Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Порівняння тарифів на мобільний інтернет для смартфонів в Україні

  1. Київстар
  2. МТС
  3. life 🙂
  4. ТриМоб
  5. висновок

21 Августа, 2013, 13:51

76668

Тільки сліпий може не помітити бути широко розповсюдженим смартфонів в наші дні. Їхні продажі вже перевищили продажі простих мобільних телефонів, але дійсно вони можуть бути корисними лише при наявності мобільного інтернету.

В Україні левова частка ринку належить операторам надають послуги в стандарті GSM, а CDMA-оператори займають лише незначну частину, тому мова піде тільки про перші. З аналогічної причини про пропозиції орієнтованих на користувачів передплаченого зв'язку (препейд) ми розповімо детальніше, ніж про пропозиції для на контрактних абонентів. Крім цього, замість сухого перерахування вартості мегабайта, ми постараємося знайти у кожного оператора найбільш оптимальні способи використання мобільного інтернету для різних типів користувачів. Їх ми розділили на три категорії. Назвемо їх умовно: MIN, AVG і MAX. До групи MIN, ми включили людей, які використовують до 10 МБ мобільного інтернету в день. Такого об'єму цілком достатньо для читання електронної пошти, Twitter, текстової листування через який-небудь сервіс обміну миттєвими повідомленнями і т. Д. До групи AVG ми віднесли тих користувачів, які щодня споживають від 10 до 50 МБ мобільного трафіку в день. Цього обсягу вистачить для досить активного використання інтернету на смартфоні. Категорія MAX об'єднала в собі користувачів, які не звикли обмежувати себе у використанні мобільного інтернету. Щоденне споживання трафіку в цій групі перевищує 50 МБ.

Закінчивши з вступними, тепер перейдемо безпосередньо до тарифних планів. Ні для кого не секрет, що в більшості випадків мобільний інтернет досить дорогий. Для того, щоб знизити витрати, користувачі можуть або вибирати тарифні плани, орієнтовані на використання мобільного інтернету, або замовляти пакетні послуги.

Київстар

У оператора Київстар в даний час є дві пропозиції для користувачів мобільного інтернету: « Інтернет без меж »І« день онлайн ». Перше представляє собою «безліміт» на місяць, а другий «безліміт» на день. Слово безліміт тут в лапках, тому що після того, як ви завантажили 50 МБ за день, оператор обмежить швидкість до 32 Кбіт / с, на якій ви зможете хіба що загрожують текстові сторінки.

Вартість послуги «Інтернет без меж» становить 1,25 грн. в день, але можна внести передоплату за 30 днів в розмірі 27 грн. і таким чином знизити до 0,90 грн. в день. При цьому важливо пам'ятати, що перше підключення послуги безкоштовне, а друге і всі наступні підключення стоять 10, 00 грн.

Послуга «День онлайн» коштує 2,50 грн. в день. Її підключення здійснюється безкоштовно.

Для контрактних абонентів умови тарифних планів «Інтернет без меж» та «День онлайн» аналогічні препейд, з тією лише різницею, що щоденна абонплата в «Інтернет без меж» становить 1 грн.

Стосовно до наших типам користувачів можна сказати, що тарифи на мобільний інтернет у оператора Київстар підходять для груп MIN і AVG. Категорії MAX вони не такі цікаві через моторошного обмеження швидкості, яке настає після 50 МБ.

МТС

Оператор МТС має досить великий асортимент різних інтернет-пакетів, які розраховані для задоволення потреб самих різних категорій користувачів.

Для тих, хто потребує мобільному інтернеті нерегулярно, оператор МТС пропонує послугу « Безлімітний Інтернет з Opera Mini ». У неї є кілька різновидів, які відрізняються терміном дії і, відповідно, вартістю: «Безлімітний Інтернет з Opera Mini на день» за 2,5 грн., «Безлімітний Інтернет з Opera Mini на тиждень» за 7 грн. і «Безлімітний Інтернет з Opera Mini на місяць» за 30 грн.

