Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Крим-2013: мегастройкі, нові міністри, карта знижок і свій "Голлівуд"

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

9 січня 2013, 8:34 Переглядів: 9 січня 2013, 8:34 Переглядів:   Цей рік в Криму обіцяє бути насиченим і на культурно-розважальні події

Цей рік в Криму обіцяє бути насиченим і на культурно-розважальні події. & Nbsp; Фото: & nbsp; aleksandria-palace.com.

Інфраструктура: ВЕДУТЬ ВОДУ І ДОРОГИ

Розвиток інфраструктури кримських міст і регіонів хоча і не йде семимильними кроками, але просувається в міру фінансових можливостей. У рескомітеті з архітектури та будівництва Криму пояснили, що в пріоритеті - будівництво будівлі для приміської залізничної станції в Сімферополі і реконструкція привокзальної площі, на що збираються витратити близько 150 млн грн.

"Ще один амбітний проект - це" Вода Криму ". Завдяки йому в Ленінський район буде прокладена нова водопровідна магістраль, яка буде нести, в основному, дніпровську воду. Це дозволить обгрунтувати нові села і міста в районі, адже туди прийде довгоочікувана вода. Проект обійдеться в суму близько 5 млрд грн - сума велика, тому ми шукаємо інвесторів. Також в рамках проекту будуть замінювати застарілі трубопроводи та меліоративні системи. На прокладку труб планують витратити близько 5 млн грн ", - говорить заступник голови рескомітету з архітектури та будівництва Криму Степан Лапичак. За його словами, є плани і реконструкції концертного залу "Ювілейний" в Ялті, який вже далеко не перший рік чекає приїзду будівельників, однак кошти поки виділені не були, а тому про старт робіт говорити рано.

Втім, подекуди приїзду будівельних кранів чекають завдяки вливанням не з місцевого або державного бюджетів, а з приватних гаманців. Одним з таких проектів стане будівництво в Білогірському районі, де неподалік від сафарі-парку "Тайган" його власник зведе відразу чотири розважальних парку на 70 га. Протягом декількох років замість вирубаних і занедбаних садів там з'явиться копія римського Колізею, поля для гольфу, фонтани, водоспади, готельні комплекси та атракціони.

Водопровід проведуть в провінційний Ленінський район, щоб після тут заснували нові села і міста. Фото: interpon.ru

А ось влада Феодосії вже презентували генеральний план міста, в якому змін хоч відбавляй. Тепер все виробничі об'єкти і залізничні колії будуть винесені за межі нової рекреаційної смуги, територія якої буде віддана під будівництво готелів, пансіонатів, ресторанів і розважальних комплексів. Однак в 2013 році цим планам не судилося збутися - коштів немає. "Це тільки проект, а в реальності цей рік відзначиться реконструкцією доріг та міського полігону ТПВ", - говорить секретар міськради Роман Грицай.

В Євпаторії же продовжують піклуватися про привабливі для туристів об'єкти. "У наступному році завершиться реконструкція першої черги набережної ім. Терешкової, буде завершено реконструкцію площі між мечеттю Хан-Джамі і Свято-Миколаївським собором - як продовження маршруту" Малий Єрусалим ", - говорить прес-секретар міськради Олена Гармашова. - В сторону селища Заозерне будується сучасний спортивний тренувальний комплекс з футбольними полями. Також до літа-2013 відкриємо ще один комунальний пляж ".

КРИМ, ГУЛЯЙ: ФЕСТ У ЯЛТІ І "ГОЛІВУД" В БІЛОГІР'Я

Цей рік в Криму обіцяє бути насиченим і на культурно-розважальні події. До оксамитового сезону знову приїде Примадонна зі своїм фестивалем "Крим Мюзік Фест", а це означає, що місто знову стане місцем, де збереться весь зірковий бомонд. "Цей рік для фесту стане ще вишуканішим і приверне ще більше уваги кримчан", - говорить прес-секретар фестивалю Світлана Шевельова, але не дає навіть підказки про те, яким буде формат третього музичного свята в Ялті.

Ті, хто із задоволенням танцює ночами, може готувати жовтий чемоданчик - легендарний фестиваль "Республіка Z" традиційно відбудеться в серпні цього року. Для кого електронних ритмів мало, а ось рок у моря - то, що потрібно, теж є хороша новина: фестиваль "Сусідній світ", який з розмахом гуляв три дні на одному з керченських пляжів в 2012-му, знову запросить гостей в приморське місто .

