Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Швейцарії: Топ-20 (БАГАТО ФОТО)

  1. Пам'ятки Швейцарії: Топ-20 (БАГАТО ФОТО) Пам'ятки Швейцарії демонструють природне і рукотворне багатство...
  2. 1. Собор Гроссмюнстер
  3. 2. Фірвальдштетськоє озеро
  4. 3. Санкт-Моріц
  5. 4. Маттерхорн
  6. 5. Рейнський водоспад
  7. 6. Женевське озеро
  8. 7. Старе місто (Цюріх)
  9. 8. Шильонский замок
  10. 9. Великий Алечській льодовик
  11. 10. Музей під відкритим небом Балленберг
  12. 11. Залізниця Горнерграт
  13. 12. Пилатус
  14. 13. Церматт
  15. 14. «Вмираючий лев» в Люцерні
  16. 15. Капелльбрюкке
  17. Пам'ятки Швейцарії: що ще відвідати в Швейцарії?
  18. 16. Старе місто (Берн)
  19. 17. Фортечні споруди Беллінцони
  20. 18. Музей мистецтва та історії в Женеві
  21. 19. Тітліс
  22. 20. Ретійська залізниця
  23. Пам'ятки Швейцарії: Топ-20 (БАГАТО ФОТО)
  24. Що подивитися в Швейцарії в першу чергу?
  25. 1. Собор Гроссмюнстер
  26. 2. Фірвальдштетськоє озеро
  27. 3. Санкт-Моріц
  28. 4. Маттерхорн
  29. 5. Рейнський водоспад
  30. 6. Женевське озеро
  31. 7. Старе місто (Цюріх)
  32. 8. Шильонский замок
  33. 9. Великий Алечській льодовик
  34. 10. Музей під відкритим небом Балленберг
  35. 11. Залізниця Горнерграт
  36. 12. Пилатус
  37. 13. Церматт
  38. 14. «Вмираючий лев» в Люцерні
  39. 15. Капелльбрюкке
  40. Пам'ятки Швейцарії: що ще відвідати в Швейцарії?
  41. 16. Старе місто (Берн)
  42. 17. Фортечні споруди Беллінцони
  43. 18. Музей мистецтва та історії в Женеві
  44. 19. Тітліс
  45. 20. Ретійська залізниця
  46. Пам'ятки Швейцарії: Топ-20 (БАГАТО ФОТО)
  47. Що подивитися в Швейцарії в першу чергу?
  48. 1. Собор Гроссмюнстер
  49. 2. Фірвальдштетськоє озеро
  50. 3. Санкт-Моріц
  51. 4. Маттерхорн
  52. 5. Рейнський водоспад
  53. 6. Женевське озеро
  54. 7. Старе місто (Цюріх)
  55. 8. Шильонский замок
  56. 9. Великий Алечській льодовик
  57. 10. Музей під відкритим небом Балленберг
  58. 11. Залізниця Горнерграт
  59. 12. Пилатус
  60. 13. Церматт
  61. 14. «Вмираючий лев» в Люцерні
  62. 15. Капелльбрюкке
  63. Пам'ятки Швейцарії: що ще відвідати в Швейцарії?
  64. 16. Старе місто (Берн)
  65. 17. Фортечні споруди Беллінцони
  66. 18. Музей мистецтва та історії в Женеві
  67. 19. Тітліс
  68. 20. Ретійська залізниця

Пам'ятки Швейцарії: Топ-20 (БАГАТО ФОТО)

Пам'ятки Швейцарії демонструють природне і рукотворне багатство країни. Іноді складно зрозуміти, як вони все вміщаються на такій невеликій площі. Знаючи, що подивитися в Швейцарії, ви точно не випустите з уваги все найцікавіше і значуще.

Що подивитися в Швейцарії в першу чергу?

Поїздка до Швейцарії однозначно запам'ятається вам на все життя, тому що вона багата унікальними архітектурними пам'ятками, красивими озерами, гірськими хребтами. Уваги заслуговує кожне середньовічне містечко цієї країни. Нижче наведено перелік головних визначних пам'яток Швейцарії.

1. Собор Гроссмюнстер

Гроссмюнстер - старовинний монастир і собор в Цюріху

Якщо ви належите до числа цінителів релігійних пам'яток, тоді вам точно сподобається велична обитель, розташована в самому центрі Цюріха. Вважається, що зведений собор був в 9 столітті, а місце вибрано неспроста. Поруч свого часу були виявлені могили святих Регули і Фелікса. В описі цієї пам'ятки сказано, що будівництво тоді затягнулося, в експлуатацію будівлю ввели тільки в 12 столітті. На сьогодні ця пам'ятка Швейцарії відноситься до числа найбільш відвідуваних, в цьому місці туристи отримують можливість перейнятися багатовіковою історією храму.

2. Фірвальдштетськоє озеро

Гарний вид на Фірвальдштетськоє озеро

Що подивитися в Швейцарії? Уваги заслуговує водойму, води якого омивають відразу 4 кантону. Туристи часто називають його назвою самого популярного і великого на березі населеного пункту. Подорож сюди запам'ятається мальовничими звивистими берегами. Якщо точніше описувати Фірвальдштетськоє озеро, варто відзначити, що складається воно з 4-х басейнів, які з'єднані вузькими протоками. Ще є улоговина, утворена древніми масами льоду атмосферного походження, колись вони спускалися з гір. У літню пору року абсолютно прозора вода прогрівається до 20 градусів Цельсія.

3. Санкт-Моріц

Куточок природи Санкт-Моріц

Що відвідати в Швейцарії? Познайомитися варто з одним з найстаріших курортів світу. Знаходиться він в долині Енгадін, а похвалитися може тим, що протягом року тут 322 сонячних дня. Це місце належить до кращих пам'яток, тому що тут знаходиться найвідоміший гірськолижний курорт країни. Щороку сюди з'їжджаються представники королівських династій, політиків, мільярдерів, не виключенням є і зірки шоу-бізнесу. З відгуків про курорт можна зрозуміти, що кухня і ресторани там підпорядковані капризам гірськолижної еліти. Більшість громадських закладів для прийняття їжі знаходиться безпосередньо на схилах.