У послузі «Безлімітний Інтернет з Opera Mini» немає обмежень по швидкості або трафіку, але для її використання вам доведеться завантажити спеціальну версію веб-браузера Opera Mini. Крім цього ви не зможете завантажувати файли розміром більше 15 МБ, файли форматів jar або jad, а також дивитися потокове відео.

Тим користувачам, яких не влаштовує виняткове використання веб-браузера Opera Mini, оператор МТС пропонує наступні інтернет-пакети: Інтернет 20 - 20 МБ за 10 грн., Інтернет 100 - за 35 грн. та Інтернет 1000 - 1000 МБ за 65 грн. Термін дії цих пакетів становить 30 днів. На додаток до них у МТС є повний безліміт за 135 грн. в місяць і нічний безліміт за 49 грн. в місяць, в рамках якого можна завантажувати до 5 ГБ в проміжок часу з 00:00 до 08:00.

У оператора МТС є ще ряд послуг мобільного інтернету, але вони досить архаїчні і в даний час не становлять інтересу за винятком послуги Гіпер.NET Нині , В рамках якої ви можете отримати безлімітний інтернет на один день за 7 грн.

Що стосується контрактних користувачів, то оператор МТС не пропонує їм ніяких спеціальних тарифів на мобільний інтернет. Єдина відмінність від препейду полягає в оплаті послуг.

Повертаючись до наших абстрактним користувачам можна відзначити, що групі MIN найбільш вигідно буде замовити кілька невеликих пакетів інтернету, група AVG може скористатися більшими інтернет пакетами, а групі MAX варто вибрати пакет «Інтернет безлімітний».

life 🙂

Оператор мобільного зв'язку life 🙂 кілька тарифних планів і кілька послуг, орієнтованих на користувачів мобільного інтернету. Почнемо з тарифних планів. У тарифі « life :) Шалений день »Користувач отримує пакет з 40 МБ мобільного інтернету щодня. Вартість пакету складе 1,41 грн. при щоденній оплаті і 1,10 грн. при оплаті за 30 днів відразу. Після перевищення щоденного ліміту перші три мегабайта будуть коштувати по 5 грн., А всі інші будуть безкоштовні до кінця доби.

У тарифному плані « life :) online »Користувач отримує можливість користуватися мобільним інтернетом за ціною 1 коп / МБ. Згідно умов даного тарифу, оплачуючи 30 грн (з ПДВ і ПФ) кожні 30 днів, ви будете отримувати 3000 МБ, частинами по 100 МБ щодня. У разі використання щоденних 100 МБ вартість кожної наступної 1 МБ до кінця доби становитиме 0,01 грн. У разі несплати 30 грн (з ПДВ і ПФ) 3000 МБ надаватися не будуть, вартість 1 МБ складе 0,50 грн.

Ще один непоганий тарифний план для користувачів мобільного інтернету у оператора life 🙂 називається « life :) communicator ». За щомісячну абонплату в розмірі 50 грн. ви отримуєте 1000 МБ трафіку.

Для користувачів, які використовують мобільний інтернет (і не тільки його) на всю котушку, life 🙂 пропонує тарифний план « Все включено ». За 80 грн. в місяць ви отримаєте безлімітний мобільний інтернет з одним невеликим вадою - абонентам, які використовують більше 250 МБ / день, можливе обмеження швидкості до 16 Кбіт / сек строком до 3 днів.

Крім орієнтованих на комфортне використання мобільного інтернету тарифних планів оператор life 🙂 пропонує ряд пакетів і послуг, розрахованих на людей, які користуються інтернетом нерегулярно. Коротенько опишемо кожну з них:

послуга « Інтернет тиждень »- 50 МБ на 7 днів за 5 грн.

послуга « Інтернет 200 »- 200 МБ на 30 днів за 19 грн.

послуга « Інтернет 1000 »- 1000 МБ на 30 днів за 49 грн.

послуга « Безлімітний інтернет тиждень »- безлімітний інтернет на 7 днів за 29 грн.

послуга « Інтернет на день »- безліміт на 1 день за 7 грн.