Фестивалі вина, кіно, джазу і повітряних куль знову об'єднають кримчан і гостей півострова - тепер організатори лише вибирають час для проведення своїх заходів і складають подієвий календар. А в травні цього року кримчани зможуть повболівати за свою землячку судакчанку Злату Огневич, яка представить Україну на міжнародному музичному конкурсі "Євробачення".

Примадонна втретє привезе в Ялту зіркових друзів. Фото: crimeafest.com

До речі, Крим в цьому році очікує цікаве кіноподія. Як розповів нам голова правління кінематографістів Криму Валерій Павлотос, в травні цього року при Білогірському парку чудес буде відкрита власна кіностудія, куди зможуть приїжджати режисери та знімати кіно в найкрасивіших природних умовах гірського Криму. "Уже 15-16 січня з Москви прилітають керівники ТОВ" Кіт-фільм "на переговори з керівником парку Олегом Зубковим про зйомки телесеріалу про тварин нашого сафарі-парку. Кияни в цьому році збираються знімати фільм" П'ятнадцятирічний капітан "теж тут, в Криму" .

Крім того, за словами Валерія Павловича, якому запропонована посада глави кіностудії, до Криму заходить суперпроект голлівудського рівня (бюджетом в 50 млн євро): "Англійці збираються в 2013 році знімати у нас фільм" Золото Англії "про події Кримської війни".

Планів дійсно дуже багато, і фахівці вважають, що у Криму просто невичерпне культурний потенціал: "Нам є куди рости у всіх областях, - вважає голова Рескому з охорони культурної спадщини Лариса Опанасюк. - Здорово, що ми навчилися переймати міжнародний досвід, з кожним роком дозволяємо собі все більше креативу і цікавих ідей. у нашому відомстві теж великі зміни: Крим увійшов до програми Європейського союзу з охорони культурної спадщини, і у нас вже є плани щодо співпраці та обміну досвідом ".

ДЛЯ НАРОДУ: СИРОТАМ - общага, малозабезпеченим - КАРТА ЗНИЖОК

Особливих змін в соціальній сфері кримчани не чекають, як і нових проектів від Мінсоцполітики. У планах влади автономії на 2013 рік: все та ж широко розрекламована соціальна картка кримчанина, яка дає право пенсіонерам та незаможним на знижку при покупці продуктів, ліків і деяких послуг (обіцяють не тільки не припиняти її дію, але і видавати нові), забезпечення інвалідів колясками, ветеранів - ортопедичним взуттям, а також вельми масштабно проходили в 2012 році ярмарки вакансій. Крім цього в Радміні обіцяють продовжити видачу автомобілів інвалідам війни та нарешті забезпечити всіх малозабезпечених та інших соціально незахищених громадян телетюнерами, необхідними для прийому цифрового телесигналу.

У минулому році влада Сімферополя виявили занепокоєння про сиріт і прийняли рішення відкрити гуртожиток, де вчорашні вихованці дитбудинку змогли б жити після закінчення навчання і до настання повноліття. Уже в першому кварталі цього року установа повинна почати роботу в будівлі Центру обліку та захисту бездомних. Бомжів і сиріт передбачається розселити по різних поверхах, а й на таке сусідство доведеться погоджуватися, адже раніше дітям було зовсім ніде жити.

Знижка на допомогу. У 2013-му залишать дисконт для пенсіонерів. Фото: ark.gov.ua

Гарну новину повідомили перед святами і сільським медпрацівникам - їм в новому році почнуть виплачувати надбавку до зарплати, нехай і невелику: 210 грн в місяць - лікарям, і 260 грн - фельдшерам і медсестрам.

Однак, як вважає громадський діяч Катерина Горелкіна, велика кількість проектів не говорить про те, що про людей стануть більше дбати: "Я, наприклад, не знаю жодної людини, який отримав той же телетюнер. Ми допомагали встати в чергу пенсіонерці, оформили всі документи , але посилка з приставкою нам так і не прийшла. Що ж стосується гуртожитку, то з ним теж не все так просто. Розраховано воно лише на 25 осіб, а сиріт у нас більше ". Що стосується телетюнерів, громадської діячки в Мінсоцполітики попросили не переживати: "Заявки на отримання тюнерів не припинялися, а їх видача продовжиться і в цьому році", - запевнила прес-секретар міністерства Марина Сермягіна.