4. Маттерхорн

Високогірне озеро і гора Маттерхорн

Продовжуючи описувати цікаві місця, загострити увагу хотілося б на одній з найвідоміших гір країни. Маттерхорн є символом усіх Альп, а знаходиться ця височина на кордоні двох держав. Південна частина схилу «належить» Італії, решта три - Швейцарії. Довгий час ця височина залишалася нескореної, тому що на стрімких схилах гори практично не затримувався сніг. Але! У 1865 році перше сходження все ж було здійснено, причому одночасно італійськими та англійськими альпіністами. Є ще неприємний момент, пов'язаний з цією пам'яткою Швейцарії: гора лідирує за сумною статистикою, на її схилах загинуло більше 500 чоловік.

5. Рейнський водоспад

Води, що падає Рейнського водоспаду

Туристам пропонується познайомитися з найбільшим і найпотужнішим водоспадом у всій Європі. Гостей країни вражає не тільки його висота (становить 23 м), а й обсяг падаючої води. Особливо цікаво спостерігати за цим дивом природи в період танення снігів, що додає водоспаду обсягу. Рейтинг пам'ятки оцінюється як високий, тому що на пагорбі трохи вище водоспаду є середньовічний замок, а в ньому ресторан, готель і безліч магазинів.

Офіційний сайт: http://www.rheinfall.ch/en/

6. Женевське озеро

Женевське озеро - рай для водних видів спорту

Продовжуємо тему пам'яток Швейцарії. Уваги заслуговує другий за величиною у всій Центральній Європі прісноводний водойму, розташований на кордоні відразу двох держав. Протяжність озера становить 73 км, а ширина місцями сягає 14 км. Утворилося воно імовірно 15 тисяч років тому, коли танув і сходив на них льодовик Рони. Рекомендації у цього місця дуже позитивні, тому що тут м'який клімат, переважає чистий альпійське повітря. Його унікальність полягає в поєднанні субтропіків і гір. Поблизу до Женевського озера знаходиться декілька пам'яток, що ще більше підвищує інтерес до цього місця.

Подивіться красиві місця Швейцарії в цьому чудовому відео!

7. Старе місто (Цюріх)

Середньовічні будівлі на набережній Старого міста Цюріха

Куди сходити в Швейцарії? Не можна упустити можливість відвідати одне з найзатишніших і колоритних місць в головному місті країни. Тут ви на власні очі побачите будівлі, що датуються XI століттям. Цікаві вони писаними стінами, наявністю великої кількості квітів на вікнах. Здійснюючи огляд Старого міста в Цюріху, увагу зверніть на собор св. Петра, на ньому встановлено найбільший в Європі циферблат. До числа головних церков міста відноситься Фраумюнстер. Екскурсії в Швейцарії в найстарішу частину Цюріха подобаються туристам тим, що тут побудовано величезну кількість антикварних, сувенірних магазинів, ресторанів. На березі озера красується парк, де є зони для пікніка, пляж, кафе.

8. Шильонский замок

Шильонский замок на березі Женевського озера

Не знаєте, що відвідати в Швейцарії? Рушайте в сторону замку Шильон, який разом зі своїми підземеллями певний час служив в якості в'язниці. Зараз в Великому залі, де зображений герб Савойї, красується чудовий стелю, камін значних розмірів XV століття. Ще є святкову залу, в якому стеля виконана у вигляді перевернутої підводної частини судна. У ньому розташувався музей зброї, обладунків, посуду з олова. Опинившись в замку Шильон, не забудьте відвідати просторий Лицарський і Гербовий зал.

Офіційний сайт: https://www.chillon.ch/en/

9. Великий Алечській льодовик

Каньйон Великого Алечській льодовика

Відноситься до числа природних пам'яток Швейцарії, а знаходиться на південному схилі Бернських Альп. Він примітний тим, що на спуску в долину створений каньйон, в якійсь мірі схожий на дорогу, зроблену руками людини. Протяжність льодовика в загальному становить 24 км. Тут ви зможете зробити зачаровують фото, якими точно здивуєте своїх знайомих.

10. Музей під відкритим небом Балленберг

Музейні експонати під відкритим небом в Балленберге

багато гіди в Швейцарії рекомендують гостям країни відвідати це місце. Музей утворився після того, як місцеві жителі перестали зносити сільські будинки, що вийшли з ладу. Це ж стосується стаєнь, господарських будівель. У 70-х роках минулого століття їх почали акуратно розбирати і відновлювати на майданчику під відкритим небом. Спочатку експонатів в музеї налічувалося всього 16 шт., Зараз же на площі 66 га близько 100 будівель, які були зібрані з різних частин країни. Про місцеву культуру, традиції ви дізнаєтеся з тематичних виставок.

Офіційний сайт: https: //www.ballenberg.

11. Залізниця Горнерграт

Залізниця Горнерграт з Маттерхорном на задньому плані

Чому вона відноситься до числа пам'яток Швейцарії, запитаєте ви? Все просто, залізне полотно прокладено по дуже красивому ділянці країни. Цією дорогою можна за 40 хвилин піднятися до самої вершини гори Горнерграт, а це рівень більше 3 тисяч метрів. Що можна подивитися в Швейцарії, якщо їхати по залізниці? Увагу привертають альпійські луки Ріффельальп, льодовик природного походження Горнерглетчер, пік Маттерхорн. Бувалі туристи рекомендують сідати з правого боку по ходу поїзда, тоді ви точно не пропустите все найцікавіше. Зараз поїзди курсують в будь-який час року, маршрут передбачає 5 зупинок, на будь-який з них можна вийти.

Офіційний сайт: https: //www.gornergratbahn.

12. Пилатус

Оглядовий майданчик і готель Pilatus Kulm на вершині Пилатуса

Як вже стало зрозуміло, багато визначних пам'яток Швейцарії представлені гірськими масивами. Одним з найцікавіших для туристів є Пилатус, що привертає увагу своєю «зубчасті», гострими гранями, рельєфом, що нагадує спину дракона. туристам місцеві розповідають історії про драконів, таємничої жінки, що живе в печері Шібенлох, яка зберігає небачені скарби. Це місце належить до тих, які можна подивитися в Швейцарії за 1 день. Піднятися на масив можна на поїзді, пішки або по канатній дорозі.