послуга « Нічний інтернет »- 10 ГБ на 30 днів за 49 грн.

Описані вище тарифні плани недоступні для контрактних абонентів. Підключитися до них можна лише на умовах передоплати. Якщо ж ви вже є контрактним абонентом оператора life :), то вам залишається лише користуватися інтернет-послугами.

Оператор life :), як і МТС, пропонує велику кількість варіантів для користувачів мобільного інтернету. Для групи MIN найбільш вигідним буде використання послуги «Інтернет 200», група AVG може вибрати послугу «Інтернет 1000» або ж перейти на один з вищеописаних тарифних планів. Групі MAX найкраще перейти на тариф «life :) online» або «Все включено».

ТриМоб

Окремо від Київстар, МТС і life 🙂 варто оператор мобільного зв'язку ТриМоб, раніше відомий під ім'ям Utel. Від інших його відрізняє наявність ліцензії на надання послуг мобільного зв'язку стандарту UMTS / W-CDMA. Мережа ТриМоб належить до третього покоління і по швидкості передачі даних значно перевершує швидкості в мережах операторів Київстар, МТС і life :). Однак покриття ТриМоб залишає бажати кращого, у багатьох місцях нашої країни його просто немає. Як видно з карти покриття високошвидкісний інтернет доступний лише жителям великих міст. Проте поза зоною покриття ТриМоб ви не залишитеся без зв'язку. Телефон буде обслуговуватися в роумінгу у оператора Київстар, але в цьому випадку ви отримаєте звичайний 2G-інтернет.

В арсеналі оператора ТриМоб для припейд-абонентів присутні три тарифні плани, до яких можна підключитися без укладення договору. Це «ОГО! Мобільний Старт», «ОГО! Мобільний Легкий» і «ОГО! Мобільний Стандарт». Дані тарифи однакові за своєю суттю і відрізняються між собою абонплатою, об'ємом отримуваних послуг і кількістю мегабайт, які можна витратити в національному роумінгу.

У тарифному плані «ОГО! Мобільний Старт» ви отримаєте 550 МБ за 30 грн. на 30 днів. В національному роумінгу ці мегабайти витрачати не можна. Тарифний план «ОГО! Мобільний Легкий» обійде в 60 грн. у місяць. За ці гроші ви отримаєте 1536 МБ, з яких 350 може бути витрачено в нацроумінге. Найдорожчий тарифний план «ОГО! Мобільний Стандарт». Заплативши 120 грн. ви отримаєте пакет з 8192 МБ на 30 днів, з яких 5120 МБ можна витратити в мережі оператора Київстар. За межами пакетного трафіку вартість одного мегабайта в мережі ТриМоб обійдеться в 10 коп, а в національному роумінгу - 40 коп.

Для абонентів, які вважають за краще укладення договору препейд, оператор ТриМоб пропонує тарифні плани: «Смарт 64», «ОГО! Мобільний стандарт», «ОГО! Мобільний необмежений» та «ОГО! Мобільний ультра». Підключатися до них великого сенсу немає: ви отримаєте трохи більше пакетних мегабайт, що і на препейді, а решта умов будуть тими ж. Наприклад, в контрактному тарифі «ОГО! Мобільний стандарт» за 120 грн. ви отримаєте 10 ГБ інтернету, а не 8 ГБ, як на препейдном аналогу.

Як бачимо, у оператора ТриМоб невелика кількість тарифних пропозицій, але всі вони досить збалансовані і орієнтовані на певні категорії користувачів. Користувачеві з групи MIN буде досить тарифу «ОГО! Мобільний Старт», групу AVG задовольнить тариф «ОГО! Мобільний Легкий», а групі MAX залишається тариф «ОГО! Мобільний Стандарт».

висновок

Як ви вже зрозуміли, українські оператори мобільного зв'язку пропонують безліч різних варіантів по використанню мобільного інтернету на смартфоні або планшетному комп'ютері. Пакети та послуги розраховані на користувачів з різним рівнем доходу і різними потребами, тому абонент кожного оператора може знайти для себе оптимальне рішення.

