Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Алло» рекомендує для вашого планшета: вибір тарифів мобільних операторів для інтернет-серфінгу

  1. Індивідуальний вибір тарифного плану
  2. МТС Україна
  3. Київстар
  4. life :)
  5. інтертелеком
  6. PEOPLEnet
  7. ТриМоб

Кількість власників планшетних комп'ютерів з кожним днем ​​все зростає і зростає. Популярність цих девайсів пояснюється їх практичністю і багатофункціональністю. Але важливо те, що будь-який планшет створений для того, щоб бути мобільним. Без Інтернету він втрачає близько 70% своєї функціональності, тому можна сміливо стверджувати, що одна з найважливіших функцій планшетного комп'ютера - це вільний вихід в Мережу.

Більшість сучасних планшетников оснащені модулем 3G і слотом для SIM-карти. Тим самим вони надають своїм власникам можливість підключення до всесвітньої мережі в будь-якому місці і в будь-який час.

Модуль Wi-Fi є, напевно, у всіх планшетах, але він абсолютно даремний, якщо поруч немає точки доступу. Одна маленька SIM-карта відкриває доступ до двох найпопулярніших бездротових технологій - 2G і 3G. Про них чули, напевно, все, але чим відрізняються ці два досягнення технологічного прогресу можуть сказати тільки одиниці. Про всяк випадок роз'яснимо.

2G і 3G - це дві різні технології передачі пакетних даних. Основна відмінність між ними - швидкість передачі інформації, включаючи доступ в Інтернет. Технологія 2G здатна передавати всього 236 Кбіт / с, а ось 3G вже забезпечує швидкість в 3,6 Мбіт / с. Володар підтримує технологію 3G девайса отримує можливість не тільки переглядати відео на YouTube, але і за допомогою фронтальної камери свого планшетника спілкуватися в відеоформаті через Skype або будь-яку іншу програму з аналогічною функціональністю.

Користь від постійного доступу до Інтернету незаперечна, проте виникає відразу два закономірних питання: який доступ потрібен саме вам і якого оператора краще вибрати? Звичайно, можна знайти у будь-якого мобільного оператора найдешевший тарифний план зі словом «Інтернет» в назві, але таким чином ви можете обмежити і обдурити самого себе. Так, для того щоб визначити потрібний для себе варіант, необхідно врахувати безліч нюансів. Ми підготували для вас рекомендації з індивідуального вибору інтернет-пакета для планшета і огляд найбільш вигідних пропозицій від мобільних і CDMA-операторів України.

Індивідуальний вибір тарифного плану

Ключовий момент: щоб вибрати оптимальний інтернет-пакет, необхідно мати уявлення про обсяг споживаних вами даних в місяць. На перший погляд завжди здається, що ви використовуєте дуже мало, але навіть звичайний web-серфінг може споживати до 1 ГБ в місяць. При цьому, як правило, крім проглядання сайтів і листування в соціальних мережах, середньостатистичний користувач також активно скачує музику та фільми, дивиться відеоролики і здійснює відеодзвінки. У кожного свої потреби, тому до вибору тарифного плану потрібно підходити індивідуально.

Безсумнівно, все за допомогою планшета перевіряють свої електронні поштові скриньки, читають новини і переглядають записи друзів в соціальних мережах. На завантаження 100 електронних листів (без урахування вкладених файлів) витрачається від 1 до 100 МБ, а всього за чотири години веб-серфінгу, включаючи активність в соціальних мережах, юзер використовує від 6 до 100 МБ. Стрімінг однієї години музики, тобто прослуховування аудиотреков онлайн, - це ще від 60 до 200 МБ. Той-таки один годину онлайн-перегляду відео в стандартному режимі забирає 100-250 МБ, а у високій якості - 1-2 ГБ.

Звичайно, якщо ви користуєтеся всесвітньою мережею щоденно і у великій кількості (обсязі споживаних даних), то в першу чергу доцільно звернути увагу на безлімітні тарифні плани. Однак варто враховувати той факт, що такі інтернет-пакети дорожче звичайних. При цьому вони мають далеко не найвищу швидкість.

Тарифні плани з обмеженим доступом до Інтернету зазвичай відрізняються високою швидкістю передачі даних і відносно невисокою ціною, але при перевищенні ліміту трафіка швидкість отримання та передачі інформації різко падає. Крім того, варто враховувати мережеве покриття кожного окремого оператора. Це зрозуміло.