Офіційний сайт: http://www.luzern.com/

13. Церматт

Мальовничий пейзаж гірськолижного курорту Церматт

Це цілорічний курорт, який відноситься до числа найпрестижніших в світі. Його головною визначною пам'яткою є пік Маттерхорн, описаний вище. Для автомобільного руху курорт повністю закритий, тут пересуватися можна лише на міні-авто, візках з кіньми. Тут пропонуються широкі можливості для катання на лижах, є безліч спеціальних шкіл, і навіть лижний дитячий сад. Ця пам'ятка Швейцарії ідеальна для любителів альпінізму, польотів на вертольоті, сквошу, керлінгу. І це далеко не повний перелік розваг на курорті.

Офіційний сайт: https://www.zermatt.ch/ru

14. «Вмираючий лев» в Люцерні

Овальний ставок і пам'ятник «Вмираючий лев» в Люцерні

Історія цієї пам'ятки Швейцарії дуже зворушлива, американський письменник назвав її «найтрагічнішим каменем в світі». Якщо говорити коротко, свого часу на честь загиблих під час штурму палацу Тюїльрі було вирізано в природній скелі статуя вмираючого лева. Він зображений простромленим списом, здійснюючи спроби закрити собою герб, який є символом французького королівського дому.

Офіційний сайт: http://www.luzern.com/ru/

15. Капелльбрюкке

Міст Капелльбрюкке «Міст-каплиця» і вежа Вассертурм в Люцерні

Продовжуємо говорити про те, що подивитися в Швейцарії? Гідним уваги туристів є міст, який представляє собою справжній інженерне мистецтво, яке пережило століття. У Європі він є найстарішою дерев'яною конструкцією, що з'єднує береги річки Ройс. Через неї зі старої частини міста можна дістатися в сучасну. Обов'язково увагу потрібно звернути на масивні кам'яні опори моста, що представляють собою єдині елементи конструкції не з дерева. Найцікавіше: під дахом розміщено 111 живописних полотен, за якими можна вивчити історію держави в цілому, кантону і міста.

Пам'ятки Швейцарії: що ще відвідати в Швейцарії?

Як вже стало зрозуміло, ландшафт держави в Західній Європі переважно горбистий, гірський, відзначається велика різноманітність тваринного і рослинного світу. Щоб ви знали, Швейцарія відноситься до невеликої кількості європейських країн, які не потерпіли від світових воєн. Саме тому тут збереглося стільки пам'яток.

16. Старе місто (Берн)

Вид на Старе місто Берн

Починаючи з 1983 року, він числиться в списку спадщини ЮНЕСКО. Гуляючи по його вуличках, створюється враження, що ви перебуваєте в середньовічному державі. Не знаєте, що ще подивитися в Швейцарії? Рушайте в місце, де час буквально зупинилося, причому в далекому 13 столітті. У Старому місті збереглася велика кількість історичних пам'яток. Наприклад, годинникова башта Цітглогге, міст у Нижніх воріт, кафедральний собор і не тільки. З готелями в Швейцарії проблем не виникає, причому в якій би частині держави ви не опинилися, головне заздалегідь подбати про бронювання номера. У Старому місті ви зможете повною мірою насолодитися неспішними прогулянками по вуличках, відпочити в тіні затишних площ, і, врешті-решт, наїстися смачних тортів з численних кондитерських.

Офіційний сайт: https://www.bern.com

17. Фортечні споруди Беллінцони

Панорамний вид на кріпосні споруди Беллінцони

Йдеться про цілу групу, що включає в себе кілька укріплень, розташованих навколо населеного пункту. Всі вони включені в список ЮНЕСКО, а це значить, що вони знаходяться під охороною. Складається група з трьох замків і фортечних стін. Найдавнішим заслужено вважається Кастельгранде, історія його існування починається ще в античній епосі. Про оновлення, зміцнення даної конструкції дбали постійно, тому що протягом тривалого часу це була єдина захист міста. Всі три замки відкриті для відвідування туристів.

18. Музей мистецтва та історії в Женеві

Будівля музею мистецтва та історії в Женеві

На території описуваної країни він вважається найбільшим. Колекції включають більш 650 тисяч експозицій, починаючи від полотен, закінчуючи археологічними артефактами. Загальна площа музею становить 7 тисяч м2. Щоб знайти в Женеві це місце, орієнтуватися можна на кафедральний собор. Сам музей розташувався в красивому палаці, прикрашеному колонами, виконаний він у стилі класицизму. На даху можна спостерігати кам'яні скульптури. Ознайомитися з постійно діючими експозиціями можна безкоштовно, а ось за тимчасові колекції доведеться заплатити.

19. Тітліс

Гірськолижний курорт Енгельберг на тлі гори Тітліс

Знаходиться гора в місті Ендельберг, відомим тим, що в зимовий період часу пропонує ідеальні умови для катання на лижах. Тут траси для швидкісного спуску підготовлені максимально якісно. У гірській місцевості нудьгувати не доведеться також і не лижникам. Їм пропонуються такі розваги, як сноутюбінг, походи на снігоступах, катання в кінному екіпажі. Яскравою подією в місті Ендельберг є змагання Кубка Світу в стрибках на лижах, там вони проводяться регулярно. На горі Тітліс завжди є сніг, тому що гора підноситься на 3 238 м над рівнем моря.

20. Ретійська залізниця

Ретійська залізниця проходить крізь альпійські тунелі

Швейцарія багата на рукотворні чудеса світу, і одним з таких є Ретійська залізниця. Вона являє собою найважливішу транспортну магістраль країни, а ще перетинає місцеві Альпи. Полотно дивує видами, які відкриваються під час руху, а й висотою деяких мостів, вигинами віадуків. Побудована дорога була на початку двадцятого століття.

Офіційний сайт: https://www.rhb.ch/en/

Тепер ви знаєте, що подивитися в Швейцарії, а значить, ваша подорож буде максимально цікавим, захоплюючим.

Читайте також про найкращі пам'ятки Словаччини і надихайтеся на своє подальше подорож по Європі!

