Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі пляжі Аланії в Туреччині

  1. Кращі готельні пляжі
  2. З очей геть! Для любителів сховатися від цікавих очей
  3. Золоті піски
  4. Громадські пляжі Аланії
  5. Приміські пляжі Аланії
  6. Пляж Інжекум (Incekum)
  7. Як дістатися
  8. Пляж Авсаллар (Avsallar)
  9. Особливості
  10. Пляж Конакли (Konakli)
  11. Як дістатися
  12. Пляж Махмутлар (Mahmutlar)
  13. Особливості
  14. Як доїхати
  15. Внутрішньоміські пляжі Аланії
  16. Особливості
  17. Як дістатіся
  18. Пляж Клеопатра (Cleopatra Plaji)
  19. Особливості
  20. Як дістатіся
  21. Довіряй але перевіряй

Як тільки в Аланьї розмова між туристами заходить про пляжах, вони починають охати, ахати і презирливо Фіка. Дивно, але факт: в готелях курортного містечка проблема з пляжами є, як це не сумно (за рідкісними винятками, про які я розповім в цій статті).

По суті, у аланійскіх пляжів всього дві проблеми - невгамовні хвилі і камені. Здебільшого вони піщано-галькові, тому для засмаги оптимальні. Просто не забудьте з собою сланці, інакше в сезон з червня по вересень для подолання відстані від лежака до лінії прибою вам доведеться навчитися літати: температура піску занадто висока.

Місцеві звинувачують у всьому природу-матінку. Мовляв, з одного боку, Аланья знаходиться в найпівденнішій, а значить, і теплою точці Туреччини, з іншого - саме в цьому регіоні уздовж берега зустрічаються дві тектонічні плити. Після другої фрази турки смішно витріщають очі: чи розумієте ви, що на те воля Аллаха, а не господаря готелю? Якщо не розумієте, все одно кивайте. Не намагайтеся дізнатися подробиці у екскурсовода, ця фраза передається з вуст в уста без пояснень, а професорів геології в туризмі не надто багато. Краще вже зателефонуйте після приїзду на батьківщину свого шкільного вчителя географії (або запитайте у гугла), і все стане на свої місця.

Як тільки в Аланьї розмова між туристами заходить про пляжах, вони починають охати, ахати і презирливо Фіка

Майте на увазі: розлому як такого тут немає, але деякі ознаки сусідства цих самих плит все-таки спостерігаються. Район по сейсмічному статусом не найстабільніший, і, як результат, тут майже завжди штормить. Крім того, постійно наростають підводні скелі, каміння і камінчики - гострі, як бритва, тому вилізти з води з розбитим в кров колінами можна запросто. Я своїми очима бачила, як працівники одного готелю ранньою весною розбивали підводні камені на купального території і витягували їх на берег. Результат нульовий: вже в травні свіженькі підводні гряди атакували ніжки розніжених відпускних купальщиків.

Однак не варто засмучуватися. Пристойні, зручні і навіть шикарні пляжі в місті є. І прямо зараз ви дізнаєтеся все місця, паролі і явки.

Кращі готельні пляжі

Заздалегідь попереджаю, що жоден з нижче названих готелів мені за злив інформації не доплачував. Просто я не раз ходила в регіоні уздовж лінії прибою як в туристичний сезон, так і поза ним. А вже якщо не прогулювалася, то проходила повз на катері / яхті / катамарані / пролітала на парашуті.

Можливо, цей список стане в нагоді тільки тим, хто ще тільки готується до поїздки: охорона навряд чи пустить на ввірену територію людей з боку. Але ж є мандрівники, які дійсно ретельно досліджують інформацію перш, ніж забронювати номер, правда? Так ось, дорогі педанти, даний шорт-лист якраз для вас. Звичайно, якщо чиста вода, дрібний і просіяний золотий пісок, гідна інфраструктура на пляжі, а також поступовий вхід у воду з легкими барханами, ніжно пестить п'ятки, є для вас у відпочинку справою першорядної важливості. Заздалегідь попереджаю: вибір одного з даних готелів напевно закінчиться відпусткою по-тюленячі - так і хочеться лежати тут морським котиком, ліниво вдивляючись в горизонт. Для зручності та економії вашого часу розділю пляжі на групи за видами.

