Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Головні пам'ятки Білорусі з їх докладним описом

  1. Пам'ятки Білорусії з описом і фото
  2. Що можна цікавого подивитися в Білорусії
  3. Цікаві місця для подорожі по Білорусі
  4. Музеї Білорусі
  5. пам'ятники Білорусії
  6. архітектура Білорусі
  7. Культові споруди Білорусі
  8. Туристичний маршрут по природних пам'яток Білорусі
  9. Що можна подивитися туристу в Білорусі за 1 день, відео
  10. Куди сходити з дітьми в Мінську

Білорусія не є дуже популярним місцем відпочинку, наприклад, як Крим, проте все ж я вибрався і подивився цю неймовірно красиву країну, в яку хочеться повернутися знову.

Хочу поділитися з вами, які мені вдалося подивитися основні визначні пам'ятки Білорусії, подорожуючи на машині. Вони вас точно привернуть.

Пам'ятки Білорусії з описом і фото

Природа Білорусії захоплює. Як на мене, країна призначена для зеленого туризму завдяки найчистішим озерам і річкам, дрімучих лісах, зеленим полях, тому її жителі намагаються розвивати саме цей напрямок. Природні пам'ятки Білорусії дуже різноманітні і залучать навіть самого завзятого туриста. По-перше, відпочинок за доступними цінами, продукти недорого, та й самі білоруси завжди раді гостям. Залишилося лише визначити, які міста потрібно подивитися в Білорусії.

Що можна цікавого подивитися в Білорусії

Обов'язково виділіть час для того, щоб відпочити різними способами:

  • Порибалити або пополювати на якогось звіра;
  • Прогулятися по старовинному замку;
  • Побувати в знаменитому Бресті;
  • Побродити по сучасним центральними вулицями Мінська;
  • І як же без національної кухні - традиційних дерунів і місцевої Зубрівка.

Цікаві місця для подорожі по Білорусі

Щоб полегшити подорож по країні, виділю головні визначні пам'ятки Білорусі в окремий список.

Музеї Білорусі

Брестський залізничний музей - один з перших музеїв, які вдалося відвідати. Він допомагає простежити за історією процвітання залізничного транспорту. Захопився представленими в ньому довоєнними екземплярами паровозів, що дійшли до нашого часу, унікальними паровими кранами і цілим арсеналом пасажирських вагонів різних класів.

Побувавши в Гомельському палацово-парковому ансамблі, що складається з шести музейних об'єктів, хочу сказати, що його повинен відвідати кожен турист. Це найстаріший і найбільш авторитетний ансамбль в Білорусі. Він полюбився мені палацом Румянцевих і Паскевичей, красивим «Зимовим садом», старовинним парко м, який належить до пам'яток садово-паркового мистецтва, і будинком-садибою Халецький.

Він полюбився мені палацом Румянцевих і Паскевичей, красивим «Зимовим садом», старовинним парко м, який належить до пам'яток садово-паркового мистецтва, і будинком-садибою Халецький

У Національному художньому музеї Республіки Білорусь не міг намилуватися найбільшим в країні комплектом творів мистецтва і творінь білоруських художників і майстрів, які проживають в інших державах. Колекція музею дійсно вражає, адже, щоб виставити всі їх творчість, відкривалися філії, розміри музею постійно розширювалися, втім, як і збільшувалася сама колекція.

Познайомитися з традиційними ремеслами і народними технологіями мені допоміг музейний комплекс Дудутки під відкритим небом. Виявляється, в Дудутки мріють потрапити багато, щоб оцінити красу справжньої села Стародавньої Русі, її вітряка і будинків, в яких можна вивчити речі того століття, створені стародавніми умільцями. Обов'язково подивіться на виготовлення домашнього сиру.

По можливості, загляньте ще в такі музеї:
По можливості, загляньте ще в такі музеї:

  • в Бресті - музей Берестя;
  • в Мінську - планетарій і Білоруський державний музей народної архітектури та побуту (Строчінци);
  • в Вітебську - музей Марка Шагала;
  • в Могильові - комплекс «Білоруське село XIX століття»;
  • в Барановичах - садибу Адама Міцкевича.

пам'ятники Білорусії

Напевно, самою сумною пам'яткою Білорусі є меморіальний комплекс Хатинь. Його присвятили 149 жителям Хатині, спаленим і розстріляним фашистами в 1943 році. Хатинь - це символ убитого мирного населення під час Великої Вітчизняної війни. Вражає пронизлива скульптура меморіалу - «Нескорений людина», загальна атмосфера, а також свідоцтва злочинів нацистів.

Брест став основною відправною точкою для СРСР, де вибухнула Велика Вітчизняна війна, тому меморіальний комплекс «Брестська фортеця-герой» розповідає про увічнених подвиги радянських воїнів, які стримували подальше просування фашистських загарбників. Цей меморіальний комплекс варто подивитися кожному, адже його визнали найбільшим в СНД пам'ятником ВВВ. Поринути в історію я зміг завдяки місцях боїв, скульптурним композиціям і руїн старої фортеці.