Пам'ятки Швейцарії: Топ-20 (БАГАТО ФОТО)

Пам'ятки Швейцарії демонструють природне і рукотворне багатство країни. Іноді складно зрозуміти, як вони все вміщаються на такій невеликій площі. Знаючи, що подивитися в Швейцарії, ви точно не випустите з уваги все найцікавіше і значуще.

Що подивитися в Швейцарії в першу чергу?

Поїздка до Швейцарії однозначно запам'ятається вам на все життя, тому що вона багата унікальними архітектурними пам'ятками, красивими озерами, гірськими хребтами. Уваги заслуговує кожне середньовічне містечко цієї країни. Нижче наведено перелік головних визначних пам'яток Швейцарії.

1. Собор Гроссмюнстер

Гроссмюнстер - старовинний монастир і собор в Цюріху

Якщо ви належите до числа цінителів релігійних пам'яток, тоді вам точно сподобається велична обитель, розташована в самому центрі Цюріха. Вважається, що зведений собор був в 9 столітті, а місце вибрано неспроста. Поруч свого часу були виявлені могили святих Регули і Фелікса. В описі цієї пам'ятки сказано, що будівництво тоді затягнулося, в експлуатацію будівлю ввели тільки в 12 столітті. На сьогодні ця пам'ятка Швейцарії відноситься до числа найбільш відвідуваних, в цьому місці туристи отримують можливість перейнятися багатовіковою історією храму.

2. Фірвальдштетськоє озеро

Гарний вид на Фірвальдштетськоє озеро

Що подивитися в Швейцарії? Уваги заслуговує водойму, води якого омивають відразу 4 кантону. Туристи часто називають його назвою самого популярного і великого на березі населеного пункту. Подорож сюди запам'ятається мальовничими звивистими берегами. Якщо точніше описувати Фірвальдштетськоє озеро, варто відзначити, що складається воно з 4-х басейнів, які з'єднані вузькими протоками. Ще є улоговина, утворена древніми масами льоду атмосферного походження, колись вони спускалися з гір. У літню пору року абсолютно прозора вода прогрівається до 20 градусів Цельсія.

3. Санкт-Моріц

Куточок природи Санкт-Моріц

Що відвідати в Швейцарії? Познайомитися варто з одним з найстаріших курортів світу. Знаходиться він в долині Енгадін, а похвалитися може тим, що протягом року тут 322 сонячних дня. Це місце належить до кращих пам'яток, тому що тут знаходиться найвідоміший гірськолижний курорт країни. Щороку сюди з'їжджаються представники королівських династій, політиків, мільярдерів, не виключенням є і зірки шоу-бізнесу. З відгуків про курорт можна зрозуміти, що кухня і ресторани там підпорядковані капризам гірськолижної еліти. Більшість громадських закладів для прийняття їжі знаходиться безпосередньо на схилах.

4. Маттерхорн

Високогірне озеро і гора Маттерхорн

Продовжуючи описувати цікаві місця, загострити увагу хотілося б на одній з найвідоміших гір країни. Маттерхорн є символом усіх Альп, а знаходиться ця височина на кордоні двох держав. Південна частина схилу «належить» Італії, решта три - Швейцарії. Довгий час ця височина залишалася нескореної, тому що на стрімких схилах гори практично не затримувався сніг. Але! У 1865 році перше сходження все ж було здійснено, причому одночасно італійськими та англійськими альпіністами. Є ще неприємний момент, пов'язаний з цією пам'яткою Швейцарії: гора лідирує за сумною статистикою, на її схилах загинуло більше 500 чоловік.

5. Рейнський водоспад

Води, що падає Рейнського водоспаду

Туристам пропонується познайомитися з найбільшим і найпотужнішим водоспадом у всій Європі. Гостей країни вражає не тільки його висота (становить 23 м), а й обсяг падаючої води. Особливо цікаво спостерігати за цим дивом природи в період танення снігів, що додає водоспаду обсягу. Рейтинг пам'ятки оцінюється як високий, тому що на пагорбі трохи вище водоспаду є середньовічний замок, а в ньому ресторан, готель і безліч магазинів.

Офіційний сайт: http://www.rheinfall.ch/en/

6. Женевське озеро

Женевське озеро - рай для водних видів спорту

Продовжуємо тему пам'яток Швейцарії. Уваги заслуговує другий за величиною у всій Центральній Європі прісноводний водойму, розташований на кордоні відразу двох держав. Протяжність озера становить 73 км, а ширина місцями сягає 14 км. Утворилося воно імовірно 15 тисяч років тому, коли танув і сходив на них льодовик Рони. Рекомендації у цього місця дуже позитивні, тому що тут м'який клімат, переважає чистий альпійське повітря. Його унікальність полягає в поєднанні субтропіків і гір. Поблизу до Женевського озера знаходиться декілька пам'яток, що ще більше підвищує інтерес до цього місця.

Подивіться красиві місця Швейцарії в цьому чудовому відео!

7. Старе місто (Цюріх)

Середньовічні будівлі на набережній Старого міста Цюріха

Куди сходити в Швейцарії? Не можна упустити можливість відвідати одне з найзатишніших і колоритних місць в головному місті країни. Тут ви на власні очі побачите будівлі, що датуються XI століттям. Цікаві вони писаними стінами, наявністю великої кількості квітів на вікнах. Здійснюючи огляд Старого міста в Цюріху, увагу зверніть на собор св. Петра, на ньому встановлено найбільший в Європі циферблат. До числа головних церков міста відноситься Фраумюнстер. Екскурсії в Швейцарії в найстарішу частину Цюріха подобаються туристам тим, що тут побудовано величезну кількість антикварних, сувенірних магазинів, ресторанів. На березі озера красується парк, де є зони для пікніка, пляж, кафе.

8. Шильонский замок

Шильонский замок на березі Женевського озера

Не знаєте, що відвідати в Швейцарії? Рушайте в сторону замку Шильон, який разом зі своїми підземеллями певний час служив в якості в'язниці. Зараз в Великому залі, де зображений герб Савойї, красується чудовий стелю, камін значних розмірів XV століття. Ще є святкову залу, в якому стеля виконана у вигляді перевернутої підводної частини судна. У ньому розташувався музей зброї, обладунків, посуду з олова. Опинившись в замку Шильон, не забудьте відвідати просторий Лицарський і Гербовий зал.