В Україні на сьогоднішній день існує шість популярних операторів CDMA і мобільного зв'язку. Вони, а це МТС, Київстар, life :), Інтертелеком, PEOPLEnet і ТриМоб, і розробили спеціальні тарифні плани для планшетів. Про особливості кожного далі.

МТС Україна

МТС Україна

МТС - це один самий популярних і відомих операторів мобільного зв'язку в Україні. Компанія була заснована в далекому 1992 році. На даний момент вона має близько 23 мільйонів активних абонентів. Стільникове покриття цього оператора охоплює 98% території України, на якій проживає близько 99% населення країни.

Для користувачів планшетних комп'ютерів МТС пропонує інтернет-пакет з лаконічною назвою - «Планшет». Цей тариф передбачає підключення до GPRS-Інтернету. А так як GPRS відноситься до бездротової мережі GSM 2G, швидкість передачі і прийому даних не перевищує 236 кбіт / с.

Головна перевага тарифного плану «Планшет» полягає в тому, що ви платите тільки тоді, коли користуйтеся Інтернетом. Пакетний трафік має обмеження - 200 МБ в день. Вартість послуги складає всього півтори гривні в день використання. При перевищенні тарифного ліміту користувач платить 10 копійок за кожну наступну скачав і переданий мегабайт.

Підключити інтернет-пакет «Планшет» можна двома способами. Найпростіший - це придбати стартовий пакет з тарифом «Планшет», який включає в себе SIM-карту двох найпоширеніших форматів (mini і micro). Номер дійсний протягом 30 днів після активації і протягом року після поповнення рахунку від 5 гривень.

Якщо ж у вас є раніше куплена SIM-карта MTC, то тарифний пакет «Планшет» можна підключити інакше - зателефонувавши на номер 111 або за допомогою сайту оператора.

Переваги тарифного плану «Планшет» від MTC:

+ Низька вартість;

+ Плата тільки при користуванні послугою, тобто відсутність обов'язкових щомісячних поповнень;

+ Вільний доступ до всесвітньої мережі в будь-якій точці України.

Недоліки тарифного плану «Планшет» від MTC:

- обмеження трафіку (до 200 Мб в день);

- обмеження 2G по швидкості передачі даних (всього 236 кбіт / с).

Київстар

Київстар

Мобільний оператор Київстар молодше МТС. Крім того, він ще не так відомий на весь світ, але на сьогоднішній день Київстар є першим за величиною оператором мобільного зв'язку в Україні. Кількість зареєстрованих абонентів на кінець 2013 року становить 25,8 мільйона клієнтів. Крім того, ця компанія надає послуги широкосмугового доступу до Інтернету, яким користуються 762 тисячі людей. Стільникове покриття Київстар охоплює всю територію України.

Для планшетних комп'ютерів Київстар випустив спеціальний тарифний план під назвою «Вільний Київстар для планшета». Як і інтернет-пакет від МТС, «Вільний Київстар для планшета» пропонує користувачеві доступ до GPRS-Інтернету, але при цьому він має одне дуже суттєва перевага - безлімітний Інтернет. Правда, обмеження все-таки є. Оператор поставив певний ліміт на швидкість: при використанні 300 мегабайт трафіку в період з 8:00 до 23:59 швидкість передачі даних падає до 32 Кбіт в секунду. Добре, що в нічний час доби (з 00:00 до 7:59) обмеження швидкості і трафіку повністю зникають, як карета у Попелюшки. Варто пам'ятати, що пакет передбачає підключення тільки до GSM 2G, тобто швидкість передачі даних становить не більше 236 кбіт на секунду.

Оплата послуг проводиться так само, як і у МТС, тобто абонент платить тільки тоді, коли підключається до Інтернету. Вартість складає 2 гривні в день використання. Плата абонента і обов'язкові щомісячні поповнення відсутні, що плюс.

Вищевказані умови пакету «Вільний Київстар для планшета» дійсні тільки на території України. У роумінгу користувач платить 16 гривень за кожні 20 МБ мобільного Інтернету.

Для підключення тарифного плану «Вільний Київстар для планшета» необхідно придбати відповідний стартовий пакет або зателефонувати на номер 477 зі старою SIM-карти Київстар. Інтернет-пакет активується тільки після одноразового поповнення мобільного рахунку на 40 гривень.