До того ж заслуговують на увагу:
До того ж заслуговують на увагу:

  1. в Мінську - пам'ятники «Нульовий кілометр», дама з собачкою у Комаровського ринку, Архангел Михайло, гранітний обеліск «Перемога», меморіальний комплекс «Курган Слави»;
  2. в Бресті - обеліск «Багнет» в Брестській фортеці, пам'ятник 1000-річчя м Бреста, Алея героїв, композиція «Коти на даху», кілометровий стовп, пам'ятник Гоголю і Шевченко;
  3. в Полоцьку - пам'ятники букві «Ў», студенту, Миколі Чудотворцю, «Кривичі», пам'ятний знак «Центр Європи», скульптура «Полоцький купець», пам'ятник-танк «Т-34-85»;
  4. в Могильові - площа Зірок зі скульптурою Звіздаря і «Могила Лева».

архітектура Білорусі

Одним з дивних будівель на планеті для мене виявилася Національна бібліотека Білорусі. Вона являє собою ромбокубооктаедр вагою в 115 тисяч тонн і заввишки з 23-поверховий будинок. Але ввечері цей чудо-будинок перетворюється в неймовірно красивий дорогоцінний камінь за допомогою багатоколірного екрану (медіафасади) на основі світлодіодних кластерів.

Справжньою перлиною Білорусії я б назвав Мирський замок-музей, який був заснований в XVI столітті і зараз перебуває у списку ЮНЕСКО
Справжньою перлиною Білорусії я б назвав Мирський замок-музей, який був заснований в XVI столітті і зараз перебуває у списку ЮНЕСКО.

У ньому налічується близько 40 експозицій, є невеликий ставок і мальовничі парки. Але найбільше вразила архітектура замку. Епоха феодалізму помітна в потужних стінах і вежах, здатних уберегти власника від ворогів, за якими стояла багата резиденція магната - справжній палац, виконаний з каменю та цегли.

Фортеця XIV століття - замок Гедиміна в Ліді - вразила своїм зруйнованим станом. Виявляється, вона довгий час була, так би мовити, цитаделлю західній частині Білорусі. Її багато разів брали в облогу, що і призвело до пошкодження стін, руйнування веж і такого плачевного стану всієї фортеці.

Постарайтеся відвідати на машині такі пам'ятки Білорусі:

  • палац Пусловскіх в Косово;
  • палацово-парковий ансамбль Радзивіллів в Несвіжі;
  • Кам'янецьку вежу;
  • палацовий комплекс Сапег в Ружанах.

Культові споруди Білорусі

Церкви завжди дивували своєю помпезністю і архітектурою, однією з яких для мене була Борисоглібська церква в Гродно. Вона дуже давня - датується другою половиною XII століття. У той же час змогла зберегти потужність стін, свою велич і унікальний колорит. Цей пам'ятник архітектури не має аналогів і підтверджує те, що в ті час на Гродненщині існувала самостійна архітектурно-художня школа, яка використовувала місцеві будівельні матеріали, кераміку і різний народне прикладне мистецтво.

У Мінську відвідав найпопулярніший католицький храм Білорусі - костел Святого Симеона і Святої Єлени
У Мінську відвідав найпопулярніший католицький храм Білорусі - костел Святого Симеона і Святої Єлени. Його вітражі і барельєфи, стіни з червоної цегли, а також розкішне внутрішнє оздоблення і велич дійсно захоплює.

Полоцьк багатий відразу двома старовинними соборами. Спасо-Преображенський собор представлений у вигляді шестистовпний одноглавої споруди з хорошим поєднанням невеликих розмірів, простоти плану, монументальності зовнішнього вигляду, досягнутої скупими засобами, і фрескового розпису інтер'єру. Софіївський собор був побудований приблизно в II столітті. Цей тринефний храм з симетричними вежами виконаний в віленському або позднебелорусском бароко. Інтер'єр доповнила ліпнина, фігурні карнизи і досить яскраві фарби.

Найбагатшими в Речі Посполитої в XVII-XVIII століттях вважався костел і монастир в складі Монастиря єзуїтів в Гродно. Їм виділили цілий квартал в центрі міста. Комплекс забудови складався з колегіуму, аптеки, бібліотеки і ряду господарських приміщень.