СПОРТ: "ТАВРІЯ" БУДЕ В П'ЯТІРЦІ, А УСІК - ЧЕМПІОН

Кримські спортсмени в 2013 році знову обіцяють землякам приводи для гордості. Ми вже звикли чути в числі кращих імена уродженців півострова, які досягли висот у світових турнірах з єдиноборств. У минулому році кримський боксер Олександр Усик отримав "золото" на Олімпіаді. У цьому від нього також очікують перемоги на чемпіонаті світу з боксу, який пройде в серпні в Казахстані. "Усик виступатиме в складі команди" Українські отамани "проти британців. Це один з етапів першості WSB, у нього в цьому чемпіонаті хороші шанси стати номером один в напівпрофесійному боксі", - говорить спортивний оглядач Гаррінальд Немировський.

Чи не так оптимістично налаштовані любителі автомобільних гонок. Фінансові труднощі, з якими зіткнулися в минулому році організатори чемпіонату "Прайм Ялта Ралі", багатьом дали привід говорити, що прийдешнім влітку на південнобережної трасі мотори ревти не будуть. "Зараз в першості проходять зміни, тепер це буде чемпіонат Європи, а не формула IRC. Також є складність з державною фінансовою підтримкою. Робити прогнози складно, але плани провести ралі є", - каже організатор гонки Євген Червоненко.

Робити прогнози складно, але плани провести ралі є, - каже організатор гонки Євген Червоненко

Сімферополець Олександр Усик на Олімпіаді отримав путівку в професійний спорт. Фото: boxnews.com.ua

Кримські футбольні вболівальники теж не втрачають надії і чекають від улюблених команд успіхів. "У спорті бувають і спади, і підйоми, але у команди є характер, і вони повинні триматися, - ділиться з нами глава міського управління спорту Василь Сукачов. -" Таврія "цілком може посісти п'яте місце в чемпіонаті країни". Також хороших результатів чекають від футбольного клубу " Севастополь ". Гаррінальд Немирівський пророкує їм вихід з першої ліги у вищу.

ПОЛІТИКА: НОВІ МІНІСТРИ І боротьбу за автономію

Кримський політикум пережив всі потрясіння передвиборної гонки, а його діячі нарешті отримали час і можливість займатися внутрішніми питаннями. Експерти відзначають, що рік Змії обіцяє автономії перестановки в Радміні, реформу структури уряду, але при цьому - стабільність у відносинах з Києвом, що означає колишню довіру президента країни до нинішнього кримського прем'єра.

За словами політолога Олександра Форманчук, в новому році можливі перестановки в уряді. "Зараз кримчани дивляться на зміни в Кабінеті міністрів і, швидше за все, будуть наслідувати приклад. В Україні з'явилося зовсім нове Міністерство доходів і зборів. Я думаю, в недалекому майбутньому можна буде побачити подібну структуру в Радміні. Вона буде збирати всі пов'язані з фінансами управління для посилення контролю ".

За словами політолога, міністерства будуть об'єднуватися, а не розділятися. Його думку підтримує ще один кримський експерт Володимир Джаралла, який вважає, що в Радміні може додатися комітет у справах релігії, що для Криму було б природно: "А ось комітети у Верховній Раді Криму мають більш стабільну структуру - їх злиття або зникнення малоймовірно".

Депутати повинні будуть боротися за повноваження АРК в Україні. Фото: ark.gov.ua

У новому році продовжиться робота Конституційної асамблеї під керівництвом Леоніда Кравчука, яка буде вирішувати, зокрема, питання, пов'язані з автономним статусом Криму. Олександр Форманчук вважає, що в новій Конституції будуть вимиватися повноваження півострова і досягатися більш жорстка прив'язка до унітарної України. "З цього приводу вже в кінці січня пройдуть депутатські слухання у Верховній Раді Криму, де будуть вироблені наші пропозиції Конституційної асамблеї. Я братиму участь у слуханнях, ми постараємося не допустити скорочення повноважень, а якщо вийде, то й наростити", - поділився політолог Олександр Форманчук.

Що ж стосується мерів міст, Джаралла вважає, що вони залишаться на місцях, незважаючи на слух, ніби після відставки ялтинського градоначальника Олексія Боярчука багато міст чекають нові шефи: "Не думаю, що когось усунуть з посади, якщо він буде виконувати обов'язки добре і не випадати з обойми ".
У рішенні ж кримськотатарського питання політологи радять не чекати кавалерійського наскоку. Новий 2013 рік, на їхню думку, буде мирним і спокійним.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Крим-2013: мегастройкі, нові міністри, карта знижок і свій" Голлівуд "". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Середа Катерина, Керменчіклі Арсен

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости