Карон близько Карон Парк

Пляж Карон південь

Пляж Ката (Kata Beach)

Ката Біч цивільний пляж, це відразу видно по будівлям. Людей багато, як і на Карон. Вузькі дороги, щільна забудова. Уздовж усього пляжу розташований довгий резорт за парканом. Між ним і пляжем йде дорога. Паркуватися можна на ній без проблем на всьому протязі. Ката перетікає в Кату Ной. Вхід довгий, в відлив це дуже помітно. Пісок дрібний. Сам пляж менш красивий, ніж Карон, але деякі вважають його більш затишним. Особисто я віддаю перевагу бронювати готель між Катой і Кароном, дуже зручне місце. Більш докладніше про Каті з фото і описом .

Більш докладніше про   Каті з фото і описом

Пляж Ката (Kata Beach)

Пляж Ката Ной (Kata Noi Beach)

На Ката Ной можна потрапити з пляжу Ката через пагорб. Він невеликий, але крутий, пішки не знаходишся. Будинки ще більш цивільні, ніж на Каті. Берег відділений від дороги готелями, пройти можна тільки через 2 входи: на початку ще на пагорбі і майже в кінці пляжу. І паркуватися на машині теж не зовсім просто, парковок немає (для байка є), а дорога вузька. Пляж невеликий зовсім. Людей мало, лежаків багато. Пісок середній за розміром. Можуть бути хвилі. Більш детально про Катю Ной з фото і описом .

Більш детально   про Катю Ной з фото і описом

Пляж Ката Ной (Kata Noi Beach)

Пляж Най Харн (Nai Harn Beach)

На мій погляд один з кращих пляжі на острові. Дорога вздовж нього не проходить, поруч є казуаріновиє гай з тінню, відвідуємо місцевими. Готелів поруч трохи, тільки дорогі. Інфраструктури теж майже немає, тому жити тут не дуже зручно, та й ніде, якщо мова про тривалому проживанні. Сюди добре їздити на байку, проживання на Рава, буквально хвилин 10 ехать.Около пляжу є великий ставок і храм. Немає тісноти, місце не дуже курортне, хоча людей вистачає. Пісок середнього розміру, вхід швидкий, навіть в відлив можна купатися, просто трохи подалі зайти. Можуть бути високі хвилі, і тоді тут забороняють купатися. більш детально про Най Харн з фотографіями і описом .

більш   детально про Най Харн з фотографіями і описом

Пляж Най Харн - Nai Harn Beach

Чи не основні пляжі Пхукета

Пляжі Mай Као і Сай Кео (Mai Khao Beach і Sai Kaew)

Два пляжу на самій півночі Пхукета поруч з аеропортом. Травня Као частково знаходиться на території національного парку. У деяких місцях пляжу є кафешки, куди приїжджають місцеві по вихідним. Обидва пляжі безлюдні, з казуаріновиє деревами і дуже різким входом, глибина аж затягує. Кажуть, купатися тут може бути небезпечно, треба бути обережнішим. трохи докладніше про пляжі травня Као .

трохи докладніше   про пляжі травня Као

Пляж Mай Као - Mai Khao Beach

Пляж Банана (Banana Beach)

По дорозі від Найтона в сторону Банг Тао є не надто помітний і не дуже популярний Банана Біч. З дороги вниз до нього ведуть круті стежка між дерев. Сам пляж зовсім невеликий, буквально 100 метрів, а то і менше. Людей небагато, але й не мало. Є кафешка. Машину або байк потрібно залишати на дорозі, там є трохи місця для паркування. Більш детально про Банана Біч з описом і фотографіями .

Більш детально   про Банана Біч з описом і фотографіями

Пляж Банана - Banana Beach

Пляж Лаем Сінг (Laem Sing Beach)

Гавкотом Сінг зовсім маленький пляж. Його добре видно з вьюпоінта у дороги. Під'їзду до пляжу немає. Потрібно кидати транспорт нагорі на дорозі і спускатися по гірській стежці. Тайці зробили платний вхід на пляж і платну парковку. Причому, там місця дуже мало для цього, і в сезон в кращому випадку ви тільки байк знайдете куди приткнути. Але, якщо не лінь пройти сотню метрів, то від Лаем Сінг в сторону Камали уздовж дороги буде пара місць (одне з них близько смітника), де навіть машину поставити можна. Або, як варіант, припаркуватися біля вьюпоінта.

За багатолюдності пляж середній. Площа його невелика, тому залежить від напливу туристів. Глибина наростає з середньою швидкістю. З води стирчать великі брили, в відлив вони повністю оголюються. більш детально про Лаем Сінг з фотографіями і описом .

Пляж Лаем Сінг - Laem Sing Beach

Пляж Камала близько Aquamarine Resort

Невеликий шматочок пляжу в бухті Камала біля готелю Aquamarine Resort & Villa. Це найпівденніша частина Камали. Їхати сюди, швидше за все, спеціально не варто, тільки якщо посидіти в кафешці на березі, вона там одна. Суцільні резорти, досить круті. Тихо, спокійно, людей немає. Пісок крупний з черепашками, у воді є камені. Берег вузький, прям реально кілька метрів всього, але це в прилив. Глибина наростає відносно довго. А в відлив вода йде, і купатися тут буде проблематично. Детальніше про це відрізку Камали .

Детальніше про це   відрізку Камали

Пляж Камала близько Aquamarine Resort

Пляж Накалай (Nakalay Beach)

На наклав бич не потрапив, тільки сфотографував зверху. Там все відгороджує Nakalay Beach Resort, біля нього є напис на щиті «Do not enter». Зверху не бачив нікого з людей на березі. Детальніше про Накалай Біч .

Детальніше про Накалай Біч

Пляж наклав - Nakalay Beach

Пляж Розжарюємо (Kalim Beach)

Розжарюємо Біч розташований на півночі Патонг і це буквально маленький відрізок піску біля дороги. Людей в моє відвідування було небагато. Глибина наростає швидко, можуть бути хвилі. Більш детально про Розжарюємо з фото і описом .

На північ від Розжарюємо є кам'янистий берег, де в відлив місцеві весь час щось збирають, і взагалі у них там тусовка якась. А на південь від Калима майже відразу починається пляж Патонг.

Пляж Розжарюємо - Kalim Beach

Пляж Трітранг (Tri Trang Beach)

Якщо їхати від Патонга на південь не по основній дорозі (вона йде на Карон), а вздовж берега, то через пагорб ми потрапимо на пляж Трітранг. Він розташований біля однойменного Tri Trang Resort, там же можна і потрапити на сам берег, близько резорту доріжка йде різко вниз. Мені було страшнувато їхати. Пісок звичайний, як і всюди. Народу небагато, тихо і спокійно. Пляж невеликий по довжині. Глибина наростає нешвидко, в відлив некупабельний і камені. Детальніше про Трітранг з фотографіями .

Детальніше про Трітранг з фотографіями

Пляж Трітранг - Tri Trang Beach

Пляж Фрідом (Freedom Beach)

Рівна берегова лінія, протяжністю близько 500 метрів, що складається з чистого білого і дрібного піску, з одного боку потопаючого в справжнісіньких джунглях. Невеликий райський пляжів, колись мало відомий, але нині досить популярний і багатолюдний, незважаючи на ізольованість і деяку трудодоступность. Розташовується пляж на південь від галасливого пляжу Патонг, за покритим лісом мисом. Детальніше про пляжі Фрідом з фото і описом .

Детальніше про пляжі Фрідом з фото і описом

Вид на Freedom Beach з боку правого входу

Пляж готелю Ле Меридіа (Le Meridiуn Phuket Beach Resort)

Невеликий пляж готелю Ле Меридіа, який з двох сторін оточений зеленими пагорбами, порослими тропічної рослинністю. Пісок на пляжі білий, дрібний і чистий. Захід в море пологий і зручний. Вода теж чиста, блакитного кольору. Дістатися до пляжу і від Патонг і від Карона можна приблизно за 10 хвилин їзди. Оскільки готель стоїть осібно і в досить відокремленому місці, на пляжі купаються в основному гості готелю. Більш докладно про пляжі готелю Ле Меридіа, з фото .

Більш докладно про пляжі готелю Ле Меридіа, з фото

Пляж готелю Ле Меридіа - Le Meridian Phuket Beach Resort

Пляж Ао Сейн (Ao Sane Beach)

Зовсім маленький пляж, кілька десятків метрів в довжину. Щоб потрапити на нього, потрібно від Най Харне поїхати направо крізь готель. Дорога тупикова. Сам пляж з великими каменями і піском середнього розміру. Людей зазвичай не багато, і сюди приїжджають дайвери. Детальний опис пляжу Ao Sane .

Детальний опис пляжу Ao Sane

Пляж Ao Sane Beach

Пляж Януі (Ya Nui Beach)

Зовсім маленький пляж, буквально кілька десятків метрів. Його часто фотографують зверху. Є прокат каяків, кафешки. Вхід щодо довгий, камені у воді. Більш докладно про пляжі Януй з фото і описом .

Більш докладно про   пляжі Януй з фото і описом

Пляж Януі - Ya Nui Beach

Пляж Равай (Rawai Beach)

На самому пляжі навряд чи хтось купається. Це «технічний» пляж, де паркуються човни рибалок. Тут добре посидіти на набережній в одному з безлічі кафе, або ж прогулятися по пірсу. Також в цьому районі багато будинків під здачу, де живуть лонгстеери. Ми і самі тут жили колись. Місце ще добре тим, що звідси 10 хвилин до Най Харне. більш детально про Равай Біч за вказаними .

більш   детально про Равай Біч за вказаними

Пляж Равай - Rawai Beach

Пляж Калонг (Chalong Beach)

Приблизно те ж саме, що і Равай. Тут паркуються човни, катери, купатися не можна. І точно також тут зручно жити, тому що багато житла і інфраструктура теж радує. Теско поруч, та й до Пхукет-тауна з його торговими центрами теж зовсім недалеко.

Карта пляжів Пхукета

Карта пляжів Пхукета (північ)


Карта пляжів Пхукета (північ)

Карта пляжів Пхукета (південь)

PS В огляді не вистачає деяких дрібних або приватних пляжів. Перерахую: пляж готелю Trisara Resort, пляж при готелі Layan Beach Resort, Pansea Beach , Hua Beach, Paradise beach , Пляж готелю Merlin Beach Resort, Siam Beach, Nui Beach, Laem Ka Beach, Ao Yon Beach, Cape Panwa. Можливо я їх пізніше отфотографірую, а поки просто зазначив на карті.

PPS Якщо вам потрібен готель на Пхукеті, то у мене є особисто складена добірка готелів . А взагалі, вибір житла на Пхукеті представлений на будь-який бюджет, залишається тільки вибрати.

Новости