З очей геть! Для любителів сховатися від цікавих очей

Погодьтеся, досить мило, коли готельний пляж розміщений в у ютной бухточке. Тут, як правило, потаємних місць набагато більше, ніж на рівних пляжних смугах, і взагалі, є природний захист від постояльців інших готелів і аборигенів. І прогулятися зручно, і хвиль поменше, і вода завжди відчутно тепліше.

Готелі: Incekum West, Rubi Platinum, Lonicera World, Adenya Hotel & Resort, Sirius hotel. Майте на увазі, що всі вони в передмістях (скільки часу займе дорога до центру Аланії ви можете дізнатися з іншої моєї статті ).

Золоті піски

Дрібний природний пісок насичено жовтого кольору, чиста вода, відсутність підводних каменів, зграйки сріблястих рибок, цікаві крабики і гнізда реліктових морських черепах карета-карета. Оптимально для сімей з дітьми та любителів тривалих прогулянок босоніж уздовж лінії прибою.

Готелі: Pegasos, Arabella, Anabella, Long Beach Resort, Caretta Beach, Xperia Saray Beach Hotel, Sunset Beach Hotel.

Готелі: Pegasos, Arabella, Anabella, Long Beach Resort, Caretta Beach, Xperia Saray Beach Hotel, Sunset Beach Hotel

Будь-який каприз за ваші гроші

У цей список потрапили самі обладнані пляжі - оцінять любителі сервісу на вищому рівні і прогресу взагалі. Пірс, гідний бар, пляжна дискотека, хороші лежаки, матраци, достатня кількість парасольок, душі, і, врешті-решт, працьовиті пильні прибиральники.

Готелі: Wome DeLUXE, World Ozkaymak Select Hotel, Yalihan Aspendos, Sentigo Gold Island, Vikingen Infinity, Eftalia Marine Resort, Quattro Beach, Antique Roman Palace.

Готелі: Wome DeLUXE, World Ozkaymak Select Hotel, Yalihan Aspendos, Sentigo Gold Island, Vikingen Infinity, Eftalia Marine Resort, Quattro Beach, Antique Roman Palace

Погоджуся, список короткий. Але якщо ви потрапите хоча б на один з цих пляжів, то будете сильно здивовані тим, що Аланії за прибережну смугу зазвичай лають: більшість єгипетських, іспанських, італійських і навіть деякі влада Таїланду пляжі поряд не стояли.

Зате всі інші готельні пляжі особливим зручністю і красою не блищать. У них треба їхати за відпочинком біля басейну, запальною анімацією і хорошим сервісом.

А вже якщо це вам набридне і захочеться насолодитися справжнім морським купанням, можна зібратися, рвонути з самого ранку на один з довколишніх громадських пляжів, які нітрохи не поступаються готельним з топ-списку (вірніше, поступаються, але тільки відсутністю системи all inclusive).

Громадські пляжі Аланії

Аланья - місто демократичний. На відміну від багатьох курортних містечок, місцеві не будуть на вас косо дивитися, якщо ви покинете безпечну територію готелю і підете для різноманітності на будь-який з громадських пляжів. Ні, дорогі мої, навіть незважаючи на політичні конфлікти жоден аборигенів не буде стрибати навколо вас з транспарантом «Піс рус, гоу хом!» ( «Вали додому, брудний російський!») І жодним м'язом обличчя не здригнеться, навіть якщо запах вашої вобли ображає його тонкий нюх. Тому що громадські пляжі створені для виховання толерантності і терпимості за ваші ж гроші, нехай і малі (всіх, кого обурює необхідність оплачувати лежак, прохання вважати це розрахунком за тренінг по набуттю поблажливості до наших ближніх).

Приміські пляжі Аланії

Нагадаю, що Аланья по-туристично - це не тільки саме місто, а й селища, які його оточують. Тому замість докладного розглядання всіх внутрішньоміських пляжів (багато з яких не дуже заслуговують навіть цієї назви), розповім і про тих, що знаходяться за містом, тим більше що дістатися до них досить просто.