Офіційний сайт: https://www.chillon.ch/en/

9. Великий Алечській льодовик

Каньйон Великого Алечській льодовика

Відноситься до числа природних пам'яток Швейцарії, а знаходиться на південному схилі Бернських Альп. Він примітний тим, що на спуску в долину створений каньйон, в якійсь мірі схожий на дорогу, зроблену руками людини. Протяжність льодовика в загальному становить 24 км. Тут ви зможете зробити зачаровують фото, якими точно здивуєте своїх знайомих.

10. Музей під відкритим небом Балленберг

Музейні експонати під відкритим небом в Балленберге

багато гіди в Швейцарії рекомендують гостям країни відвідати це місце. Музей утворився після того, як місцеві жителі перестали зносити сільські будинки, що вийшли з ладу. Це ж стосується стаєнь, господарських будівель. У 70-х роках минулого століття їх почали акуратно розбирати і відновлювати на майданчику під відкритим небом. Спочатку експонатів в музеї налічувалося всього 16 шт., Зараз же на площі 66 га близько 100 будівель, які були зібрані з різних частин країни. Про місцеву культуру, традиції ви дізнаєтеся з тематичних виставок.

Офіційний сайт: https: //www.ballenberg.

11. Залізниця Горнерграт

Залізниця Горнерграт з Маттерхорном на задньому плані

Чому вона відноситься до числа пам'яток Швейцарії, запитаєте ви? Все просто, залізне полотно прокладено по дуже красивому ділянці країни. Цією дорогою можна за 40 хвилин піднятися до самої вершини гори Горнерграт, а це рівень більше 3 тисяч метрів. Що можна подивитися в Швейцарії, якщо їхати по залізниці? Увагу привертають альпійські луки Ріффельальп, льодовик природного походження Горнерглетчер, пік Маттерхорн. Бувалі туристи рекомендують сідати з правого боку по ходу поїзда, тоді ви точно не пропустите все найцікавіше. Зараз поїзди курсують в будь-який час року, маршрут передбачає 5 зупинок, на будь-який з них можна вийти.

Офіційний сайт: https: //www.gornergratbahn.

12. Пилатус

Оглядовий майданчик і готель Pilatus Kulm на вершині Пилатуса

Як вже стало зрозуміло, багато визначних пам'яток Швейцарії представлені гірськими масивами. Одним з найцікавіших для туристів є Пилатус, що привертає увагу своєю «зубчасті», гострими гранями, рельєфом, що нагадує спину дракона. туристам місцеві розповідають історії про драконів, таємничої жінки, що живе в печері Шібенлох, яка зберігає небачені скарби. Це місце належить до тих, які можна подивитися в Швейцарії за 1 день. Піднятися на масив можна на поїзді, пішки або по канатній дорозі.

Офіційний сайт: http://www.luzern.com/

13. Церматт

Мальовничий пейзаж гірськолижного курорту Церматт

Це цілорічний курорт, який відноситься до числа найпрестижніших в світі. Його головною визначною пам'яткою є пік Маттерхорн, описаний вище. Для автомобільного руху курорт повністю закритий, тут пересуватися можна лише на міні-авто, візках з кіньми. Тут пропонуються широкі можливості для катання на лижах, є безліч спеціальних шкіл, і навіть лижний дитячий сад. Ця пам'ятка Швейцарії ідеальна для любителів альпінізму, польотів на вертольоті, сквошу, керлінгу. І це далеко не повний перелік розваг на курорті.

Офіційний сайт: https://www.zermatt.ch/ru

14. «Вмираючий лев» в Люцерні

Овальний ставок і пам'ятник «Вмираючий лев» в Люцерні

Історія цієї пам'ятки Швейцарії дуже зворушлива, американський письменник назвав її «найтрагічнішим каменем в світі». Якщо говорити коротко, свого часу на честь загиблих під час штурму палацу Тюїльрі було вирізано в природній скелі статуя вмираючого лева. Він зображений простромленим списом, здійснюючи спроби закрити собою герб, який є символом французького королівського дому.

Офіційний сайт: http://www.luzern.com/ru/

15. Капелльбрюкке

Міст Капелльбрюкке «Міст-каплиця» і вежа Вассертурм в Люцерні

Продовжуємо говорити про те, що подивитися в Швейцарії? Гідним уваги туристів є міст, який представляє собою справжній інженерне мистецтво, яке пережило століття. У Європі він є найстарішою дерев'яною конструкцією, що з'єднує береги річки Ройс. Через неї зі старої частини міста можна дістатися в сучасну. Обов'язково увагу потрібно звернути на масивні кам'яні опори моста, що представляють собою єдині елементи конструкції не з дерева. Найцікавіше: під дахом розміщено 111 живописних полотен, за якими можна вивчити історію держави в цілому, кантону і міста.

Пам'ятки Швейцарії: що ще відвідати в Швейцарії?

Як вже стало зрозуміло, ландшафт держави в Західній Європі переважно горбистий, гірський, відзначається велика різноманітність тваринного і рослинного світу. Щоб ви знали, Швейцарія відноситься до невеликої кількості європейських країн, які не потерпіли від світових воєн. Саме тому тут збереглося стільки пам'яток.

16. Старе місто (Берн)

Вид на Старе місто Берн

Починаючи з 1983 року, він числиться в списку спадщини ЮНЕСКО. Гуляючи по його вуличках, створюється враження, що ви перебуваєте в середньовічному державі. Не знаєте, що ще подивитися в Швейцарії? Рушайте в місце, де час буквально зупинилося, причому в далекому 13 столітті. У Старому місті збереглася велика кількість історичних пам'яток. Наприклад, годинникова башта Цітглогге, міст у Нижніх воріт, кафедральний собор і не тільки. З готелями в Швейцарії проблем не виникає, причому в якій би частині держави ви не опинилися, головне заздалегідь подбати про бронювання номера. У Старому місті ви зможете повною мірою насолодитися неспішними прогулянками по вуличках, відпочити в тіні затишних площ, і, врешті-решт, наїстися смачних тортів з численних кондитерських.