Якщо у вас вже є SIM-карта якогось оператора і ви хочете використовувати її для мобільного інтернету, то найпростіший спосіб зробити це підібрати для себе відповідний інтернет-пакет або тарифний план. Врахуйте, що в деякі тарифні плани перехід неможливий. Підключитися до них можна тільки придбавши новий стартовий пакет. На такі хитрощі оператори мобільного зв'язку йдуть для збільшення абонентської бази.

У разі, якщо ви плануєте використовувати для мобільного інтернету нову SIM-карту, то тут ви практично нічим не обмежені. Оцініть свої потреби в мобільному інтернеті, а потім виберіть з таблиці найбільш підходящий для вас варіант. Крім фінансової сторони питання також вивчіть як йдуть справи з якістю покриття у обраного вами оператора в місцях, де ви плануєте найбільш часто користуватися мобільним інтернетом. Справа в тому, що швидкість передачі даних в мобільних мережах залежить від кількості перешкод, які зустрічаються на шляху сигналу між вашим телефоном і базовою станцією, і від кількості абонентів, які обслуговує дана базова станція.

Залишається додати, що якщо вас приваблюють тарифи іншого оператора, але ви не можете перейти до нього, так як прив'язані до свого номеру мобільного телефону, то запасіться терпінням. В кінці поточного року буде впроваджена послуга з перенесення мобільного номера (MNP). Відповідне положення, розроблене Національною комісією з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) вже зареєстровано в Міністерстві юстиції. Якщо все піде так, як заплановано, то послуга MNP буде запущена 20 грудня 2013 року.

оператор

Тарифний план / пакетну пропозицію

Термін дії пакета / послуги (днів)

Кількість пакетних МБ

Вартість одного МБ (грн.)

Вартість одного дня використання (грн.)

Вартість підключення послуги / пакета (грн)

В межах ліміту

За межами ліміту

Київстар

Інтернет без меж

30

Необмеж. Ні Ні 1,25 або 0,90 в разі передоплати

10

день онлайн

1

Необмеж. Ні Ні 2,5

0

МТС

Безлімітний Інтернет з Opera Mini

1, 7 або 7

Необмеж. Ні Ні 2,5 за день, 7 за 7 днів і 30 за 30 днів

0

Інтернет 20

30

20 0,50 10 0,3

10

Інтернет 100

30

100 0,35 10 1,16

35

Інтернет 1000

30

1000 0,065 10 2,16

65

Інтернет безлімітний

30

Необмеж. Ні Ні 4,5

135

Безлімітний нічний інтернет

30

5000 Ні Ні 1,63

49

Інтернет за копійку

30

1600 (по 20 в день) 0,005 10 0,26

8

Гіпер.NET Нині

1

Необмеж. Ні Ні 7

0

life 🙂

life :) Шалений день

1

40 0,035 5 за перші 3 МБ 1,41 або 1,1 при оплаті за 30 днів

0

life :) online

30

3000 (по 100 в день) Немає 0,01 1

0

life :) communicator

30

1000 Немає 12 1,67

50

Все включено

30

Необмеж. Ні Ні 2,67

80

Інтернет тиждень

7

50 0,10 За тарифом 0,71

5

Інтернет 200

30

200 0,095 За тарифом 0,63

19

Інтернет 1000

30

1000 0,049 За тарифом 1,63

49

Безлімітний інтернет тиждень

7

Необмеж. Ні За тарифом 4,14

29

Інтернет на день

1

Необмеж. Ні Ні 7

7

Нічний інтернет

30

10 ГБ 0,0049 За тарифом 1,63

49

ТриМоб

ОГО! Мобільний Старт

30

550 005 0,10 1

30

ОГО! Мобільний Легкий

30

1536 0,039 0,10 2

60

ОГО! Мобільний Стандарт

30

8192 0,014 0,10 4

120

Ціни вказані з ПДВ без 7,5% в ПФ.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

Помітили помилку?

Новости