Пляж Інжекум (Incekum)

Особливості

Почнемо, як водиться, здалеку. З селища Інжекум (Incekum) і пляжу, розташованого в ньому. Це самий дальній кордон аланійского району, а й містечко воістину райське, про його відвідуванні шкодувати точно не доведеться. Широка смуга найчистішого піску простягається на відстані близько кілометра в довжину. Громадський пляж знаходиться точно в центрі мальовничої бухти, з якої відкривається хвилюючий вид на невеликі загострені острова і сосни місцевого парку. Чистий і завжди прогріта біля берега вода, ароматний бриз, поступовий безпечний вхід. Купатися можна як в штиль, так і в дні, коли настрій у моря досить неспокійний.

Можна розташуватися тут прямо на рушник, але куди зручніше орендувати на день набір два лежака + зонт + столик + попільничка за 15 турецьких лір. Натомість отримаєте сервіс-мачо, який наздоганяє в разі пориву вітру відлетіли речі, безлімітні походи до підбадьорливому прохолодного душу і надійний захист від нав'язливих громадян, бажаючих познайомитися.

Прямо на пляжі є непогане кафе, де можна перекусити і випити. В асортименті турецькі національні страви (блискуче виконання + економія), звичні європейські бургери, піца і картопля фрі (на любителя, рядові турки копіюють закордонну їжу дуже приблизно, але при цьому перекус виходить дорожче). Чіпси, поп-корн, солодощі - само собою. Пляшка холодної води обійдеться приблизно в євро, півлітра місцевого пива - близько 3,5 ... Приємне зауваження: їжу і напої можна привезти з собою, ніяких заборон на цьому пляжі немає, тому зовсім не обов'язково витрачати кровні в місцевому кафе. Я, наприклад, в свої часті візити на цей пляж купую в кафешці тільки холодну воду. Якщо купити напої і провізію в магазині біля автобусної зупинки (а значить, не доведеться тягнути їх на себе всю дорогу), економія вийде відчутною.

Близько пляжу варто всюдисуща намет адептів водних видів спорту. Скутери, катери, польоти на парашутах у вашому розпорядженні і за цілком помірну плату (в центрі Аланії прохідність більше, тому і ціни помітно вище).

Як дістатися

На орендованій машині дістатися до пляжу з будь-якого району Аланії простіше простого: рухайтеся уздовж набережної у напрямку до Манавгат. В'їхавши в Інжекум, зосередьтеся, проїжджаючи повз великого хамама на правій стороні - зовсім скоро вам потрібно повернути ліворуч. Біля пляжу знаходиться велика зручна парковка, на якій місця є навіть в самий розпал сезону. Всього 5 лір, і про збереження машини і всіх особистих речей в ній можна не турбуватися.

Поїздка на таксі від центру Аланії буде коштувати близько 40 євро. Якщо ви все-таки зважитеся на це, спробуйте хоча б домовитися з таксистом про знижку на зворотну дорогу.

Якщо ви все-таки зважитеся на це, спробуйте хоча б домовитися з таксистом про знижку на зворотну дорогу

Ну а найпростіший, бюджетний і загальнодоступний спосіб дістатися до пляжу - це, звичайно, долмуш (такий собі автобусик-маршрутка). Вам підійде будь-який, що йде на Окуджалар (Okurcalar): прочитати пункт призначення завжди можна на табличці під лобовим склом. Щоб не помилитися з напрямом, запам'ятайте, що потрібна зупинка, протилежна тій стороні, у якій плескався море. З центру Аланії ви доберетеся за 45 хвилин, але кращої оглядової екскурсії і не придумати: види з вікна будуть такими, що серце не раз зупиниться на мить від щастя.

Не забудьте попросити водія зупинити біля готелю Pegas. Магазин, де можна закупитися, буде прямо біля зупинки. Зібравши сухпаек, перейдіть дорогу по пішохідному переходу, який знаходиться тут же, на іншу сторону і продовжуйте рух уздовж забору в ту ж сторону, що ви їхали на автобусі. Приголомшлива панорама пляжу відкриється перед вами через 5 хвилин прогулянки.