Офіційний сайт: https://www.bern.com

17. Фортечні споруди Беллінцони

Панорамний вид на кріпосні споруди Беллінцони

Йдеться про цілу групу, що включає в себе кілька укріплень, розташованих навколо населеного пункту. Всі вони включені в список ЮНЕСКО, а це значить, що вони знаходяться під охороною. Складається група з трьох замків і фортечних стін. Найдавнішим заслужено вважається Кастельгранде, історія його існування починається ще в античній епосі. Про оновлення, зміцнення даної конструкції дбали постійно, тому що протягом тривалого часу це була єдина захист міста. Всі три замки відкриті для відвідування туристів.

18. Музей мистецтва та історії в Женеві

Будівля музею мистецтва та історії в Женеві

На території описуваної країни він вважається найбільшим. Колекції включають більш 650 тисяч експозицій, починаючи від полотен, закінчуючи археологічними артефактами. Загальна площа музею становить 7 тисяч м2. Щоб знайти в Женеві це місце, орієнтуватися можна на кафедральний собор. Сам музей розташувався в красивому палаці, прикрашеному колонами, виконаний він у стилі класицизму. На даху можна спостерігати кам'яні скульптури. Ознайомитися з постійно діючими експозиціями можна безкоштовно, а ось за тимчасові колекції доведеться заплатити.

19. Тітліс

Гірськолижний курорт Енгельберг на тлі гори Тітліс

Знаходиться гора в місті Ендельберг, відомим тим, що в зимовий період часу пропонує ідеальні умови для катання на лижах. Тут траси для швидкісного спуску підготовлені максимально якісно. У гірській місцевості нудьгувати не доведеться також і не лижникам. Їм пропонуються такі розваги, як сноутюбінг, походи на снігоступах, катання в кінному екіпажі. Яскравою подією в місті Ендельберг є змагання Кубка Світу в стрибках на лижах, там вони проводяться регулярно. На горі Тітліс завжди є сніг, тому що гора підноситься на 3 238 м над рівнем моря.

20. Ретійська залізниця

Ретійська залізниця проходить крізь альпійські тунелі

Швейцарія багата на рукотворні чудеса світу, і одним з таких є Ретійська залізниця. Вона являє собою найважливішу транспортну магістраль країни, а ще перетинає місцеві Альпи. Полотно дивує видами, які відкриваються під час руху, а й висотою деяких мостів, вигинами віадуків. Побудована дорога була на початку двадцятого століття.

Офіційний сайт: https://www.rhb.ch/en/

Тепер ви знаєте, що подивитися в Швейцарії, а значить, ваша подорож буде максимально цікавим, захоплюючим.

Читайте також про найкращі пам'ятки Словаччини і надихайтеся на своє подальше подорож по Європі!

Пам'ятки Швейцарії: Топ-20 (БАГАТО ФОТО)

Пам'ятки Швейцарії демонструють природне і рукотворне багатство країни. Іноді складно зрозуміти, як вони все вміщаються на такій невеликій площі. Знаючи, що подивитися в Швейцарії, ви точно не випустите з уваги все найцікавіше і значуще.

Що подивитися в Швейцарії в першу чергу?

Поїздка до Швейцарії однозначно запам'ятається вам на все життя, тому що вона багата унікальними архітектурними пам'ятками, красивими озерами, гірськими хребтами. Уваги заслуговує кожне середньовічне містечко цієї країни. Нижче наведено перелік головних визначних пам'яток Швейцарії.

1. Собор Гроссмюнстер

Гроссмюнстер - старовинний монастир і собор в Цюріху

Якщо ви належите до числа цінителів релігійних пам'яток, тоді вам точно сподобається велична обитель, розташована в самому центрі Цюріха. Вважається, що зведений собор був в 9 столітті, а місце вибрано неспроста. Поруч свого часу були виявлені могили святих Регули і Фелікса. В описі цієї пам'ятки сказано, що будівництво тоді затягнулося, в експлуатацію будівлю ввели тільки в 12 столітті. На сьогодні ця пам'ятка Швейцарії відноситься до числа найбільш відвідуваних, в цьому місці туристи отримують можливість перейнятися багатовіковою історією храму.

2. Фірвальдштетськоє озеро

Гарний вид на Фірвальдштетськоє озеро

Що подивитися в Швейцарії? Уваги заслуговує водойму, води якого омивають відразу 4 кантону. Туристи часто називають його назвою самого популярного і великого на березі населеного пункту. Подорож сюди запам'ятається мальовничими звивистими берегами. Якщо точніше описувати Фірвальдштетськоє озеро, варто відзначити, що складається воно з 4-х басейнів, які з'єднані вузькими протоками. Ще є улоговина, утворена древніми масами льоду атмосферного походження, колись вони спускалися з гір. У літню пору року абсолютно прозора вода прогрівається до 20 градусів Цельсія.

3. Санкт-Моріц

Куточок природи Санкт-Моріц

Що відвідати в Швейцарії? Познайомитися варто з одним з найстаріших курортів світу. Знаходиться він в долині Енгадін, а похвалитися може тим, що протягом року тут 322 сонячних дня. Це місце належить до кращих пам'яток, тому що тут знаходиться найвідоміший гірськолижний курорт країни. Щороку сюди з'їжджаються представники королівських династій, політиків, мільярдерів, не виключенням є і зірки шоу-бізнесу. З відгуків про курорт можна зрозуміти, що кухня і ресторани там підпорядковані капризам гірськолижної еліти. Більшість громадських закладів для прийняття їжі знаходиться безпосередньо на схилах.

4. Маттерхорн

Високогірне озеро і гора Маттерхорн

Продовжуючи описувати цікаві місця, загострити увагу хотілося б на одній з найвідоміших гір країни. Маттерхорн є символом усіх Альп, а знаходиться ця височина на кордоні двох держав. Південна частина схилу «належить» Італії, решта три - Швейцарії. Довгий час ця височина залишалася нескореної, тому що на стрімких схилах гори практично не затримувався сніг. Але! У 1865 році перше сходження все ж було здійснено, причому одночасно італійськими та англійськими альпіністами. Є ще неприємний момент, пов'язаний з цією пам'яткою Швейцарії: гора лідирує за сумною статистикою, на її схилах загинуло більше 500 чоловік.