Переваги тарифного плану «Вільний Київстар для планшета» від Київстар:

+ Безлімітний Інтернет;

+ Низька ціна;

+ Плата тільки при користуванні послугою, тобто відсутність обов'язкових щомісячних поповнень;

+ Зона покриття - вся Україна.

Недоліки тарифного плану «Вільний Київстар для планшета» від Київстар:

- обмеження швидкості при використанні 300 Мб в період з 8:00 до 23:59;

- обмеження 2G по швидкості передачі даних (всього 236 кбіт / с).

life :)

life :)

life :) - це наймолодший мобільний оператор України, який досяг великої популярності серед молоді. Він був заснований в 2005 році і відразу почав підкорювати мобільний простір країни. Дев'ять років тому саме life :) першим запропонував послуги швидкої передачі даних на основі технології EDGE, висока швидкість якої забезпечується за рахунок стиснення та оптимізації даних. Зона покриття цього оператора трохи менше, ніж у Київстар і МТС. Кількість активних абонентів - майже 13 мільйонів клієнтів.

Тарифний план «life онлайн» був розроблений з урахуванням всіх нюансів роботи ноутбуків і планшетів. Вартість пакета становить 30 гривень на місяць. Щодня користувачеві надається 100 МБ. Швидкість Інтернету знову ж невисока, так як використовується стандартна технологія передачі даних GSM 2G. При перевищенні ліміту кожен наступний скачав і переданий мегабайт оплачується в розмірі 0,01 грн. У разі невнесення щомісячної абонентської плати (30 грн), вартість 1 МБ зростає до 50 копійок.

Стартовий пакет «life онлайн» обійдеться новому абоненту в 15 гривень. Тарифний план діє в будь-якому куточку України на постійній основі. Протягом перших семи днів після активації новому абоненту life :) доступний безкоштовний тестовий період з обмеженням 50 МБ.

Переваги тарифного плану «life онлайн» від life:

+ Низька ціна;

+ Доступ на всій території України;

+ Доступний безкоштовний тестовий період.

Недоліки тарифного плану «life онлайн» від life:

- обмеження 2G по швидкості передачі даних (всього 236 кбіт / с);

- обов'язкова щомісячна абонентська плата (30 грн).

інтертелеком

інтертелеком

Інтертелеком - це перший національний CDMA-оператор України, з 2008 року надає послуги бездротового доступу до Інтернету за технологією мережі мобільного зв'язку третього покоління 3G. У червні 2011 року під цим брендом був вперше запущений 3G-інтернет на території України. На даний момент клієнтська база Інтертелекому становить близько 1,460 мільйона абонентів. Покриття цього стільникового оператора обмежено. Фактично повноцінно його послугами можна користуватися тільки в обласних і районних центрах, а також в близьких до них СМТ і селах. Більш докладно про зону покриття можна дізнатися на сайті оператора.

Для планшетних комп'ютерів Інтертелеком розробив два тарифних плани: «Супер 3G планшет 30 IT» і «Супер 3G планшет 50 IT». Вони відрізняються лише вартістю і щоденним лімітом. Обидва пакети пропонують користувачеві Інтернет стандарту CDMA 3G, відповідно швидкість передачі даних досягає 14,1 Мбіт в секунду.

За 30 гривень на місяць «Супер 3G планшет 30 IT» надає в ваше розпорядження 700 МБ щодня. За 50 гривень на місяць можна підключити тарифний план «Супер 3G планшет 50 IT», пакетний трафік якого має обмеження 1500 МБ в день.

Вигода від підключення будь-якого з цих двох інтернет-пакетів очевидна. Тарифних планів 30 і 50 повністю вистачає на повноцінний веб-серфінг, онлайн-ігри і стрімінг музики або відео. При перевищенні ліміту кожен наступний мегабайт обійдеться користувачеві в 0,05 грн для пакета «Супер 3G планшет 30 IT» або 0,03 грн для «Супер 3G планшет 50 IT».

Для підключення необхідно придбати мобільний Wi-Fi-роутер (3G до 14,7 Мб / сек). вартість роутера залежить від бажаної швидкості передачі даних. Вартість підключення пакетів «Супер 3G планшет 30 IT» і «Супер 3G планшет 50 IT» однакова - 49 грн.