Пляж Авсаллар (Avsallar)

Пляж Авсаллар (Avsallar)

Особливості

Ще один не дуже галасливий і доглянутий пляж. Найчистіша вода, дрібний пісок, непоганий візит і далеко тягнеться смуга прибою. Вдалині видно навіть аланійскую вежу, хоча до центру міста близько 25 хвилин їзди на автобусі. Сама територія пляжу побільше, ніж в Інжекум, а ось паркувальних місць, навпаки, менше. Ще один мінус (або плюс?) - ознаки цивілізації в особі торговців кукурудзою, мідіями і пильних охоронців, які не дадуть розташуватися на рушник, обов'язково вимагати з вас близько 10 євро за два лежака + парасолька і стіл.

Зате тут немає дозвільних місцевих приставав, спраглих знайомства з розімлілих на сонці туристками, оскільки ті ж пильні охоронці їх з апетитом ганяють. Пляж знаменитий високим рівнем підготовки рятувальників: за кілька років офіційного існування пляжу тут не зафіксовано жодного смертельного випадку (хоча спроби потонути напідпитку туристами здійснювалися неодноразово). Крім того, зовсім поруч з пляжем Авсалларе знаходиться знаменитий SeaPark, де виступають дельфіни, котики та інші морські тварини. Ваша дитина буде в захваті від вистави. Дістатися можна все тим же долмуши. Просіть зупинити у парку Sealanya - дорогу до пляжу покаже будь-який перехожий.

Просіть зупинити у парку Sealanya - дорогу до пляжу покаже будь-який перехожий

Пляж Конакли (Konakli)

Особливості

Цей пляж для тих, хто мріє сховатися від натовпів туристів. Укритий від світу прямовисною скелею і загороджений від поглядів перехожих рестораном, він майже не помітний з боку, а тому саме на цьому невеликій ділянці найчистішого піску можна знайти довгоочікуваний спокій.

Потрапити на пляж в обхід нереально, тому нав'язливих місцевих ви тут не зустрінете. Звичайно, досліджувати вміст ваших сумок тут ніхто не буде, але майте на увазі, що співробітники пляжу не залишаться в захваті, якщо ви, зголоднівши, раптово витягніть з сумки гору готельних булочок, припасених з сніданку. До слова, ви напевно залишитеся в захваті, якщо пообідаєте в ресторані - тут подають свіжу рибу і знатний кальян (докладніше про це читайте в статті Ресторани Аланії), і дрес-коду для гостей в ньому немає, хоча він досить солідний. Ціни на безалкогольний стіл в закладі багато нижче московських, а готують тут душевно. При цьому гості ресторану можуть користуватися пляжем безкоштовно, всім іншим доведеться заплатити близько 5 євро з носа. Вартість лежака входить в квиток.

До речі, якщо лежати трупом на пляжі не у вашому стилі, можете прогулятися на верхівку гори: це дуже улюблена місцевими зона для пікніка. Звідси відкривається приголомшливий морський пейзаж, дух захоплює. Не забудьте фотоапарат.

Не забудьте фотоапарат

Як дістатися

Ловіть будь-який автобус, який прямує через Конакли і просите зупинити біля повороту на готель Bera (дізнаєтеся його по заправній станції Petrol - червоного кольору, з вовком на логотипі). Пірнайте в сторону підніжжя гори, огинає її справа. На дорозі Тримайтеся лівого боку: спочатку пройдіть вздовж паркану, за яким на пагорбі, як гриби, виросли симпатичні вілли; потім загорніть наліво, пройдіть крізь торговий ряд; поминайте готель Club Konakli, рухайтеся в бік моря. Прямо навпроти готелю Mirador ще раз візьміть лівіше - і через 30 метрів будете біля входу в ресторан Konak Beach.

До речі, якщо ви вирішили скористатися таксі, сміливо називайте пунктом призначення Konak Beach Restaurant - його знають всі. Маленька хитрість для великої компанії, яка збирається не тільки скористатися пляжем, а й зі смаком повечеряти або пообідати: ловите російськомовного турка і просите його зателефонувати за номером +90 242 565 1424. Чи повідомляєте (вірніше, ваш перекладач доносить до ресторанного персоналу), що ви мають намір у них пообідати і просите надіслати за вами сервіс. Як правило, ресторан не відмовляє перспективним гостям (а якщо ви виправдаєте надії, ще й додому безкоштовно відправить).