5. Рейнський водоспад

Води, що падає Рейнського водоспаду

Туристам пропонується познайомитися з найбільшим і найпотужнішим водоспадом у всій Європі. Гостей країни вражає не тільки його висота (становить 23 м), а й обсяг падаючої води. Особливо цікаво спостерігати за цим дивом природи в період танення снігів, що додає водоспаду обсягу. Рейтинг пам'ятки оцінюється як високий, тому що на пагорбі трохи вище водоспаду є середньовічний замок, а в ньому ресторан, готель і безліч магазинів.

Офіційний сайт: http://www.rheinfall.ch/en/

6. Женевське озеро

Женевське озеро - рай для водних видів спорту

Продовжуємо тему пам'яток Швейцарії. Уваги заслуговує другий за величиною у всій Центральній Європі прісноводний водойму, розташований на кордоні відразу двох держав. Протяжність озера становить 73 км, а ширина місцями сягає 14 км. Утворилося воно імовірно 15 тисяч років тому, коли танув і сходив на них льодовик Рони. Рекомендації у цього місця дуже позитивні, тому що тут м'який клімат, переважає чистий альпійське повітря. Його унікальність полягає в поєднанні субтропіків і гір. Поблизу до Женевського озера знаходиться декілька пам'яток, що ще більше підвищує інтерес до цього місця.

Подивіться красиві місця Швейцарії в цьому чудовому відео!

7. Старе місто (Цюріх)

Середньовічні будівлі на набережній Старого міста Цюріха

Куди сходити в Швейцарії? Не можна упустити можливість відвідати одне з найзатишніших і колоритних місць в головному місті країни. Тут ви на власні очі побачите будівлі, що датуються XI століттям. Цікаві вони писаними стінами, наявністю великої кількості квітів на вікнах. Здійснюючи огляд Старого міста в Цюріху, увагу зверніть на собор св. Петра, на ньому встановлено найбільший в Європі циферблат. До числа головних церков міста відноситься Фраумюнстер. Екскурсії в Швейцарії в найстарішу частину Цюріха подобаються туристам тим, що тут побудовано величезну кількість антикварних, сувенірних магазинів, ресторанів. На березі озера красується парк, де є зони для пікніка, пляж, кафе.

8. Шильонский замок

Шильонский замок на березі Женевського озера

Не знаєте, що відвідати в Швейцарії? Рушайте в сторону замку Шильон, який разом зі своїми підземеллями певний час служив в якості в'язниці. Зараз в Великому залі, де зображений герб Савойї, красується чудовий стелю, камін значних розмірів XV століття. Ще є святкову залу, в якому стеля виконана у вигляді перевернутої підводної частини судна. У ньому розташувався музей зброї, обладунків, посуду з олова. Опинившись в замку Шильон, не забудьте відвідати просторий Лицарський і Гербовий зал.

Офіційний сайт: https://www.chillon.ch/en/

9. Великий Алечській льодовик

Каньйон Великого Алечській льодовика

Відноситься до числа природних пам'яток Швейцарії, а знаходиться на південному схилі Бернських Альп. Він примітний тим, що на спуску в долину створений каньйон, в якійсь мірі схожий на дорогу, зроблену руками людини. Протяжність льодовика в загальному становить 24 км. Тут ви зможете зробити зачаровують фото, якими точно здивуєте своїх знайомих.

10. Музей під відкритим небом Балленберг

Музейні експонати під відкритим небом в Балленберге

багато гіди в Швейцарії рекомендують гостям країни відвідати це місце. Музей утворився після того, як місцеві жителі перестали зносити сільські будинки, що вийшли з ладу. Це ж стосується стаєнь, господарських будівель. У 70-х роках минулого століття їх почали акуратно розбирати і відновлювати на майданчику під відкритим небом. Спочатку експонатів в музеї налічувалося всього 16 шт., Зараз же на площі 66 га близько 100 будівель, які були зібрані з різних частин країни. Про місцеву культуру, традиції ви дізнаєтеся з тематичних виставок.

Офіційний сайт: https: //www.ballenberg.

11. Залізниця Горнерграт

Залізниця Горнерграт з Маттерхорном на задньому плані

Чому вона відноситься до числа пам'яток Швейцарії, запитаєте ви? Все просто, залізне полотно прокладено по дуже красивому ділянці країни. Цією дорогою можна за 40 хвилин піднятися до самої вершини гори Горнерграт, а це рівень більше 3 тисяч метрів. Що можна подивитися в Швейцарії, якщо їхати по залізниці? Увагу привертають альпійські луки Ріффельальп, льодовик природного походження Горнерглетчер, пік Маттерхорн. Бувалі туристи рекомендують сідати з правого боку по ходу поїзда, тоді ви точно не пропустите все найцікавіше. Зараз поїзди курсують в будь-який час року, маршрут передбачає 5 зупинок, на будь-який з них можна вийти.

Офіційний сайт: https: //www.gornergratbahn.

12. Пилатус

Оглядовий майданчик і готель Pilatus Kulm на вершині Пилатуса

Як вже стало зрозуміло, багато визначних пам'яток Швейцарії представлені гірськими масивами. Одним з найцікавіших для туристів є Пилатус, що привертає увагу своєю «зубчасті», гострими гранями, рельєфом, що нагадує спину дракона. туристам місцеві розповідають історії про драконів, таємничої жінки, що живе в печері Шібенлох, яка зберігає небачені скарби. Це місце належить до тих, які можна подивитися в Швейцарії за 1 день. Піднятися на масив можна на поїзді, пішки або по канатній дорозі.

Офіційний сайт: http://www.luzern.com/

13. Церматт

Мальовничий пейзаж гірськолижного курорту Церматт

Це цілорічний курорт, який відноситься до числа найпрестижніших в світі. Його головною визначною пам'яткою є пік Маттерхорн, описаний вище. Для автомобільного руху курорт повністю закритий, тут пересуватися можна лише на міні-авто, візках з кіньми. Тут пропонуються широкі можливості для катання на лижах, є безліч спеціальних шкіл, і навіть лижний дитячий сад. Ця пам'ятка Швейцарії ідеальна для любителів альпінізму, польотів на вертольоті, сквошу, керлінгу. І це далеко не повний перелік розваг на курорті.