Ось, що ще можна подивитися в Білорусії на машині з числа церков:

  • в Мінську - Червоний костел, Костел Пресвятої Діви Марії, Собор Всіх Святих, Православний жіночий Свято-Елизаветинский монастир, Храм на честь Святої Трійці;
  • в Бресті - Кафедральний собор св. Симеона, Свято-Миколаївську Братську Церква, Воскресенський собор, Жіночий монастир, Свято-Миколаївський гарнізонний собор;
  • в Гродно - Собор Святого Франциска Ксаверія, Фарний костел Святого Франциска Ксаверія, Лютеранську кірху, Церква Різдва Богородиці;
  • в Гомелі - Петропавлівський собор, Микільський монастир 1905 року, Каплиця-усипальниця Паскевичей.

Туристичний маршрут по природних пам'яток Білорусі

Почати свій туристичний маршрут я б порадив з дуже красивого місця Білорусії - Біловезькій пущі в Бресті. Її популярність неймовірно велика. Сюди приходять відпочити не тільки батьки з дітьми, а й закохані парочки. Завжди хотів подивитися на Європу до того, як її заселили, і завдяки цьому великому реліктовому, по-справжньому первісного лісі зміг. У той же час розумієш, як сильно змінилася природа після людського втручання. Тут можна побачити не тільки величні, вікові дерева, а й потужних зубрів. Організована екскурсія допомогла поринути в біосферний заповідник в більшій мірі, ніж я міг би це зробити сам.

Недалеко від Мінська розташовується Нарочанскій національний парк.

Парк завжди приємно зустрічає туристів, охочих познайомитися з чудовою красою Білорусі. Серед різних послуг парку найбільш затребувані - 16 туристичних маршрутів з можливістю зручно розташуватися в кемпінгу. Завдяки блакитним озерам, Музею лісу, аптекарській саду, рідкісним травам і дивовижним тваринним в цьому парку можна захоплююче провести час.

Крім цього, варто відпочити в таких місцях:

  • в Мінську - Острові сліз, Центральному ботанічному саду Національної академії наук, Лошицький парку, сквері Марата Казі, Михайлівському сквері;
  • в Бресті - Парку культури і відпочинку «1 + травня», Зимовому саду, саду безперервного цвітіння;
  • в Вітебську - Ботанічному саду Вітебського державного університету, Березинском заповіднику, сквері імені Маяковського.

Що можна подивитися туристу в Білорусі за 1 день, відео

Перш ніж визначити, які міста подивитися в Білорусії, важливо зрозуміти, що часу буде небагато, а значить, цей маршрут-список допоможе побачити найкрасивіші і цікаві головні визначні пам'ятки столиці Білорусії Мінську.

  • Національна бібліотека по проспекту Незалежності.
  • Верхнє місто з ратушею, костелом і собором.
  • Нульовий кілометр на Жовтневій площі.
  • Троїцьке передмістя по вулиці Богдановича.
  • Майдан Незалежності з ТЦ «Столиця» і Червоним костелом
  • Парк Горького на площі Перемоги.

Відео з висоти пташиного польоту над містом Білорусі - Мінськ, використовуючи квадрокоптер. Вся краса міста видно немов на долоні. Приємного перегляду!


[Blockquote_gray »] [Blockquote_gray »]   З розваг в Білорусії пропонуємо також відвідати   аквапарк в Мінську З розваг в Білорусії пропонуємо також відвідати аквапарк в Мінську . А взимку радимо провести свій відпочинок в гірськолижному комплексі Логойск: //www.lifejourney.club/gornolyzhnye-kurorty/v_belorussii/logojsk.html [/ Blockquote_gray]

Куди сходити з дітьми в Мінську

Мінськ багатий цікавими і захоплюючими розвагами для дітей різного віку. Ось деякі місця, де можна весело провести час:

  • 54-метрове колесо огляду в парку Горького. Там же американські гірки, каруселі та автодром.
  • 27,5-метрове «чортове колесо» в парку Челюскінців. Є танцмайданчик, спортивні зони і можливість покататися на атракціонах.
  • Дитяча залізниця пропонує прокотитися на комфортабельному поїзді з красивим видом за вікном.
  • Аквапарк «Лебединий» з дитячим центром «KaZki» і космічною станцією «Dark Ride».
  • У парку Перемоги прогулятися на велосипедах, взятих напрокат, або по Комсомольському озеру на човні або катамарані.
  • Мінський зоопарк з півтисячному колекцією екзотичних тварин, а також «Динопарк», який познайомить дитини з різними представниками динозаврів.
  • Дельфінарій «Немо» пропонує шоу з дельфінами, білим китом, морськими котиками і левом, а океанаріум «Відкритий океан» запрошує в захоплюючу експедицію.

Дельфінарій «Немо» пропонує шоу з дельфінами, білим китом, морськими котиками і левом, а океанаріум «Відкритий океан» запрошує в захоплюючу експедицію

Міста Білорусі та їх пам'ятки залишили в моєму житті свій відбиток - якісь радісний, якісь не дуже. Але вражень багато. Поділіться, будь ласка, в коментарях, на які місця ще варто звернути увагу і що, на вашу думку, варто подивитися в Білорусі на машині.

Новости