Пляж Махмутлар (Mahmutlar)

Пляж Махмутлар (Mahmutlar)

Якщо вірити місцевим, це взагалі останній пристойний пляж на східній частині турецького узбережжя Середземного моря. За легендою, саме тут знаходиться крайня точка туристичного бізнесу, а далі починається істинно самобутня глушину, куди красуням в купальниках цікаві носики краще не пхати ні за яких умов (щоб не знайти пригод на свою бікіні).

Воістину, вже через десять кілометрів від пляжу починається хвилююча і чарівна консервативна Туреччина , Де туристи-рідкість, а без штампів про шлюб різностатевих мандрівників нізащо не селять в одному номері. Там зовсім інший світ. Але і він не заважає сотням туристів підсмажувати тілеса на просторому пляжі селища Махмутлар.

Особливості

Мабуть, це самий просторий з усіх пляжів Аланії і приміських селищ. Широкий і довгий, він знаходиться прямо біля шосе, тому дістатися до нього на автобусі можна дуже швидко. Вільних місць на пляжі завжди багато, при цьому охорона на занадто пильна і жорстка. За два лежака просять в середньому 20 лір, але можна сторгуватися і на меншу суму. Вибирайте ділянки з парасольками матерчатими - солом'яні хоч і виглядають симпатично, але від сонця захищають на порядок гірше.

Вхід в море зручний і поступовий, вода практично завжди чиста і тепла. Пляж обладнаний кабінок для перевдягання. Правда, їх замало, тому народ не соромиться змінювати одяг прямо на лежаках. Є туалети і душ - не можна сказати, щоб стерильно чисті, але цілком придатні для застосування.

Пляж в основному піщано-гальковий, хоча зустрічаються ділянки і з чистим дрібним піском. Будьте акуратніше там, де у заходу в море лежать камені: під водою тут можуть ховатися досить великі брили. Не рідкісні в цьому містечку і водорості, але не варто лякатися, підводна рослинність в цілому досить мізерна. І вже куди менш набридає, ніж бадьорі пляжні зазивали, які змінюють одне одного з частотою жебраків в підмосковних електричках. Кукурудза, мідії з начинкою з рису, чай, масла для засмаги і від засмаги, набори для миття, турецькі солодощі, запальнички, сигарети, пиво і води, кепки і капелюхи, фрукти і овочі, кошики й таці, гамбургери і бублики семіти, тости і чіпси - в загальному, все те, що не дозволяється продавати на готельному пляжі. Крім цього, не забувайте про парасайтлінге, хамамах, екскурсіях ... Що-що, а поспати на пляжі вам точно не вдасться. При цьому повеселитися можна буде без проблем, особливо з огляду на прекрасне волейбольне поле.

Як доїхати

З центру Аланії рухатися доведеться уздовж моря в сторону Мерсина. Найпростіше стрибнути в будь-який автобус з написом Mahmutlar: пляж настільки великий, що проїхати повз просто-напросто не вийде, ви його обов'язково помітите. Що найприємніше, з центру Аланії ви домчить до сюди на автобусі за якихось 15 хвилин.

Якщо хочете дістатися з центру Аланії на таксі, з вас вимагатимуть в розпал сезону близько 20 євро.

До речі, дорога тут нормальна, рівна і з тротуаром, тому цілком можна дістатися до пляжу і на велосипеді. Втім, чи потрібен вам цей пляж, якщо неподалік від центру Аланії є два інших, єдиний недолік яких - надмірна кількість охочих зануритися і позасмагати.

Внутрішньоміські пляжі Аланії

Пляж Обамою (Obamoy)

Пляж Обамою (Obamoy)

Пляж Обамою розташованій в центральній бухті з протилежних аланійской фортеці краю. Ох, не просто так самє в Цій части міста віріс район Тосмур, что славиться фешенебельними Готель (читайте про них у моїй статті про районі Тосмур) и найдорожчих апартаментами бізнес-класу. До речі, вночі з оглядового майданчика біля Червоної вежі (як на неї потрапити я розповіла в статті Аланійская фортеця) вгадати місцезнаходження цього району найпростіше: він як раз там, де прикрашені різнокольоровими неону готелі нітрохи не поступаються за нарядності московським новорічного оздоблення.