Переваги тарифних планів «Супер 3G планшет 30 IT» і «Супер 3G планшет 50 IT» від Інтертелеком:

+ Будь-якого з двох пакетів повністю вистачає на активність в соціальних мережах, ігри і відео;

+ Низька вартість.

Недоліки тарифних планів «Супер 3G планшет 30 IT» і «Супер 3G планшет 50 IT» від Інтертелеком:

- обмежена зона покриття;

- необхідна покупка Wi-Fi-роутера 3G .

PEOPLEnet

PEOPLEnet

У 2006 році CDMA-оператор PEOPLEnet відкрив для інтернет-користувачів України технологію передачі даних 3G, таким чином ставши лідером революції швидкісного мобільного Інтернету. Зараз ця компанія активно розвивається, пропонуючи з кожним роком все більше цікавих тарифних планів.

Для планшетів PEOPLEnet пропонує три тарифні плани: «Безліміт L», «СУПЕР Безліміт» і «СУПЕР Безліміт плюс». Всі вони вимагають наявності Wi-Fi-роутера для планшета з роз'ємом USB. Вони відрізняються між собою вартістю і обсягом пакетних даних. Швидкість передачі даних - 3,1 Мбіт в секунду.

«Безліміт L» надає користувачеві 15000 МБ в місяць за 99 гривень. Це приблизно 500 МБ в день. Пакет «СУПЕР Безліміт» дає 1 200 МБ в день за 120 гривень на місяць, а «СУПЕР Безліміт плюс» - 2 000 МБ в день за 170 гривень.
Як і Інтертелеком, PEOPLEnet доступний ще не в усіх куточках нашої країни, проте якість зв'язку дуже висока. При підключення будь-якого з трьох тарифних планів необхідно здійснити авансовий платіж: 215 грн для «Безліміт L», 230 грн для «СУПЕР Безліміт» та 260 грн для «СУПЕР Безліміт плюс».

Переваги тарифних планів «Безліміт L», «СУПЕР Безліміт» і «СУПЕР Безліміт плюс» від PEOPLEnet:

+ Хороший обсяг даних для шанувальників онлайн-ігор і соціальних мереж;

+ Низька вартість роутера (відносно).

Недоліки тарифних планів «Безліміт L», «СУПЕР Безліміт» і «СУПЕР Безліміт плюс» від PEOPLEnet:

- висока вартість пакетів;

- обмежена зона покриття.

ТриМоб

ТриМоб - це відносно молодий національний оператор мобільного зв'язку 3G, що належить компанії «Укртелеком». Серед всіх перерахованих вище операторів ТриМоб має саму обмежену зону покриття, але для жителів обласних центрів він пропонує дуже вигідні тарифи з високою швидкістю передачі даних. На даний момент клієнтська база ТриМоб нечисленна, але кількість активних абонентів зростає.

Власникам планшетних комп'ютерів ТриМоб пропонує два тарифних плани: «Інтернет XL» та «Інтернет Преміум». Обидва пропонують підключення до Інтернету GSM 3G / UMTS зі швидкістю до 7,2 Мбіт в секунду. Саме підключення здійснюється за допомогою покупки і встановлення SIM-карти 3G.

«Інтернет XL» надає 25 000 МБ в місяць за 200 гривень. Це, мабуть, ідеальний вибір для геймерів і шанувальників серфінгу в соціальних мережах.

«Інтернет Преміум» знімає всі обмеження доступу до Інтернету всього за 300 гривень на місяць, а також надає 1000 хвилин для розмов в мережі.

Переваги тарифних планів «Інтернет XL» та «Інтернет Преміум» від ТриМоб:

+ Величезний обсяг даних;

+ Відносно низька вартість тарифних планів.

Недоліки тарифних планів «Інтернет XL» та «Інтернет Преміум» від ТриМоб:

- сама обмежена зона покриття серед всіх операторів.

Сподіваємося, що ми змогли вам допомогти визначитися з тарифним планом для свого планшетного одного. Якщо у вас залишилися питання, не соромтеся їх задавати в коментарях. Комфортного вам інтернет-серфінгу!

Користь від постійного доступу до Інтернету незаперечна, проте виникає відразу два закономірних питання: який доступ потрібен саме вам і якого оператора краще вибрати?

Новости