Офіційний сайт: https://www.zermatt.ch/ru

14. «Вмираючий лев» в Люцерні

Овальний ставок і пам'ятник «Вмираючий лев» в Люцерні

Історія цієї пам'ятки Швейцарії дуже зворушлива, американський письменник назвав її «найтрагічнішим каменем в світі». Якщо говорити коротко, свого часу на честь загиблих під час штурму палацу Тюїльрі було вирізано в природній скелі статуя вмираючого лева. Він зображений простромленим списом, здійснюючи спроби закрити собою герб, який є символом французького королівського дому.

Офіційний сайт: http://www.luzern.com/ru/

15. Капелльбрюкке

Міст Капелльбрюкке «Міст-каплиця» і вежа Вассертурм в Люцерні

Продовжуємо говорити про те, що подивитися в Швейцарії? Гідним уваги туристів є міст, який представляє собою справжній інженерне мистецтво, яке пережило століття. У Європі він є найстарішою дерев'яною конструкцією, що з'єднує береги річки Ройс. Через неї зі старої частини міста можна дістатися в сучасну. Обов'язково увагу потрібно звернути на масивні кам'яні опори моста, що представляють собою єдині елементи конструкції не з дерева. Найцікавіше: під дахом розміщено 111 живописних полотен, за якими можна вивчити історію держави в цілому, кантону і міста.

Пам'ятки Швейцарії: що ще відвідати в Швейцарії?

Як вже стало зрозуміло, ландшафт держави в Західній Європі переважно горбистий, гірський, відзначається велика різноманітність тваринного і рослинного світу. Щоб ви знали, Швейцарія відноситься до невеликої кількості європейських країн, які не потерпіли від світових воєн. Саме тому тут збереглося стільки пам'яток.

16. Старе місто (Берн)

Вид на Старе місто Берн

Починаючи з 1983 року, він числиться в списку спадщини ЮНЕСКО. Гуляючи по його вуличках, створюється враження, що ви перебуваєте в середньовічному державі. Не знаєте, що ще подивитися в Швейцарії? Рушайте в місце, де час буквально зупинилося, причому в далекому 13 столітті. У Старому місті збереглася велика кількість історичних пам'яток. Наприклад, годинникова башта Цітглогге, міст у Нижніх воріт, кафедральний собор і не тільки. З готелями в Швейцарії проблем не виникає, причому в якій би частині держави ви не опинилися, головне заздалегідь подбати про бронювання номера. У Старому місті ви зможете повною мірою насолодитися неспішними прогулянками по вуличках, відпочити в тіні затишних площ, і, врешті-решт, наїстися смачних тортів з численних кондитерських.

Офіційний сайт: https://www.bern.com

17. Фортечні споруди Беллінцони

Панорамний вид на кріпосні споруди Беллінцони

Йдеться про цілу групу, що включає в себе кілька укріплень, розташованих навколо населеного пункту. Всі вони включені в список ЮНЕСКО, а це значить, що вони знаходяться під охороною. Складається група з трьох замків і фортечних стін. Найдавнішим заслужено вважається Кастельгранде, історія його існування починається ще в античній епосі. Про оновлення, зміцнення даної конструкції дбали постійно, тому що протягом тривалого часу це була єдина захист міста. Всі три замки відкриті для відвідування туристів.

18. Музей мистецтва та історії в Женеві

Будівля музею мистецтва та історії в Женеві

На території описуваної країни він вважається найбільшим. Колекції включають більш 650 тисяч експозицій, починаючи від полотен, закінчуючи археологічними артефактами. Загальна площа музею становить 7 тисяч м2. Щоб знайти в Женеві це місце, орієнтуватися можна на кафедральний собор. Сам музей розташувався в красивому палаці, прикрашеному колонами, виконаний він у стилі класицизму. На даху можна спостерігати кам'яні скульптури. Ознайомитися з постійно діючими експозиціями можна безкоштовно, а ось за тимчасові колекції доведеться заплатити.

19. Тітліс

Гірськолижний курорт Енгельберг на тлі гори Тітліс

Знаходиться гора в місті Ендельберг, відомим тим, що в зимовий період часу пропонує ідеальні умови для катання на лижах. Тут траси для швидкісного спуску підготовлені максимально якісно. У гірській місцевості нудьгувати не доведеться також і не лижникам. Їм пропонуються такі розваги, як сноутюбінг, походи на снігоступах, катання в кінному екіпажі. Яскравою подією в місті Ендельберг є змагання Кубка Світу в стрибках на лижах, там вони проводяться регулярно. На горі Тітліс завжди є сніг, тому що гора підноситься на 3 238 м над рівнем моря.

20. Ретійська залізниця

Ретійська залізниця проходить крізь альпійські тунелі

Швейцарія багата на рукотворні чудеса світу, і одним з таких є Ретійська залізниця. Вона являє собою найважливішу транспортну магістраль країни, а ще перетинає місцеві Альпи. Полотно дивує видами, які відкриваються під час руху, а й висотою деяких мостів, вигинами віадуків. Побудована дорога була на початку двадцятого століття.

Офіційний сайт: https://www.rhb.ch/en/

Тепер ви знаєте, що подивитися в Швейцарії, а значить, ваша подорож буде максимально цікавим, захоплюючим.

Читайте також про найкращі пам'ятки Словаччини і надихайтеся на своє подальше подорож по Європі!

Що подивитися в Швейцарії в першу чергу?
Що можна подивитися в Швейцарії, якщо їхати по залізниці?
Пам'ятки Швейцарії: що ще відвідати в Швейцарії?
Не знаєте, що ще подивитися в Швейцарії?
Що подивитися в Швейцарії в першу чергу?
Що можна подивитися в Швейцарії, якщо їхати по залізниці?
Пам'ятки Швейцарії: що ще відвідати в Швейцарії?
Не знаєте, що ще подивитися в Швейцарії?
Що подивитися в Швейцарії в першу чергу?
Що можна подивитися в Швейцарії, якщо їхати по залізниці?

Новости