Особливості

Довга смуга дрібного і найчистішого жовтого піску розтягнута на декілька кілометрів. Навколо тихо, пристойно і дивно чисто. Несподіване відкриття для місця, що знаходиться так близько до гучного, ніколи не сплячого центру міста, де днем ​​потопають в гуркоті моторів, гомоні голосів туристів і вигуках базарних торговців, а вночі над бухтою розлітається какофонія диско-барів, віддаючи битами над притихлої поверхнею затоки.

Тут, де нетиповий для Аланії дух лакшери немов розлитий в легкому морський бриз, час зупиняється. Сонно б'ються об лінію прибою завжди легкі хвилі. Місце визнано найкращим місцем романтичних заходів: вони тут найкрасивіші в Аланьї, тихі і затишні. Враження від такого видовища залишаться з вами надовго. Ціна оренди лежаків становить близько 5 євро за один, але зате сервіс дійсно на рівні і інфраструктура біля пляжу гідна. Кабінки для переодягання, туалети, душі - все те чисте, приємно пахне і безкоштовне.

Охорона на пляжі пильна, тому і пройдисвітів мінімальна кількість. Представники водних видів спорту доброзичливі, активні, але при цьому ненав'язливі, що для місцевих угідь взагалі велика рідкість. Відпочиваючих аборигенів на пляжі майже немає, в основному російські і європейські туристи або власники нерухомості в районі Торсур. Тому все чинно, благородно і зовсім не схоже на східний базар. Автодорога і пляж розділені декількома прибережними ресторанами з живою музикою, приємними цінами і цікавим меню (подробиці шукайте в статті Ресторани Аланії).

Як дістатіся

Як дістатіся

Не погоджуйтеся на таксі з центру більше, ніж за 10 євро. Зрештою, якщо у вас зручне взуття, краще пройдіться від центральної набережної пішки: рухайтеся щодо порту (якщо дивитися особою на бухту) в ліву сторону прямо вздовж моря. Дорога займе не більше 20 хвилин.

Пляж Клеопатра (Cleopatra Plaji)


І, нарешті, ми дісталися до перлини Аланії - самого знаменитого і шанованого пляжу, названого на честь прекрасної єгипетської цариці. За легендою, Антоній знайшов цей райський куточок настільки привабливим, що поклав його до ніг нареченої як подарунок на заручини. Так це чи ні насправді, ніхто вже напевно не скаже, проте назва це пляж носить здавна і воно цілком заслужено. Адже не просто так він вважається одним з найкрасивіших на всьому Середземноморському узбережжі: мандрівник, який побачив аланійскую Клеопатру хоч одного разу, вже ніколи її не забуде.

Особливості

Широка смуга білого дрібного піску, поступовий вхід у воду, абсолютно чисте дно, можливість купатися навіть в шторм - оду Клеопатрі можна співати нескінченно. Пляж хороший в розпал сезону, прекрасний і пустельний взимку, пізньої осені, ранньою весною. Поверхня Клеопатри рівна і гладка, жодного горбка; пісок сипучий і чистий, а прямо у кромки прибою він ідеальний для будівництва пісочних замків.

Права межа Клеопатри впирається в ресторанний комплекс на виїзді з міста, ліва - в гору, на якій стоїть Аланійская вежа. Сумарна довжина пісочної смуги, що носить ім'я великої і прекрасної цариці, таким чином, близько 5 кілометрів. Варто зазначити, що частина цього простору віддана під готельні пляжі, де-не-де територія перейшла в користування пляжним барам і ресторанам, але прогулюватися уздовж лінії прибою можна без проблем.

В цілому, практично на всій території пляж платний: вам не дадуть без невеликого внеску розміститися навіть на рушник. Тому вже краще орендувати лежак за 5 євро і провести на ньому хоч цілий день (приходьте раніше, бажаючих з червня по вересень занадто багато). Туалети, душі і кабінки для переодягання в наявності, правда, будьте готові за кожен захід у них платити по одній лірі хитрощі збирачам данини. До речі, не факт, що вони роблять це офіційно, тому що з мого друга-турка мзду не брали ні разу, а ось при моїх спробах проникнути в одне з цих місць завжди бадьоро мчали навперейми.

До речі, відкрию секрет для тих, хто обмежений у бюджеті і за лежак платити не має наміру. Між дорогою і пляжем є симпатична алея зі скульптурними композиціями. Знайдіть точку, в якій на іншій стороні дороги знаходиться мечеть (Hasan Şenli Saray Cami): вузька смуга пляжу навпроти безкоштовна. До речі, відкрию секрет для тих, хто обмежений у бюджеті і за лежак платити не має наміру

Придивіться: якщо на ній під парасолями регочуть закриті турецькі матрони і сплять під палючими променями сонця мужчінкі маргінального вигляду - вам точно сюди. До речі, не бійтеся цих небезпечних на вигляд сусідів: вони цілком милі і не заподіють вам шкоди. Це своєрідний «зелений коридор», де раді всім відразу. У тісноті, так би мовити, та не в образі.

Збираючись на Клеопатру, закладайте день повністю. Пари годин плескання в цих прозорих ласкавих водах передбачувано виявиться мало: тут взагалі не хочеться виходити з води. І візьміть з собою трохи грошей. Навколо пляжу є розваги на будь-який смак. Перекусити, відпочити і попити кави можна в численних кафе і ресторанах, які існують в умовах жорсткої конкуренції, а тому роблять найвигідніші пропозиції. Після можна відправитися на велопрогулянку уздовж пляжу (прокат тут же) або підтягти розслабитися під променями сонця тіло в тренажерному комплексі під відкритим небом (це абсолютно безкоштовно, а вже які на майданчику хлопчики дівчинки часом бувають!). Або пограти в волейбол. Жарко? Тоді загляньте в тінистий парк в лівій частині пляжу і зіграйте партію-другу в міні-гольф.

Зовсім не хочеться спорту? Тоді влаштуйте собі фотосесію на алеї, посидьте у дзюркотливого фонтану або загляньте в котячий сквер, де живе більше сотні величезних граціозних створінь, цілком милостиво дозволяють себе погладити. Можна і зовсім відправитися на екскурсію в сиру і темну печеру Дамлаташ (подробиці про неї інших гірських таємниці Аланії шукайте в статті Печери Аланії), зарослу загадковими сталактитами і сталагмітами. Зрештою, можна завершити день, піднявшись на вершину гори до аланійской фортеці - подивитися на місто з висоти пташиного польоту.

Найприємніше, що пляж Клеопатра подобається всім: дітям, дорослим, людям похилого, людям з обмеженими можливостями (все необхідне обладнання і пристосування в наявності). Не забудьте фотоапарат: хочеться зберегти на пам'ять кожну хвилину перебування тут.

Не забудьте фотоапарат: хочеться зберегти на пам'ять кожну хвилину перебування тут

Як дістатіся

З кожної точки Аланії і передмість ходить хоча б один автобус (долмуш), зупиняється біля пляжу Клеопатра. Зупинки знаходяться прямо навпроти пляжу, тому зі шляху ви не зіб'єтеся точно. Ціна питання - від 1 до 1,5 євро. Дорога до місця прекрасна, тому навіть будь-який таксист відвезе вас до нього з радістю.

Довіряй але перевіряй

Коли починаєш вояж по пляжам Аланії, виявляється, що все не так страшно, як розповідають про це люди. Іноді у мене складається враження, що жахливий рівень пляжів в Аланьї - це не більше ніж міф, що допомагає продавати всілякі тури далеко за межами міста. Згодна, місцеві дикі пляжі жахливі. Але тільки й усього! Може бути, розпускати чутки люди ніколи не були в «правильних» готелях? Або просто не подумали про те, що влада не стала робити офіційних місць для купання в районах, де природний ландшафт цього не дозволяє? Шість кращих пляжів міста - вагомий доказ того, що для плескання в море і засмаги, Аланья така гарна.

Шість кращих пляжів міста - вагомий доказ того, що для плескання в море і засмаги, Аланья така гарна

Після другої фрази турки смішно витріщають очі: чи розумієте ви, що на те воля Аллаха, а не господаря готелю?
Але ж є мандрівники, які дійсно ретельно досліджують інформацію перш, ніж забронювати номер, правда?
Або плюс?
Жарко?
Зовсім не хочеться спорту?
Може бути, розпускати чутки люди ніколи не були в «правильних» готелях?
Або просто не подумали про те, що влада не стала робити офіційних місць для купання в районах, де природний ландшафт цього не дозволяє?

Новости